Bu doğru maalesef.Ben açılmalı diyorum, 2 hafta içinde. Neden derseniz Türkiye gibi 'gelişmekte' olan ülkelerin ziyan edecek 1dksı bile yok. İleri gitmek için çalışmak çok önemli, Amerikalılar Çinliler çok çalışırken Tirkiyenin oturma lüksü yok asla, ne olursa olsun ileri gitmeliyiz.
Pandemi yüzünden zaten çocuklar eğitimden çok şey kaybettiler, daha fazlasını artık kaybetmemeliyiz. 2 hafta içinde devlet sıkı çalışırsa, en azından depremzede ünv öğrencilerine ücretsiz kalacak yer, para ve terapi ayarlarsa en azından onlar okula gitmeli. Yakınlarını kaybeden çocuklar için çeşitli telafi ve dönem uzatma seçenekleri sunulabilir. Yetim kalan çocuklar için de, rehabilitasyon süreci başlar, okuldan muaf olurlar ama diğer bölgelerde eğitim devam etmeli.
Pandemi, deprem, kazalar belalar Türkiyede habire bir şeyler oluyor insalar ölüyor, bu sebeplerden eğitim durursa bu kuşağın işgücü tamamen biter diye düşünüyorum. ne olursa olsun insana ve işgücüne yatırım devam etmeli. benim fikrlerim böyle, herkesin çok üzgün olduğunu biliyorum ama bazen büyük resme bakıp etraflıca düşünmek gerekiyor, sevgiler.
Kardeşim depremden etkilenmeyen bir şehirde oluyor. Yurtta kalıyor, çağırdılar dün eşyaları alın diye. Akşam otobüsümüz var gidicez apar topar eşyaları almaya. 7-8 saatlik yol, yalnız göndermem. İşimden izin almak zorunda kaldım mesela bunun için.Evet ama su an bir kargasa var. Kizi apar topar yurttan cikartip baska yurda gondermisler. Butun ogrenciler mescitte kaliyormus. Kiza yalvardim bana gel diye, esyalarimi birakamam caliyorlar diyor. Hicbir seyi kalmamis, kalacak yeri yok. 3-5 parca esyasindan da olmak istemiyor.
20 şubatta devam edileceği de kesin değil şu an. Uzayabilir tatil diye konuşuluyor. Oğlumun okulu onlibe eğitime başlıyor yarın. Endişeliyim yaa,küçük yaş çocuğuna online eğitim olmuyor işte bunu anlayamıyorlar. Hemen eğitim iptal demek kolaylarına geliyor.ben hadi pazartesi açın diyenlere kızıyorum 1 hafta 2 hafta sonrası açılmalı 20 şubatta eğitime devam edilecekmiş zaten. kyk yurtları suriyeli vatandaşlarla dolmuş yurtları talan ediyorlar bunlar içinmi o yurtlar boşaltıldı bilmiyoeun ne diyeceğimi
Cok biliyorsunuz hanimefendi. Egitim her sartta devam etmeli cunku saglam ruh halleri ve iyi bir gelecek boyle insa edilir. Bizim egitim programimiz daha kazanacagimizin bile belli olmadigi bir savasin ortasinda toplanilip planlanildi. Bu kadar elzemdir. Her bir cocugumuz icin. Okudugunuzu da anlamaktan acizsiniz. Okullarda sadece ogretim olmaz egitim ve sosyallesme de insani iyilestirir. Sizin gibi her her firsatta egitimi feda edenler yuzunden bugun bunlari yasiyoruz zaten.
Kalite konusuna ben de atıfta bulundum ama biraz ironi, biraz sistem eleştirisiydi.Bu doğru maalesef.
Eğitim devam etmezse nasıl yetişecek geleceğin eğitimli, donanımlı bireyleri? Bir de tutturuyorsunuz her konuda her zaman, zaten eğitim kalitemiz düşük olmasa da olur. Siz iyi misiniz ya? İyi değil diye kökünden mi koparalım yani? Daha iyiye nasıl gidebilir ona bakmak lazım, bunun için de önce başlamak lazım.
Öğrenci değilim, çocuğum da yok. Kendim için yazmıyorum yani, aklınıza bir şey de gelmesin.
Soruya cevap vermemişim... lise dahil açılmalı. Üniversite uzaktan olsa da olur...Kaçınız üniversitede okudu? Üniversitede eğitim nasıl bilginiz var mı? Birkaç iyi hoca hariç;
Hocalar öğrencilere konu paylaştırır. Çocuklar sunu hazırlar sunar.
Bazı hocalar derse gelmesine gerek yok x kitabini okuyun y makalesini Türkçeye çevirin getirin der
Bazı hocalar sana x projesini veriyorum her hafta rapor ver sun der.
