Okuldaki yemek problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O kişi de çocuğuna büyük porsiyonlar koysun madem

Siz de fazla pimpiriklisiniz ya.nolcak ki başkasının yaptığı yemeği yiyince. Herkes aynı metod ile yapar yemeği ...
Ama dusunsenize cocugunuz her gun 1 sene boyunca farkli ellerden yemek yiyecek. Hergun farkli bi evden
Bence hic guzel bi fikir degil.

Zaten listeye uc assagi 5 yukari biz sekil veriyoz. Pogacanin yanina sut yaziyor ama ben ayran koyuyorum. Muz yaziyorsa ve evde yoksa elma koyuyorum sıkıntı olmuyor. Hersey evde her zaman bulunmuyor ki

tamamda listeyi neden veriyorlar onu anlamadim. cocuklar bir birine özenmesin mi diye?

Ben bir veli olarak bu uygulamayı kesinlikle kabul etmezdim. Hanımefendi, doymuyorsa çocuğunun beslenmesine ekleme yapabilir.

Okulunuz devlet okuluysa bu gibi uygulamalar zaten yasak.

bir yasima daha girdim.
benim bildigim anne ne yollarsa cocuk onu yer. neden herkez listeye uymaliki?

kac sene okudum böyle birsey ilk defa duyuyorum.
Anaokulu ve ilkokulda liste yapılıyor artık. Herkes aynı yiyeceği getirsin birbirlerine özenmesinler diye. Mesela kimi öğrenci muz gibi daha pahalı meyve getirip yiyebiliyor fakat o meyveyi evine alamayan öğrenciler de var. Uygulama bundan kaynaklı yani.

Hijyen diye bir şeyden haberleri var mıymış?
Hem hijyen avisindan sikinti. Hemdeokul ortaminda sulu yemek hic hos değil ogretmen hangi biriyle.ilgilensin. ama pogaca acma borek yedikleri zaman yemekten once ve sonra ellerini yikiyorlar. Beslenme cantalarini kendileri acip ortulerini serio yiyorlar ve geri toplayip okula.devam.ediyorlar. cok iyi oluyor

En mantıklısı dışarıdan güvenilir bir yerden tüm sınıf için ısmarlamak

Siz de fazla pimpiriklisiniz ya.nolcak ki başkasının yaptığı yemeği yiyince. Herkes aynı metod ile yapar yemeği ...
Hepatit b biliyormusunuz.cok basit bir kanamadan bile bulasabilir.iyi temizlenmemis sebze meyve sagliksiz etlerden bulasan ve bagisikligi henuz gelismekte olan cocuklarin sindirim sistemini felc eden organizmalar.daha sayayimmi

Yani biz de ilkokula giderken kuru besinler tüketirdik beslenme zamanında. Sulu yemek yenmez ki. Ya da çatal bıçak gerektiren yemek falan tehlikeli bunlar. Zaten bu yüzden o listeler oluşturuluyor, amaçları bu.

En mantıklısı dışarıdan güvenilir bir yerden tüm sınıf için ısmarlamak
Ben 2 teosi pogaca yaptim bide sigara biregi vb seyler yapip attim difrize
Yanina da 20 li ayran ve 30 lu meyve sularindan almistim.

Pogacasini cikarip firinlayip yanina 1 ayran 1 elma oldu bitti.
Cok kolayima geliyor yani

tamamda listeyi neden veriyorlar onu anlamadim. cocuklar bir birine özenmesin mi diye?
Evet. Amac o . Öğretmen uyariyor. Sutunuzu lutfen sade yollayin. Krepinizin icine cikolata degil de bal surun falan diye. Ozenmesinler diye

Ben 2 teosi pogaca yaptim bide sigara biregi vb seyler yapip attim difrize
Yanina da 20 li ayran ve 30 lu meyve sularindan almistim.

Pogacasini cikarip firinlayip yanina 1 ayran 1 elma oldu bitti.
Cok kolayima geliyor yani
O zaman sen kolayına geleni yap taviz vermeden

Ben istemezdim.her aile herseyi yedirmez cocuguna.bir de alerji be hijyen boyutu var.yemek demek ekstra tabak catal kasik kae demek.ogretmen ugrasmak istemez.cocugu gec kalkan veli bi zahmet yedirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…