- 28 Temmuz 2017
- 838
- 863
- 33
- Konu Sahibi Dilber_iRana
-
Çünkü kendisi pazardaki 1 kilo elmadan farksız. Falanca istedi filanca aldı. Kendi sıfatları olmayıp hep başkalarının adıyla anılacak kişiler.
Arkadaş değiller aslında ortaokuldan beri tanışıyoruz sadece. Onlar sonra başka liseye gittiler bende özelde havacılık okuyorum.Amir memur muhendis karisi olmak marifet degilki insanin kendisinin amir memur muhendis olmasi buyuk bir marifet. Sen asla o arkadaslarina uyma, birak cahille muhabbet bu kadar olur.
Aynen öyle.Daha lise çağında bu nasıl zihniyet ?
Namusumuzla ,arımızla falan..
Zengin,prestijli kendinden yaşca büyük adama kapak atmakta namus olmuş ya..
Arkadaş değiller.Ama tanıdıklar Biz ortaokulu beraber okuduk.Onlar benden bir üst sınıftaydı.ne biçim çevreniz var? ben bu lafları duysam kendimi sorgularım nasıl insanlarla arkadaşlık ediyorum diye.
Çok teşekkür ederim.Ama pilot olamayacağım.Havayolu Lojistiği bölümündeyim.Pilotaja geçiş yapmayı düşünüyorum.Burayı bitiren çoğu kişi pilot olamıyor.Hostes uçak bakım vesaire.İnşAllah hedefime ulasabilirim.Hiç unutmam bende lisedeyken bir kız "ebelik hemşirelik falan okusam yeterli, gerisi zengin koca bulmakta, okuyunca napıcaksınız sanki, siz kızsınız evi erkek geçindirir" gibi bir cümle kurmuştu. Bende aynen senin gibi karşı olduğumu söylemiştim. Hoca da şahitti bu konuşmamıza. Sesini çıkarmadı ama yüzünden belliydi tasdiklemediği. Velhasıl, herkes kendi hayatını yaşar, kimisi kendi ideallerini gerçekleştirmeye çabalar, kimisi önemsemez bu tip şeyleri. Benim yaşıtım olan bir arkadaşımın şuan ikiz çocukları var mesela. Ama herkesin kendi hayatı bir şey diyemiyoruz. Birde laf anlatmak zordur bu insanlara. O yüzden kendini yorma, hayatına bak derim. Zira doğru yoldasın, çok da güzel bir lisedesin, başka bir meslek ister misin bilmiyorum ama bir kadının pilot olacağını görmek benim açımdan çok güzel. İyi bir okuma hayatı dilerim sana :)
Bu kafaya sahip kişilerle tartışmak sinirlenmek çok gereksiz böyle insanlara ancak gülüyorum ben yazık..Ben havacılık lisesi 3.sınıftayım.
Devlet lisesinden bazı arkadaşlarım var.
Onlar benden 1 yaş büyükler.
Kendilerini isteyen amir memur mühendis falan.varmış.Mezun oluncada evleneceklermiş.
Bir arkadaşım daha var onlara okumalarını kendi ayaklarının üzerinde durmalarını söylemişti.
Ben de o arkadaşıma hak verdim.
Sonra bize dediler ki
Bizi kıskanıyorsunuz amir memur istedi diye.
Siz okuyup bir memurla anca evlenirsiniz.Bizim o cefayı çekmeye gerek kalmadan amirler memurlar ister dedi.
Kıskançlığınızı bu kadar belli etmeyin dedi.
Arkadaşımda dedi ki Pişman olacaksın.
Ama yine tartışmaya devam ettik.
Ve bize dediler ki sizide göreceğiz.Üniversteye geçince orda burda oynaşacaksınız.İffetinizi koruyabilecek misiniz orası bile muamma.
biz arımızla namusumuzla en azından kocaya gidiyoruz dedi.
Biz baya sinirlendik.
Siz her okuyan bilim ışığında ilerleyen kendi ayakları üzerinde erkeğe muhtaç olmadan çalışan ve okuyan kadınları namussuz mu sandınız dedik.
Baya sinirlendik ama.
Hemcinsimiz bunu nasıl söyler.
Mazoşistler.
Mazoşist.
Hala da orda burda yok beni mühendis istedi yok beni öğretmen istedi.
İyi de senin bir niteliğin yok.
Allahım ya.Sinir oldum kızlar.
Herkes kendi içinde yaşadığı durumu meşrulaştırmaya çalışır. Belli ki arkadaşlarının okumak veya çalışmakla pek ilgileri yok, belki de kapasiteleri yok. Belki aileleri izin vermiyor... Yapabilecekleri tek şey kendilerince hayatı yaşamak işte. Bu şekilde illa mutlu olacaklar veya mutsuz olacaklar diye bir şey de yok.Ben havacılık lisesi 3.sınıftayım.
Devlet lisesinden bazı arkadaşlarım var.
Onlar benden 1 yaş büyükler.
Kendilerini isteyen amir memur mühendis falan.varmış.Mezun oluncada evleneceklermiş.
Bir arkadaşım daha var onlara okumalarını kendi ayaklarının üzerinde durmalarını söylemişti.
Ben de o arkadaşıma hak verdim.
Sonra bize dediler ki
Bizi kıskanıyorsunuz amir memur istedi diye.
Siz okuyup bir memurla anca evlenirsiniz.Bizim o cefayı çekmeye gerek kalmadan amirler memurlar ister dedi.
Kıskançlığınızı bu kadar belli etmeyin dedi.
Arkadaşımda dedi ki Pişman olacaksın.
Ama yine tartışmaya devam ettik.
Ve bize dediler ki sizide göreceğiz.Üniversteye geçince orda burda oynaşacaksınız.İffetinizi koruyabilecek misiniz orası bile muamma.
biz arımızla namusumuzla en azından kocaya gidiyoruz dedi.
Biz baya sinirlendik.
Siz her okuyan bilim ışığında ilerleyen kendi ayakları üzerinde erkeğe muhtaç olmadan çalışan ve okuyan kadınları namussuz mu sandınız dedik.
Baya sinirlendik ama.
Hemcinsimiz bunu nasıl söyler.
Mazoşistler.
Mazoşist.
Hala da orda burda yok beni mühendis istedi yok beni öğretmen istedi.
İyi de senin bir niteliğin yok.
Allahım ya.Sinir oldum kızlar.
Ya malesef ki öyle.Düğünlere bile gitmek istemiyorum artık.Desene ilerde daha çok konu göreceğiz, çocuğum var, okumadım, eşim aldattı, şiddet var, kaynanam şunu yaptı. E boşan! Boşanamam. Neden?
Okumadım. İşim yok. Niteliğim yok. İz yol bilmem. Koca eline bakarak yaşamayı seçtim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?