okullar açılmalı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu doğru maalesef.
Eğitim devam etmezse nasıl yetişecek geleceğin eğitimli, donanımlı bireyleri? Bir de tutturuyorsunuz her konuda her zaman, zaten eğitim kalitemiz düşük, olmasa da olur diye. Siz iyi misiniz ya? İyi değil diye kökünden mi koparalım yani? Daha iyiye nasıl gidebilir ona bakmak lazım, bunun için de önce başlamak lazım.
Öğrenci değilim, çocuğum da yok. Kendim için yazmıyorum yani, aklınıza bir şey de gelmesin.

Kardeşim depremden etkilenmeyen bir şehirde oluyor. Yurtta kalıyor, çağırdılar dün eşyaları alın diye. Akşam otobüsümüz var gidicez apar topar eşyaları almaya. 7-8 saatlik yol, yalnız göndermem. İşimden izin almak zorunda kaldım mesela bunun için.

20 şubatta devam edileceği de kesin değil şu an. Uzayabilir tatil diye konuşuluyor. Oğlumun okulu onlibe eğitime başlıyor yarın. Endişeliyim yaa,küçük yaş çocuğuna online eğitim olmuyor işte bunu anlayamıyorlar. Hemen eğitim iptal demek kolaylarına geliyor.

Ağır hasarlı binalarda sınıfının çoğunu kaybetmiş çocuklara okulun iyi geleceğini mi düşünüyorsunuz?
Tüm ailesini kaybetmiş hala bekleyen öğretmenlerin pazartesi işe mi dönmesini bekliyorsunuz?
Su an herkes öğretim alıyor aslında çok fena bir hayat tecrübesi.
Daha 1 ay önce o zaman tam ders alamamışım demiştim Meğer daha beteri gelecekmiş..

Olayın bir de toplumsal boyutu var tabi, çocuklar okula gitmeyip ne yapacaklar evde oturup felaketi TVlerden zileyecekler, ahlanan vahlanan yetişkinleri çaresizliği, acziyeti görecekler. Okula gidip normal hayat dönerlerse psikolojileri daha kısa zamanda düzelir diye düşünüyorum (depremzede bebeleri tenzih ediyorum). genel olarak depremzedeler yardım etmek için tuzukuru kısmın çalışması önemli. Öğretmenler organızasyonda görevli, doktorlar sahada çalışıyor herkes bir şeyler yapıyorken çocukların da evde boş oturması olmaz. Genel olarak bence çocuklara devletimiz, milletimiz insanlarımız için çok çalışmak aşılanmalı. Gençken bir gün Koç Üniversitesine ziyaretçi olarak gitmiştim, gelenlere broşür basıp dağıtmışlardı çok hoşuma gitmişti. Bir satırda devletimiz, milletimiz, kendimiz için çok çalışmalıyız yazıyodu bayılmıştım. Türkiye'ye acilen organize, hedefli, odaklı ve etik bir biçimde çok çalışma kültür lazım.

Son düzenleme:
Ne desem bir yanı açık kalacak. 1 martta deprem bölgesindeki okullar açılacakmış yanlış okumadıysam. Benim arkadaşımın evi yıkıldı. 1 marta kadar nereden bulacaklar ev, nasıl düzen kuracaklar da çocuklar gidecek okula onu çok anlamıyorum. Ki benim adımı unuttu diyor kadın çocuğu için. 15 güne eğitim için gereken motivasyonu toparlayabilecek mi?

Ha bir dönem komple tatil olması ya da uzaktana dönmesi de yararlı değil korona döneminde gördük. Şu olsa daha iyi olur diyebileceğim hiçbir fikrim kalmadı

Kalite konusuna ben de atıfta bulundum ama biraz ironi, biraz sistem eleştirisiydi.

Soruya cevap vermemişim... lise dahil açılmalı. Üniversite uzaktan olsa da olur...

Ilk sorunda egitime engel konuyor. Derdimiz bu.

Bomboş duran oteller varken kapisinda kilidi olmayan kyk'lar depremzede aileler için birkaç saat içinde zorla boşaltıldı.

Otobüs bileti alip gelemeyen çocukların özel eşyaları poşete konulup depoya atıldı belki. Çok önemli hatıraları kaybolacak belki.

Acı yarıştırmıyorum. Sizinki de enkaz altında kaldı. Hepsinden daha beter bir acınız var evet.

Ama birinin yaralarını sararken başka birini kanatmanın anlamı yok. Kriz böyle yönetilmez.

Üniversite okurken çalışıp ailesini geçindiren çocuklar var. Bu durum herkese bir yerinden dokundu.

Niye otelde kalamıyoruz da birileri yatağından okulundan oluyor diye düşünemiyor olabilirsiniz. Sizin yerinize düşünüyoruz. Sokakta kalın diye çabalamıyoruz. Kimse mağdur olmasın istiyoruz.

