• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okuldaki yemek problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben kabul etmem. Kızımın anaokulunda da buna benzer olay olmuştu. Benim dışımda herkes kabul etti. 20 kişilikti sınıf ayda bir sıra gelir dediler.
Ben de bununla uğraşamayacağımı, listede ne varsa onu kızıma verip yollayacağımı söyledim. Bana hep itici gelmiştir böyle tipler zaten.
Çocuk bir öğün beslenmese ölecek sanki.

Tamam belki bu güzel bir fikir olmayabilir ama sizden başka insanların yaptığı yemeğin pis olduğunu düşünmek de hiç hoş değil...
Bencede başkasıda kendisi hakkında öyle düşünür ki böyle düşünenlerden uzak dururum normal hayatımda. Oğlumda anaokulunda toplu beslenme var ve gayet iyi gidiyor . Oğlum zaten beğenmediğini yemiyor . Veliler yemediği zaman üzülüyor ama benim oğlum sabahları zaten yemediği için sorun olmuyor açıkçası . Herkes orada kendi evladına da yedirdiğinin bilincinde olarak yemek yada kahvaltı hazırlıyor zaten. Alerjisi olanda belirtiyor ona ayrı hazırlanıyor zaten

Yani. Bide ogrwtmen cocuklara egitim mi versin tenceredeki yemekleri cocuklara servis mi etsin :) zaten ogretmen yarin 2 haftalik listeyi verecegim diye mesaj atmis kofte patates eklemis. Benim hosuma gidiyor. Zaten oglen yemegi yiyp okula gdiyor bide okulda pulav vs yerse aksam yemek yemezki. Zaten vatsaptan yazan velinin cocugu 11 de uyaniyormus oglen yemek yemeden okula gidiyormus. O nedenle bu kiste ona yetmiyormus. Cocuklarin geneli sabah erken uyaniyor zaten. Oglende yedirip yollasinlar bi zahmet dimi
Bu durum o velinin şahsi sorunu.
Herkesi kendi çocuğunun durumuna uydurmaya çalışan böyle velilerden çok rahatsız oluyorum.
Bunca yıldır özel anaokullarında çalışan öğretmen ve idareciyim böylesine saçma bir teklif duymadım.Okulda böyle bir yemek düzeni olamaz. Neden derseniz?
Yemekte kullanılan malzeme,hijyen,saklama ve servis konusunda ortak hareket etmeniz o kadar zor ki.
Bir kere tüm anneler aynı bilinçte mi?
Kimine etli yemek gelecek kimine sebze, masraf farklı olacak, insanlar buna itiraz edecek.
Kimi günü gelmeden bir gün önce mazeret bildirip yarın yemeği getiremeyeceğini söyleyecek.
Annelerden yemek saatine dahil olup servis yapmak ve 'elinize sağlık' övgüsü almak isteyenler çıkacak, sınıf düzenine rahmet olsun.
Tembel anneler çıkacak yemeği iki gün önceden yapıp buzdolabına koyacak.
Evinde kalabalık misafir ağırlamış biri o kalan yemeğe takviye yapıp çocuklara getirecek.
Daha bunun gibi onlarca muhtemel olumsuzluk sıralayabilirim.
Abartmıyor musun Hocam bu kadar olur mu? Diyenlere cevabım: Bu gözler neler gördü?

Neden yemez ve yedirmezsiniz

Zira oğlum 2 yaşından beri dışarıda öğlen yemeği yiyor da

Herkesin yemeğini de yer

Hijyenik değil diye mi düşündünüz farklı bir sebep mi var merak ettim yani hiç mi dışarıda birşey yemez
Ben de yedirmem hele dışarda, lokantada.
Nasıl yapıldığını, hangi kalitede malzeme kullanıldığını (özellikle yağ ve et), sebzelerin,balığın iyice yıkanıp yıkanmadığını bilemediğim hiç bir ortamda henüz bağışıklığı güçlenmemiş çocuğumu beslemem.
İlkokul çağına geldikten sonra biraz esneklik olabilir ama erken çocuklukta hayır...
En yakın arkadaşlarımdan birinin mutfak tezgahını kuruladığı sarı bezle mutfağın zeminine dökülen bir şeyi sildiğini gördükten sonra herkesin yemeğini de yedirmem doğrusu.

