okulu bırakmak istiyorum!

yapman gereken beynını bosaltıp yarınki sınava konsatre olmaya calısmak :D iyi gececek tabi inanırsan kendine... inanmak basarmanın yarısıdr canım artık yatki yarın dinc kalkabilesin :)

çalışmışsın, uğraşmışsın olmamış. şansını denedin en azından, olmayacağına karar verdin. tüm mesajlarını okudum. bence de bırakman daha iyi olur. ama sonrasında aynı fikirde değilim. bu bölümde başarısız olman özgüvenini kırmasın.
çok daha kolay eğitim vererek meslek sahibi yapan bölümler var. onları araştır, ailene yakın bir yerdeki üniversitelerde, sana uygun bir bölüm varsa git. yaşın genç, onu sorun etme, ileride pişman olablirsin elinde imkan varken yapmadığına. ygs lys gözünü çok korkutmuyorsa en azından şansını dene derim.
okulda geçen yıllarını boş geçmiş sayma, akademik hayatta kullanamasan da iyi kötü alt yapı kazanmışsındır.

bundan sonra söz, evlilik gibi olaylar olsa bile, eğitimini arka plana atma.

daha şimdi üye oldum, konu okul oluncada ilk okuduğum mesaj seninki oldu...
ben hiç istemediğim bir bölümün hem lisesini hemde yüksek okulunu okudum. iki yıllık okulu dört yılda bitirdim derslere bile gitmedim, bütün günümü yurtta uyumakla geçirdim. hergünüm lanet etmekle geçti....
şimdi o günleri nasıl aryorum anlatamam, keşke diyorum sevmeyi öğrenseydim bölümümü, çalışsaydım (sadece başarmış olmak için şimdi çalışırdım filan diye değil başarısız olmuş olmanın acısını insan hiç atamıyor), o artamı doya doya yaşasaydm. elinde sonunda hayata atılıcaksın ve ölene kadar o koşturma hiç bitmiycek canım, birde farklı bir açıdan bakmaya çalış okul elinde sonunda bitiyor ve istesende geri dönemiyorsun buda çok acı :(

ben buna acı gözüyle bakmıyorum hiç bir şekilde bana acı gelmiyor kurtuluş gelıo

Öncelikle kendini sıkma finallerini de bitirip şubat tatilinde güzel bir tatil yap gerekirse bir psikolağa git ve bence okulunu bırakma bende haziran ayında mezun oldum ama işsizim yani okulunu bırakıp açıköğretim okurum işkura kaydolurum falanla iş bulman zor ne yazıkki işsizlik inan okul döneminden daha berbat bir dönem. Tek çocuk olduğunu yazmışssın annen çalışmıyosa yanına gelse sanada bi değişiklik olur hem. Sisteminizi biliyorum oyüzden 2. dönem üstten ders almamaya çalış önce alttakileri hallet ortalaman toparlansın hem rahatta edersin az ders alarak dinlenirsin çok sıkıldığını anlıyorum ama bunlarıda 6 aydır bir işsiz olarak yazıyorum :5:

Son düzenleme:
uzun süre sonra bu konuma bakmak biraz garip geldi ama çok iyi bir sonuç buldum artık okuduğum yere sadece sınavlarda gitcem ve içimde oraya temenni gitmicek olmanın bir huzuru var ki anlatamam galiba tırsakmışım babam yine çok fazla tepki vermedi hayırlsı olur inşallah bundan sonra öle bi yazim dedim :34:

Fransızca öğrt de okuyan arkadaşım vardı,çok zor ve nankör bir dilmiş,kız şubat tatilinde oturur ders çalışırdı unutmamak için
Allah yardımcınız olsun,en doğru kararı slz vereceksiniz,benim yakın bi akrabam da odtü elektrik elektroniği bırakmıştı ama şimdi çok ii yerlerde,darısı siZe

kızlar ben 4 yıldır bir üniversitede okuyorum ve başarılı bir öğrenci değilim babamıın korkusuna okuyorum bölümüm fransızca vee hiç ama hiç bişey anlamıyorum sürekli çalışıyorum ama emeklerimin karşısını alamıyorum bu seferde ben mi kafasızım acaba anlamıyorum diyorum hafta sonu açıköğretim sınavına girdim hiçte kafasız değilmişim Türkçe sınav okadar mutlu oldum ki soruları çözerken ama artık bu sene canıma tak etti pılımı pırtımı toplayıp memleketime gidesim var annem bana destek veriyor babamdan çok çekiniyorum çok yıprandım kızlar burda çok şey öğrendim hayata dair ama çok yıprandım artık çalışasım bile gelmiyor derslere durup durup ağlıyorum çocuk gibi
napmalıyım sizce ?:KK43:
Bırakma bence şöyle bırakma istemediğin bir okulda istemediğin bir bölüm okumak zorunda değilsin..ama bence okumak zorundasın..diploma önemli bu devirde.emin olun üniversite bitirmek bıgünün şartlarında sadece öncenin ilkokulunu bitirmek gibi,yüksek lisans ortaokul,doktora lise,doç.lik üni gibi. Ve akademik olarak en hafife alınan doç.lik bir bayan olarak ileriye dönük düşünürseniz hak verirsiniz altın bileziğiniz olsun..

valla 4. seneye kadar gelmişsiniz artık, saçma olur şimdi bırakmak.

olmuyorsa olmuyodur da yine de bi şekilde alın diplomayı.

A AYYYYYYYYYY eski konuymuş hfffffff

kızlar ben 4 yıldır bir üniversitede okuyorum ve başarılı bir öğrenci değilim babamıın korkusuna okuyorum bölümüm fransızca vee hiç ama hiç bişey anlamıyorum sürekli çalışıyorum ama emeklerimin karşısını alamıyorum bu seferde ben mi kafasızım acaba anlamıyorum diyorum hafta sonu açıköğretim sınavına girdim hiçte kafasız değilmişim Türkçe sınav okadar mutlu oldum ki soruları çözerken ama artık bu sene canıma tak etti pılımı pırtımı toplayıp memleketime gidesim var annem bana destek veriyor babamdan çok çekiniyorum çok yıprandım kızlar burda çok şey öğrendim hayata dair ama çok yıprandım artık çalışasım bile gelmiyor derslere durup durup ağlıyorum çocuk gibi
napmalıyım sizce ?:KK43:

Kaçınçı sınıfdasın? Buna göre yorum yapacağım.

Okulu bırakma.
Bölümünü değiştir.
Böylece sevdigin bölümde okumak seni yıpratmak yerine daha da bağlar .

Back
X