Okumadığına bin pişman olanlar

dogruyolubulmak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
183
15
98
Ağrı
Konu başlığındanda anlaşıldığı üzere okuyup bir meslek sahibi olamadıgım için o kadar pişmanimki arkadaslarima bakıyorum okumuslar iyi yerlere gelmisler kıskançlık degil özenti neden ben yapamadım skn günlerde beni bunalıma sürüklüyor bu psikolojiden kurtulmam gerek evime konsantre olamıyorum. Deli olucam kendimi kötü hissediyorum....

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

aynen bendede oluyor o. liseyi beraber bitirdiğimiz ve "saf" diye düşündüğüm insanlar şimdi mimar hemşire falan olmuşlar. üniversiteliler.

bende hem imreniyorum hemde utanıyorum o zaman kendımden. eşim açık öğretimden oku üniversiteyi diyor ama iş ev eş birde derse nasıl yetişicem diye düşünüyorum.

Bu durum canımı yakıyor ayni zamanda geriliyorum... Hayatım evim eşim hersey gözümde kararıyor...Açık öğretim okuyorum ama bisey çıkmaz biliyorum

Kizlar okumak hicbirzaman gec degil okuyun bitirdikden sonra sizi hem universite bitirdiniz diye +azminiz icin herkes kutlayacak ve bir cok okumamis insana ornek teskil edeceksiniz

Tatlım emin ol yetişirtirirsin teyzem iki küçük çocuğuyla ortaokulu bitirdi bu sene de liseyi bitrecek inşallah yeter ki gayret et

Niye öyle düşünüyorsun sen mücadele ettiğin sürece olmayacak bir şey yok hayatta

Benim için malesefki çok geç 30 yaşına geldim hic birsey yapamadim.kendimi işeyaramaz hissediyorum

konu sahibi arkadaşım, evet keşke zamanında daha iyi yatırımlar yapsaydınız kendinize ama okumak için hiçbir zaman geç değil ve açıköğretimi de düzgünce okuyup sınavları kovalarsanız çok ta güzel şeyler olur.

Allah aşkına yapmayın ya, açıköğretim bu, gece bile okunur yani. hemen hevesinizi kıracak bahaneler üretmeyin. ev-iş-çocuk ile yüksek lisanas yapıyorum gayet te yetişiyorum...

Son düzenleme:
Tatlım emin ol yetişirtirirsin teyzem iki küçük çocuğuyla ortaokulu bitirdi bu sene de liseyi bitrecek inşallah yeter ki gayret et

Eşim çok destek bana. çekilirsin odanın birine kitaplar alırız kpss falan hepsini denersin. insan kısmetinin peşinden koşmalı diyor. bide daha 20 yaşında olduğum için kafa zehirdir sende hemen kaparsın diyor Biraz şu borçlarımı hafifleteyimde yazılayım en iyisi :26:

"yapamam, yetişemem" gibi kesin tabirler kullanmıyorum farkındaysanız. bu bir düşünceydi sadece.

abim açıköğretimden mezun olup mali muşavir oldu.
şuan açıköğretim işletme mezunları bile formasyon alabiliyor.yani öğretmen olma şansın bile var.
sen yeterki iste azmet arkadasım Allah yardım eder elbet.
yada kurslara git el sanatları öğren.bu tarz işlerde de çok ciddi paralar var.

Okuyup da elinde hiçbir iş bulunmayanlar ne yapsın.. Yılarca çabaladılar, eğitimlerine devam etiler, elde var sıfır kpss bunalımıyla gençlikleri soluyor, evlenmeyi bile düşünemiyorlar... Okumayan yine okumadım ondan diyor hayatını başka yöne kanalize ediyor; ya okuyan ve boşta olan napsın.. Onlarda yıllarca bir şeyin hayalini kurdular, şimdi yaşadıkları büyük bir hayal kırıklığı...
Şimdi size tavsiyem, iş sahasına atılmak için okumuş olmanız üniv bitirmeniz gerekmiyor.. Kendinize bir meslek bulabilirsiniz ilgileriniz doğrultusunda...

Son düzenleme:
Benim için malesefki çok geç 30 yaşına geldim hic birsey yapamadim.kendimi işeyaramaz hissediyorum

hiçte geç değil okumanın yaşı olmaz yengem 3 çocuğu ile 40 yaşında açıktan ortaokulu bitirdi bu senede liseyi bitiriyor daha sonrada üni ye devam edeceğim diyor.

Ticaret Meslek Lisesi mezunuyum şu anda bankacılık okuyorum 1 sınıf kaldim bu sene bahaneden çok korku yapamicam olmuyor bu saatten sonra ne olacak korkusu....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…