Okuldaki öğretmenin davranışı normal mi bilemedim (4 yaş oğlum)

Butterfly9

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2022
265
59
48
27
Kızlar oğlum 4 buçuk yaşında bu hafta alıştırma haftasydi diye yemek götürmedi çocuklar ve bende salı günü oğlumun çantasına sadece 1 simit koydum. Daha sonra oğlum okul çıkışı anne öğretmen yememe izin vermedi dedi, zaten öğretmen de çıkışta bana söyledi çantalarına birşey koymayalm haftaya beslenme olacak tmm dedim. 2 gün sonra çıkışta oğlum anne kremalı bisküvi istiyorum bana al arkadaşım yemiş bana vermemiş dedi sordum öğretmenine ertesi gün yasaktı dedi. Bu minik kız kendini tutamiyor da dedi (sürekli ağlayan bir kız vardı o gibi geldi ama emin değilim) bende görmediniz galiba dedim yedigini çünkü yasaktı dedim yok gördüm de tutamiyorzaten haftaya beslenme olacak dedi. Neyse birşey demedim. Ama dün oğlum eve geldi ağlıyordu noldu dedim öğretmen kurt bana oynatmis kızları çıkarmamış bizi erkekleri benide çıkarmış dedi baktım çok etkilenmiş işin aslı için öğretmeni aradım, dediki " erkekler oyunun akışını bozduğu için 2 oyun yaptık erkeklerin bitince kızlar başladı oyuna" onu kast etmiş. Bu doğru mu bilemedim ilk kez gönderiyorum böyle bir yere oğlumu yani oğlum ezilsin veya özgüveni zedelendin istemiyorum bundan korkuyorum diye merak ettim. Normal mi değil mi acaba size sorayım dedim

Son düzenleme:
Oooo daha ne anormal olaylar ve kişiler var…
Biz gecen sene resmen gidik bir Anasınıfı öğretmeni ile sınandık.
Neler oldu neler hiçbir şey de yapamıyorsunuz.

Biraz daha gözlemleyin baktınız sorun var. Alın çocuğu.

Beslenme konusunda kural kuraldır, kendini tutamayan kızın sınıf dışında yemesine izin vermeliydi. Oyun konusunda ise lütfen karışmayın, vardır bir sebebi erkekleri ayırmasının. Sürekli bu şekilde öğretmeni aramanız bence doğru değil. 4 buçuk yaşındaki çocuk doğru yanlış bir sürü şey anlatacak size, her seferinde hesap soramazsınız. Hem çocuğunuz bundan kötü etkilenir, hem de öğretmeni bu derece darlamanız doğru değil. Daha bismillah yeni başlamışsınız. Sakince gözlemleyin, ciddi bir sorun yoksa karışıp durmayın.

Kızlar oğlum 4 buçuk yaşında bu hafta alıştırma haftasydi diye yemek götürmedi çocuklar ve bende salı günü oğlumun çantasına sadece 1 simit koydum. Daha sonra oğlum okul çıkışı anne öğretmen yememe izin vermedi dedi, zaten öğretmen de çıkışta bana söyledi çantalarına birşey koymayalm haftaya beslenme olacak tmm dedim. 2 gün sonra çıkışta oğlum anne kremalı bisküvi istiyorum bana al arkadaşım yemiş bana vermemiş dedi sordum öğretmenine ertesi gün yasaktı dedi. Bu minik kız kendini tutamiyor da dedi (sürekli ağlayan bir kız vardı o gibi geldi ama emin değilim) bende görmediniz galiba dedim yedigini çünkü yasaktı dedim yok gördüm de tutamiyorzaten haftaya beslenme olacak dedi. Neyse birşey demedim. Ama dün oğlum eve geldi ağlıyordu noldu dedim öğretmen kurt bana oynatmis kızları çıkarmamış bizi erkekleri benide çıkarmış dedi baktım çok etkilenmiş işin aslı için öğretmeni aradım, dediki " erkekler oyunun akışını bozduğu için 2 oyun yaptık erkeklerin bitince kızlar başladı oyuna" onu kast etmiş. Bu doğru mu bilemedim ilk kez gönderiyorum böyle bir yere oğlumu yani oğlum ezilsin veya özgüveni zedelendin istemiyorum bundan korkuyorum diye merak ettim. Normal mi değil mi acaba size sorayım dedim
Orada 20 çocuk oluyor. Elbette disiplini sağlamak için kurallar olacak. Öğretmene yardımcı olmanız gerekiyor. Oğlunuz öğretmeni dinlemiş aferin simidi yememiş o çocuk dinlememiş. Ağlatıp kızmayacağına göre idare etmiş. Oyın zamanında her çeşit yöntem deniyorlar. Tüm çocuklara faydalı olsun diye. Misal bizim öğretmen o çocuğu bir tur oyuna dahil etmez sandalyede oturturdu. Bir daha ki tur çocuk verimli etkinliği yapardı. Diyeceğim o ki çocuğunuz bırakın disiplini öğrensin. Başka muamele olmadığı sürece öğretmeni dinlemeliyiz onlar bizimle vakit geçirip bize sahip çıkıyorlar diye oğlunuza anlatın. Kalbi okula kararmasın.

