• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okuldaki yemek problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet. Amac o . Öğretmen uyariyor. Sutunuzu lutfen sade yollayin. Krepinizin icine cikolata degil de bal surun falan diye. Ozenmesinler diye ha birde okul ortaminda en pratik en doyurucu olani seciyorlar

Siz müsaade etmeyin ona. O zaman menü olmasın her çocuk istediği yemeği götürsün olmaz mı? Sonuçta her cocuğun yemek tarzı, alışkanlığı,velilerin durumu farklı oluyor.

Siz müsaade etmeyin ona. O zaman menü olmasın her çocuk istediği yemeği götürsün olmaz mı? Sonuçta her cocuğun yemek tarzı, alışkanlığı,velilerin durumu farklı oluyor.
Kesinlikle katiliyorum sonucta cogunluk boyle ister. Musade etmem.
Sonucta onun yapacagi yemegi belki benim cocugm sevmeyip yemetecek ve ac kalacak yok yok olmaz ya

Bence her cocugun kendi beslenmesi olsun.bir çocugun yedigini digeri yemeyebilir. Tanımadığımız ve mutfagindaki hijyenini bilmedigimiz insanlarin yaptiklari da yedirilmez.
Bazı veliler çok saçmalıyor zaten.Siz fikrinizi belirtmekten çekinmeyin.Çoğunluk dediğin "sen" den olusuyor.

e niye kadın öyle yazınca sizde kusura bakmayın ben 30 kişilik yemek yapamam zaten liste benim için uygun kızımı okula götürmeden öğle yemeğini yediriyorum ben katılamayacağım diye yazmadınız.
Tam oyle olmasa da baska turlusunu yazdim. Yani bu liste bana uygundur ogretmen hanim degisiklik yapmayalim ben cocuguma oglen yemegini yedirip gonderiyorum okulda yedigi ara ogundur yazdım. Yani ogretmene yazar gbi yazdim ama anlamistir o veli de oglen yedirin demek istedigimi.

Bence her cocugun kendi beslenmesi olsun.bir çocugun yedigini digeri yemeyebilir. Tanımadığımız ve mutfagindaki hijyenini bilmedigimiz insanlarin yaptiklari da yedirilmez.
Bazı veliler çok saçmalıyor zaten.Siz fikrinizi belirtmekten çekinmeyin.Çoğunluk dediğin "sen" den olusuyor.
Aynen oyle . Zaten listeye bagli kalmak zorunda degiliz. Pogacanin yanina sut yazdiysa ve cocugunuzun sute alerjisi varsa fln ayran koyabilirsin muz yoksa evde elma koyabilirsin. Amac hem doyurucu hem pratik olmasi. Bu veli oglen yemegini yani suluyemek corba vb seyleriirda yedirttirmeye çalışıyor. Yok efendim mudurle de konustum bu durumu o da zaten eski listeyi begenmedi de falan yazmis ya

Tam oyle olmasa da baska turlusunu yazdim. Yani bu liste bana uygundur ogretmen hanim degisiklik yapmayalim ben cocuguma oglen yemegini yedirip gonderiyorum okulda yedigi ara ogundur yazdım. Yani ogretmene yazar gbi yazdim ama anlamistir o veli de oglen yedirin demek istedigimi.

e tamam o zaman. isteyen katılsın onlar yapsın yemeği onların çocukları yesin.
çoğunluğa uyacağım yazmışsınız ya ilk mesajda uymayın. sizin gibi düşünenler size uysun.

Çok saçma ama var böyle veliler malesef. Herkes işgüzarlık peşinde.
Asla kabul etmezdim, bir ay onun sıkıntısını mı çekeceksiniz, hangi marka yağ kullandı, malzemeyi temiz yıkadı mı hatta daha da iğrenci tuvaletten sonra ellerini doğru düzgün yıkadı mı diye.
Herkes kendi çocuğunu doyursun

Aynen oyle . Zaten listeye bagli kalmak zorunda degiliz. Pogacanin yanina sut yazdiysa ve cocugunuzun sute alerjisi varsa fln ayran koyabilirsin muz yoksa evde elma koyabilirsin. Amac hem doyurucu hem pratik olmasi. Bu veli oglen yemegini yani suluyemek corba vb seyleriirda yedirttirmeye çalışıyor. Yok efendim mudurle de konustum bu durumu o da zaten eski listeyi begenmedi de falan yazmis ya

o zaman hergün yapsın 30 kişilik yemek göndersin. :KK53:

e tamam o zaman. isteyen katılsın onlar yapsın yemeği onların çocukları yesin.
çoğunluğa uyacağım yazmışsınız ya ilk mesajda uymayın. sizin gibi düşünenler size uysun.
Cogunluk benim gibi dusunur heralde. Aynen ben oyle yapicam. Ya bu okul isi de ne zormus arkadas. Ogretmen cocuklardan daha cok velilerle ve onlarin kaprisleriyle ugrasiyor yazik halbuki ogretmenimiz ne guzel liste yapmis 4 4luk

Herkes kendi çocuğunu doyursun bence de.

Çocuğum yok ama dikkatimi şöyle bir şey çekti bu yazdığınız liste poğaça, tost vs çok fazla besin değeri içermiyor sadece karbonhidrattan oluşuyor. Et yok, protein yok, sebze yok sadece hamur ekmek var. Bence çok yanlış bir beslenme biçimi hele ki gelişme çağındaki çocuğumun bu şekilde yetersiz beslenmesini istemezdim. Tamam yemesi pratik tostu ısırıp yiyorsun ama çocuklarla çok uğraşmamak için hızlıca yesinler kalksınlar diye fast food stili şeyler yenmesine göz yummak bu. Kutulu meyve sulari da sagliksiz ve seker deposu. Bu yazdiginiz yemek listeleri sadece seker ve hamurdan olusuyor.