Öyle oturup anlatmaz. Anlatacaksa 1 PowerPoint hazırlar okuyuverir....
Sağlıkla ilgili bölümler uygulamalı derslere çağırır muhtemelen. Zaten 5.6. Sınıflar eğitime hastanede devam ediyor...
Bizim egitim sistemi süper oldaydi. Tüm okumuş üniversiteliler ahlaklı olsaydı, o inşaat projelerinin altına imza atmaz, inşaatların başında sabahlarlar, binalar yıkılmazdı...
Bizde eksik olan sadece egitim değil...
Kafam allak bullak... hem ülkem hem ailem zor zamandan geçiyor.. ailemde ölüm oldu depremde değil... ama bir çok şeyin boş olduğunu anladım...
Ilk sorunda egitime engel konuyor. Derdimiz bu.Basit birşey değil bu deprem oldu donuyoruz burda insanlar hala çadır bile bulamadı. Şu an da eğitim çocuk psikolojisi değil de o çocukların kalacak yere yiyeceğe ihtiyacı var acele ne. Kimse hiçbir zaman okula gitmesin demiyor ama acele etmemin de hiçbir manasi yok. Ayrıca o an yurtlar verildi napalm ortada mi kalalım ne istiyor bu insanlar
Kyk olayı çok saçmadepremin etkileri sürerken insanlarda bir tartışma hali "okulları açın çocuklar travma yaşadı" çocuklar travma yaşarken daha yakınlarını enkaz altından çıkaramayan insanlar varken okul derdine düşülmesimi lazımdı hiç bilmiyorum. kyk yurtları depremzedelere verilmemesi lazımmış bunun yerine insanları otellere yerleştirmek lazımmış bir çok can gitti öğretmenler hala deprem bölgesinde. tek bir bina yok. bazı insanlar güvenli bölgelerde okulları açın diyor ama o 10 ildeki çocuklar arası çok açılmaz mı o çocuklar acıları varken birde rakiplerini mi düşünsün. bu konuda benimle tartışan birçok insan var canım sıkıldı açıkçası sizin de fikrinizi öğrenmek istiyorumEki Görüntüle 3205668
Ordaki cocuklar nasil motive olcaklar. Butun gun onlerinde konusulan surekli deprem enkaz su kadar vefat su kadar yarali. Biz tvyi kapatip uzaklastiriyoruz onlar napsinlar. Acilen buyuk bi cadir kurulmali deprem bolgesine ve cocuklar okula baslamali. Evet agir bi surec yasiyoruz. Ama yetiskinlerin sorunu bu. Cocuklarin isi okula gitmek.depremin etkileri sürerken insanlarda bir tartışma hali "okulları açın çocuklar travma yaşadı" çocuklar travma yaşarken daha yakınlarını enkaz altından çıkaramayan insanlar varken okul derdine düşülmesimi lazımdı hiç bilmiyorum. kyk yurtları depremzedelere verilmemesi lazımmış bunun yerine insanları otellere yerleştirmek lazımmış bir çok can gitti öğretmenler hala deprem bölgesinde. tek bir bina yok. bazı insanlar güvenli bölgelerde okulları açın diyor ama o 10 ildeki çocuklar arası çok açılmaz mı o çocuklar acıları varken birde rakiplerini mi düşünsün. bu konuda benimle tartışan birçok insan var canım sıkıldı açıkçası sizin de fikrinizi öğrenmek istiyorumEki Görüntüle 3205668
Yok Wurs, sana değildi o lafım zaten.Kalite konusuna ben de atıfta bulundum ama biraz ironi, biraz sistem eleştirisiydi.
Orada öğretim ikinci planda kalacak zaten. Deprem olan şehirlerde okulun açılması bir nevi rehabilitasyon olacak inşallahNe desem bir yanı açık kalacak. 1 martta deprem bölgesindeki okullar açılacakmış yanlış okumadıysam. Benim arkadaşımın evi yıkıldı. 1 marta kadar nereden bulacaklar ev, nasıl düzen kuracaklar da çocuklar gidecek okula onu çok anlamıyorum. Ki benim adımı unuttu diyor kadın çocuğu için. 15 güne eğitim için gereken motivasyonu toparlayabilecek mi?
orda olmadığınız için bilmiyorsunuz. insanlar yağmalanıyor bıçak çekiliyor. kaç çocuğa tecavüz edilmiş. abim polis o bölgede. 5 yaşındaki kız çocuğu ya inanabiliyormusunuz insnalar tuvaletw gitse gasp ediliyormuş. üstleri aranıp telefonlarını ellerinden alıyorlarmış size soruyorum siz olsanız çocuğunuzu yanınızdan ayırırmısınız?Ordaki cocuklar nasil motive olcaklar. Butun gun onlerinde konusulan surekli deprem enkaz su kadar vefat su kadar yarali. Biz tvyi kapatip uzaklastiriyoruz onlar napsinlar. Acilen buyuk bi cadir kurulmali deprem bolgesine ve cocuklar okula baslamali. Evet agir bi surec yasiyoruz. Ama yetiskinlerin sorunu bu. Cocuklarin isi okula gitmek.
