Okumakta Olduğunuz Kitap?

Boleyn Kızı.... Hala bitiremedim ama çok heyecanlı gidiyo. Bitince devamı olan Kraliçenin Soytarısı'na başlıcam inşallah..

Ben de yeni basladim Boleyn Kizi' na. Gercekten cok heyecanli ilerliyor. Bu ay filmi de gosterime girecekmis. Cnbc-e' den dizisini zaten takip ediyordum, filmini de merakla bekliyorum.

Siz hiç yolda yürürken size dikkat etmemeleri için Allah'a yakardınız mı?... Siz hiç ölmeye muhtaç kaldınız mı?... Kendi başımıza gelmediği sürece hiçbir şeyi anlayamayız, hayata engellenmiş olarak başlamak nasıl bir duygudur bilemeyiz, sadece kendi penceremizden izleriz dünyayı, biz dokunmadıkça yok gibidir her şey, yok sayarız uzaktakilerin acılarını, düşünmeyiz, akıp giden öyküler; ancak, yakınımızdaysa vardır. Evren, spastik bir çocuktur; ama, şanslıdır, onu seven eğitimli bir ailesi vardır, normal bir yaşam kurabilmesi için tüm aile pervane olur çevresinde, spastik engelliler için kurulmuş eğitim merkezlerine devam eder, yaşamayı öğrenir; tuvalete gitmeyi, yemek yemeyi... Gerçekleştirmek istediği tek şey: Engellilerin de olanak sağlandığında çok güzel işler ortaya çıkarabileceğini göstermektir. Böylece kelimelerin dünyasına bırakır kendini, Orhan Veli, Nazım Hikmet şiirleri ezberler... Bir gün ona da bulaşır kelimelerin büyüsü, şiir yazmaya başlar; aklına gelen her kelime, her cümle, kağıda dökülmek için beklemek zorundadır; bazen birkaç dakika, bazen ise günler... ardında kalansa isyan ve isyan... Evren, engellerine rağmen hayata dört elle sarılmıştır; ta ki bir gün nefes aldığını hissettiği Merkezden sürgün edilene kadar.... Çok sevdiği dostu Mehmet ve Psikoloğu Sermet, öteki dünyasında, gerçek dünyasında kalmıştır. Füsun Göncü, spastik engelli bir gencin hayata bakışını, engelli çocukların birbirleriyle olan dostluklarını, acı çeken insanların sessiz dayanışmasını anlatıyor, Spastik, Psikopat ve Zippo Çakmak'ta.

çok yeni bir kitap değil..yakın zamanda yaptığım bir yolculuk sırasında garda almıştım yol boyunca bana arkadaşlık eder umuduyla..okumaya başlayınca tarifsiz bir acıyla sarsıldım..ve şükrettim tüm fizyolojik ve biyolojik yapımın sağlam olmasına..okumanız dileğiyle...

Can Dündar'ın Yarim Haziran kitabını
ve Ahmed Hamdi Tanpınar'ın Huzur'unu
bir de Gülse Birsel'in Gayet Ciddiyim kitabını okuyorum...

Üç kitap birden...

osho - ego.....................................

şuan 2 kitap birden okuyorum.
Yazar: MİLAN KUNDERA
Adı: AYRILIK VALSİ

KONU: yazar kitabı 1973 yılında yazmış. romanda anlatılan olaylar eski bir kaplıca kentinde ve 5 gün içerisinde geçiyor. mutluluğu arayan 7 kişinin romanı. Kundera'nın alaycılık ve şefkati ustaca ayarlayarak yönettiği bu 'vals'in dans adımlarına uyarak, romanın bu 7 kişisi birbirlerine sarılıyor ve uzaklaşıyor.

Yazar: CHRISTOPHER MOORE
Adı: EN APTAL MELEK

KONU: "yedi yaşındaki Jashua Barker Noel listesini yapmış ve 137 kere kontrol etmiş. Noel baba arayışı içindeyken, şişman bir adamın kafasına kürek yediğini görüp dehşete düşeyor. Ama çocuk onun gerçekten noel baba değil de Dale olduğunu anlamıyor. Şimdi Josh'un tek dileği var: Lütfen noel baba, hayata dön. Kesinlikle gökler aleminin en parlak halesine sahip olmayan Melek Raziel, Josh'un istediğini yerine getirmeye kararlı. "

burdan bakınca sanki çocuk romanı gibi gözüküyor ama kesinlikle bir çocuk romanı değil. hatta yazarın uyarısına göre büyüklerimize hediye edilecek birtürden bile değil. yazar diyorki; " içinde cinsellik ve küfürler barındıran bir roman bu. uyarmadı demeyin. "

şuan için bu iki kitabı okuyorum ayrılık valsi bitmek üzere birkaç sayfası kaldı. en aptal melek ise yarısında.

sunay akın- kız kulesindeki kızılderili....

yazarın akıcı ve esprili dilini beğeniyorum......okuyucu sıkmıyor......

asitane hikayeleri.kaknüs yayınları.osmanlı zamanından yaşayanlardan alıntı yapılmış kısa kısa hikayelerden oluşmuş.kuafördeyken çantamdaydı beklerken iyi gitti.tarihte ki günlük hayatı merak edenler için güzel bi kitap.

aa benden kraliçenin soytarısını alcaktım öncesimi vaar,üçlememi iki tanemi yoksa.konudan bahsedersen biraz sevinirim cnm..

Kraliçe'nin soytarısı Boleyn Kızının devamı.. ama bundan öncesi var mı bilmiyorum,olduğunu da sanmıyorum. Belki kraliçenin soytarısının devamı vardır..

dizisi mi vaaaarrrr:1shok: ne zaman veriyolar yahuu:uhm:

Dizisi vardi fakat sezon finalinden sonra yeni sezonu heyecanla beklerken bir de baktim ki yeni sezon bolumlerini E2 gosterecekmis. Yalnizca uydu, digiturk vs. o kanali gosterdigi icin izleyemeyecegim malesef. Dizinin adi The Tudors idi. Asagidaki linkten de bakabilirsin.

http://www.cnbce.com/dizi.asp?ID=57

Şu anda Gabriel Garcia Marquıez Kolera Günlerinde Aşk kitabını okuyorum, Bundan öncede aynı yazarın Yüzyıllık yalnızlığını okudum tavsiye ederim, bütün kitapları birbirinden güzel.a.s.

komplo teorileri erol mütercimler
ilginç bir kitap türkiye ve dünya gerçekleri üzerine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…