Okulum ve tembellikte master yapmış olan ben!

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.867
10.585
408
Meraba arkadaşlar, size benim için çok önemli bi konuda bişey danışmak istiyorum. Çünkü bu konular hakkında hiçbi bilgim yok.

Ben iktisat bölümü öğrencisiyim. Gerçi bana öğrenci demek için bin şahit ister. Malesef bu bölüme isteyerek gelmedim. Seneler önce hedefimdeki bölüme yetecek kadar puan alamadım. Hatta yakınından bile geçemedim. Üstelik sınava ilk girişim de değildi. Ne yapsam belli bi puanın üstüne geçemedim. Kapasite o kadarmış demekki :) O yüzden puanım neye yetiyorsa onları yazdım ve iktisat bölümü geldi.

Bölümü sevememem bi yana, okulu ve insanları da sevemedim. Arkadaş edinemedim, okula gitmek ölüm gibi geldi. Nitekim okula gitmedim. Bir gün gittiysem 4 gün gitmedim. Üstelik tek ve en yakın arkadaşımla da ilişkimizi bitirmiştik, o başka bi şehre gitmişti. Ondan yediğim darbeyi de üstüne eklersek malesef büyük bi boşluğun içine düştüm. Okula hiç gitmedim doğru düzgün, sınavlara girmedim. Uzattıkça uzattım.
Şimdi 4.senemdeyim, bitirmem gereken senede.. Fakat ben hala 1.sınıftayım...

Eğer bu sene sınıf tekrarı olursam galiba bi daha gidemiyorum. Çok bi bilgim de yok gerçi öyle dedi bi kaç kişi. Bu sene dedim ki ''git okuluna çok çalış bitir en kısa zamanda''
Ama yine olmuyor, gitmek istemiyorum, zaten vizelerden de düşük aldım kısacası bu sene de olmayacak kalacağım.

Özetle hikayem bu, sormak istediğim şey ise şu : Ben şimdi sizce neler yapabilirim? Okulu bırakıp tekrar sınava hazırlanıp başka bi bölüme gitmek bana çoook uzun geliyor. Onu da düşünüyorum ama yapabileceğimi pek sanmıyorum. Bu kadar berbat bi öğrenci olmama rağmen başka bi bölüme geçip sil baştan başlayabilir miyim? Yani benim durumumdaki birisi ne yapabilir bilgisi olan arkadaşlar lütfen bi yardım edin fikir verin.
Şu tembelliğim yüzünden kendimden de soğudum, bi baltaya sap olamamış aylaklar gibi hissediyorum

benim bu 4.senem ama hala 1.sınıftayım ve vizeler çok kötü geldi, eğer kalırsam ne olur bi bilgin var mı biter mi yani herşey? okulu kaç sene uzatabiliyoruz kaç defa kalma hakkım var? düşünüyorum ama hiçbi bilgim yokki bi yerlere varamıyorum.. internetten araştırıyorum çok karışık her şey istediğim cevabı bulamıyorum.. mesela ben durumum bu olduğu halde örneğin işletmeye geçebilir miyim şu an? ve geçersem önceki sınıfta kalmalarım yeni bölümümde karşıma çıkar mı?

canım benim. ben hiç bi kadar uzatmadım ama önlisanslarda 5 sene, fakültelerde 7 sene diye biliyorum ben, maksimum uzayan seneyi.

Bu arada fakültede öğrenci işleri var biliyorsun degil ?

4 senede öğrenci işlerinde hic mi işin olmadı ?

öğrenci belgesi almak dışında hiç işim olmadı diyebilirim :) oraya gidip herhangi birine sorsam yol gösterir mi ?

bu senede kalırsam sonu ne olur onu bilmiyorum eğer kalsam bile devam edebileceğimi bilsem asılmayı düşünüyordum..
Asıl, istersen finaller çok iyi geçer, boşver uzarsa uzasın, 7 de 3 derse düşürdün mu okuldan atılma fln olmuyor, asıl kimseyi sallama boşver arkadaş falan, istesen yaparsın, tembelim diye şartlama, yarından itibaren topla notlarını, sor arkadaşlarına, derse git, istemesen de git zaten alışacaksın zamanla, bitir kurtul, sonra keske demezsin, bitirince istediğin bölümü gene yaz. Hadi göreyim seni

Yarın ilk işin ögrenci islerine gitmek olsun. bu arada 4ten sonraya kalma.

bir de ayni fakültede başka bölüme yatay geçiş olayını araştır. bu sene farklı Fakültelere bile dip. puanı ve sınavdaki farkli puan türüyle bile geçilebileceginu duydum.

Sende hirs yok sanki. İibf lerin is alani cok geniş ve aslinda rakibin cidden az. Cogu insan gunu kurtarma derdinde ya da senin gibi 1 gun gelip 4 gun gelmiyorlar. Hayatindan 4 sene bosu bosuna gitmiş. Baska bir idealin varsa tekrar gir sinava

esim iktisat profesoru, bu yazdiginizi gorunce esefle kinadi

Aynı tembellik bendede var malesef
başka bölüme ortalamayla geçiş yapılabiliyor diye biliyorum okulda 4 senelikse 6 değilse 7 senede ilişiğin kesiliyor
Bu arada mezun olunca nerede çalışmak istiyorsunuz? Eğer özelde çalışmak istemiyorsanız okulu dondurup aöf ikinci üniversite kapsamında istediğiniz bölüme gidebilirsiniz. Hem kolay hem de okula gitme zorunluluğunuz yok. Kpss için de bişey örgün aöf farketmiyor. Şimdiden kolay gelsin umarım biran önce şu tembellik hastalığından kurtuluruz.

Yine de siz öğrenci işleriyle görüşün yanlış biliyor olabilirim ayrıca okul çevresinde ki fotokopicilerde ders notları oluyor belki geçmenize yardımcı olur

Nasıl bu kadar rahat senelerinizi harcayabiliyorsunuz, hatta çöpe atıyorsunuz hayret ediyorum. Bilmem kaç kere sınava gir, sonunda 4 yıldır olduğun yerde say... valla görünüşe göre siz okuyacak insan değilsiniz sanırım. Orada yıllarca aynı sırada oturmak yerine bırakın okulu, iş hayatına bir yerden girin. Yaşınız tahminimce 30 a yaklaşmıştır . Yazık günah geçen yıllara. Herkes okumak zorunda değil. Okuyamıyorsanız okuyamıyorsunuzdur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…