Kreş öğretmenlerine beslenme dersi de verilmeli bence. O yaşta balık yemezsen beynin gelişmez, kalsiyum almazsan boyun uzamaz, ilerde kemiklerin erir, protein yemezse çocuk büyüyemez...çocuğum olunca İsviçre'de özel okula falan vericem sanırım bu kadar kötü bir beslenme programı karşısında şaşkınım!

Cogunluk benim gibi dusunur heralde. Aynen ben oyle yapicam. Ya bu okul isi de ne zormus arkadas. Ogretmen cocuklardan daha cok velilerle ve onlarin kaprisleriyle ugrasiyor yazik halbuki ogretmenimiz ne guzel liste yapmis 4 4luk

maalesef zor işler. bizde de kitaplar konusunda yaşandı buna benzer. kusura bakmayın bana uymuyor dediğiniz yer ve şekil ben katılamıycam dedim. zaten bir birlikte oluşturamadılar. bir iki kişi pırtlıyor ordan herkesi yönlendirmeye çalışıyor..

Ayni teklifi bana da bir kac velim yapti bu sene. Ama ben acik acik bunu hijyenik bulmadigimi herkesin kendi cocuguna gereken ozeni gostermesi gerektigini soyledim bunu oylamaya bile sunmadim. Kaldi ki ben de aylar sonra calisan bir anne olacagim. Ne gerek var yani? Cocuguna bir ogun yemek de hazirlayamamak bana garip gelmistir hep. Bence olmasi gereken bireysel beslenme sistemi.

Herkes kendi çocuğunu doyursun bence de.

Çocuğum yok ama dikkatimi şöyle bir şey çekti bu yazdığınız liste poğaça, tost vs çok fazla besin değeri içermiyor sadece karbonhidrattan oluşuyor. Et yok, protein yok, sebze yok sadece hamur ekmek var. Bence çok yanlış bir beslenme biçimi hele ki gelişme çağındaki çocuğumun bu şekilde yetersiz beslenmesini istemezdim. Tamam yemesi pratik tostu ısırıp yiyorsun ama çocuklarla çok uğraşmamak için hızlıca yesinler kalksınlar diye fast food stili şeyler yenmesine göz yummak bu. Kutulu meyve sulari da sagliksiz ve seker deposu.

Kreş öğretmenlerine beslenme dersi de verilmeli bence. O yaşta balık yemezsen beynin gelişmez, kalsiyum almazsan boyun uzamaz, ilerde kemiklerin erir, protein yemezse çocuk büyüyemez...çocuğum olunca İsviçre'de özel okula falan vericem sanırım bu kadar kötü bir beslenme programı karşısında şaşkınım!

bu ikindi kahvaltısı diye geçiyor miss. bütün okullarda bu tarzla geçiştiriliyor.
konu sahibesinin kızı 1 de gidiyormuş zaten öğleyi evde yemiş oluyor .

Vay arkadaş alt tarafı bir öğün hatta öğün bile değil ne çok abartmışsınız. Bana her şekil uyardı sanırım. Hatta kızımın kreşte ikinci yılı. Bu yıl yarım gün gidiyor kahvaltı menüsü (sizinki gibi öğretmen veriyor listeyi haberimiz olsun diye ama listedekileri okul tedarik ediyor) benim hoşuma gitmedi evde yediriyorum genelde her sabah. Geçen sene tam gündü öğlen sulu yemek vardı. Yok öğretmen hangi birine bakacakmış da YÖK pratik değilmiş de :)) hepsine uyum sağlanıyor yani ki ben çalıştığım halde... millette ego tavan deyip de aynısını biz yapmayalım. Biraz empati...

bu ikindi kahvaltısı diye geçiyor miss. bütün okullarda bu tarzla geçiştiriliyor.
konu sahibesinin kızı 1 de gidiyormuş zaten öğleyi evde yemiş oluyor .

Basta cocugum yok diye yazdim Allahtan:bicak: Yine de cocuklariniza kutulu meyve suyu vb falan icirmeyin. En iyisi kutulu, paketli seylerden toptan uzak durmak.
Cocugum olursa gunde 3 ogun havyar yedircem zeka kupu olcak:olamaz:

Aslinda durum soyle kendimden ornek vereyim. Sabah 9da kahvalti yaptiriyorum kizima.

Oglen 12 de corba ve varsa sebzeli yemek ama corba mutlaka.

1 de okula gidiyor
2 bucukta ara ogun olarak borek tost pogaca krep ve yanina ayran sut elma muz vb seyler (oglen ana ogunu degil yani bu sadece ikindi atistirmasi.)

Aksam okuldan gelince de aksam yemegini etini baligini karbonhidratini veriyorum.

Ama bu durumdan memnun olmayan veli çocuğunu 11 de uyandigi icin sadece kahvalti yaptiriyormus.oglen yemek yedirmeden okula yolluyormus o nedenle listeden memnun degil.
Bence listede sorun yok o veli cocuguna oglen yemegini yedirmeli. Valla 2 cocugum var 11 de uyandıklarına hic sahit olmadim.

Dusundum de bu veli seneye cocugunu 1.sinifa giderse ve sabahci olursa nasil kaldırıp okula goturcek . Kendi duzenini degistirmeli acilen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X