Okumak o kadar da mühim bir şey değil dedi.

Hiç unutmam bende lisedeyken bir kız "ebelik hemşirelik falan okusam yeterli, gerisi zengin koca bulmakta, okuyunca napıcaksınız sanki, siz kızsınız evi erkek geçindirir" gibi bir cümle kurmuştu. Bende aynen senin gibi karşı olduğumu söylemiştim. Hoca da şahitti bu konuşmamıza. Sesini çıkarmadı ama yüzünden belliydi tasdiklemediği. Velhasıl, herkes kendi hayatını yaşar, kimisi kendi ideallerini gerçekleştirmeye çabalar, kimisi önemsemez bu tip şeyleri. Benim yaşıtım olan bir arkadaşımın şuan ikiz çocukları var mesela. Ama herkesin kendi hayatı bir şey diyemiyoruz. Birde laf anlatmak zordur bu insanlara. O yüzden kendini yorma, hayatına bak derim. Zira doğru yoldasın, çok da güzel bir lisedesin, başka bir meslek ister misin bilmiyorum ama bir kadının pilot olacağını görmek benim açımdan çok güzel. İyi bir okuma hayatı dilerim sana :)

Oncelikle henüz liseye giden, resit olmayan kizlara goz koyan amirinde, memurunda, muhendisinde kalıbına tüküreyim.

Ekonomik ozgurluk yoksa, kocan getirirse yersin, para verirse giysi alırsın. Siddet gorsen susmak zorunda kalirsin vs vs. Arkadaslarin cok buyuk hata yapiyor. Koca koca heriflerin resit olmayan kizlari istemesinin altında maalesef cinsel dürtüler yatiyor

Amir memur muhendiste olsa daha 16 -18 yasindaki kizlara gozlerini dikmeleri igrenc bir bakis acisi
Ama kizlardaki hemen evleneyim rutbeli insanlarla rahatca ömür boyu yasarim kafasi da ayri bir igrenc zihniyet iki tarafta birbirine uymus kendileri bilir
Evlilik ebedi billahbsurecek bir kontrat sayilmiyor gunumuzde her sey olabilir bossanma da olabikir neler neler okuyoruz hayatta her sey insanlar icin...

Çünkü kendisi pazardaki 1 kilo elmadan farksız. Falanca istedi filanca aldı. Kendi sıfatları olmayıp hep başkalarının adıyla anılacak kişiler.

Şaşıyorum bende inanın.
Şimdiler de amir memur moda olmuş.
Önceden askerle subayla evleneyimde ona göre hitab etsinler havalarındalardı.
Yazıkkk

Amir memur muhendis karisi olmak marifet degilki insanin kendisinin amir memur muhendis olmasi buyuk bir marifet. Sen asla o arkadaslarina uyma, birak cahille muhabbet bu kadar olur.
Arkadaş değiller aslında ortaokuldan beri tanışıyoruz sadece. Onlar sonra başka liseye gittiler bende özelde havacılık okuyorum.

ne biçim çevreniz var? ben bu lafları duysam kendimi sorgularım nasıl insanlarla arkadaşlık ediyorum diye.
Arkadaş değiller.Ama tanıdıklar Biz ortaokulu beraber okuduk.Onlar benden bir üst sınıftaydı.
Ben sonra havacılığı kazandım.Mülakata aldılar vs.Onlar düz liseye gitti.Zaten puanları da düşüktü.Bir arkadaşım var çok iyidir azimlidir çalışkandır.Oda farklı bir lisede bir vesileyle bir araya geldik sadece.Zaten dahada görüşmem.

Çok teşekkür ederim.Ama pilot olamayacağım.Havayolu Lojistiği bölümündeyim.Pilotaja geçiş yapmayı düşünüyorum.Burayı bitiren çoğu kişi pilot olamıyor.Hostes uçak bakım vesaire.İnşAllah hedefime ulasabilirim.

Bu kafaya sahip kişilerle tartışmak sinirlenmek çok gereksiz böyle insanlara ancak gülüyorum ben yazık..

Herkes kendi içinde yaşadığı durumu meşrulaştırmaya çalışır. Belli ki arkadaşlarının okumak veya çalışmakla pek ilgileri yok, belki de kapasiteleri yok. Belki aileleri izin vermiyor... Yapabilecekleri tek şey kendilerince hayatı yaşamak işte. Bu şekilde illa mutlu olacaklar veya mutsuz olacaklar diye bir şey de yok.
Sen ne şanslısın ki hem ailen okumana destek olmuş, hem de kendin heveslisin. İnşallah istediğin gibi de sonuçlanır eğitim hayatın. O zaman işte kendinle gurur duyarsın :) Ben de senin yaşındayken çok tepkiliydim böyle arkadaşlarıma. Yıllar geçti, ben okulu bitirdim, onlar evlendiler. Ben de evlendim ama onlardan sonra :) Arada görüşürüz. Kafamız denk mi,hayır. Ama hala severim, sonuçta birlikte büyüdüğüm çocukluk arkadaşlarım.
Sonuç olarak sen kendi bildiğin yoldan devam et. Bir insanın kendisi için yapabileceği en yaralı şey kendi ayakların üzerinde durabilmektir. Kimse bunun aksini iddia edemez.

Desene ilerde daha çok konu göreceğiz, çocuğum var, okumadım, eşim aldattı, şiddet var, kaynanam şunu yaptı. E boşan! Boşanamam. Neden?
Okumadım. İşim yok. Niteliğim yok. İz yol bilmem. Koca eline bakarak yaşamayı seçtim.

Ya malesef ki öyle.Düğünlere bile gitmek istemiyorum artık.
Çünkü düğünlerde 18_19 yaşında kızlar koca koca adamlar.Hepsi kendine koca arıyor.Böyle oynarken cilve yapıyorlar erkeklere karşı. Gitmek istemiyorum düğünlere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…