Okuma yazma bilmeyen 1.sınıf öğrencisi

yesil_zeytin_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2011
18.321
13.422
Merhaba bayanlar..

Amcamın çocuğu 6 7 yaşında 1. sınıfa gidiyor. Malum dönem bitecek ama okuma yazmayı bilmiyor.. Bizde aynı yerde oturmadığımız için destek olamıyorum. Annesininde okuma yazması var ama okula gitmemiş. Amcam vefat etti zaten(mekanı cennet olsun inşALLAH)

Böyle bir çocuk için ne yapılabilir? Neler tavsiye edersiniz.
6 7 Yaşında olmasına rağmen doğru düzgün konuşamıyorda. Konuşamadığı için kendini ifade edemeyip huysuzlaşıyor genelde.
Öğretmeni küçük diliyle ilgili sıkıntısı var. Küçük bir operasyonla ile halledilebilir demiş.

Başka bir akrabamız şuan 8. sınıfta mezun olacak. Ama hala okuma yazma bilmiyor. Rehabilitasyon merkezine gidiyor. Onun için bu kuzenimin rehabilitasyona gitmesine sıcak bakmıyorum. Genelde resim çizdirip oyun oynatıyorlar..

Neler tavsiye edersiniz.. Eğer çocuğun elinden tutulmazsa çocuk belki hiç öğrenemeyecek okuma yazmayı.

ameliyat olmalı
rehberlik araştırma merkezine yönlendirilmeli
oradan gelecek sonuca göre
(doktorların incelemesi sonucu)
zihinsel bir sorun yoksa tekrar okuma yazma çalışmalarına başlanmalı
eğer zihinsel bir sorun varsa ki olabilir
bu durumda özel bir plan takip edilerek daha uzun vadede okuma yazma matematik ve kavram bilgisi verilebilir.
bu konuda anne çok destek olamayabilir.
özel bir çocuksa özel öğretmenlere ihtiyaç duyuyordur.
Allah yardımcısı olsun.

Doktor kontrolunden sonra karar werilmeli zihinselselmi fiziksel mi önce onu çözmelisiniz her ikisinin tedawisi için geç kalmış değilsiniz

Doktora götürücem evet. Ama hangisine? Annesinin piskolağa sıcak bakacağını zanetmiyorum

ameliyat olmalı
rehberlik araştırma merkezine yönlendirilmeli
oradan gelecek sonuca göre
(doktorların incelemesi sonucu)
zihinsel bir sorun yoksa tekrar okuma yazma çalışmalarına başlanmalı
eğer zihinsel bir sorun varsa ki olabilir
bu durumda özel bir plan takip edilerek daha uzun vadede okuma yazma matematik ve kavram bilgisi verilebilir.
bu konuda anne çok destek olamayabilir.
özel bir çocuksa özel öğretmenlere ihtiyaç duyuyordur.
Allah yardımcısı olsun.

Amcam 1senedir vefat etti. Yengem hala toparlanamadı. 6 Aylık bebekte var. Bu yüzden durumlar kötü biraz. ben farklı bir şehirde olmasam birebir ilgilenirim ama işten dolayı farklı bir şehirdeyim.
Annesi ve kardeşlerinden başka kimse onun dilindende anlamıyor. Dediğim gibi düzgün konuşamıyorda.

Merhaba bayanlar..

Amcamın çocuğu 6 7 yaşında 1. sınıfa gidiyor. Malum dönem bitecek ama okuma yazmayı bilmiyor.. Bizde aynı yerde oturmadığımız için destek olamıyorum. Annesininde okuma yazması var ama okula gitmemiş. Amcam vefat etti zaten(mekanı cennet olsun inşALLAH)

6 7 Yaşında olmasına rağmen doğru düzgün konuşamıyorda. Konuşamadığı için kendini ifade edemeyip huysuzlaşıyor genelde.
Öğretmeni küçük diliyle ilgili sıkıntısı var. Küçük bir operasyonla ile halledilebilir demiş.

Başka bir akrabamız şuan 8. sınıfta mezun olacak. Ama hala okuma yazma bilmiyor. Rehabilitasyon merkezine gidiyor. Onun için bu kuzenimin rehabilitasyona gitmesine sıcak bakmıyorum. Genelde resim çizdirip oyun oynatıyorlar..

Neler tavsiye edersiniz.. Eğer çocuğun elinden tutulmazsa çocuk belki hiç öğrenemeyecek okuma yazmayı.

Cocuklar rahatsiz olabilir özel ilgi bakim gösterilmesi gereken cocuklari zorlayarak normal siniflara sokmak onlarada eziyet ögretmenlerede .Madem ameliyatla gecicek birsey önce ameliyat olsun ,sonra sinif degisikligi yada rehabilite edilmesi gerekiyorsa oraya götürürsünüz ,dilini konusurken nasil kullanmasi gerekiyor bunlari ögrenmesi gerekiyor ,ondan sonra yavas yavas okuma yazma bellki sorunlu cocuklar ,Allah kolaylik versin.Hatta sunuda unutma bazi cocuklar okuma yazma ögrenemiyorlar 8 sinifla falan alakasi yok yani, beyinde bir bozukluk var bunuda ancak doktorlar bulabiliyor cesitli kontrollerden sonra.

