ben farkli dusunuyorum sizden kizlar tektip giyinmek hic hos degil ben almanyadayim ve burdaki cocuklar istedikleri gibi giynip gidiyolar acaba benim ulkemde ne zaman serbest olucak diye dusunuyodum simdi olmus bence guzel olmus
ben farkli dusunuyorum sizden kizlar tektip giyinmek hic hos degil ben almanyadayim ve burdaki cocuklar istedikleri gibi giynip gidiyolar acaba benim ulkemde ne zaman serbest olucak diye dusunuyodum simdi olmus bence guzel olmus
Almanyada çoçuklar istedikleri gibi gidiyormuş burada kısa kollu gömlek bile giymek yasak olucak bence verilen mesaj çok farklı.
zaten yaptılar,oldu..bizde işler bu mantıkla yürüyor..biz buna "ali ağaoğlu mantığı" diyoruz;yaptım oldu..
hiçbir alt yapısı olmadan,okulların hazırbulunuşluluk düzeyleri belirlenmeden hadi hoop yenilik yapalım..mantığımız bu..
iki ülke arasında çok fark var.
ama gerçek hayalleri bu değil kadesa, onları anlamıyosun
Arkadaşım avrupa ve türkiye arasında dağlar kadar fark var serbest kıyafet özgürlü maalesef maddi gücü çok zor olan aileleri zorluyacak buna emin olabilirsin asgari ücretli çalısan bir babayı düşün ev kirası veriyor bunun yanısıra 2 çocuk okutuyor bir sürü harcama var mutfak masfarı faturalar giderler var 5 lira çocuguna en basiti tişört alamayan aileler var şimdi almanyanın yaşam standartı ile tr nin ki bir degil zamanıda bizde tek tip kıyafet giydik etek-gömlek ben lise2 ye giderken pantolon serbest kalmıştı öyle hatırlıyorum lise3 te olabilir gömleklerimizin kolunu katlıyamazdık saçlarımız örgülü olurdu tek tip ayakkabı giyerdik elbette şimdi serbest kıyafet olayına sevinenler olacaktır ama dedigim gibi ben maddi gücü çok kötü aileler ne olacak onun endişesindeyim çocuk diger arkadaşında görecek ve babasına baba arkadaşım şu marka ayakkabı yada şu marka pantolon almış bende onu istiyorum diyecek fakat babanın alacak gücü yok bu sefer ne olacak veliler ile çocuk arasındaki iletişim kopacak çocuk aileden iyice soguyacak ve arkadaş çevresine ayak uydurucak belki yalanlarada başvuracak kendini zengin tanıtacak bu uygulamanın eksileri çok arkadaşım
A-aa kalktı mı sonunda o? Hep konuşulurdu eskiden kalkacak diye, bize denk gelmedi :)
Dediğiniz gibi o açıdan kötü olacak hele ki ergenlik dönemindeki gençler birbirini ezmeye çabalayacak bununla ama bir yandan da rahat olur be kot-t-shirt gidebilmek, bilemedim şimdi :)
A-aa kalktı mı sonunda o? Hep konuşulurdu eskiden kalkacak diye, bize denk gelmedi :)
Dediğiniz gibi o açıdan kötü olacak hele ki ergenlik dönemindeki gençler birbirini ezmeye çabalayacak bununla ama bir yandan da rahat olur be kot-t-shirt gidebilmek, bilemedim şimdi :)
Bir yandan doğru buluyorum,bir yandan da doğru bulmuyorum bu uygulamayı...
Tepki alabilirim belki ama benim ilk anda aklıma gelenler şu şekilde....
Hava atmak,marka gösterişi yapmak söz konusuysa eğer,
Giyilen formaların,önlüklerin de kumaş kalite farkı oluyor..Bir çocuk atıyorum 5 tl lik kalemle yazarken,diğeri 10 tl lik kalem kullanıyor...Diğer çocuk ötekinin kalemine özenmiyor mu ??
Biri 10 tl lik okul çantası ile okula giderken diğeri 30 tl lik okul çantası ile gidiyor...Üstelik diğer çocuğa özenmekse bu çocuklar okul dışında da bir araya geliyorlar zaten...Yani hayatları sadece okul ve ev olmuyor..Dışarda oyun da oynuyorlar,buluşuyorlar da...Vs.vs...
Eğer aynı tip kıyafetler olucaksa formanın kumaşı,alınan kalemlerin cinsi kalitesi,okul çantaları,vs. vs. ne varsa tamamen aynı olacak ki özenti,kıskançlık vs. olmasın......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?