Başta Öğretmenin bütün çocukların birden zehirlenme riskini kabul etmemesi lazım çok istekli olan veliler aralarında birleşsin sizde onların menüsüne uyun

Yani. Bide ogrwtmen cocuklara egitim mi versin tenceredeki yemekleri cocuklara servis mi etsin :) zaten ogretmen yarin 2 haftalik listeyi verecegim diye mesaj atmis kofte patates eklemis. Benim hosuma gidiyor. Zaten oglen yemegi yiyp okula gdiyor bide okulda pulav vs yerse aksam yemek yemezki. Zaten vatsaptan yazan velinin cocugu 11 de uyaniyormus oglen yemek yemeden okula gidiyormus. O nedenle bu kiste ona yetmiyormus. Cocuklarin geneli sabah erken uyaniyor zaten. Oglende yedirip yollasinlar bi zahmet dimi
Elbette.Öglen giden gruba bir de yemek mi yapılacak?
Hadi sabah olsa uykulu yiyememiştir denebilir de öğlen giden çocuk adamakıllı yer yemeğini.Damdan iyi söylemiş,toplu zehirlenme olsa,kussalar vs ne yapacağız deyin.

Başkasının yaptığını yedirmem ben hep organik besliyorum diyenler çocuklarına poğaça yediriyor şaka gibi ne kadar itici insanlarsınız o insanlarda anne niye pis yemek yapsın kendi çocuğu da yiyecek ayy resmen tiksindim düşünce yapınızdan.
Ben normal hayatta da gördüm insanı rencide ediyorlar gerçekten evime almak istemiyorum bu şekilde düşünen birini.

Herkes kendi çocuğunu kendi doyursun, ancak bu ara öğün MissCherryBlossom MissCherryBlossom 'un dediği gibi aşırı sağlıksız. Her gün hamur , full karbonhidrat ve şekere buluyorsunuz çocukları ve ara öğün mantığında olsa da her gün depoluyor çocuk o zararlı şeyleri. Meyve suları özellikle kutulu olanlar zaten rezalet sadece şeker ve katkı maddesi. Keza hamurişi de öyle bana sağlıksız geldi. Annem küçükken anaokulunda öyle hamur falan yedirmezdi, termosa çorbamı koyardı mutlaka yanına da protein içerikli sandviç yemesi pratik olurdu.

Bir de anlamadığım şey, herkes listeyi evinde mi hazırlıyor? E belki Ayşe Hanım'ın durumu kötü o çocuğuna sade poğaça yapacak; Fatma Hanım'ın durumu iyiyse o da kıymalı sucuklu falan yapcak bu da ayrım olmaz mı standart menü içerisinde ? (Hani uygulama ayrımcılık , can çekmesi vs olmasın denildiği için soruyorum)

Ben ilkokulda iken bizim tam gündü okul, böyle ara öğün bizde de vardı. Genelde meyve artı süt şeklinde olurdu bizimki, bazı günlerde kek artı süt ya da portakal suyu şeklinde. Hep standart menü oluyor ki çocuklardan biri hamburger menü yerken, durumu olmayan kişi elma yemek zorunda kalıp hamburger yiyene özenmesin diye mesela. Biz de meyve olayı bile sabit tutulurdu, elma ya da portakal olsun derdi öğretmenimiz örneğin.

Yemek yapılması olayı ise tamamen gereksiz. Hiçbir öğretmende onu kabul etmez , o kadar çocuğa yemek yedirmek toparlamak kolay olmuyor. Ve de zaten ara öğün için yemek fazla kaçıyor. Onun yerine kuruyemiş(badem,ceviz vs) , meyve, süt bu tarz şeyler ideal.

Başkasının yemeği kullandığı yağ salça vs çocuğa dokunur. Kendi çocuğu ile ilgilenmek yerine benim çocuğumla siz ilgilenin demiş o Veli resmen. Bence kabul etmeyin. Nasıl yapar başka Veli bilinmez. Ama çoğunluk kabul ederse de yapacak bir şey Yok sanırım

Ben de yedirmem hele dışarda, lokantada.
Nasıl yapıldığını, hangi kalitede malzeme kullanıldığını (özellikle yağ ve et), sebzelerin,balığın iyice yıkanıp yıkanmadığını bilemediğim hiç bir ortamda henüz bağışıklığı güçlenmemiş çocuğumu beslemem.
İlkokul çağına geldikten sonra biraz esneklik olabilir ama erken çocuklukta hayır...
En yakın arkadaşlarımdan birinin mutfak tezgahını kuruladığı sarı bezle mutfağın zeminine dökülen bir şeyi sildiğini gördükten sonra herkesin yemeğini de yedirmem doğrusu.

