Türban...
1: Türban islam dininin bir kıyafeti değildir.
2: Kur'anda kapanma vardır. Bakınız böyle türbana bürün diye birşey yoktur.
3: Osmanlı dönemine ve Cumhuriyet dönemine bakınız. Hatta bundan 20 yıl öncesine bakınız. Böyle bir kıyafet varmıydı?
Bana kızmayın şu söylediklerime bir bakın... Dinin emrettiği kapanmak başka birşey Türban bambaşka birşey..
Amac sadece turbani serbest birakmak.
Mini etegi,kolsuzu,askisizi yasakla ama turbani serbest birak.
Her tur kiyafet serbest olsaydi kimse de bisey demezdi.
Amaclarini belli etmisler
Ben ABD de yasiyorum ,burda sac,sakal,her turlu kiyafet serbest.
Din dersi de yok.
Isteyen aileler cocuklarini din okullarina gonderiyor.
ben kimseye kızmıyorum ki. türban yani genel olarak söylenen bu diye ben de türban kelimesini kullandım. benim bir art niyetim yok bu konuda.. ki zaten bu tartışmalara hiç katılmam isteyen istediğini takar başına hiç beni ilgilendirmez ben insanların beynine bakarım.. yanlış anlaşılcak bişey söylemedim neden yanlış anladınız ki neyse olur böyle şeyler.......
Hayır sizin için demedim zaten:) öyle alıntı yaptım işte.. Sizide çok iyi anlamıştım ama neden sizden alıntı yaptım bak şimdi bende anlamadım
valla konuyu okumadım hanımlar ben...sadece arada din dersi hakkındaki yorumları okudum.dayanamadım...
İşsizlik oranının tavana vurduğu ama yine de zenginlerin sayısının da bir o kadar olduğu,yolsuzluk sıralamasında en üst katlarda yer alan,vergilerin hırsızlık yapılır gibi koyulduğu bir devletin kitaplarından mı ahlakı öğreneceğim? hadi yau!
Devletin kitabı derken?
Devletin kitabı derken?
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabı..
O kitaplarıda şahışlar kafalarına göre yazmıyor ki. Belirle kaynaklardan elde edilen bir kitap... Sen güvenirliğine inanmıyorsun.
Formanın kaldırılmasını istemezdim.Hatta saç,makyaj,takı gibi detaylara önem verilse iyi olurdu.
Ancak,formanın maddi uçurumu kapattığına katılmıyorum.Marka özentisinin önüne de geçmiyor.
Mesela beyaz gömlekli forma varsa,marka giyen,beyaz gömleğin markalısını giyiyor.
Veya ayakkabısı,botu,çantası,hatta kalemi bile markalı oluyor.Parfüm,saat,takı,toka cabası...
Giyen yine giyiyor,özenen yine özeniyor.
Biz formadan da az çekmedik aslında.
Oğlumun okul forması hiç ucuz olmadığı gibi,sık sık değişiyordu.
Eski forması üzerine uyan giyinsin diyorlardı ama çocuklar gurur yapıp giymiyorlardı.
Bir de forma diye gereksiz parçalar çıkarırlardı.İlk sene herkes bir heves bilmeden alırdı.Sonraki seneler,uyanıp almazdık :)
Kaç kez uyarmışımdır yeni başlayanları,bunları almayın,giyilmiyor diye.
Türban...
1: Türban islam dininin bir kıyafeti değildir.
2: Kur'anda kapanma vardır. Bakınız böyle türbana bürün diye birşey yoktur.
3: Osmanlı dönemine ve Cumhuriyet dönemine bakınız. Hatta bundan 20 yıl öncesine bakınız. Böyle bir kıyafet varmıydı?
Bana kızmayın şu söylediklerime bir bakın... Dinin emrettiği kapanmak başka birşey Türban bambaşka birşey..
Düzeltmemi yapayım amacım türbanlıları aşağılamak değil... Benimde ailemde türbanlılar var, hani kılık kıyafet konusundayız ya Türbanı siyasi kimlik halinde kullananlar ve Türbansız olanları aşağılayanlar içindir bu söylediklerim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?