• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okuma yazma bilmeyen bir teyze adına yazıyorum... Tavsiyeler sizden

Teyzenin kendi bileceği iş ama bence önce kızın bunu bilmesi lazım, evleneceği adamı tanısın.
Hem belki kız daha önce adamın bu konuda bazı kusurlarını gördü emin olamadı, annesine de demedi.Bunun da üzeri kapatılırsa doğru olmaz, bence teyze kızına bu işi mümkün olduğunca tarafsız bir eşkilde anlatsın, gidişatı beraber izlesinler.
Babalarının oğlu değil ki adamın her türlü huyunu suyunu bilsinler, ama öğreneceklerse beraber öğrenmeliler, hatta kız bilmeli en başta.Evlenecek olan o.

yani anlatsın diyorsunuz... bu arada damat adayının aıleden gelen bir evi var kirası evli olmadıgı ıcın aıleye gdyormus.. damat adayı da henüz ailesine dıyemıyor ben evleneceğim bu parayı suanda kendıme alıyorum diye... çok şaşırdım...

Kesinlikle katılıyorum. Benim annem de Allah korusun bi boşanma durumunda eşim hak iddia edemesin diye bana aldığı evi kendi üzerine yaptı, şu anda da o evde oturuyoruz. Allah gecinden versin vefat ettiği zaman miras yoluyla bana geçeceği için eşim de hak iddia edemeyecek. İnsanoğlu çiğ süt emmiştir dedikleri bu olsa gerek, hiç utanmadan istemiş terbiyesiz, teyze sakınnnnnnn vermesin sakın!!! :20:

benım de annemin üzerine ev ve arsa var.. allah göztermesin ama annem vefat edince mişras yoluyla bana kalırsa mallar eşim hak iddia edemez mi? :44:

Ben de vermesi taraftarı değilim
Keşke hiç bilmeseymişler kızı ve mustakbel damadı iyi olurmuş..
Bizim burda bir ablamız vardı eşi öldü çocuguda yoktu
Evlenmeyi hiç düşünmedi sonra bir adam çıktı karşısına ilgili şefkatli
Oğulları varmış adam polis oğulları kadını arayıp sen bizim annemizsin artık falan filan laflar ediyolarmış kadına güven işlemi tamam
Nişanlandılar adamla evlilik hazırlıgı yapacakken sıkıştıgını söyledi adam ve kredi çekmesini istedi oda gönül işte çekti verdi kendi annesinin birikmişinide üstüne kattı verdi
Sonra ne oldu dersiniz parayı alan adam toz oldu çocukları onlarda gerçek olmayan evlatlarmışş..
Şikayet etti karakola o adam için şikayete gelen tam 30. kadınsın demişler
Aptallıgıyla kaldı kadıncaaz ne yapacagını bilmiyor emekli maaşı var elinde sadece borçmu ödesin evinimi geçindirsin
Asla güvenip vermesin bence çalındı dedin hırsız girdi desin vermesin...

aman allahım.....öyle bir geçer zaman ki deki adam gibi olmuş yaaaa.. film gibi çok şaştım...:53:

kızlar çoook teşekkür ediyorum... teyzeye anlattım bir bir... size de cok teşekkür etti.. gözleri doldu yaaa.... duacınız oldu.... :))) düğüne 7 ay var kızının... umarım herse guzel olur dıyor.....

sakın vermesin. 1 ev parası bu yahu öyle verilirmi hemen!!?? kızıma ev alacağım desin yeter, insanlar havadan 3 kuruşu bile görünce sapıtıyo. açıklama bile yapmak zorunda değil hiç kastırmasın.. damat da ne rahat istediği paraya bak:)) teyzecim o para senin alın terin, yılların birikmişliği.... hatır gönül işiyle saçılmaz öyle büyük meblağlar...

yukarıdaki yoruma katılıyorum ayrıca bunu yazmadan geçmeyeceğim annem yurtdışında çalışan iyide para kazanan ablama borç verdiği paralarını geri alamadı ve halen kızgın o genç ,ben yaşlı diyor yani o parayı yerine koyamam ama kızım kazanabilip biriktirir onda gençlik var diyor elin oğlu o parayı vermez bu zamanda evlat dahi acımıyor ,sonra ömür boyu üzülür annem gibi sakın vermesin erkekse kazanıp kendi parasını harcasın sanki bu adam sahtekar gibime geldi insan utanır yaşlı kadından para istemeye ! Annan değil,akran değil zamane erkekler çok kişiliksiz !