Orada çocukların ihtiyacı da gözetilmeli, ailesinin yanında kalmak isteyen çocuğun tepkisi de gayet olağan mesela. Hayat devam ediyor diye henüz travmanın içinde olan bir çocuğu da okula göndermek çok sağlıklı gelmiyor bana. Bir de dediğim gibi ev yok kıyafet yok çanta yok kitap yok, 15 günde toparlanabilecek mi bunlar? Yine 1 dönem tamamen iptal olmamalı ama 15 gün de çok az geldi banaOrada öğretim ikinci planda kalacak zaten. Deprem olan şehirlerde okulun açılması bir nevi rehabilitasyon olacak inşallah
Sınıf ortamını düşünmeyin. yanlış cevap merve eksi aldın, kitabını neden getirmedin buse demeyecek öğretmen. Sosyalleşme, yaşıtlarla arkadaşlarla buluşma sözkonusu olurOrada çocukların ihtiyacı da gözetilmeli, ailesinin yanında kalmak isteyen çocuğun tepkisi de gayet olağan mesela. Hayat devam ediyor diye henüz travmanın içinde olan bir çocuğu da okula göndermek çok sağlıklı gelmiyor bana. Bir de dediğim gibi ev yok kıyafet yok çanta yok kitap yok, 15 günde toparlanabilecek mi bunlar? Yine 1 dönem tamamen iptal olmamalı ama 15 gün de çok az geldi bana
Hala da alamamissiniz belli. Biz hop yarin acin mi diyoruz okulu? Mantikli bir plan program istiyoruz. Bir basibozukluktur almis gidiyor. Stresin tanimi zaten belirsizlige karsi bunyenin tahammul gosterememesidir. Yani insanlarin her anlamda kendilerini guvende ve bir planin icinde hissetmeye ihtiyaci var hem de birincil bir ihtiyac bu. Bayiliyorsunuz her seyi olabilecek en ters sekilde anlamaya.Ağır hasarlı binalarda sınıfının çoğunu kaybetmiş çocuklara okulun iyi geleceğini mi düşünüyorsunuz?
Tüm ailesini kaybetmiş hala bekleyen öğretmenlerin pazartesi işe mi dönmesini bekliyorsunuz?
Su an herkes öğretim alıyor aslında çok fena bir hayat tecrübesi.
Daha 1 ay önce o zaman tam ders alamamışım demiştim Meğer daha beteri gelecekmiş..
Bizimki ahkam kesmek değil,devletin görevi asayişi sağlamak arkadaşım. Asayiş yok diye okulu kapatmak değil. Bu aradaki çizgiyi neden anlamak istemiyorsunuz?insanlar tahliye derdinde o bölgede okul diyorsunuz cesetler kokmaya başladı maske takmaları gerekiyor hastalıklar yayılıyor. insanların can güvenliği yok acil güvenlik istiyor. cesetlerin kollarındaki bilezik için parçalamışlar. arabaları sallayıp heyelan oluyo sel oluyor diye gasp ediyorlarmış. nolur şuan ordaki insanlar yaşama derdinde sıcacık evlerimizde onlara ahkam kesmeyelim
Hemen yarın açılsın demiyoruz. Gerekli tedarikler yapilsin. Güvenli ortam sağlansın okula devam edilsin diyoruz. Yukarida bir fotoğraf paylaştım. Japonya'da spor salonunu bölüp sınıf oluşturmuşlar. Afetten 1 ay sonra. Buna benzer yöntemler düşünülebilir. Çocuklar okulun yarattığı meşguliyetle rahatlayacaklar. Ödevlerle derslerle yeni güzel deneyimlerle tutunacaklar.insanlar tahliye derdinde o bölgede okul diyorsunuz cesetler kokmaya başladı maske takmaları gerekiyor hastalıklar yayılıyor. insanların can güvenliği yok acil güvenlik istiyor. cesetlerin kollarındaki bilezik için parçalamışlar. arabaları sallayıp heyelan oluyo sel oluyor diye gasp ediyorlarmış. nolur şuan ordaki insanlar yaşama derdinde sıcacık evlerimizde onlara ahkam kesmeyelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?