• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulda müdür kayırmacılığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öğretmen değilim ama düşünüyorum bu şöyle bir şey. Bir çalışan zor işle uğraşmak istemiyor işten kaçmak için farklı yollara başvuruyor, onun işini kolaylaştırmak için kendi halinde başka bir çalışana iş yıkılıyor. Bence gerçekten haksızlık. Ama çözümü var mıdır bilemiyorum.

Ama demek istediğim öğretmen bunu istemese bile bu saatten sonra aynı sınıfta olmaları iyi olmazdı bence.
Bir daha böyle bir konuşma olursa direkt fikrini söylersin içinde kalmamış olur
Ben de istemiyorum ne olacak ki şimdi..
Mesela ben okuldan gideceğim bu haksızlığa tepki için, çocuğu göndermek değil kendim gideceğim

Öğretmen değilim ama düşünüyorum bu şöyle bir şey. Bir çalışan zor işle uğraşmak istemiyor işten kaçmak için farklı yollara başvuruyor, onun işini kolaylaştırmak için kendi halinde başka bir çalışana iş yıkılıyor. Bence gerçekten haksızlık. Ama çözümü var mıdır bilemiyorum.
Bu değişiklik yetkisi rehberliğe ait. Rehberliğe mobing yaparak bunu yaptırdı, şimdi top rehberlikte. Muhatap müdür değil rehberlik artık. Adam yapıyor ediyor ama başkasını hedef gösteriyor

Sorunları dayakla çözmeye çalışıyorsa sonuçlarına katlanmalıydı.Çocuğu göndermek yerine kendi ücretsiz izin almalıydı ki aldı, müdür geri gelsin diye ugraşıyor nedense
O ayrı, o öğretmen soruşturma geçirmeli bence meslekten de uzaklaştırılması. Ama öğrencinin sınıfının değişmesi normal geldi.

O ayrı, o öğretmen soruşturma geçirmeli bence meslekten de uzaklaştırılması. Ama öğrencinin sınıfının değişmesi normal geldi.
Sınıfının değişmesi gereken her sınıfta en az 1-2 çocuk var ona bakarsak. İşimize gelmeyen çocuğa şiddet uygulayalım sınıfı değişsin.Yok onları değiştirmez, çocuğun yararını düşündüğü yok, öğretmeni kayırıyor. Ellerine yüzlerine bulaşsın ne diyim

O kadının sınıfı sakince ders işlerken biz sınıfça saç baş yolacağız derste.Adaletsizliği normalleştirmek benim için hiç kolay değil öyle
O zaman siz de cocukla ilgili veli müdür rehberlik servisini sürekli darlayacaksınız.Tabi ki yanlış davranışı olursa. o cocugun da diğer öğretmenin sınıfına düşmesi de sadece sanstı. Kimsenin günahı yok.

Benim de lisede sayısal sınıfta otizmli öğrencim var. Bir de sınıf öğretmeniyim. İki keredir cocuklara zorbalık kesinlikle istemiyorum, izin de vermem adlı konuşma yaptım. Ama diğer sayısal sınıf hem zeki hem davranış problemi olmayan öğrencilerden oluşuyor. Kader işte.

Hocam haksızlığa uğramış hissediyorsunuz ve kesinlikle de haklısınız anlıyorum.
Ben de sınıfçıyım.
Lakin o öğrencinin sınıf değişikliği verilmiş en doğru karar.
Bu kararı verirken sınıf mevcudu en az olan sınıf tercih edilmeli. Mevcutlar eşitse kura çekilmeliydi. Buna uyuldu mu?

Anlattığınız tipler yabancı gelmedi.
İş ahlakından yoksun tiplerle bunlar yaşanır ne yazık ki..
Siz bu saatten sonra gelen çocuğa nasıl faydalı olabilirsiniz buna bakacaksınız.
Ailesi için değil toplumun iyiliği için..

Bu arada hakaret eden meslektaşınız arkasından kaçak dövüş düşünmek yerine herkesin önünde toplantıda ağzının payını vermeliydiniz.

Ben de sınıf öğretmeniyim. Müdürlere o kadar alıştığımızdan mıdır nedir bana da normal geldi. Uygun olmayan bir yöntemle sorunu çözmeye çalışmış. Hakaret asla kabul edilemez. Her şeyden önce bir öğretmen okuldaki öğretmen arkadaşlarına nasıl böyle konuşabilir? Kesinlikle cevabını vermeliydiniz ama tekrar konusu açılırsa söylersiniz, kapanmış bir şeyi açmanın da anlamı yok. Umarım öğrenci ve ailenin davranışları size karşı farklı olur da çok başınız ağrımaz hocam🙏🏻 Şikayet konusunda da öfkeyle kalkmayın bence mecbur yüz yüze bakılıyor yine de karar sizin sakinleşip kendinize göre en doğru kararı verirsiniz ☺️

Hocam haksızlığa uğramış hissediyorsunuz ve kesinlikle de haklısınız anlıyorum.
Ben de sınıfçıyım.
Lakin o öğrencinin sınıf değişikliği verilmiş en doğru karar.
Bu kararı verirken sınıf mevcudu en az olan sınıf tercih edilmeli. Mevcutlar eşitse kura çekilmeliydi. Buna uyuldu mu?

Anlattığınız tipler yabancı gelmedi.
İş ahlakından yoksun tiplerle bunlar yaşanır ne yazık ki..
Siz bu saatten sonra gelen çocuğa nasıl faydalı olabilirsiniz buna bakacaksınız.
Ailesi için değil toplumun iyiliği için..

Bu arada hakaret eden meslektaşınız arkasından kaçak dövüş düşünmek yerine herkesin önünde toplantıda ağzının payını vermeliydiniz.
Çocuğun bana gönderilmesi sebebiyle bu şikayeti düşündüm müdür için özellikle. Yoksa o kelimenin bana gelmediğini biliyorum

Öğretmenler toplantısında öğretmenlere hakaret etti, kimsenin sesi çıkmadı, müdür de uzun uzun dinledi tepki vermedi destek verdi
açık açık hedef göstermediği için şikayet şansınız yok maalesef kalkıp toplantıda bie şey deseniz herkes ardınsan gelip sizi tebrik eder ama kimse o an bir şey demez

İki öğretmen gördüler ikisi de sınıfı bırakıp kaçmayı seçti, çocuğa asla sınır koymayan he deyip bildiğini okuyan tipler.
Çocuk geçen yıl benim oğlumun sınıfındaydı. Öğretmenleri gönüllü olarak sınıf kapattı (sınıf kapatma ihtiyacı vardı)
Sınıf kapatmak ne demek? Gerçekten anlamadım ilk defa duyuyorum böyle bir şey.

açık açık hedef göstermediği için şikayet şansınız yok maalesef kalkıp toplantıda bie şey deseniz herkes ardınsan gelip sizi tebrik eder ama kimse o an bir şey demez
Evet çok iyi özetlediniz. Bütün öğretmenlerin ifadesini alsalar herkes iç maymunu oynar

Evet avukata sordum, direkt isim vermedim genel konuştum, asalak olmayın işinizi yapın anlamında dedim der çarpıtır dedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X