Okumakta Olduğunuz Kitap?

Ben Filiz Akin Hayata Merhaba kitabini dun bitirdim, bugun Nicole Krauss'un Askin Tarihi kitabina basladim

bende mümin sekmanın "Herşey Seninle Başlar" adlı kitabını okuyorum. çok sade bir dili var. hem diğer kişisel gelişim kitabları gibi sıkıcı değil başarılı olmak isteyenler için tavsiye ederim.....

Yatmadan Önce 100 Fırça darbesine başladım bugün ve 10 sayfası kaldı bitmesine..

Tavsiye etmem okumayın! Kitap bir günlük ve 15 yaşında bir kızın hayatı anlatılıyor , gerçekmi bilmem ama beni çok etkiledi onu söyleyebilirim..

Tuna Kiremitçi'nin "A.Ş.K. Neyin Kısaltması" kitabını okuyorum, bitmek üzere.
Ben seviyorum Tuna Kiremitçi'nin üslubunu. Deneme türünde bir kitabı bu. Son zamanlarda hep roman okuyordum. Ardından bu iyi geldi. Tavsiye ederim.

Noah Gordon - Die Erben des Medicus

daha önce ilk bölümünü okumusdum "Medicus" u

türkceside var... önderirim cok güzel....

Gerilim-polisiye romanlarını seven arkadaşlar sizlere tavsiyem bu konuda bir usta olan avrupa'da ve ülkemizde de çok okunan yazar jean-christophe grangé'ın kitaplarını okuyabilirsiniz. Eminim kitaplarını elinizden bırakamayacaksınız. Romanları; kızıl nehirler, taş meclisi, kurtlar imparatorluğu, leyleklerin uçuşu ve siyah kan. leyleklerin uçuşu ve siyah kan hariç diğer kitapları sinemada gösterilmiştir. Yeni kitabını ben şahsen büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum...

Maeve Binchy nin Yıldızlı Ve Yağmurlu Geceleri okuyorum harika harika harika
diğer tüm kitaplarında da olduğu gibi nefisssssssssss bir anlatım... Mutlaka bu kadının kitaplarını okuyun.Kısmet olursa ben İrlandaya onu görmeye gidicem..

Buket Uzuner - İstanbullular

kitabını okumaya başladım. Uzun uzun tasvirler var ama ben sevdim, şimdilik güzel gidiyor.

Bundan önce de Sezgin Kaymaz - Geber Anne adlı kitabı okudum. Çok etkileyici bir konusu var, herkese tavsiye ederim. Kurgusu süper, daha önce bir Türk yazardan bu kadar güzel kurgulu bir kitap okumamıştım.

Herkese iyi okumalar..

bu aralar gerilim ve efsane odaklı kitaplara sardım.

daha yeni Erol Çelik Heyula adlı kitabı bitirdim ve enfes buldum.

şu anda da Erkut Deral Gece Gelini adlı kitabı bitirmek üzereyim.

rana

içinde ters tepen biri,ters tepene gem vurmaya çalışan diğeri.kendi kendisiyle hesaplaşır olmuş.

yaz küçük hanım,yaz,kölen olayım!sevenlere çektirilen cefayı anlat.gazeteye verelim,duyuralım,kör gözleri açalım.

parçalanan imparatorluğun altüst olmuş tutucu dünyasında büyüyen isyankar ve hassas bir çocuk.herşeyiyle yeniliğe gebe bir toplumun doğum sancılarında kıvranan genç bir kadın:

iki dünya arasında rana

osman necmi gürmen

Çok uzun zaman oldu başlıyalı arada Rıfat Ilgazın Hoca Nasrettin ve Çömezleri ni okudum Turgut Özakman ın Şu Çılgın Türkler kitabı uzun zamandan beri elimde bitirmeye çalışıyorum

Bilindiği gibi iki ya da daha fazla kelimeden meydana gelen ve kelimelerin öz anlamları dışında yeni bir anlam ifade eden söz gruplarına deyim denilir. Bunlar genellikle örnek alınabilecek bir öyküye, bir efsane veya vak’aya dayanır. Bazı kişilerle ilgili anılar ve hikâyeler, tarihte yaşanmış olaylar vs. deyimlerin ortaya çıkış nedenleri arasında ön sıraları paylaşırlar.
Bu bakımdan deyimlerin kaynaklarını arayıp bulmak oldukça meşakkatli bir iştir. Osmanlı tarihleri, eski ansiklopedik eserler, tarih sözlükleri, tezkireler, letayifnâmeler, durûb-ı emsâl ve tarihî fıkra derlemeleri, muhtelif elyazması kitap ve mecmualar, bilimsel araştırmalar, folklor periyodikleri, halk kültürü araştırmaları vs. hep deyimleri birer ikişer bulabileceğimiz eserlerdir. Bazan rastgele bir sayfada, bazan bir dip notta, bazan da hiç ummadığınız bir elyazmasının iç kapağında bir deyimin ortaya çıkış hikâyesiyle karşılaşmak mümkündür.

Yıllardır deyimlerin hikâyelerini buldukça topluyordum. Sonra bunları Zaman gazetesindeki sütunumda peyderpey yazdım. Okuyucuya ilginç gelen bu tür hikâyelerin topluca bulunabileceği bir kaynak ihtiyacıdır ki, İki Dirhem Bir Çekirdek adında bir kitap doğmasına vesile oldu.

Bu kitapta yer alan 99 deyimiden her biri bir hikâyenin, bir kelimeler yumağının şifresi. Biz şifreyi söyleyince yalnızca muhatabımızın kafasındaki anlam düğümü çözülmeyecek, belki deyimlerin bir dilin zenginliği, hatta süsü olduğunu göreceksiniz. Deyimler Türkçe’mizin saklı güzellikleridir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…