Okullarda resmi bayram kutlamaları..

Biz pazar günü kutlayacaz.. karar il yada ilçe müdürlüklerinden gelir...okul kendi başına şu gün kutluyoruz diyemez....

Biz pazar günü kutlayacaz.. karar il yada ilçe müdürlüklerinden gelir...okul kendi başına şu gün kutluyoruz diyemez....

Haklısınız üzücü bir durum ama uzak değilse iş yerinize çocuğunuzun gösterisi için 1 -2 saat izin alabilirsiniz

Bir öğretmen olarak şunu söyleyebilirim ki bu ne bizlerin ne idarenin kararıdır. İlçe Milli Eğitim bu kararı verir ve uygularız. Bunların bilgileri velilere önceden gider ve velinin işten izin alması halince katılımı mümkündür. Ayrıca şunu da belirteyim ki haftasonu sizlere nasıl tatilse biz öğretmenlerinde tatilidir. O yüzden herkes gibi resmi tatiller haftasonuna denk gelse bile bizlerde tatil yapmalıyız

Öğretmenim ve şimdiye kadar çalıştığım bütün okullarda bayramlar hangi güne denk geldiyse o gün kutladık. Pazar günü yapacağız biz okul ve olarak gösterileri. Hafta içi ders saatlerinde böyle bir kutlama yapılmaz şikayet ederseniz milli eğitime gerekli işlemler başlatılır.

Milli eğitimin haberi vardır belki bu durumdan bilmiyorum ama yönetmeliğe göre denk geldiği gün kutlanması lazım.

Şunu da belirteyim ki ben özel bir kolejde öğretmenlik yapıyorum okul isteğine göre yapılsaydı bu olay emin olun veliler memnun olsun diye önce bizim kurumumuz bunu yapardı

çok arka arkaya olacak yorumlar ama ayrıca şu da vardır ki bu benim düşüncem elbette izin durumu zor olan bir işiniz olabilir bu doğaldır ama bence bu şekilde olan yılda 1-2 özel gün için bence kurumun anlayışlı olması gerekir özellikle 2-3 saat için

Bu kararı ilçe milli eğitim verir okullara da yazı gönderilir benim oğlumda folklörde 23 nisan gösterisi var okulun müdürü beyefendi kendi kararı ile pazartesi demiş tabi bizde çalışan veliler olarak itiraz ettik ben önce ilçe milli eğitimi aradım hayır pazar günü yapılacak okullara yazı gönderildi dendi müdürede pazar olmaz ise pazartesi yollamayacağız çocukları dedik ve sonuç pazar yapılacak .

Bizim okulda eğer hafta sonu tatiline gelen resmi bayram varsa o bayram hafta ici kutlanır ve okuldan görevli öğretmen ile müdür ve müdür yardımcısı ise hafta sonu kutlanacak törene katılırlar bu kararı o okulun il veya ilçe milli eğitim müdürlüğü veriri

Bizim ki müdürün kararı idi çünkü başta folklör öğretmenimiz karşı çıkmıştı pazartesi olmasına.

Biz pazar günü kutlayacağız

ilce milli egitime sorsanız. Bende merak ettim simdi

Bizimde cuma günüydü,
Sonra karar değişti pazar gününe aldılar...
Bence okul müdürünün kararı...

öğretmen arkadaşlar farkında mısınız yorumlarınız birbirini tutmuyor. kimi diyor gününde kutlanır bu böyledir kim diyor ki öğretmenlerin de tatil hakkı vardır ve haftaiçi kutlanır. zaten ilçe milli eğitim kararı olduğunu da sanmıyorum bunun. zira aynı ilçede biri pazar kutluyor diğeri bugün. bu da muallak??

malesef öyle olmuyor..ben devlet hastanesinde çalışan bir diş hekimiyim..kapımda randevusunu bekleyen hastalarıma kusura bakmayın ben kızımın görterisine gitmem lazım diyemem..günler öncesinden alınıor o randevular..o yüzden çok acil bir mesele olmadıktan.sonra birkaç saat bile olsa izin almam mümkün olmuyor..

Elbette ki haklısınız ama bu durum haftasonu değil haftaiçide olabilirdi yani bu törenler ancak 4-5 yılda bir haftasonuna geliyor genelliği hafta içinde kastım resmi törenler değil mesela okuma bayramı haftaiçi yapılır iş saatlerinde bunun gibi şeyler sizlerin durumu da zor elbette ki ama inanın bizlerde zor durumda kalıyoruz. O törenlerin hazırlık aşamaları bizde aylar öncesinde başlıyor işin açığı haftasonuna denk gelip tatil yapamayınca bizler için bir sonraki hafta içi daha zorluklar geçiyor. Yani düşünün ki siz 1.5 saat tören izleyecekseniz elbette çok büyük bir keyif ama oradaki öğretmen için o tören en az 1 saat önceden başlar sizden 1.5-2 saat sonra biter ve gün de biter geriye bişey kalmaz size yorgunluktan. O yüzden ne sizde ne de bizler de suç sanırım tamamen sorun sistemsel :)

cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar ..okula sorsam herşeye bir bahaneleri oluyor..milli bayramlarımız çok önemli bence..o ruhu çocuklarımızında yaşamasını çok isterim ama sınıflarını bile süslemediler bu sene..sadece çocukların eğlenmesi için etkinlikler yapılan hediyeler alınan bir gün olarak algılatıldı bu sene bizim okulumuzda..öğretmenimiz resim yollamış çok eğlenceli şeyler yapmışlar ama 23 nisan ruhuyla alakası bile yok malesef..neyse içimi döktüm burda size..tekrardan cevaplarınız için teşekkür ederim..

Elbette bu ruhu kazanmalılar ama bu şu yada bu tarihte kutlamakla değil bu bilinci çocuklarımıza aşılamakla gerçekleşiyor ve bu küçüklükten önce aileden sonra bizlerden yani öğretmenlerden geçiyor ben bir anasınıfı öğretmeniyim bugün çocuklarla etkinlik yaptık Atatürk ile ilgili konuştuk bütün okulu süsledik içim rahat mı çok rahat bunu yaptırmayan meslektaşlarım düşünsünler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…