Okuldaki pskolojik baskı

Toprak111

""Yasanmayan yaslar""
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
5.037
6.531
148
Hayatımda hiç bu kadar bunalıma girmedim ve bu kadar desteğe ihtiyacım olmadı, son 1 sene içinde yasamadıgım şey kalmadı, babamı kaybettim dedemi kaybettim annem hastalandı pskolojim alt üst oldu, o kadar çok sorunum var ki bunlar sadece bir kısmı,

Hayatta hiç bir zaman pes etmedim çekmediğim acı kalmadı ama hiç bi zamanda bu acıları bahane edip çekilip kenara aglamadım ta kıi bugüne kadar.. Memleketime geçiş yapcaktım aileme destek olmak istiyorum annem rahatsız kardeşlerim küçük..Kontenjan sebebinden dolayı geçiş yapamadım İstanbul da kaldım,.
Sağlık bölümünde okuyorum ve çokta seviyorum bölümü asıl konu buradan başlıyor..Okulda sürekli psikolojik baskı görüyoruz ama ben artık bu baskıları kaldıramıyorum.

Bizim stajımız vardı, ama staj listesine benimle birlikte 6 kişinin adını eklemeyi unutmuşlar ve bu sebepten dolayı biz 2 hafta staja geç çıktık. Tamamen okulla alakalı bir şey unuttuklarını söylediler, adımız geç gitmiş ve il sağlık müdürlüğü geç onaylamış, toplamda 20 saat devamsızlık hakkımız var. Bu 2 haftalık süreci devamsızlıga saydılar ve bizim devamsızlık hakkımız yok, su an uyuyakalıp staja gidemeden direk dersten kalcagım , onların hatalarının bedelini ben ödüyorum, asıl sorun burada başlıyor ben bu ihmallik yüzünden memleketime gidemiyorum, annem rahatsız kardeşlerim çok kötü durumda ve ben gidemiyorum, gitsem direk dersten kalcam,

Okulda çok baskı uyguluyorlar, artık bıktım pakolojim alt üst oldu, bu baskılar yüzünden tekrar tedaviye başladım, sürekli asagılıyıcı kelimeler duymaktan haksızlık yapmalarından bıktım bütün hevesim gitti mahkeme açmayı bile düşündm her gün yeni bir olay pskolojim alt üst oldu,

Sabah 8 de okuldaydım ,9 da ders baslıycaktı,sınıfın kapısının önünde su damacanası vardı, orda arkadaşla su içiyorduk hoca da geldi kapıdan önce hoca girsin diye bekledik saygımızdan, hoca kapının orda durdu ve ayağıyla koluyla kapı boşluğunu kapattı ama biz sok geçirdik orda, bize napıydunuz dedi, bizde su içtik hocam dedik, bize direk çocuk gibisiniz ya dedi girdi sınava ama biz şok olduk, su içmenin çocuklukla ne ilgisi var, resmen kapı boşluğunu tuttu derse girmeyelim diye ,bir de çocuk gibi diye asagıladı gitti bizi, şuan o kadar sinirliyimki inşaallah anlatabilmişimidr
Ondan sonra hiç bi şekilde ders dinleyemedim bütün modum gitti, artık bıktım gerçekten bıktım aşırı baskı yapıyorlar, her şey de bir çocuk kelimesi duymaktan bıktım hakaret olarak algılıyorum artık dünya kadar derdim var benim yıldırdılar iyice okuldan duymadıgım laf kalmadı artık dayanamıyorum bunun gibi neler neler, tekrar sınava gitsem 3 den başlayabilir miyim acaba ya da paramediğie geçip bitsin gitsin mi? Allah rızası için ben şimdi ne yapayım okula tahammülüm kalmadı ,bıktım inanın çok kötü durumdayım

Merkezi geçiş yapsan? Sonra aldığın dersleri saydırırsın. İstabul da devletteysen memleketinde neresi bimiyorum ama İstanbul dam daha düşük olan bi yerse geçmen kolay olacaktır.

Sağlık sektöründeysen,en kötü şartlara alışman gerek zaten.
Ömür boyu pskolojik baskı altında olcaksın.
Olumsuzlukların üst üste gelmesi yormuş seni ama bazen böyle olur.
Allah güç versin.

