okumanın yaşı olur mu?

ma vie mes regles

evli mutlu çocuklu:)
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2013
141
27
33
arkadaşlar 25 yaşındayım ünv 2. sınıfım ne bir erkek arkadaşım var nede çevrem sizce bunun için çokmu geç kaldım? tavsiyelerinize ihtiyacım var..

arkadaşlar 25 yaşındayım ünv 2. sınıfım ne bir erkek arkadaşım var nede çevrem sizce bunun için çokmu geç kaldım? tavsiyelerinize ihtiyacım var..

Örgün öğretimdeysen hiç dert etme. O okuldakiler zaten çoluk çocuk oluyor. Olmadığı bazen daha iyi. Okumanın yaşı maşı filan yok.

neden geç kalacakmışsın ki üniversite okurken de biriyle tanışabilirsin veya iş hayatına atıldıktan sonra. kısmet nasip bu tarz şeyler . 19-20 yaşlarında evlenip mutsuz olmaktan daha iyi önemli olan ruh eşini bulaiblmek

28 yaşındayım evlendim ve 2. Üniversitemi açıktan okuyorum. Okumanın yaşı yok,olmamalı.

28 yasımda evlendım
unvdeyken hıc sevgılı edınmedım busuru arkadasım vardı tek bı sevgılıyle sınır krızlerı gecırmek yerıne arkadaslarımla etkınlıklere katılmayı tercıh ettım

annem estetısyendır sırf okumayı sevdıgı ıcın 50 yasında aöf kamu yonetımı okudu 4 yıllık :)
okumanın yası yok

Ben 22 yaşındayım, üniversite son sınıf öğrencisiyim. Ocakta 23'e basacağım. Üniversitedekilerin çoğu yaşıtım, en azından benim sınıfımdakiler öyle. 60-70 kişi falan, yaş aralığı 22-23. Keşke hepsi 28-30 yaşlarında falan olsalardı diye bazen aklımdan geçiririm çünkü birçoğunda olgunluk namına bişey yok. Kaldığım yurt keza öyle. 2. senemizde oda arkadaşımızın çocukluğuyla uğraştık, 21 yaşımıza denk gelmiş olması lazım. 3. senemde 23, 24 yaşındaki oda arkadaşlarımızın çocukluklarıyla, saçmalıklarıyla uğraştık. Aslında kendimi düşününce sınıf ya da yurt diye ayırmamak lazım çünkü yaş aralığı genelde aynı oluyor. Akıl yaşıdır önemli olan. Neden geç kalmış olasın?

Esinle tanistigimda üniversite son sınıftim. O ise benden büyüktü ama 1. Sınıftı. O yıl sonunda KPSS ile( lise KPSS) ile atandi. Benden önce işi oldu. Yillar icinde iki üniversite den mezun oldu. Çoğu arkadaşı abi diye hitap etti :) şimdi ise y.lisans yapıyor. Yanı okumaya devam ediyor. Vazgecseydi başında bir fabrikada işçi olacaktı ( asla kucumsemiyorum) ama o okumayı tercih etmiş son anda. Sakin vazgecme devam et. İkinci sınıfta daha çok arkadaşlıklar kurulur. Kulüplere katil,kurslara git. Bir şeyler yapabilirsin. Hem yasında ol. Birileri nasipse çıkar. Zaman sadece :)

Gelişmiş ülkelerde gayet normal olan birşey yapıyorsun, kendini geliştirmeye çalışıyorsun. Artık çoğu insan 30 yaşından sonra kariyer seçiminde değişiklik yapmak için tekrar okula dönüyor. Ama ne yazık ki bizim gibi ülkelerde sorun oluyor böyle şeyler, çok üzücü ... Amerika'da 50 yaşında tıp fakültesine başlayan ve birbirini destekleyen insanların olduğu internet siteleri var, biz de hala kaynanam kaç altın takacak, 25 yaşındasın daha evlenmedin mi sorunlarına kafa yoruyoruz, sonuç malum..
Asla kendini kötü hissetme, belli bir yaşta görünmem gerekiyor falan diye de düşünme, doğruyu yapan sensin, yanlış yapan seni eleştiren, sırf kendini geliştirmeye çalışıyorsun diye kötü hissetmeni sağlayan insanlar. 25 yaş nedir ki, insan ömrünün 70lere çıktığı bir zamanda? 2-3 sene sonra mezun olduğunda sana kimse sormayacak kaç yaşında mezun oldun, ortalaman kaçtı vs diye. Bence bu yüzden kötü hissetmeni sağlayan insanları hayatından çıkar, sana hiçbir şey katmayacak insanlar onlar .

Okumanın yaşı yoktur canım. Benim sınıfımda 2 çocuklu 34 yaşında bir bayan var aynı şekilde 27 yaşında bir ablamız var. Ehliyet sınavında bile 70 yaşlarında bir amca görmüşlüğüm var. Yeter ki iste, azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz diye bir laf vardır aynı şekilde hayatta imkansız diye bir şey de yoktur. Kendine güven, kim ne der diye düşünme çünkü artık o düşünce de bitti.

Canım ben hemşirelik okuyorum sınıfımızda 42 yaşında bir bayan var. Nasıl azimli her konuda benden atik ve geleceğe umutlu bakıyor takdir ediyorum doğrusu... Senin yaşın daha çok genç neden böyle düşündün ki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…