okuldan nefret ediyorum :/

06esra95

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2014
25
0
6
35
Ankara
merhaba benn 9. sınıftayım derslerim iyi ama okulu hiç sevmiyorum artık soğudum hocalardan nefret ediyorum ilkokuldayken arkadaşlarımı hocalarımı çok seviyordum liseye gçtim arkadaşlarımdan hocalarımdan nefret eder oldum.okula hergün sıkıla sıkıla giidyorum yastığa başımı koyduğumda neredeyse hiç sabah olmasın diye dua ediyorum.napsam okulu sevebilirim bilmiyorum üniversiteye gitmek çok istiyorum bunuda liseden geçtiğini biliyorum ama okulu hiç sevmiyorum ya

9.sınıftayken ben de senin gibiydim, bir an önce bitse de kurtulsam derdim hep :) ama okumak güzel şey, sıkacaksın dişini sabredeceksin. Bakma uzun göründüğüne, eğitim hayatı göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Sonra herkes keşke öğrenci olsaydım diyor. Bu yaşlarının, okulunun tadını çıkar bence, nasıl olsa hepsi bitecek zamanı geldiğinde

sabredeceksin canım benim. biz üniversiteye geldik başımız göğe mi erdi sanıyosun . :) herşeyin başı öğrenme isteği. senin okula gitme amacın bu olsun. öğren. herşeyi bil. üniversiteninde mantığı bu olacak ilerde. çevrendekileri sevsende sevmesende bağlanman gereken şey derslerin ve hayallerin. sen sıkıca tutun bunlara. başarılı bi insan ol devamı gelir. ilerde herşey çok güzel olacak inşallah. Allah alın terini yerde bırakmaz merak etme :)

Canım bende liseye geçtiğimde bocalamıştım okuldan nefret ediyordum hergün gitmemek için bahaneler uydururdum çünkü alıştığın ortam yok onu arıyorsun biraz zaman geçsin bak nasıl gidiceksin bu kadar çabuk ümitsizliğe kapılma. İlk dönem 5 tane zayıfım vardı ve devamsızlıktan kalıyordum 2.dönem kendimi toparladım anca aklım başıma gelmişti. İlk senen bitsin daha kolay olucak herşey.

9. sınıfta bende bocalamıştım. 10a geçince düzelmişti her şey. Sık dişini geçer gider. Ah ah keşke lise günlerime dönebilsem. O kadar isterdim ki..

O yaslarda okulu seven cocuk nadirdir ama inan bana gelecekte o gunler mumla araniyor. Zorlandigin derslerde hocalarina danis, yapabiliyorsan ozel ders al ama sakin kendini okuldan sogutma canim.

+ Saglam bir arkadas grubu olusturmaya calis. Hem beraber ders calisirsiniz, hem de arada gezer stres atarsiniz.

Son düzenleme:
Okulu değiştirme şansın varsa değiştir dicem ama busefer daha çok zorlanırsın. Yeni ortama girersin herkes ortam yapmış olur daha çok psikolojin bozulur. Kendini derslerine versen buarada da bir tane arkadaş yapsan, zaten başarılı olursan genelde herkes yanında olmak isteyecektir (sahtede olsa)

matematikten özel ders alıyrm öle asosyal bir insan değilim 2 tane çok samimmi olduğum arkadaşım var ama 9. sınıf çok zor çok bunaldım artık

2 tane iyi anlaştığm arkadaşlarım var neyse 10. sınıfta düzeleceğine ümit ederek dişimi sıkcam

matematikten özel ders alıyrm öle asosyal bir insan değilim 2 tane çok samimmi olduğum arkadaşım var ama 9. sınıf çok zor çok bunaldım artık

2 tane iyi anlaştığm arkadaşlarım var neyse 10. sınıfta düzeleceğine ümit ederek dişimi sıkcam

Onlarin dersleri nasil. Eger iyiyse beraber calisabilirsiniz. Eger kotuyse hocalardan beraber yardim almayi neden denemiyorsunuz. Subat tatilinde zorlandigin derslere extra yuklenebilirsin. Derse gitmeden calisip , her gun dersten sonra tekrar edersen konularin bir zorlugu yok aslinda. Matematik icin anlatimi kolay kitaplar alip bol pratik yapman en iyisi.

canım üniversite liseden geçmeyebiliyor. o kadar korkma. lise diploma notum 2.70'lerdeyken ben öss de okul birincisinden daha yüksek puan almıştım. okulu sevmene gerek yok. okulla derslerinin çok ilgisi yok. okulda hr katta bir kavga olabilir ama bu senin sıranda oturup test çözmene engel değil. okulu sevmeye çalışana kadar sevmeye çalıştığın şeylerden soyutlanıp derslerine odaklan. okulu bu kadar takma.