Kyk
Kyk olayı çok saçma
Koskoca ülkede otel mi yok
Polisevi öğretmenevi orduevi mi yok?

Kyk dan atılan öğrenciler hadi bir kısmı memlekete gitti diyelim ailesi hatayda Maraş’ta olanlar ne yapacak herhalde onları çıkartmıyorlardır diye düşünüyorum umarım

Ordaki cocuklar nasil motive olcaklar. Butun gun onlerinde konusulan surekli deprem enkaz su kadar vefat su kadar yarali. Biz tvyi kapatip uzaklastiriyoruz onlar napsinlar. Acilen buyuk bi cadir kurulmali deprem bolgesine ve cocuklar okula baslamali. Evet agir bi surec yasiyoruz. Ama yetiskinlerin sorunu bu. Cocuklarin isi okula gitmek.

Kalite konusuna ben de atıfta bulundum ama biraz ironi, biraz sistem eleştirisiydi.
Yok Wurs, sana değildi o lafım zaten.
Hani küçümseniyor ya özellikle üniversite okumak. Birçok mecrada gördüm bunu, sözlüğünden haber sitesine her yerde.
Şey deniyor, gezip tozmak aile yanından kaçmak içinmiş üniversite okumak. Koskoca bir yazıklar olsun diyorum böyle düşünenlere. Eğitime bakış açısı berbat bir kere Wurs. Adam buna dayanarak bir dönem de okumayıversinler diyor. E o zaman 3 senesini onlineda okumuş diş hekiminin koltuğuna rahatça uzanırsın.

Orada öğretim ikinci planda kalacak zaten. Deprem olan şehirlerde okulun açılması bir nevi rehabilitasyon olacak inşallah

orda olmadığınız için bilmiyorsunuz. insanlar yağmalanıyor bıçak çekiliyor. kaç çocuğa tecavüz edilmiş. abim polis o bölgede. 5 yaşındaki kız çocuğu ya inanabiliyormusunuz insnalar tuvaletw gitse gasp ediliyormuş. üstleri aranıp telefonlarını ellerinden alıyorlarmış size soruyorum siz olsanız çocuğunuzu yanınızdan ayırırmısınız?

insanlar tahliye derdinde o bölgede okul diyorsunuz cesetler kokmaya başladı maske takmaları gerekiyor hastalıklar yayılıyor. insanların can güvenliği yok acil güvenlik istiyor. cesetlerin kollarındaki bilezik için parçalamışlar. arabaları sallayıp heyelan oluyo sel oluyor diye gasp ediyorlarmış. nolur şuan ordaki insanlar yaşama derdinde sıcacık evlerimizde onlara ahkam kesmeyelim

Orada öğretim ikinci planda kalacak zaten. Deprem olan şehirlerde okulun açılması bir nevi rehabilitasyon olacak inşallah
Orada çocukların ihtiyacı da gözetilmeli, ailesinin yanında kalmak isteyen çocuğun tepkisi de gayet olağan mesela. Hayat devam ediyor diye henüz travmanın içinde olan bir çocuğu da okula göndermek çok sağlıklı gelmiyor bana. Bir de dediğim gibi ev yok kıyafet yok çanta yok kitap yok, 15 günde toparlanabilecek mi bunlar? Yine 1 dönem tamamen iptal olmamalı ama 15 gün de çok az geldi bana

Sınıf ortamını düşünmeyin. yanlış cevap merve eksi aldın, kitabını neden getirmedin buse demeyecek öğretmen. Sosyalleşme, yaşıtlarla arkadaşlarla buluşma sözkonusu olur

Hala da alamamissiniz belli. Biz hop yarin acin mi diyoruz okulu? Mantikli bir plan program istiyoruz. Bir basibozukluktur almis gidiyor. Stresin tanimi zaten belirsizlige karsi bunyenin tahammul gosterememesidir. Yani insanlarin her anlamda kendilerini guvende ve bir planin icinde hissetmeye ihtiyaci var hem de birincil bir ihtiyac bu. Bayiliyorsunuz her seyi olabilecek en ters sekilde anlamaya.

Bizimki ahkam kesmek değil,devletin görevi asayişi sağlamak arkadaşım. Asayiş yok diye okulu kapatmak değil. Bu aradaki çizgiyi neden anlamak istemiyorsunuz?

Deprem bölgesi dışındaki çocuklar da şu anda tv izleyip depresyona gireceklerine hiçbir sorunu olmayan okullarında ders görmeliler,bu kadar basit.

Hemen yarın açılsın demiyoruz. Gerekli tedarikler yapilsin. Güvenli ortam sağlansın okula devam edilsin diyoruz. Yukarida bir fotoğraf paylaştım. Japonya'da spor salonunu bölüp sınıf oluşturmuşlar. Afetten 1 ay sonra. Buna benzer yöntemler düşünülebilir. Çocuklar okulun yarattığı meşguliyetle rahatlayacaklar. Ödevlerle derslerle yeni güzel deneyimlerle tutunacaklar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…