Okulda zorbalik goruyorum :(

eiderin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
118
4
118
İstanbul
Merhaba...sizlere abla demek istiyorum cunku hepinizden yasca kucugum.Bu yaziyi sadece benim sorunum icin degil lutfen cocuklarinizin iyiligi icinde okuyun cunku ben lisede olmama ragmen beni cok derinden yaralayan bir konu...

Suan lise ogrencisiyim, okullar acildigindan beri bir kac kizla gercekten cok iyi arkadastim ama sonra bana dis gorunusumu asagilayici hareketlerde bulundular arama mesafe koymak istedigimi soyledim o gunden bu yana iftiralara ugruyorum sinifin neredeyse tumu benden nefret ediyor, tehdit ediyorlar ve bana lakaplar taktilar bugun gittim tuvalette agladim annem icimde neler yasadigimi bilmiyor kendimi iyi hissetmek icin muzikle ilgileniyorum ama yetmiyor...hata asla tek tarafli olmaz biliyorum ama soyleyin ben simdi ne yapayim?

Merhaba...sizlere abla demek istiyorum cunku hepinizden yasca kucugum.Bu yaziyi sadece benim sorunum icin degil lutfen cocuklarinizin iyiligi icinde okuyun cunku ben lisede olmama ragmen beni cok derinden yaralayan bir konu...

Suan lise ogrencisiyim, okullar acildigindan beri bir kac kizla gercekten cok iyi arkadastim ama sonra bana dis gorunusumu asagilayici hareketlerde bulundular arama mesafe koymak istedigimi soyledim o gunden bu yana iftiralara ugruyorum sinifin neredeyse tumu benden nefret ediyor, tehdit ediyorlar ve bana lakaplar taktilar bugun gittim tuvalette agladim annem icimde neler yasadigimi bilmiyor kendimi iyi hissetmek icin muzikle ilgileniyorum ama yetmiyor...hata asla tek tarafli olmaz biliyorum ama soyleyin ben simdi ne yapayim?

Annenle paylaş canım.
Gelir öğretmenlerinle konuşur,sınıfını değiştirirsiniz.
Bu olay seni çok fazla etkiliyorsa okulunu bile değiştirebilirsiniz.
Ama ilk işin annene hissettiklerini,yaşadıklarını anlatmak olsun.

Merhaba

Öncelikle konuyu ailenize ve öğretmenlerinize iletmelisiniz. Tehdit gibi bir durum söz konusu ile yaptırımlar uygulanmalı.

Annenle ve idareyle kkonusmalisin mutlaka.uyari alirlar.eger devam ediyorlarsa okul degistirisin.gelecegini kimsenin mahvetmesine izin verme canim.

zannettiğin kadar çaresiz ve zor durumda değilsin, olayları arkadaşların da yazdığı gibi annenle paylaşmalısın. bu sene bitti artık seneye sınıfını değiştirirsin. eğer rahatsız etmeye devam ederlerse, okul müdürünüz kızlarla etkili bir konuşma yapacaktır merak etme. ama senin bunu ailenle paylaşman gerekiyor öncelikle.

akran zorbalığını yaşayan ne ilk ne sonsun ne yazık ki, sessiz kalarak bu zorbalığa daha fazla izin vermemelisin.

Ergenlik dönemindesin herşeyi büyütebilir şahsileştirebilirsin. Sınıf ortamında eğer bir kişiye karşı tüm sınıf tavır alıyorsa bu büyük ihtimal o öğrencinin sorunlu olmasından kaynaklanır ki senin durumunda tüm sınıfın sana tavır alacağını kim ne derse desin ihtimal vermiyorum. Sen hassas bir dönemindesin birşeyleri sorun ettin normalde ev içinde aile ortamında nazın sözün tavrın geçer ama arkadaş ortamında işlemez herkes seninle aynı durumda çünkü. Bu yüzden okulda ki rehber öğretmeninden bir görüşme talep et onunla bu problemini detaylıca bir konuş sana gerekli önerileri sunacaktır. Çünkü biz burada sınıf atmosferini tek senin anlatmanla bilemeyiz en yakın rehber öğretmendir o da ders öğretmenlerinden sınıf öğretmeninden görüş alarak ki az çok sınıfı da biliyordur yönlendirmelerini yapar.

sınıf öğretmeniniz yok mu? lise olsa dahi, bir sınıf öğretmeni olur. rehberlik öğretmeni de var. yardım iste ablacım, aba altından sopa göstersinler.

