Okumak ya da okumamak? (:

Queen Teyze

Üslubumla ağırlar, üslubunla yolcu ederim. :))
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2022
2.557
10.600
138
İyi akşamlar canlarım :)
Az çok tanıdınız beni, bir evlilik yaptım sekiz ay sürdü ve geçen aylarda yeni boşandım.
Sebepler;
Şİddetli geçimsizlik, eş ailesinin aşırı karışması, ana kuzuluğu ve bardağı taşıran son damla şiddet.
Bu kısmı hayatımın altüst olduğu bir dönemden geçtiğimi belirtmek için anlattım tekrar.
Gelelim fikir danışmak istediğim konuya, başlıktan da anlaşılacağı üzere okumak..
25 yaşındayım önlisans mezunuyum.
Ondan önce dört yıllık bir bölüme gitmiştim iki ay gidip bırakmıştım.
Şimdi ise aftan yararlanıp tekrar kayıt yaptırdım ancak örgüne gitme gibi bir düşüncem yoktu açıktan başka bir bölüm okuyabilmek için kayıt yapmıştım. Malesef açıktan kayıt yapamıyorum tekrar sınava girmem gerek.
Halihazır da kayıtlığı olduğum bölüme mi gitsem yoksa sınavı mı beklesem karar veremiyorum benim yerimde olsanız ne yapardınız? Bir fikir verin bana :)

Onlisans ve lisans bölümleriniz nedir? Ve meslek olarak içinize yatan bölümler mi?

Gıda teknikerliği önlisans olan, lisans ise felsefe bölümü.

Önlisansı keyifle okumuştum :)
Lisans olan ise zaman geçtikçe ilgi alanım oldu.
Felsefe okumayla bı yere varılmaz ama sen bilirsin .
Ben biyere varamadigim şeylere emek vermem şimdiki aklimla

Okuduğunuz bölüme bağlı… iş imkanı varsa okumanın yaşı yoktur 25 daha çok genç bir yaş. Ancak imkanları çok yoksa bence vakit kaybetmeyin

Felsefe iş imkanı olan bir bölüm değil ne yazık ki. Eğer iş odaklı bakıyorsanız istihdam alanı cok olanlara yönelin.

Felsefe önü açık bir bölüm değil ne yazık ki. Okumanızı tavsiye etmem. Yerinizde olsaydım bir yılımı üniversite sınavına ayırır iyi bir bölüme giderdim. Ya da gıda teknolojisinden gıda mühendisliğine dikey geçiş yapardım :)

Felsefe okumayla bı yere varılmaz ama sen bilirsin .
Ben biyere varamadigim şeylere emek vermem şimdiki aklimla
Formasyon alıp öğretmen olma durumu var. Ve evet bende hayatımın bundan sonrası için boşa kürek çekmek istemem. O yüzden kafam karışık biraz.

Bence gıda teknikerliginden devam et canım. Zaten severek okumuşsun.

Gıda teknikerliği önlisans olan, lisans ise felsefe bölümü.

Önlisansı keyifle okumuştum :)
Lisans olan ise zaman geçtikçe ilgi alanım oldu.
Felsefe yolda olmaktır ve Is alanı olarak felsefeyle yolda kalırsınız ama tabi formasyon alır öğretmen olarak atanabilir ya da psikoloji gibi bir bölümden çap yaparak is olanağınızı arttırabilirsiniz. Tekrar sınava girmek temeliniz ne kadar saglam bilemem ama tavsiyem neye başlarsanız noktasına kadar hesap edip elinizden geleni yaparak başlayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…