Ben kendim de bilmediğim yerlerde yemiyorum açıkçası

Salata hele adam gibi yıkanmıyor toz toprak her şey kalıyor şöyle bir suyun altına tutuyorlar o kadar

Mutfak hijyeni de kötü olabiliyor...Dışarda balık yemeyi severim, artık sadece 1.sınıf restoran sertifikalı ya da mutfağı görünen yerlere gidiyorum. Öğrenciyken Sakaryada midyenin balığın köftenin dibine vurdum onu telafi edyrm:deli:

Ara öğün olarak geçen bir yemekte kreş, tost, poğaça bana çok fazla geldi. Bir de öğle yemeği yiyip gidiyormuş çocuklar okula. Ben hayatım boyunca öğlenciydim. Saat 10 gibi kahvaltı yapar, beslenme teneffüsünde de öğle yemeği yerdim. Veliye ‘ öğle yemeğine sayıyor.’ diye serzenişte bulunmuşsunuz da doğrusu o zaten. Ara öğünde kuruyemiş, meyve, süt bazen tatlı, kek filan olmalı. Bana liste de ara öğün için fazla geldi. Ayrıca her gün bir kişilik yemek hazırlamak, ayda bir kere 30 kişilik yemek hazırlamaktan daha kolay. Çalışmak bu işin bahanesi değil. Çocuğu doymuyorsa 2 tost koysun yani.

Başkasının yaptığını yedirmem ben hep organik besliyorum diyenler çocuklarına poğaça yediriyor şaka gibi ne kadar itici insanlarsınız o insanlarda anne niye pis yemek yapsın kendi çocuğu da yiyecek ayy resmen tiksindim düşünce yapınızdan.

++++++1

Başkasının yaptığını yedirmiyorlar zaten avmlerde restoranlarda içeri gidip kendileri yemek yapıyor .Valla çok tuhafiz ya

Konuda hiç cevabım yok ama fikir yürüttüğüm zaman mantıklı cevap bulabiliyorum.
Konunun sadece eli temizdir pistir olduğunu düşünmüyorum.
Kızımla kıyaslıyorum, seneye kreşe gidecek. Örneğin ben evde kızartma hariç ayçiçek yağı kullanmıyorum. Kızartma da nadir yapılıyor zaten evde her zaman bulunmaz bile. Ayçiçek yağı ile zeytinyağını kıyaslayacak halimiz yok.
Örneğin ben çocuğuma marketlerde satılan tost peyniri denen şeyi hiç yedirmedim. Kaşar kullanıyorum.
Gibi gibi...
Konu sadece pis temiz meselesi değil bence. Herkesin anlayışı farklı, yeri geliyor dışarıdan da yiyor çocuğum. İyi besleniyor ama full organik full sağlıklı beslenme değil. Ama elimizden geldiğince iyisini yapıyoruz.
Ama beslenmesini bir ayın 29 günü başka annenin insafına bırakmak mantıklı değil.

Kimin neyi nasıl, hangi malzemelerle yaptığı belli mi olacak öyle.
Pek aklıma yatmadı benim.

Tanımadığın insanlar sonuçta
Temiz mi pis mi?
Yemek yaparken parmaklarını yalıyor mu?
Kaşığı ağzına götürüyor mu?
Bunları biliyor muyuz? :KK53:

Dışarıda hic yemek yedirmiyor musunuz ? Ya da kendiniz yemiyor musunuz ? Hazir paketli gida tuketiyor musunuz cok merak ettim gerçekten

Valla benim kızım okula gitse bana bu önerilse ben hazır gıda yerine velilerin yemek yapmasını tercih ederdim.

Sonuçta dışarıdan yediği poğaça, içtiği süt, ayran, tost ne kadar hijyenik olabilir ki. Dışarıdan yiyeceği bir poğaça yerine bir kase çorba içmesini tercih ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X