• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okuldaki yemek problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayni teklifi bana da bir kac velim yapti bu sene. Ama ben acik acik bunu hijyenik bulmadigimi herkesin kendi cocuguna gereken ozeni gostermesi gerektigini soyledim bunu oylamaya bile sunmadim. Kaldi ki ben de aylar sonra calisan bir anne olacagim. Ne gerek var yani? Cocuguna bir ogun yemek de hazirlayamamak bana garip gelmistir hep. Bence olmasi gereken bireysel beslenme sistemi.
Degilmi ama sevgili ogretmenim. Alt tarafi bi pogaca yapcan. Ben yaptim ev yapimi2 tepsi. Ev yapimi kek ve sigara biregi sardim difrize attim. Yanina ayran ve elma koyuyorum 4 4luk bir aksama kadar ara ogun.
Bazi anneler var daha cocugu bismillah anasinifina baslamis ama kendilerinden gecmisler tostu meyve suyunu bile kantinden yaptiriyorlar. Pogacayi keki hazir alip cocugu okula postalar gibi yolluyorlar. Sasiriyorum vallahi

Basta cocugum yok diye yazdim Allahtan:bicak: Yine de cocuklariniza kutulu meyve suyu vb falan icirmeyin. En iyisi kutulu, paketli seylerden toptan uzak durmak.
Cocugum olursa gunde 3 ogun havyar yedircem zeka kupu olcak:olamaz:

ahaha havyar vardı da biz mi yedirmedik:))
dediğin gibi paketli her şeyden uzak durmak lazım kesinlikle katılıyorum..

Ara öğün için gayet uygun bir menü. Zaten eve gelince yiyorlar. Ben olsam katilmazdim.

Dese ki yetistiremiyorum dönüşümlü yapalım bir nevi de yemek işine girmesi enteresan.

Yetistiremeyen anneler için ekstra menudekini götürürdüm ben.

Degilmi ama sevgili ogretmenim. Alt tarafi bi pogaca yapcan. Ben yaptim ev yapimi2 tepsi. Ev yapimi kek ve sigara biregi sardim difrize attim. Yanina ayran ve elma koyuyorum 4 4luk bir aksama kadar ara ogun.
Bazi anneler var daha cocugu bismillah anasinifina baslamis ama kendilerinden gecmisler tostu meyve suyunu bile kantinden yaptiriyorlar. Pogacayi keki hazir alip cocugu okula postalar gibi yolluyorlar. Sasiriyorum vallahi

Benim ablam da iki cocuklu bir calisan anne. Kucugunun mamasini bile hazirlayip kucuk paketler halinde atar buzluguna. Kv'si ordan alip yedirir hemen. Digerinin yiyecegi yemegi corbayi aksamdan hazir eder mesela. Simdi krese basladi buyuk olan. Sabahlari ise gitmeden once bir yarim saat erken kalkip hem onu doyurur hem de beslenmesini eksiksiz hazirlar. Calismak cocuk bakmaya engel degil ama bazilari bunu anlamamakta israrci oluyor. Keske yazsaydiniz gruba haftasonu hazirlayip atin buzluga diye. Oneri vermis olurdunuz belki birseyler ogrenirdi.

Ya çok merak ediyorum. Öğle yemeğini yemiş bir çocuğa okula gitmediği günlerde tost poğaça yediriyor musunuz? Beslenme niye var ki? Meyve süt ayran olsa yetmiyor mu?

bu ara öğün ana öğün yerine geçmez ki
bizim okulun yemekhanesinde hazırlıyor her öğrenci orda yiyor öğretmen de özellikle belirtti toplantıda bu ana öğün değil çocuklarınıza yemeğini yedirin gönderin diye sadece bi çocuk için düzen değiştirilmez

Ben kabul etmem o annenin önerisini. Bence sınıf da kabul etmez.
Geçen seneki okulda yemeği okul veriyordu sorun yoktu ama bu sene devlet anaokulunda. Öğretmeni gecen senelerde liste verdiğinde sorun yaşadıkları için liste vermeyeceğini söyledi,herkes ne yemesini istiyorsa beslenme çantasına koyup yolluyor. Bence en temizi. Kızım evde yemek istedi ben de kahvaltısını yaptırıp yolluyorum. Öğlen de evde yiyor. O anne öğlen yemeğiyle ikindi kahvaltısını birlestirmeye calişmiş ama kabul gormez bence

Son düzenleme:
Herkesin kendi yiyeceğini kendi koyması daha uygun oluyor böyle durumlarda. Benim öyle takıntılarım yoktur da başkasının yemeğini çocuğuna yedirmek istemeyen çıkabilir.