Merhaba bayanlar..

durum fiziksel mi zihinsel mi saptanabilmesi için kesinlikle doktora gitmeli.önce fiziksel muayenesi yapılır eğer sorun yoksa çocuk psikiyatristine yönlendirilir.orada zeka ve yetenek testi yapılır.oradan alınacak raporla okul rehberlik servisi çocuğu rehberlik araştırma merkezine gönderir.orada da eğitsel tanılaması yapılır ve bundan sonraki süreç tıbbi ve eğitsel tanılamaya göre devam ettirilir.

eğer özel eğitim gerektiriyorsa buna uygun devlet okulları var ya da kaynaştırma öğrencisi olabilir.

tamam rehebilitasyona bende sıcak bakmıyorum ancak çocuğun seviyesi ne ise elbette ona göre eğitim veriyorlardır eğer okuma-yazma durumunda değilse resim ve oyun yolu ile öğretmek zaten eğitimin bir parçası.

Merhaba bayanlar..

arkadaşım çocuk psikiyatristine gitmeli kuzeniniz orda tanısı konulmalı buna ilişkin devlet hastanesi raporu ile RAMlara yönlendiriliyor RAM uygun eğitim programını hazırlıyor ve siz o elinizde o program ile Özel Eğitim Merkezlerine gidiyorsunuz. Özel Eğitim Merkezlerini seçerken eğitim kadrosuna ve çevreden oraya devam eden öğrenci velilierden memnuniyet durumunu öğrenerek seçin size tavsiyem, inşallah tez zamanda sorunu çözülür kuzunun

Cocuklar rahatsiz olabilir özel ilgi bakim gösterilmesi gereken cocuklari zorlayarak normal siniflara sokmak onlarada eziyet ögretmenlerede .Madem ameliyatla gecicek birsey önce ameliyat olsun ,sonra sinif degisikligi yada rehabilite edilmesi gerekiyorsa oraya götürürsünüz ,dilini konusurken nasil kullanmasi gerekiyor bunlari ögrenmesi gerekiyor ,ondan sonra yavas yavas okuma yazma bellki sorunlu cocuklar ,Allah kolaylik versin.Hatta sunuda unutma bazi cocuklar okuma yazma ögrenemiyorlar 8 sinifla falan alakasi yok yani, beyinde bir bozukluk var bunuda ancak doktorlar bulabiliyor cesitli kontrollerden sonra.

8.sınıfta olmasını şu açıdan örnek verdim. buda diğer amcamın çocuğu. Annesi vefat etmişti. kimse ilgilenmiyordu. ben birebir eğitim merkezine yazdırıp hergün kendim götürüp getirdim. sonra oradan bunun öğrenmeyeceğini destek alması gerektiğini söyledi. psikiyatriye götürdüm. oradanda zeka testi falan yaptılar. zeka geriliğ ivamrış denildi. bir hap verildi. düzelli kullanırsa dikkat eksikliği biter ve okumaya yazmayı daha rahat öğrenir diye tavsiye etti.
Sonuç olaran ilaci 1 2 kez kullandı. Amcam "kızıma delimi dedirteceksiniz" diyip ilaçlarını kullanmamasını söyledi. benim uğraş ve çabalarımda boşuna gitti.

Şuan bahsettiğimde diğer amcamın çocuğu 1. sınıfta. Annesinin psikiyatriye sıcak bakacağını zannetmiyorum.

Doktora götürücem evet. Ama hangisine? Annesinin piskolağa sıcak bakacağını zanetmiyorum
bunun yaş küçük iken önlemi alınmaz ve kendini geliştirmezse ilerde çocuğunun durumunda düzelme olmazsa allah korusun yaşabileceği vicdan azabını hatırlatın evladının iyiliğini düşünmesini ve çevre ne der veya çocuğumda bir şey yok deyip kafasını kuma batırmasının evladına yararı olmayacağını söyleyin ona arkadaşım
Bir anne olarak duyarsız kalmayacağını düşünüyorum yengenizin

Ameliyat destek gibi yorum yapan arkadaşlar. tam olarak nereden rendevu almamız gerekiyor bununda söyleyebilirmisiniz..

Ameliyat destek gibi yorum yapan arkadaşlar. tam olarak nereden rendevu almamız gerekiyor bununda söyleyebilirmisiniz..

eğer dil ile ilgiliyse bir hastanenin kbb servisinden randevu alın götürün bir baksın doktor.sorun çıkmaz ise çocuk psikiyatristi olan herhangi bir araştırma ya da ünv.te hastanesinden rahdevu alabilirsiniz.

Merhaba bayanlar..