İnanın çok sabırlı biriyim , o kadar büyük haksızlığa ugradım ki onu da sorun etmiyorum ama hakaret duymayı kaldıramıyorum artık okula gitmeye tahammülüm kalmadı ama artık kaldıramıyorum

Merkezi geçiş yapsan? Sonra aldığın dersleri saydırırsın. İstabul da devletteysen memleketinde neresi bimiyorum ama İstanbul dam daha düşük olan bi yerse geçmen kolay olacaktır.
Özeldeyim maalesef, kurulu bi düzenm vardı memlekete giderim diye başka yer düşünmedim, şuan geçiş yapma imkanı yok , inanın sabredemiyorum artık aşırı bunalımdayım

Özeldeyim maalesef, kurulu bi düzenm vardı memlekete giderim diye başka yer düşünmedim, şuan geçiş yapma imkanı yok , inanın sabredemiyorum artık aşırı bunalımdayım

Özelde olsanız da aynı şeyi yapabilirsiniz ki?

İnanın çok sabırlı biriyim , o kadar büyük haksızlığa ugradım ki onu da sorun etmiyorum ama hakaret duymayı kaldıramıyorum artık okula gitmeye tahammülüm kalmadı ama artık kaldıramıyorum

biraz bunalmışsın

yaşadıkların kolay değil

nedir bu hakaret dediklerin mesela

muhtemelen hoca gelirken bri değişik bakmışsınızdır vs o geçsin diye düşünürken o da kendince sizin onunla konuşmak istediğinizi düşünüp laf atmış

siz de su içiyoruz biz gibi bir cevap verince kendince bir yorum yapmış

çok da tın yani bu derse ilişkin modunu düşürmemeli bence

Devlettekilerin egosu malum, akademide olan biri olarak söylüyorum iyice içlerine girince anladım. Ama ozeldekiler size böyle muammele gösteremezler. Ben yılda oraya en kötü 25-30bin lira vereceğim ve bana hatam olmadığı halde bu şekilde muammele gösterecekler. Bir daha size böyle davranırsa doğru yetkili kişilere. Baktınız ki onlar da böyle davrandı cimer'e bimer'e. Ne münasebet bir genç kızı aşağılamak. Bak ben devletteyim benim de okul stajim geç başlamıştı bizim de hocamızdan kaynakli problemdi. Okul müdürü geleceksiniz dedi kem dedi küm dedi. Aynı devamsizlik hakkimi kullanacağım, beni bırakırsanız da ben ihmalkarliginizi her yere ispatlarım dedim. Gayet de devamsizlik hakkımı kullandim.. Ezilmeyeceksiniz ne münasebet

Eğer kötü muamele varsa videoya alın yayınlayın sosyal medyada, okul yönetiminin bile fişini çekerler ya da bimere falan şikayet edin özel okullar çok iyi denetleniyor artık. İmkan varsa okula ara verin bence o sırada hem ailenize destek olursunuz hem de kendinizi toparlarsınız.

Hiç bi şekilde hocaya bişey demedik , saygımızdan hoca önden gitsin diye kapıda bekledik, hoca kapı boşluğunu kapattı ve resmen girmememizi istedi arkasında kaldık diye napısyonz dedi su içtik diyincede çocuk gibisiniz ya diyip gitti. Herkesin içinde sürekli alay edici şeyler söylemeleri,emrivaki konuşmaları sınav notlarımızla bile oynandı, mesela 20 soruluk sınavda 6 soru yanlıştı, o soruları iptal edi 14 soru 5 puan üzerinden değerlendirildi, çoğunluk geçme notunun altında kaldı maalesef, staj yerimizi ayarlayamadılar mecburiyeetn gidemedik, hatta baskı yaptık biz ne zaman cıkacaz diye, onu da devamsızlığı mıza saydılar bütün devamsızlık hakkım bitti ailemşn yanına gitmem gerek gidemiyorum iyice bunaldm

Çok teşekkür ederim gerçekten ara vermeyi istiyorum, ara vermesem bile paramediğe geçiş yapıp bitirmek istiyorum, bu videoya almak aklımda gerçekten bıktım , babamın ölümünden sonra ben daha kendime gelemedim kensş kendime düzelmeye çalıştım, sırf bu sebepten tedaviye başladım psikiyatride gidiyorum ,o kadar çok şey baskı anlatacak

İnsanların mahremşyetine saygıda göstermiyorlar , tutturdular önlükleri kestirceksiniz diye bi arkadaş da ben kestiremem kısa giyemem dedi kilolu olduğu için kız şikayet etti , kıza söylemedik laf bırakmadılar biz kısa giyiyroz diye bilmem ne mi oluyoruz diye söylemedim laf bırakmadılar, şikayet etcem hoca takar etme diyorlar ama inanın artık bıktım, yuvam yıkıldı yılmadım, babam öldü yılmadım, hayatta cekmediğim şey kalmadı yılmadım ama bu okul beni bitirdi sabahlara kadar ders çalışan biriyim dereceliyim okulda ama bıktım kaldıramyrm mahkemeye vermeyi bile düşünüyorum artık , bana emeklerimi geri versinler ,o kadar çok şey anlatmak istiyorum inanın buradan başka destek alacak kimsem yok

