Kesinlikle evlenme. Bu durumları yaşamış biri olarak tavsiye etmiyorum. Eşimle üniversite 2. Sınıftan beri beraberiz. Eşimin o sırada.iş, okul hepsi tamam olduğu için, ailesi bekar, yalnız oturacağına evlenmesini istiyordu ailesi. Ben Ankara da okuyordum, o istanbul daydı. Okulunu istanbul da özel bir üniversiteye alalım, evlensin dediler. Babam üniversiteyi bitirmeden izin vermem dedi. İyi ki de demiş. Bu aada eşim tanıştığımızda 27 yaşındaydı, evlendiğimizde 30. Daha fazla beklemek istemiyordu.
Ben de çok iyi bir okulu bırakıp özel bir üniversiteye geçmezdim zaten ama evlenmek çok sevimli geliyordu gözüme, uzun mesafeli iliski yürütmek yerine. Çok romantikti. Akşam oturup ders çalışmak, sohbet etmek filan. Ankara dan gidip gelebilirdim Evime.
Evlenene kadar, bir an önce kavuşalım istiyorsun. Evlendikten sonra zaten bir ömür boyu evli kalacağını, bir kaç yıl daha bekarlığın tadını çıkarmanın daha mantıklı olduğunu anlıyorsun. Biraz daha bekle. Bu süre senin için gerekli. Sevgilinin buna müdahale etmesine izin verme.
Okulu bitirdim, evlendim. İstediğim kariyer üniversitede kalmak, ya da öğretmen olmak filandı. O zamanlar başörtüsü yasağı olduğu için bunlar ihtimal dahilinde değildi benim için. O kapıyı zorlayamazdım zaten ama sonra hamile kaldım ve hayatın akışı tamamen değişti benim için.
Bekarken çok daha kolay ve hızlı olabilecek şeyler, evlendikten sonra çok daha fazla emek gerektiriyor. Şimdiki aklım olsaydı, yine eşimle evlenirdim. Çok seviyordum ve hala çok seviyorum elhamdülillah. Ama işimi de halletmeden evlenmezdim. Biraz gaza geldim o konuda, bak 3 yıldır bekliyorum, 30 oldum filan dedi. Ben de daha fazla beklemedim.
Erken evlenmek güzel bir tecrübe bence. 22 yaşımda evlendim, çok da güzel bir yaş evlenmek için ama 24 yaşımda evlenseydim bir şey kaybetmezdim, belki çok şey kazanmış olurdum. İşe adım atmış olurdum.
Erkekler kendileri için ideal olanı yapmanı isterler senden, ama senin içn ideal olanı yapmak için o kadar hevesli olmazlar. Hele evlendikten sonra. Beim eşim, ki anlayışlıdır, hep yaslanabileceğim sağlam bir insandır, seneler sonra, çocukla beraber çok uğraşıp, kpss yi kazanmama rağmen, 1 senelik ayrılığa, şehir dışında çalışmama izin vermedi. Üzdü beni bu konuda. Ya ben, ya o gibi bir duruma soktu. Ben onun için çok şeye katlandım oysa.
Erkek Kardeşimle nişanlısı da, kızın okulunun bitmesini bekliyorlar. İkisi de 4 yıl beklemek yerine evlenmek hevesindelerdi. Kardeşim işinde gücünde, maddi olarak çok rahat yaşatır zaten ama ben gelinimize, abla tavsiyesi olarak okulunu bitir, istersen çalış sonra evlen, çok zorlanırsın dedim. Ki evlenseler benim kardeşim rahat edecek ama biliyorum ki kız zorlanacak.
Tecrübemi aktarmak istedim benzer bir durumda. Sana da tavsiyem bu yönde olur.