OKUMANIZI İSTİYORUM ..

A n n e y i m

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2019
542
6.960
53
Az önce bir akrabamın paylaştığı şu yazıya takıldım;
"Kapı çalınca çocuklar,"babam geldi" diye koşar,baba oturmadan kimse oturmazdı.Gençlerde iffet,kızlarda haya vardı.Nineler,çocuklar rahat etsinler diye huzur evine verilmez,aile efradı huzuru olanların duasında,dizi dibinde oturmada bulurdu. Sonra güçlü kadın dediler aileyi yok ettiler."

Evet şimdi başlıyorum. Babam geldiğinde koşarak derdim babam geldi burası doğru fakat, yok baba sofraya oturmadan oturmazdık,annemiz nereye biz oraya giderdik,usluyduk,otururduk,akıllıydık,sessizdik falan peki neden böyleydik iffetli namuslu çocuklar olduğumuz için mi hayır baskıyla yapılırdı tüm bunlar. Korkutularak büyüdüm ben mesela,ezilerek istediklerini yapmadığımda dövülerek yaptırırlardı, hakaret ederek. Ninelerimiz o zaman hatırlıyorum babaannem mesela (mekânı cennet olsun inşAllah) çok aksi,sinirli,bişey beğenmez bi insandı ve ondan da şiddet gördüm ama annemde mecburluğundan katlanırdı bununda farkındaydım. Annem bi istemiyorum gelmesin deseydi eğer kıyamet kopardı heralde,tüm akraba amca,hala anneme bir ton laf ederlerdi,katlanmak mecburiyetindeydi onlara göre. Burdada bi zorbalık var mesela. Ve geliyorum "GÜÇLÜ KADINLAR" a , Annem güçlü kadın olsaydı o zamanlar benim çocukluğum şiddetle,hakaretle,baskıyla,zorbalıkla,bilinmeyenlerle geçmicekti belkide kaderim diye susmayacaktım yada annem açısından bakıyorum evet zor bi hayat yaşadı oda hakkım helal değil desem bile vicdanım onun yaşadıklarını göz ardı etmiyor malesef. Oda güzel bi hayat haketmiyordu değil. Babam çok defa şiddet uyguladı anneme gözlerimin önünde unutamam asla güçlü kadın olsaydı annem dayanırmıydı bu acılara hayır bir dakika bile durmazdı ama malesef ki kalıplaşmış düşünceler annemide sardığı için oda tahminimce bu olanlara alışmıştı. Alışmaktan öte normali yaşadıklarıydı belkide..

Herneyse bilmiyorum ben paylaşılan yazının ardında böyle bi hayat yaşadım ve daha fazlasıydı ve hâlâ üzerimde etkileri hayatıma verdiği zararların haddi hesabı yok. Bana göre olması gereken ama gerçekte yaşanılmayan bi yazı okuyunca zoruma gitti aslında. Bir ben mi böyle düşünüyorum bu konuda, tamam şu zaman çok farklı bi zaman devir değişiyor ama o dedikleri hayatı bence 10 aileden 2 si yaşıyordur. Diğer geri kalan benim yaşadıklarım,gördüklerimle aynı diye düşünüyorum öyledir belkide.
Ve bana göre iyiki Güçlü Kadınlar var.

Uzun oldu hakkınızı helal edin :KK16: Bunları yazmamın sebebi, herşey yazıldığı,çizildiği,görüldüğü gibi değil ve gerçekten böyle yazılar görünce çok fazlasıyla zoruma gidiyor. Düşüncelerinizi merak ediyorum. Sabrla okuduğunuz içinde ayrıca teşekkür ederim .

GÜÇLÜ KADINLAR İYİKİ VAR..

Son düzenleme:
Bunun bi de yok eskiden evlilikler uzun surerdi yok nikah da gormusler birbirlerini de ona ragmen yillarca sevmis evli kalmislar.Yalan yalan yalan.Neden uzun suruyordu bu evlilikler?Kadin katlandigi icin ezildigi sustugu icin.Simdi kadinlar güclendi zihniyetler degisti kadin cekmiyor kotu evlilikler bitiyor.

Güçlü kadın ile eve gelince babam geldi diye kapıda karşılayan çocukların ilgisini çözmek için düşünüyorum hala 😃
Kadın hayır demeyi karşı durmayı bildiği için her şey alt üst oluyorsa orda bir kadın sömürüsü vardır.
Zaten böyle bir şey olamaz.
Bu yazılanlar ile güçlü kadın olmak arasında hiçbir bağlantı yok.
Bunu yazan kadındır kendi gucsuzdur bu yüzden kendine telkin için savasiyordur.