Ya kuzum sen bu zamana kadar neden sabrettin anlamadım ki ben? Neden sustunuz. Bimere şikayet edeceksin bu kadar net. Mahkeme vs seni yıpratır direk bimer'e şikayet et. Neden bu kadar çok müsemma gösterdin ki

Her meslekte mobbing uygulanıyor, hatta mobbing artık her yerde, durumunuza gerçekten çok üzüldüm çünkü aynı şeyi kardeşim yaşadı. Öncelikle önlük kestirme olayını daha önce hiç duymamıştım, tamam büyük olduğu için biz de kestirmiştik diz altına kadar ancak kimse baskı kurmamıştı. Sizde neden bu baskı var ve kimden geliyor bu baskı? Oldukça zor şartlardan geçmişsiniz ve geçiyorsunuz, Allah yardımcınız olsun. Yine de şikayet etmelisiniz. Kardeşim stajdayken staj grubu oldukça sorunluydu ve bir gün uzmanlardan biriyle gruptan bir kişi sorun yaşadığı için imzaları silindi, anında şikayet dilekçesi yazdık, whatsapp grubu konuşmalarını da delil olarak sunduk. Bunları öğrendiklerinde daha iyi davrandılar kardeşime, suçsuz olduğunu da kabul ettiler ancak o hem stajda/okulda yaşadıklarından hem de torpil olmadığı için atanamadığından mesleğini yapmak istemediğine karar verdi. Sizi de ne yazık ki bu fikirde görüyorum. Sakin olmaya, gerekli doğru adımları atmaya çalışın, umarım bu süreci daha az hasarla atlatırsınız. Yine de ne olursa olsun hakkınızı mutlaka arayın.

Bazen her şey üst üste gelir. 2 sene kadar önce benim için de bir çok kötü olay üst üste gelmişti. Ağlamadığım gün yoktu neredeyse. Aylarca devam etti ama geçti çok şükür. Sizin de geçecektir. Biraz daha sabır. Eğer imkanınız varsa okuduğunuz şehirden ufak bir ev kiralayıp okulunuz bitene kadar anne ve kardeşlerinizi yanınıza da alabilirsiniz aslında. Her şey gönlünüzce olsun.

Asil sorun elinizde olmayan durumlarin bedelini odemek zorunda birakilmaniz.. bir de üstüne annenizin saglik problemleri eklenince tuz biber olmus. Haklisiniz da. Ben yerinizde olsam once staj konusunda ilgili kisiler kimse onlarla konusupsonra staja gittiginiz kurumdaki bir yetkiliye durumu anlatip şansımı denerdim. Diyelim ağır bir grip oldunuz yataktan kalkamiyorsunuz. Rapor almaniz gerekiyor ve ataja gidemeyeceksiniz? Boyle bir durumda da rapor sansiniz yok mu? Ya da annenizin saglik durumunu kardeslerinizin kucuk oldugu bakacak baska kimsenin olmadigini beyan ederek bir refakatci izni gibi birsey alamaz misiniz acaba? Saglik bu. Bunlarin hepsi stajinizin yanmasina okulunuzun uzamasina sebep olur mu? Hic oluru yok mu bi isin?bimer ve cimere sikayet edin eger hic bir sey yapamiyorsaniz

Ya kuzum sen bu zamana kadar neden sabrettin anlamadım ki ben? Neden sustunuz. Bimere şikayet edeceksin bu kadar net. Mahkeme vs seni yıpratır direk bimer'e şikayet et. Neden bu kadar çok müsemma gösterdin ki
Sabırlı olduğum için sırf bölümden sogmamak için ,gerçekten bölümümü ccok seviyorum bunları yaptıgıö zaman bölümü bırakmam lazım

İnanın öyle anlayışsız hocalarımız var ki yok yok, tek carem şikayet etmek, uyuyakalsam stajım yancak okulun uzayacak

Çok teşekkür ederim, bölümdeki hocalar bunu şart koştu zorla önlük kestirdiler, her şeyde Baskı zorlama var sebeb olarak da öğrenciyi sorumluluk sahibi yapıyoruz diyorlar, öğrenciyi asagılayarak neyin sorumluluğu ben anlamıyorum, derste bile tel eline alsın biri hemen telefonu bırak çık dışarı terbiyesiz gibi ithamlarda bulunuyorlar

Ne yapcagımı iyice şaşırdım bunu okul yönetimine bişdirmeden cimere şikayet etsem ne olur ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…