- 29 Ağustos 2014
- 5.660
- 18.017
- 448
- 33
- Konu Sahibi Dilber_iRana
-
Lütfen pilotaja geçiş yapÇok teşekkür ederim.Ama pilot olamayacağım.Havayolu Lojistiği bölümündeyim.Pilotaja geçiş yapmayı düşünüyorum.Burayı bitiren çoğu kişi pilot olamıyor.Hostes uçak bakım vesaire.İnşAllah hedefime ulasabilirim.
Bu yoruma yüzde yüz katılıyorum. Sınav kazanmaya eşşek gibi ders çalısmaya hayatlarından fedakarlık etmeye bir yerleri yemiyor bunların kafa da basmıyor zaten. Kendini de zorlamak istemiyor ondan sonra beni şu istedi bu istedi. Tek övünecekleri şey bu. Ondan sonra da bu tiplerin diğer versiyonları sen tüm gücünle sınava hazırlanır yüksek lisans pesinde koşarken sana da e hadi evlenmicen mi der tek dertleri bu çünkü.Sınav kazanmak, okumak konusunda kendine güvenmedikleri için ön plana bu şekilde çıkmaya çalışıyorlar. 9. Sınıf öğrencilerimiz bile evlilik planları kuruyor ne yazikki.
Lütfen pilotaja geçiş yapÇok teşekkür ederim.Ama pilot olamayacağım.Havayolu Lojistiği bölümündeyim.Pilotaja geçiş yapmayı düşünüyorum.Burayı bitiren çoğu kişi pilot olamıyor.Hostes uçak bakım vesaire.İnşAllah hedefime ulasabilirim.
Bana neden ortaligi karistirmak icin acilmis bir konu gibi geldi buBen havacılık lisesi 3.sınıftayım.
Devlet lisesinden bazı arkadaşlarım var.
Onlar benden 1 yaş büyükler.
Kendilerini isteyen amir memur mühendis falan.varmış.Mezun oluncada evleneceklermiş.
Bir arkadaşım daha var onlara okumalarını kendi ayaklarının üzerinde durmalarını söylemişti.
Ben de o arkadaşıma hak verdim.
Sonra bize dediler ki
Bizi kıskanıyorsunuz amir memur istedi diye.
Siz okuyup bir memurla anca evlenirsiniz.Bizim o cefayı çekmeye gerek kalmadan amirler memurlar ister dedi.
Kıskançlığınızı bu kadar belli etmeyin dedi.
Arkadaşımda dedi ki Pişman olacaksın.
Ama yine tartışmaya devam ettik.
Ve bize dediler ki sizide göreceğiz.Üniversteye geçince orda burda oynaşacaksınız.İffetinizi koruyabilecek misiniz orası bile muamma.
biz arımızla namusumuzla en azından kocaya gidiyoruz dedi.
Biz baya sinirlendik.
Siz her okuyan bilim ışığında ilerleyen kendi ayakları üzerinde erkeğe muhtaç olmadan çalışan ve okuyan kadınları namussuz mu sandınız dedik.
Baya sinirlendik ama.
Hemcinsimiz bunu nasıl söyler.
Mazoşistler.
Mazoşist.
Hala da orda burda yok beni mühendis istedi yok beni öğretmen istedi.
İyi de senin bir niteliğin yok.
Allahım ya.Sinir oldum kızlar.
Aslında doğru kullandım.Çünkü onlar evlenerek özgürlüklerini kısıtlayacaklar.Herkesi kendiniz gibi sanmayın siz üniversitede kendi iffetinizi koruyamayacak olabilirsiniz ama biz koruruz deseydin.
Bu arada ufak bi bot mazoşist kendisine zarar vermekten hoşlanan kişi anlamına gelir kelimeyi yanlış kullanmışsın söylemeden edemedim :)
Sivil havacılık myo da onu okumayı düşünüyorum inşAllah.Lütfen pilotaja geçiş yap
Bölümünü okuduktan sonra konuna odaklanamadim :)
Boşver koca meraklısı kızları .. pilotaji iyi düşün sen ..
Coookkk zor ,inanılmaz zor ama değmez mi :) ayrıca havaciliktan mezun olmayan birçok insan hatta bölüm kriteri yok , uçuş okuluna gidip lisansını aldığı zaman pilotluk yapabiliyor .. İngilizcesi çok ağır evet ama bunun yanına öğrenmekte zorluk cekmeyecegin bir dil daha eklersen problem olmaz .tek yabancı dili İngilizce olan da pilot oluyor ülkemde :/ sana tavsiyem ,pilot olmaya karar verirsen lisansını amerikadan al ..Sivil havacılık myo da onu okumayı düşünüyorum inşAllah.
Pilot olmasamda olur pilotaj bünyesine gireyimde.
Çünkü pilotluk apayrı bişey
Her şirketin kendine göre kriteri var.Dil bilmekte çok önemli.Mesela manyak gibi ingilizce görüyoruz ama ingilizcede yetmiyor.Adam diyor ingilizceyi zaten biliceksin.İngilizce dışında başka hangi dilleri biliyorsum diyor.Mülakatta filan
Coookkk zor ,inanılmaz zor ama değmez mi :) ayrıca havaciliktan mezun olmayan birçok insan hatta bölüm kriteri yok , uçuş okuluna gidip lisansını aldığı zaman pilotluk yapabiliyor .. İngilizcesi çok ağır evet ama bunun yanına öğrenmekte zorluk cekmeyecegin bir dil daha eklersen problem olmaz .tek yabancı dili İngilizce olan da pilot oluyor ülkemde :/ sana tavsiyem ,pilot olmaya karar verirsen lisansını amerikadan al ..
Ben bu konuya daha fazla yazmayayım , iyi olmayacak sonum :)Evet zaten vasat bir ingilizceyle almıyorlar.Sağlık raporlarıydı.İştsel fiziksel görsel testlerden geçmiştim liseye başlamadan önce ..özel lisedeyim.Yabancı pilotlarda var.Ve bu özel lise bir şirketin özel lisesi.Yani burdan mezun olan adamı bünyesine alıyorlar.
Meslekten yana sıkıntım yok inşallah.
Ama pilot olmak göründüğü gibi değil.Bu liseden mezun oluyorsun 200 kişiyle başlıyorlar sayı 10 la bitiyor.Çok zor.Eliyorlar.Kusur arıyorlar resmen. 10 kişinin içinde şanslı olan 5 kişi
Onlarda genelde zengin çocuğu:))
Hala atamadım sinirimi üzerimden.
Mune abla aşk her yaşta yaşanır.Ama okul hayatı bir kere bitti mi gelmez demişti.O yazını o kadar çok beğendim ki.Ss aldım
Sonra anneme okudum.
Allah razı olsun sendenMune
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?