Bir de şu anaokulları anasınıfları komple kaldırılsın da veliler artık "ne bulsak da öğretmene itiraz etsek" diye güzel beyinlerini yormaktan kurtulsalar..
(Sizin için demiyorum konu sahibi, yemeyi beğenmeyen veli için söylüyorum)
Böyle şeyler okulun aldığı kararla kural haline getirilir ve bu kural da öğretmenlerin ortak fikirlerinden oluşur. Uygun olan neyse öğretmenler ona göre karar verir. Hayır çocuk doymuyorsa miktarını arttırmak çok mu zor? Bir tostla doymuyorsa 2 tane yapılır..

Acikcasi baskasinin yaptigi sulu yemegi pilavi vs kizima yedirmek istemem zaten yemez de. Ayrica cocuklar hareket halinde ana yemek suluyemek vb seyler nasil yesin en kolay yolu bence pogaca tost acma sut ayran vb olmali

Dışarıdan hazır paketler bence daha pis ve sağlıksızdır

Herkesin kendi yiyeceğini kendi koyması daha uygun oluyor böyle durumlarda. Benim öyle takıntılarım yoktur da başkasının yemeğini çocuğuna yedirmek istemeyen çıkabilir.

Bir de şu anaokulları anasınıfları komple kaldırılsın da veliler artık "ne bulsak da öğretmene itiraz etsek" diye güzel beyinlerini yormaktan kurtulsalar..
(Sizin için demiyorum konu sahibi, yemeyi beğenmeyen veli için söylüyorum)
Böyle şeyler okulun aldığı kararla kural haline getirilir ve bu kural da öğretmenlerin ortak fikirlerinden oluşur. Uygun olan neyse öğretmenler ona göre karar verir. Hayır çocuk doymuyorsa miktarını arttırmak çok mu zor? Bir tostla doymuyorsa 2 tane yapılır..

Benim kizimda anasinifinda ve gercekten doymuyor. 2 zeytin tahin helva veriyorlar kavaltida, gelisim caginda olan cocuga verilirmi?
Oyuzden önce arastirin sonra yorum yapin. Yemegi begenmemezlik yapmamis. "Kizim doymuyor" demis...

çorbada olmaz ama menuye herkesın kendı yaptığı makarna,pilav sebze yemekleri olabılır aslında.yemek yapma fıkrı stres bence bırde o gun bi işin çıktı yapamadın çocuklar açmı kalacak.dunya hali.

bir yasima daha girdim.
benim bildigim anne ne yollarsa cocuk onu yer. neden herkez listeye uymaliki?

kac sene okudum böyle birsey ilk defa duyuyorum.
aynı liste olmak zorunda bence çünkü çocuklar malum başkasının yemeğini farklı görünce başkasının yemeğini isteyebılır,kendı yemeğini yemeyebılır onun kı guzel benım kı guzel değil deyıp.oyuncak gıbı =D

Çok sacma bir teklif , siz zaten yemek parasını okula yatırmıyor musunuz birde ekstra 30 kisilik yemek mi yapılıp gidecek? Benim oglum 2 senedir ana sınıfına gidiyor gecen sene öglenciydi ,bu sene sabahcı ve listede hep bahsettiginiz seyler var öglenciyken haftada bir iki sulu yemek cıkardı cocuklar pek yemez dökerdi.Okuldan gelince sulu yemegini yediriyorum zaten .

Ama dusunsenize cocugunuz her gun 1 sene boyunca farkli ellerden yemek yiyecek. Hergun farkli bi evden
Bence hic guzel bi fikir degil.
Tamam belki bu güzel bir fikir olmayabilir ama sizden başka insanların yaptığı yemeğin pis olduğunu düşünmek de hiç hoş değil...

Hepatit b biliyormusunuz.cok basit bir kanamadan bile bulasabilir.iyi temizlenmemis sebze meyve sagliksiz etlerden bulasan ve bagisikligi henuz gelismekte olan cocuklarin sindirim sistemini felc eden organizmalar.daha sayayimmi
Haklısınız olabilir ama şöyle söyleyin,

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X