lisenin en zor senesidir. adapte olmaya calışırsın derslerde henüz bilmediğin konulardır hocalar zordur. ama inan daha uzun seneler zorlu meselelerle uğraşıcaksın. ama bu zamanları özellikle 9. sınıf ve 10. sınıfları olabildiğince az hasarsız atlatmaya çalışmak gerek. şuan gerçekten tahmin edebiliyorum ne kadar boğulduğunu ancak sorunlar hiç bir zaman bitmiyor. belki üniversiteye geçince en azından yaşın büyüdüğü için biraz daha uyum sağlaman kolay olacak ancak her yaşın bir güzelliği var ve hiç bir seneni artık bitsin diye geçirme.bu zamanlar geçince geri dönüün mümkün olmayacak. sadece suan kendini biraz rahatlatmaya calış arkadaş konusunu zamanla birbirinize alışınca halledeceksin kesinlikle. derslerden ve hocalarından soğuma alıştıkça seveceksin. derslerni ihmal etmeden yoğunlaş ve çalış ümidini kaybetmeden yapacagın şeylere ve hedeflerine yoğunlaş herşey güzel olacaktır önünde güzel seneler var çünkü başarılar diliyorum

Canım bende senin gibiydim, hiç istemiyordum okula gitmek. Hatta lise yıllarımın en çok devamsızlığını 9. sınıftayken yapmıştım. Okulda yabancılık çekmemiştim aslında, tanıdık çoktu. Ortaokuldakilerin yarısından çoğu oradaydı diyebilirim. Arkadaşlarım da aynı okuldaydı fakat sınıflarımız farklıydı..

Ben sınıfı sevmemiştim... Bir kere çok kalabalıktı , okulumuz kalabalık bir okuldu zaten. Sınıflar 40 kişiyi aşıyordu lise 1lerde, yine en az bizimkiydi 40 kişi falandık.. Bir hoca bana takmıştı kafayı. Hiç istemiyordum gitmek.. Neyse öyle böyle derken geçti o sene ite kaka, ilk dönemin sonlarına doğru çok sıkıntı yaşadım sonra arkadaşlarıma alışınca geçti...

Lise 2ye geçince her şey düzeldi , çok sevdim sınıfımı... Sınıf mevcudu da çok iyiydi. Şimdi o yıllara özlemle bakıyorum.

Hemen hemen herkesin ilk yılı problemli oluyor canım sakin ol, 10. sınıfta atlatırsın umarım...

Lise 1 den değil de, 2 den tekrar başlasam ah ahh.. Arkadaşlarımla tekrar olsam o güzel günleri tekrar yaşasam, ne çok isterdim.

Sende özleyeceksin bu günlerini..

Keşke o zamana donseeem .
Nelerimi vermezdim o günlere dönmek için bilsen .
Değerini bil .
Eglenebildigin kadar eğlen .

canım derslerin iyimiş notlarını yüksek tutup bölüm tercihiyle başka bir okula geçebilirsin

Ben de ilkokuldayken böyleydim 7.sınıftayken hiç arkadaşım yoktu sınıf hocamız kızlı erkekli oturttuyodu ve benim yanımdaki çocuk sınıfın en tembel ve gıcık çocuğuydu o başta tüm sınıf dalga geçerdi benle hafif peltek olduğum için derslerim iyiydi ama okuldan nefret ederdim arkadaşım olmadığı için tenefüste test çözerdim inek diye dalga geçince tuvalete gidip tek başıma dururdum orda sonra 1 tane arkadaşım oldu ama o da pek iyi deil de bana laf sokmaya çalışırdı hep neyse sonra sabrettim ve liseye geçtim güzel bi liseye sen de sabrediceksin ve güzel bi üniversteye geçiceksin benim şu an olduğum gibi okul hayatında mutlu olucaksın
not:şuan 10.sınıftayım ben de

Ben 11 . sınıfım .9'da bende böyle düşünüyordum ilk dönem hele berbattı,okula gitmemek için hasta taklidi yapardım annemi kandırır bir şekilde gitmezdim 2. dönem daha bir kaynaştık,sınıf hocamızda muhteşemdi,şanslıydım ki çok iyi 5-6 kişilik arkadaş grubumda vardı.
10'a geçtiğimde sınıfımı fazla sevmedim,sayısalı seçmiştim.Bütün sevdiğim arkadaşlarım başka sınıflara gitti,sınıfta gerçekten nefret ettiğim kişiler var ama ben takmıyorum artık,diğer arkadaşalrımla da hep görüşürüz teneffüslerde,çıkışta beraber gideriz falan
Bu sınıfımdan da 4-5 kişi var iyi olan.Ama takmıyorum ,önemli olan şuan üniversiteye yerleşmem .Gerçekten dostsanız zaten,görüşmeyi hiç bırakmazsınız:)

inş iyi bir üniversiyete gidersin senin az kalmış benim daha 4 senem var :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…