ya aslında okullarda forma varken de zengin fakir belli oluyordu forma buna engel değildi ki.zengin çocuğun gömleği,panolonu,ayakkabısı,çantası,montu marka olurdu zengin olmayanların markasız olurdu.tabi çocukların her gün ne giyeceğiyle uğraşması hoş bişey değil ama insan birkaç gün dikkat ediyor sonra salıyor.ben de üniversitede okulun ilk günleri temiz bakımlı görünürken sınav haftasında derslerin en yoğun olduğu zamanlarda okula pijama eşofmanla gittiğim de oldu :)bir de o okul formaları hiç rahat değildi hakikaten.kışın ince gelir üşürsün baharda terletir pileli eteğin sağı solu açılır vs hele bir de okulun anlaşmalı olduğu armalı hırkasını gömleğini vs satan mağazalar varsa dandik dandik şeylere dünyanın parasını verirdik.en azından bu yeni düzende daha rahat şeyler giyebilir çocuklar.burada görev velilere düşüyor artık çocuğunun ne giydiğine dikkat edip de okula yollaması lazım.
Evet önlükler tasarım olsaydı bu günleri görmezdik.
Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giymek yasak. Siyasi sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamayacak. Öğrenciler okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunacak, makyaj yapmayacak, bıyık ve sakal bırakılmayacak.
Başörtüsü ile gelmek serbest gibi tek bir satır yok çıkan yönetmelikte.Sadece seçmeli kuran derslerinde isteyen öğrencinin ders saatinde takabileceği var.
Olabilecekleri konuşuyor isek ; öyle belirtelimde yanlış anlaşılma olmasın.
Bu kıyafet serbestliği uygulamasıyla, türkiyenin gelişmediğini yeniden görmüş olmuş.
bunca sayfadır biz konuşuyoruz, başka yerlerde konuşuluyor, herkes konuşuluyor. ve o kadar eleştirildi ki..
bu konunun bunca tartışılması bize ne kadar geri kaldığımızı gösterir.
keşke daha farklı bir yapı olsaydı da, "ne güzel çocuklarımız rahat rahat okula gidecekler" diyebilseydik.
Sayın MUNE sızın gıbı 100 velım olsun..
ben 100 lise öğrencısıne 10 saat ders anlatırım..
Demek ıstedıgım o velıler bılıncsız..Okula ayda yılda bır uğrar.Çocugun 10 gun devamsızlıgı var anne babanın haberı yok...
Velıyı zar zor okula cagır..Sordugunda 'ama her sabah okula gidiyordu.okul kıyafetını gıyordu dıyor..
Serbest kalınca velının hıc haberı olmayacak...
Bu konuları konuşalım bırbırımızı bılınçlendırelım..
Kimse kimsenın fıkrını değiştiremez..Herkes fıkrını saygı çercevesinde soyler ama
Yıllardır kk dayım konu din olunca başörtüye gelınce konular kapanıyor..
Bu cıddı bır konu nasıl tedbırler alırız neler yapmalıyız..
Gelecegimizzz söz konusu..
göbeğe kadar şöyyyle bir sakkallll, arkasından entari devrimi !
Konuyu bakın ısrarla kılık kıyafete bağlıyorum ama siz de aynı ısrarla başka yönlere çekiyorsunuz. Bırakın ucuz politik oyunları !
Düşüncelerinize burada herkes saygı duyuyor ama bir partiyi yerden yere vurmayı kenara bırakıp neler yapılabilir bunu konuşsanız ?
Sonra site yönetimi de baskıcı ilan ediliyor ama arkadaşım fikrini yazdın !
yetmedi 3-4 kez daha yazdın...
Israrla karşındakini salak yerine koyup aynı şeyi defalarca yazarsan ya buradakilerin salak anlamıyor yerine koyuyorsun ya da sen 3-5 kez yazacaksın ki sen anlayasın.
Bakın bende yazarak anlayanlardanım da 3-5 çok tekrar yahu ...
Ne türbanmış arkadaş türbana gelene kadar daha ne sorunlar var bırakın artık bu babam siyaset masallarını ! Eğitimde ne büyük problemler var buna bir bakın, 80 yıldır türban yasakta eğitim sistemimiz 10 numara mı ? Bu sene skandallarla başladı
Türbanı asla savunmuyor ve tasvip etmiyorum ama bunu kullanan kişilere ciddi gıcık olmaya başladım....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?