Beslenme konusunda yaptığı yanlış olabilir ki onda da olaylar nasıl gelişti bilmiyoruz ama oyun konusunda manyağın teki değilse çocuklara haksızlık edeceğini sanmıyorum.

Ota b.ka da şu gruplara yazan zart zurt arayan tiplerden olmayın gerçekten hoş değil, bı işleyiş vardır ve sürekli buna cocugun lafıyla müdahale etmeyin, ciddi bı problem olsa ara yaz ortaligi ayaklandir ama böyle her lafta da sorunlu gibi aranmaz, sırayla oynamışlar ne olmuş yani, diğerlerini söylemiyorum bile, yemek konusunda bizim de yasaktı mesela, ben de kural neyse odur koymadım yemeğini, bikac kişi koymuş ogretmenimizde paylasmayla ilgi birşeyler anlatmış paylaşmalarını istemiş birlikte yemiş çocuklar, ertesi gün kesinlikle koyulmasıni istemedi getirenlere de yedirmemis, toplantıda bahsetti, Veli dinlememiş çantasına koymuş oda çıkarmış yiyorsa kadın elinden alıp atsın mi? Senin ki ne güzel izin istemiş oda hayır demiş, izin almadan yiyorsa öğretmen ne yapsın.

Yemek konusunda bir şey diyemem belki o kız çocuğunun başka sorunu vardır,öğretmen çocuğun özelini size anlatacak değil herhalde, geçiştirmek zorunda kalmış, didiklemeyin.Oyun konusunda karışamazsınız, manyak değilse vardır bir oyun düzeni ,çocukları gözlemliyor belki.Şiddet, hakaret,akran zorbalığı yoksa zırt pırt aramayı bırakın....Böyle yapınca çocuğunuz özgüven kazanmıyor........

Her olayda özgüveni gidecek diye düşünmeyin bence, çocuk bunlar sonuçta. Bende yılda toplasan on kez mesaj atmışımdır öğretmene yinede çekinirdim. Aramayın kadını sık sık
İlk kez aradım ama aramamak icjn çok direndim 1 saatten fazla konuştum oğlum kendini ifade edemeyince ogretmendem öğrenmek istedim çünkü ağlıyordu ve ifade edemiyordu ama öğretmen anlattı iyiki aramisssiniz dedi hatta

Yemek konusunda öğretmen bir şey koymayın demesine rağmen koymanız yanlış. Sınıfın kurallarını öğretmen koyuyor. Sizin de o kurallara uymanız gerekir ki çocuğunuz da sizden gördüğünü yapar çünkü. Kız öğrenci icin belki farklı bir durum oluşmuştur. O an öyle bir durum gelişmiş olabilir.
Oyun konusuna gelince de ben tam anlayamadım oyun durumunu ama bence bu tarz konularda öğretmen ile yüzyüze iletişimin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Aklınıza bir seylerin takılması çok normal sonuçta evladınız ama bence böyle şeyler için aramayin. Çünkü o yaş grubu öğrencileri genelde bazı şeyleri de abartmayı seviyor. Yüzyüze iletişim daha hızlı sonuç aldırır.

İlk kez aradım ama aramamak icjn çok direndim 1 saatten fazla konuştum oğlum kendini ifade edemeyince ogretmendem öğrenmek istedim çünkü ağlıyordu ve ifade edemiyordu ama öğretmen anlattı iyiki aramisssiniz dedi hatta
Öğretmenle bir saatten fazla konuşmak da çok değil mi ?

Back
X