çok akıllıymış o damat!!
oldu kadın yıllarca bırıktırsın kızına damat ben senın kızını gelin etcem deyıp ıstesın.
anlamadığımı, nasıl yuzle ıstıytor.

o teyzeye söyle kızına yardımcı olmak ıstıyorsa o parayla ev alsın.
kiradan kurtulmuş olurlar.
bu şekılde daha çok yardımcı olur.
evıde kendı üstüne yapsın kızının ustune bıle değil.

kızını almak ısteyen adamda kıçını sıksın ailesine bıraz yardım etmeyı bıraksın evın içini döşesin.
kızı çalışıyosa beraber yapsınlar...

hangi devirde yaiıyoruz yahu.
bu zamanda babana bıle guvenmeyeceksın.

teyze yanlıs yola gırmesın.

kızlar demin konuştum sizlere cok teşekkür etti.damat adayının kulağını azcık çekmiş.veremem demiş, sen nasıl istiyorsun demiş.düğün geç olsun benden böyle bişe isteme demiş. ben size manevi yönden çok destek olurum ama maddi olarak bu saatten sora beklemeyin, yasım basım aşmış, yıllardır bırıktırdıgım paramı kimseye veremem demiş..... ve şunları ekledi:yıllardır biriktirdim, dişimi tırnağıma takarak, insanın kendi öz çocuğu ihanet ediyor, verdiği parayı har vurup harman savuruyor.. en iyisi o para bi köşede kalsın, düğün de hiç o para yokmuş gb yapılsın.....nası teyze ama okuma yazma yok ama maşallahı var :))):1::1::1: damat adayı da baya utanmış bu söylediklerinden... annesine de demiş ki o kira artık beni, gelecek aydan itibaren kirası da düğüne ve düğün için ihtiyaçlara harcanacak :)):27:

Son düzenleyen: Moderatör:
yaşasın kk ve kk kadınları sayenizde orta yol bulundu teyzeme gazı verdik teşekkürler hepinize:kkk:
.... yöneticiye sesleniyorum bu konuyu kapatabiliir miyiz artık :))
destekleriniz için teşekkür ederiz.:72:

kızlar demin konuştum sizlere cok teşekkür etti.damat adayının kulağını azcık çekmiş.veremem demiş, seaman n nasıl istiyorsun demiş.düğün geç olsun benden böyle bişe isteme demiş. ben size manevi yönden çok destek olurum ama amnevi olarak bu saatten sora beklemeyin, yasım basım aşmış, yıllardır bırıktırdıgım paramı kimseye veremem demiş..... ve şunları ekledi:yıllardır biriktirdim, dişimi tırnağıma takarak, insanın kendi öz çocuğu ihanet ediyor, verdiği parayı har vurup harman savuruyor.. en iyisi o para bi köşede kalsın, düğün de hiç o para yokmuş gb yapılsın.....nası teyze ama okuma yazma yok ama maşallahı var :))):1::1::1: damat adayı da baya utanmış bu söylediklerinden... annesine de demiş ki o kira artık beni, gelecek aydan itibaren kirası da düğüne ve düğün için ihtiyaçlara harcanacak :)):27:

aman aman iyi bari iyi söytlemiş teyze bak bid okuma yazmasıda yok, allah korusun bılmediği yere ımza atmasın.
adam az akıllı iradeli olsun.
bence parayıda çok geöeden hemen eve yatırsın.
yarın öbürgün bıdaha ıstemesın.

dur kız kapattırma hemen yeni okudum daha konuyu:1: adamın şimdiye kadar durması hata olmuş zaten paraya güvenmiş sinsi sinsi. vermemek çok mantıklı allah o çiftede mutluluklar nasip etsin

dur kız kapattırma hemen yeni okudum daha konuyu:1: adamın şimdiye kadar durması hata olmuş zaten paraya güvenmiş sinsi sinsi. vermemek çok mantıklı allah o çiftede mutluluklar nasip etsin

neyse yorum yazmak ısteyen arkadaşlar var... örnek olarak kalsın o zaman konumuz... yorum yapmak isteyenler yapabilir :)

neyse yorum yazmak ısteyen arkadaşlar var... örnek olarak kalsın o zaman konumuz... yorum yapmak isteyenler yapabilir :)

bence konu açık kalsın zamane uyanık ve tembel etrafta çok erkek var , utanmadan yaşlı insanların paralarına göz dikiyorlar , erkek analarıda buna müsaade ediyor işbirliği yapıyorlar, buna benzer erkeklerde zaten 2 yıl içinde boşanıyor ,

ya bide kızındada hata var ne kadar nişanlın olursa olsun ya sen ailenin sırrını ne millete açıyorsun kardeşim.hadi açtın annenden para istemesine niye izin veriyorsun.bide dışarıda çalışıyorsun hiçmi gözün açılmadı.önyargı ile yaklaşıyorsun diyebilirsiniz ama valah billah yemin ederim ben bu devirde babama bile güvenmiyorum.sen ne demeye elin adamına evdeki paranın varlığından bahsediyorsun.para için annesini babasını nenesini bilezikleri için yengesini kesen hiçmi duymamış haberlerde bu bayan.artı başından bi evlilik geçmiş boşanmışsın sonu gelmemiş neye göre paraları vereceksin adama.allah akıl fikir versin hepimize hayırlı yazılar yazsın iyi insanlarla karşılaştırsın.AMİN

Back
X