Erkekler neyden şikayet ediyorlarsa bilsinler ki herşey kendi eserleri. Baba şiddeti ile büyüyen, annenin dayak yediği ailede büyüyen bireyler ya gördükleri şiddeti kanıksıyor ve doğru kabul ediyorlar yada tam tersi oluyorlar. Bunun kadını erkeği yok. Saygı ve despotluk arasındaki çizgiyi tutturamayanlar zalim oluyor. Saygı elbette çok güzel ama tek taraflı değil. Evlat saygılı olacak ama önce ebeveynler saygı gösterecek. Despotlukla, şiddetle hakimiyet kurulan bireyler silsile şeklinde bu yöntemi benimsiyor. Muhtemelen sizin anne ve babanız bu yöntemle büyüdüler ve doğru kabul ettiler. Ancak günümüzde görsel ve yazılı basın bu konunun üstünde durdukça yeni nesli aydınlanıyor. Ancak hala beklenen seviyede değiliz. Bize çok iş düşüyor güzel ve vicdanlı bir nesil yetiştirirsek bu düzen değişebilir. Ancak bizden önceki kuşak için çok geç

Sağolun düşüncelerinizi paylaştığınız için. Son olarak ben bu paylaşılana yorum yaparak tepkimi göstermek istiyorum ama cevapsız kalmasınıda istiyorum. Çünkü sürekli yapıyor bu tür paylaşımlar vede bu kişi bayan. Sizce ne yazabilirim kısa ve öz olarak

Sağolun düşüncelerinizi paylaştığınız için. Son olarak ben bu paylaşılana yorum yaparak tepkimi göstermek istiyorum ama cevapsız kalmasınıda istiyorum. Çünkü sürekli yapıyor bu tür paylaşımlar vede bu kişi bayan. Sizce ne yazabilirim kısa ve öz olarak
Boşa bir çaba olur. Kanıksanmış bazı şeyler

Değil mi aslında ne söylersek boş haklısınız
Burda neler okuyoruz şiddet görmüş aldatılmış kızlarına evini açmayan aileler, erkektir yapar diyen babalar.. Kocandır sabret diye diye gül gibi kızların sararıp solmasına göz yuman anneler. Çünkü onlara göre bunlar normal.Evlat değerli bişey değil ki onlar için. Karşıların da koskoca bir el alem çıkmazı var. Onu aşamıyorlar. O yüzden ben eski nesilden umudumu kestim

Hiç muhatap olma, kendi küçük dünyasında yaşasın.

Burda neler okuyoruz şiddet görmüş aldatılmış kızlarına evini açmayan aileler, erkektir yapar diyen babalar.. Kocandır sabret diye diye gül gibi kızların sararıp solmasına göz yuman anneler. Çünkü onlara göre bunlar normal.Evlat değerli bişey değil ki onlar için. Karşıların da koskoca bir el alem çıkmazı var. Onu aşamıyorlar. O yüzden ben eski nesilden umudumu kestim

Aslında bakarsak elalem ne der sözüyle kalıplaşmış eskiler gelmiş olan nesillerede geçmiş. Söylediğiniz gibi bize düşen bizden sonraki nesli bilinçli olarak yetiştirmek yoksa bunun önüne geçilemez hiçbir şekilde ...

Güçlü kadınlar iyi ki var. İyi ki devir değişti de kadın kul köle olmaktan kurtuldu. İyi ki annemin yaşadığı hayatı değil de kendi seçtiğimi yaşayabiliyorum.

Aslında orada yazılan şeyleri komple tü kaka ilan etmek de yanlış.
Saygı, tahammül kavramları hayatımızdan güçlü kadın söylemleriyle yok oldukça daha bireysel daha yalnız daha mutsuz insanlar olmaya başladık.
Tabiiki de saygı karşılıklı olmalı ailede babaya ekstra bir saygı duyuluyorsa o da, eşini çocuklarını sevgisiyle el üstünde tutarak göstermeli.
Evde ekstradan üst nesilden bir yaşlı kalıyorsa o da evladının onu sevmesi ile orada kalıyordur yaşlı ev bireyi de bu sevgiye alt nesillerine saygı göstererek karşılık vermeli.
Böyle bir hanede huzur da olur mutluluk da.
Değerlerimizi de kaybetmemeliyiz ama bununla birlikte saygı ve sevgiyi de.

Güçlü kadın ile vurgulananda da saygı yoksa mutsuzluk olur.
Geleneksel eski aile tipinde de saygı yoksa mutsuzluk olur.
Özetle aslında olması gereken sevgi ve saygı dengesi kalanı bir şekilde hallolur.

Son düzenleme:
Yaşasın güçlü kadınlar ,kahrolsun zorba kayınvalide ve babalar ,
Çaresizlikten insanlar neleri çekmişler ,
Akrabanızın tuzu kuru belli

Aslında bakacak olursak kendisi çok acılar yaşadı ve buna rağmen gerçekten güçlü bir yapısı var ama bu paylaştıkları neden bunca şey yaşamasına rağmen neden yani dedirtiyor bana

Aslında bakacak olursak kendisi çok acılar yaşadı ve buna rağmen gerçekten güçlü bir yapısı var ama bu paylaştıkları neden bunca şey yaşamasına rağmen neden yani dedirtiyor bana
Belki kendine saygı duyulsa daha iyi olacak diye düşünüyor ,eski dönem daha iyiydi sanıyor olabilir ,bilemeyiz ruh halini

Valla biz aciktik mi yerdik yemegimizi. Babam gelince birde babamla yerdik. Asdjl
Suan bile aciktim mi yerim kocami beklemem cogu zaman. Aksam 8 bucukta geliyor,bebek emziriyorum isteyen kınasın ama bekleyemem. Hos esimde sorun etmez asla.

Back
X