Okulda mobbing lütfen esirgemeyin yorumları

Siz neyin kafasındasınız onu anlamadım ben beni tanıyor musunuz? Snlattıklarımı yaşadınız mı beni izleyerek ? Ee nerden biri uydurdu acaba öyle biri misiniz diye diğeri devam ettiriyor benim adıma neyin kafası merak ettim ? Hakaten saçma yerlere gidiyor bu söylem? Napmamı istersiniz hanımefendi? Derslere girmeyip kantinde takılayım geç gireyim ne bilim ders işlemiyim mesela ister misiniz? Bu kafalar yüzünden memleketten bir cacık çıkaramıyoruz bana cevap verme zorunluluğunuz yok olmayan bebeğe don biçmeyin diyor iyi akşamlar diliyorum

Yıllar önce aynı durumu birebir yaşadım. Ben okula yeni gelmiştim, öğrencilere her zaman şefkatle merhametle yaklaşıyorum biraz da duygusalım, e bekardım da o zamanlar, her şeyin çocuklardı. Beni çok severlerdi. E çocuk bu, kimden ilgi görürse onu sever. Ben nereden bileyim, okulda yıllardır kök salmış bir grup varmış. Derin devlet gibi okulu onlar idare ediyor. Çocukların bana olan ilgisi bunları pek rahatsız etmiş. Benim hakkımda orda burda "OKUL KÜLTÜRÜNE UYUM SAĞLAYAMIYOR, ÇOCUKLARLA ÇOK SAMİMİ OLUYOR" diye dedikodumu yapmışlar. Bununla kalmadılar tabi, size yapıldığı gibi beni de dışladılar. Selam verirsin almazlar. Bir şey sorarsın cevap vermezler vs. O mesleğimin ikinci yılıydı. Aylarca hayat bana zehir oldu, her gün okula dualar okuyarak gittim, bugün canımı sıkacak bir şey yapmazlar inşallah diye. Ama geldi geçti. Her şey geçiyor. Kendinizi fazla yıpratmayın. Onlara cephe almış gibi de davranmayın bu tür insanlar öyle durumlarda daha çok üzerine gelirler insanın. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Yorumların hemen hemen hepsini okudum bence sizin probleminiz şu her şeyi kişisek algılıyorsunuz ve çook alıngansınız.

Birazcık rahatlayın ve kafanızda kurarak niyet okumaya çalışmayın yani bunu neden yaptı bunu neden dediler vs vs gibi.

Karakter ya da huy diyebiliriz ama çok yıpranırsınız. Dedikodu mu yapacaklar yapsınlar? Sizi mi dışlayacaklar dışlasınlar? Yapacakları en fazla içlerine almamak olur. Hiçbir kurum bir şahsın lafıyla sözüyle kimsenin işinede son vermez ama şu an yaşadığınız durumlar olur en fazla.

Kötü bir şey yazmadım.

Yazınız beni ziyadesiyle rahatlattı teşekkür ederim aslında tamamen haklısınız tek kaygım işimden olmamak sadece bu ne ben onların akrabasıyım ne onlar benim gelip geçici insanlarız birbirimizde mesele ayak kaydırmak olmasın vs gerisi teferruat evet alıngan bir tipim niyet okuma kısmını daha önce bana üstad bir hoxam da söylemişti siz de söylediniz, sanırım bunu huy da olsa bastırmam lazım belki yaşadıklarımdan aldığım yaralar bu hale getirdi beni bilmiyorum ama kesinlikle haklısınız kurum dert etmez demişsiniz bana yetti zaten

Bu okul daha yeni ilk öğretmenlerindenz biz o sebeple kalıcı olırsam zaten dinamiklerinden biri olurum çalışmamda sorun yok şükür olsun , emeğimi biliyorum ziyadesiyle bensem ben başkasıysa başkası ekmekle oynamak isteyen ya da kötülük besleyen kim varsa allah kendi ayağına dolandırsın ekmeğime Eval gelmesin gerisi gerçekten teferruat siz noldunuz sonra işinizden oldunuz mu?

Hayır canım ben devlet okulundayım. Beni nasıl işimden edebilirler ki? Ama müthiş bir psikolojik baskı uyguladılar o dönem. En kötüsü de üniversiteden arkadaşım olan kendi zümrem de onlarla birlik oldu. Bu durum iki üç ay sürdü. Sonra zümrem dediğim kişi okuldan ayrıldı, diğerlerinin de bana olan tavrı değişti, hatta samimi bile davranmaya başladılar. Ama ben tam olarak hiçbir zaman güvenmedim onlara. Aradan yıllar geçti, fark ettim ki o dönem bana yaptıklarını, çıkarlarıyla ters düşen herkese yapıyorlarmış. Bıraktım önemsemeyi.

Ben şimdiden çok da önemsemiyorum işime etki etmeyeceğini düşünüp rahatladıkça zaten düşman edalarında değiller şu bikaç gündür dengesizlik var atmosferde ya hayırlısı bu kadın öğretmen odasında takıldıkça oluyor o yokken sakinliyor ortalık gib

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…