üzme kendini. kişiliği, içi boş olanlar bu şekilde kendini üstün göstermeye çalışır.

kendine bir grup oluştur.. bunun en iyi ilacı kendi grubun.. ciddiyim, bu çok ciddi bir konu ve her yıl çok ciddi sonuçlara mal oluyor Bullying.. mümkün olduğunca yalnız kalma, arkadaş çevresi kur kendine. ailen ve idare bilsin durumu.. kesinlikle ağlama, karşı tarafa duygularını hissettirme.. kısaca kendinle ilgili koz verme.. ha bu arada işin içinde şiddet varsa kesinlikle kendini korumayı öğren.. ama dediğim gibi ne kadar kalabalık, o kadar caydırıcılık.. biliyorum, yeni neslin en berbat sorunlarından biri de bu..

ha bu arada nette ve fb'da bu konuyla ilgili makaleler ve gruplar var.. birazcık ingilizcen varsa seni çok rahatlatacak kaynaklara ulaşabilirsin..

bence de önce annene anlatmalısın. annen de sen de okuldaki öğretmenlerle konuşabilirsiniz sınıf ve rehber öğretmenle. eğer sorun çözülmezse okulunu değiştirebilirsin. bilmiyorum tabi iyi bir anadolu lisesinde falan okuyorsan daha kötüsüne de geçme o durumda sık dişini biraz bitir okuluunu.

seneye sınıfını değiştirmek için elinden geleni yapman lazım ama sınıf değişikliği de ne kadar işine yarar bilmiyorum. çünkü bunun tenefüsü var, araları var, çıkışı var, girişi var. okuldaki öğretmenlerinle, müdür yardımcısıyla gerekirse müdürle bu konuyu paylaş. gerekirse ailenle de paylaş bunlar senin utanıp sıkılıp saklayacağın değil onların utanması gereken şeyler. üzme kendini, insanlıktan nasibini almamışlar çok var etrafta. yarın bir gün o insanlar hayatında bile olmayacak sen güçlü dur sağlam dur hakkını ara ezdirme kendini.

Ne mi yap? Derslerine çok çalış. İyi bir okul kazandığında onlar zaten çok geride kalmış olacaklar. Bugün önemli gibi görünenler, o günler geldiğinde senin için çok anlamsızlaşacaklar. Olayın iyi tarafı da ders çalışmandan seni alıkoyacak arkadaşların olmayacak. Bu durumu avantaja çevir ve bu dönemin geçici olduğunu bil, sabret ve çalış...

Konuyu açan değerli kardeşim,

öncelikle sana karşı yapılan bu tutumların kötü davranışlar olduğunu belirtmek istiyorum.
Alay, dedikodu, iftira, gruplaşmanın hiç bir iyi yanı yoktur zaten.

Sen onları boşver, sen öyle olma yeter. Senin huyun güzel olsun. Çünkü Huy güzelliği her insanda olmaz. Ne mutlu huyu güzel olanlara.
Muzikle değil ama belki düşünsel olarak akılda ve kalpte halletmek gerekiyor.

Burdaki diğer arkadaşların da dediği gibi Annenle bu durumu paylaşmanı tavsiye ederim.
Ömrün boyunca asla unutmamanı tavsiye ettiğim bir hususa daha deyinmek istiyorum;
Arkadaş seçimini 'doğru' yaparsan ne tasan olur ne de canın yanar. Bu sebepten derim ki az olsun ama 'Öz' olsun.

Annenle konuyu paylaşmayı sakın unutma.
İnşAllah düzelir durumun.
Hayırlı huzurlu ve mutlu yaşam sürmen duasıyla

Son düzenleme:
ben sanki sorununun senden nefret etmeleri dışında senin dış görünüşle alay ettikleri için kendini beğendiğine dair depresif bir hal sezdim sanki yanlış mıyım canım? benimle alay ediyorlar dış görünüşümü beğenmiyorlar mesela burnum büyükmüş boyum kısa vs vs ne diyorlarsa hakkında ona da takılıyorsun gibi geldi bana sanki bu ağlamalar daha çok ona işaret gibi. öncelikle sakin ol kimse senden üstün değil bunu unutma. yukarıda biri söylemiş okulunda rehber öğretmen ve sınıf öğretmeni mutlaka vardır sen bir konuş aba altından sopa göstersinler bi hakikaten . onun dışında düz lise veya anadolu lisesi isen sınıf değiştirebilirsin . ama anadolu meslek isen bu zor . genellikle anadolu mesleklerde 1 tane and. meslek sınıfı bulunur çünkü . eğer ki çok psikolojin bozuluyor okulun değiştir canım yapabilecek bir şeyin yok başka tabiki kafana takmamaktan başka. üzülme çoğumuz gördük bunları hepsi atlatıyor. lise dediğin ne ki gözünü açıp kapatıncaya geçip gidiyor . benim bitmez dediğim lise bittiği zaman şaşırıp kalmıştık arkadaşlarla. yani anlayacağın kısa zamanlar bunlar.. elinden geldiğince güzel geçir ya takmayacaksın ya o ortamdan uzaklaşacaksın . ama söylüyorum gözünü aıp kapatıncaya değin biter

şimdi önemsediğin olaylar ve insanların çok değil 5-6 yıl sonra aslında hiç bir değerinin olmadığını anlayacaksın..o yüzden kendini boşuna üzme..annenle paylaş,rehber öğretmeninle paylaş,güçlü ol...

Back
X