Okumakta Olduğunuz Kitap?

ayrıca Empati sırada bekliyor. Olasılıksız ı 2 günde bitirdim. Yorumlara bakacak oldum Empati daha güzel dediler :1shok:
Bana göre Olasılıksız daha güzeldi.. Empati'de kurgu ve sıralamada çeşitliliğe gitmiş bu da biraz sıkıntılı olmuş..
Daha kısa bir yorumla.. "Olasılıksız" ın dayandırıldığı temel daha olasılıklıydı.. Diğerinde biraz abartı var.. Ha'di canım.. dedim okurken.. yerimseniben
Ben de sizin gibi Olasılıksız'ı çok kısa sürede bitirmiştim.. diğerinde biraz oyalandım..şakkıdı

Çok severek okuduğum hoyrat, kaba ve elbette gerçekçi yazar Charles Bukowski'den sonra biraz yumuşatılmaya ihtiyacım var..

Sıra MuMu'mda.. a.s.

Murahtan Mungan / Kadından Kentler

Şiir yazmak zor iştir.. Kelime cambazı olmalı insan.. Hikaye de zor.. Hem kelime cambazı olacaksın, hem de belli çerçeveler içinde derdini anlatacaksın.. Kökeninde kelime cambazlığı yatan insanları okumayı seviyorum.. MuMu da öyle biri bana göre.. Ayrıca kadın olmaya öykünmekle mi ilgilidir bilinmez ama kadın ruhunu iyi anladığından hiç şüphem yok..

Şimdi merak ettiğim.. Kitaptaki onca hikaye, onca kadın arasında kendime benzeyen bulabilecek miyim acaba? MuMu'nun hayalgücüne güvenerek başlıyorum..

ahmet ümit beyoğlu rapsodisini okumaya başladım.buradaki yorumlara dayanarak aldım bu kitabı.inşallah beğenirim arkadaşlar

Sıra MuMu'mda.. a.s.

Murahtan Mungan / Kadından Kentler

Şimdi merak ettiğim.. Kitaptaki onca hikaye, onca kadın arasında kendime benzeyen bulabilecek miyim acaba? MuMu'nun hayalgücüne güvenerek başlıyorum..

Mutlaka bulacaksınız.. Kendiniz olmasa bile..annenizi,ablanızı,komşunuzu,iş arkadaşınızı,can düşmanınızı veya hayatını hep uzak kaldıklarınızı bulacaksınız..

ben MuMu'nuzu pek sevmiyorum,ama edebi olarak severim..
Kullanılmış Biletleri okuyacak kadar işkence bile çektirmişiliğim vardır kaydirigubbakcemile3

şu var biraz hayalkırıklığı yaşayabilirsiniz.. MuMu biraz boşlamış,dizilerden fena etkilenmiş bence.. okuduktan sonraki yorumuzu merak ediyorum a.s​

bu tarz kitapları pek sevmem ama olasılıksızı ve empatiyi okudum.ikisi de gayet güzeldi.fakat empati daha çok ilgimi çekti :)
şimdi de murathan mungan'ın kadından kentler kitabına başladım..bu yazarın garip bi anlatım tarzı var.seviyorum :)

İlginize teşekkürler.. a.s.
Aslında kitabı bitirmeden yazmamak lazım ama.. Buralarda paylaşıma alışkın değilim, heyecanlandım.. O nedenle de bir kaç satır da olsa yazmak istedim..

Henüz ilk dört öyküyü bitirmiş olmama karşın; şiir yazmaya devam etmesini diledim içimden.. Bir kelime cambazından beklemediğim derecede boş satırlarla karşılaştım sıklıkla.. Belki hislerim devamında değişir, bilemiyorum.. Okumaya devam.. yerimseniben

Ancak bir de not iletmeliyim.. Haftaya tatile çıkıyorum ve eğer kitabı bitirmemiş olursam, yanıma almayı düşünmüyorum.. Bu da bir ipucu sayılabilir hislerim için öyle değil mi?

..ve bi'de önemli not.. MuMu'm benim için de edebi kişiliği gerekçesiyle bahsi geçen iyelik ekini almıştır.. Özellikle de şiirleriyle..