Öncelikle fiziksel problemi için kbb hekimine götürün. Yapılabilecek bir şey varsa doktor yapar zaten.
Ama en önemlisi okulun rehberlik araştırma merkezine göndermesini isteyin. Muhtemelen fiziksel olmayan bir problemi var çocuğun. Eğer öyleyse rapor alacak ve özel eğitim rehabilitasyon merkezlerinden birine başlayacak. Gitmesine sıcak bakmıyorum ne demek? İhtiyacı varsa gitmesi gerekiyor. Ne siz ne de normal okullardaki öğretmenleri yardımcı olamazsınız ona böyle bir durum varsa. Sadece resim oyun dediğiniz şeyler o çocuğun gelişimini hızlandırması için özel olarak hazırlanmıştır. Rehabilitasyonu hafife almayın, eğer problemli bir çocuksa tek yardımı dokunacak kurumdur.

8.sınıfta olmasını şu açıdan örnek verdim. buda diğer amcamın çocuğu. Annesi vefat etmişti. kimse ilgilenmiyordu. ben birebir eğitim merkezine yazdırıp hergün kendim götürüp getirdim. sonra oradan bunun öğrenmeyeceğini destek alması gerektiğini söyledi. psikiyatriye götürdüm. oradanda zeka testi falan yaptılar. zeka geriliğ ivamrış denildi. bir hap verildi. düzelli kullanırsa dikkat eksikliği biter ve okumaya yazmayı daha rahat öğrenir diye tavsiye etti.
Sonuç olaran ilaci 1 2 kez kullandı. Amcam "kızıma delimi dedirteceksiniz" diyip ilaçlarını kullanmamasını söyledi. benim uğraş ve çabalarımda boşuna gitti.

Şuan bahsettiğimde diğer amcamın çocuğu 1. sınıfta. Annesinin psikiyatriye sıcak bakacağını zannetmiyorum.

o zaman işiniz zor arkadaşım

Canim benim sorunlu cocuklar demek ,annesi ogluna simdi bu yaslarda yardim edebilir ona anlatmaya Calis bir iki sene sonra gec kalmis olabilirler.Anliyorum seni.Anne ve babalar cocuklarina iyilik yapiyoruz diye tedavilerine bile müdase etmiyorlar.

eğer dil ile ilgiliyse bir hastanenin kbb servisinden randevu alın götürün bir baksın doktor.sorun çıkmaz ise çocuk psikiyatristi olan herhangi bir araştırma ya da ünv.te hastanesinden rahdevu alabilirsiniz.

Anladım tşk ederim.

Öncelikle fiziksel problemi için kbb hekimine götürün. Yapılabilecek bir şey varsa doktor yapar zaten.
Ama en önemlisi okulun rehberlik araştırma merkezine göndermesini isteyin. Muhtemelen fiziksel olmayan bir problemi var çocuğun. Eğer öyleyse rapor alacak ve özel eğitim rehabilitasyon merkezlerinden birine başlayacak. Gitmesine sıcak bakmıyorum ne demek? İhtiyacı varsa gitmesi gerekiyor. Ne siz ne de normal okullardaki öğretmenleri yardımcı olamazsınız ona böyle bir durum varsa. Sadece resim oyun dediğiniz şeyler o çocuğun gelişimini hızlandırması için özel olarak hazırlanmıştır. Rehabilitasyonu hafife almayın, eğer problemli bir çocuksa tek yardımı dokunacak kurumdur.
Sıcak bakmıyor olacaktı. Dediğim gibi annesi sıcak bakmıyor. ben hatta, özel rehabilitasyon merkezine göndeririz dedim. Daha ilgili alakalı olabilmeleri için. Oda küçük dil operasyonu diyince, başına gelen birileri varsa ise fikir almak istedim. Tşk ederim.

Anladım tşk ederim.

Sıcak bakmıyor olacaktı. Dediğim gibi annesi sıcak bakmıyor. ben hatta, özel rehabilitasyon merkezine göndeririz dedim. Daha ilgili alakalı olabilmeleri için. Oda küçük dil operasyonu diyince, başına gelen birileri varsa ise fikir almak istedim. Tşk ederim.

Okul teste gönderir ve testte rehabilitasyon sonucu çıkarsa anne mecbur gönderecek. Raporlu çocukları göndermemek ceza sebebi. Bu şekilde anneyi biraz korkutarak ikna edebilirsiniz eğer rehabilitasyona gitmesi gerekiyorsa.

Canim benim sorunlu cocuklar demek ,annesi ogluna simdi bu yaslarda yardim edebilir ona anlatmaya Calis bir iki sene sonra gec kalmis olabilirler.Anliyorum seni.Anne ve babalar cocuklarina iyilik yapiyoruz diye tedavilerine bile müdase etmiyorlar.

ben kpss hazırlanıyordum ozaman. sırf çocuk ziyan olmasın diye hergün ders çalışmayı bıraktım bire bir etüt merkezine götürdüm çocuğu. o dersteyken kapısında bekledim ama sonuç hüsran oldu.
Şuanda da aynı şekilde devam ediyor. benim bıraktığım gibi. eğer beni dinleselerdi çocuk şuan çok farklı olabilirdi..

Hafta sonuda bu kuzenimi öğrendim. Okula başlamadan yengeme, dil için egzersiz yaptıran bir yer vardı oraya götürmesini tavsiye ettim ama hiçbirşey yapmadı. şuan okulda ne örğetmeniyle nede arkadaşlarıyla iletişim kurabiliyor.

X