Şimdi beğenmediğinize sevindim yazacağım kaydirigubbakcemile2
İlginç olacak ama sevindim..
Açıkcası kitap değerlendirirken tutarlı ve objektif olduğumu düşünürüm..
Bu başlıktaki bütün sayfaları okudumda siz benden de yeterli yetkinliğe sahipsiniz..
Aynı fikirde olmamıza sevindim..kaydirigubbakcemile5
Kitabı bende tatile gitmeden önce aldım..
Benim için en büyük keyiflerden birini yapmak için..
Şezlonga uzanacak,kitabımı okuyacaktım ..
Yaptım ama zevk alamadım.. bir an kendimi tv'da kadın programlarından birini izliyor gibi hissettim.. bana sığ geldi.. ve bıraktım..
Diyarbakır surlarında,Gümüşhane çok uzak ve Annemin çektiği fotoğraflar.. Bunları halen okumadım..:1no2: okumakta istemiyorum..
Kitabın kapağı bile bana içindekilerden daha çok şey anlattı,benim için tam bir hayalkırıklığı..

Biri Şiir Mi dEdi

Ask Yeniden

Ask yeniden
Akdenizin tuzu gibi
Ask yeniden
Rüzgârli bir aksam vakti
Ask yeniden
Karanlikta bir gül açarken

Ask yeniden
Ürperen sahiller gibi
Ask yeniden
Kumsallarin deliligi
Ask yeniden
Bsr masal gibi gülümserken

Gözlerim doluyor
Askimin siddetinden
Aglamak istiyorum
Yildizlar tutusurken
Gecelerin sehvetinden
Kendimden tasiyorum

Ask yeniden
Bitti artik bu son derken
Ask yeniden
Ayni sularda yüzerken
Ask yeniden
Rüya gibi bir yaz geçerken

Ask yeniden
Unutulmus yemin gibi
Ask yeniden
Hem tanidik, hem yepyeni
Ask yeniden
Kendini yaratti kendinden

Murathan Mungan

Son düzenleme:
bayanlar bende şuanda "metal fırtına" serisini okuyorum
tavsiye ederim dış ülkelrin türkiye üzerinden çevirdiği dolaplar ve güzel verimli ülkemize neler yapmak istedikleri yazıyor..

boleyn kızını okudum aşk entrika ihtiras içinde hepsi var .... a.s.

Canımın içi Dean Koontz'un yeni kitabı çıkmış. Derhal aldım. Sıradakilerin hepsini bir kenara atıp Dean Koontz - İstila isimli kitaba başlayacağım bugün. Çok fena heyecanlıyım =) Öyle büyük edebiyat şaheseri falan değil tabi ama benim çocukluğum ve ilk gençliğim bu yazarla geçtiği için kendisine karşı bir zaafım var =) Çikomun da yemeyi en sevdiği yazardır kendisi, özenle seçer =)

küçük şeyler önem kazandığında...barbara pachter&susan magee... iş yaşamında bilinmesi gereken şeyleri anlatan bir kitap içeriği güzel anlatımı güzel

...ŞİRPENÇE...
Yayınevi : Nesil Yayınları
Yazar : Yavuz BAHADIROĞLU
Basım Yeri : İstanbul
Basım Tarihi : 2005
Sayfa Sayısı : 232 syf
YAVUZ SULTAN SELİM DİYOR Kİ BU SEFERLERİMİZ BU SIKINTILARIMIZ VE BU PERİŞANLIKLARIMIZ HEP GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRMEK İSLAM BİRLİĞİNİ TEMİN ETMEK İÇİNDİR... MÜLK ALLAHINDIR...KİM ALLAHIN YARDIMI OLMADAN İSTEDİĞİNİ ELDE ETMEDE ZAFERE ULAŞTIĞINI SÖYLERSE ALLAH ONU KAHREDER VE AŞAĞI DERECELERE İNDİRİR. VÜKELA VE ÜMERANIN SÜSLÜ ELBİSELER GİYMESİ PADİŞAHLARINA TAZİMDEN İLERİ GELİR. BİZ ALLAHDAN KİME TAZİME MECBURUZ Kİ BU KÜLFETİ İHTİYAR EDELİM? BİZİM PADİŞAHIMIZ VÜCUDU SARAN LİBASA DEĞİL RUHUN İÇİNDEKİ İNANCA BAKAR...

çok güzel bir kitap tavsiye ederim..

Mungan'ın kadınları en iyi anlattığı kitap -bence tartışmasız- "Yüksek Topuklar"dır.
Oysa sadece 5 yaşındaki bir kız çocuğundan yola çıkmıştı...
Nerden bilirdim kadınları okuyuculara ispiyonlayacağını?...:)
a.s.

(Sadece tahmin : Siz bu kitabı okuyalı çok olmuştur:))a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…