Okuyamıyorum :(

COLIN

Müzmin iyi kalpli🤷
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2013
7.190
44.613
798
Selam kizlar,
Aldatilma konularinin bu kadar yogun oldugu bir sirada, boyle bir konu actigim icin aslinda ne gerek vardi ki diyorum ama, dusundum de, kk kadinlari olarak bu aldatilma konularindan psikolojimiz cok etkilendi. (En azindan ben cok etkilendim ) Bu konu biraz da kafa dagitma konusu gibi birsey olur belki bizim icin. Neyse, yine cok konustum.
Derdim şu ki, ben kitap okuyamiyorum uzun zamandir. Tam olarak evlendigimden beri. Eskiden kitapsiz duramayan ben, sabah basladigim kitabi, erktesi sabaha kadar araliksiz okuyan ben, simdi elime kitap alamiyorum.
Neden boyle oldum hic anlamiyorum. Eskiden sorunlarimi kitap okurken tamamen unuturdum. Simdi kitabi elime aliyorum, daha ilk sayfanin yarisinda bir bakiyorum ki, ooo kafam nerelere gitmis. Kitap elimde oylece duruyor. Bi turlu kendimi kitaba veremiyorum.
Inanir misiniz 5 ay once bi kitaba basladim, daha 100. sayfadayim Kitap kurtlari bana kizacak ama, durum bu vallahi.
Bir kitap konusu bile bu kadar uzattigim icin, bravo bana deyip, benim gibi olup da sonradan duzelen biri var mi diyerek sonlandiriyorum konumu. (Oh şükür)

Evde iş vs çok mu yapıyorsunuz

Ben bazen 300 sayfalık kitabı bitiririm günde bazen de takılırım aylarca bir şey okumam

Internet de zaman yiyor

Ama siz başka şey düşünüyorum diyorsunuz o sıkıntıları çözün ya da biraz örnek verin ne düşünüyorsunuz

Kv ye giderken ne giyeyim işe giderken şunu mu götüreyim sabaha kahvaltılık ne yapayım hafta sonu gezmeye nereye gidelim vs vs

Çocuk var mı? Ben de okuyamiyorum. Hiç zaman olmuyor. Aof kitaplarıyla idare ediyorum. Ancak şunu söylemeden geçemeyeceğim akıllı telefonlar okuma şevkimizi kırıyor çünkü akşama kadar çok fazla elimize almasak bile sayfalarca şey okumuş oluyoruz.

kahveyide severim ama gözümüz gönlümüz şenleniyordu resim niye değişti ki :))

bazen benimde öyle dönemlerim oluyor ama elime aldığımda illaki bitiyor ..
5 ayda bitmeyen kitap sarmamıştır sizi belki..
böyle zamanlarda basit kitaplar iyi gider..

Evlendikten sonra ilgi alanları çoğalıyor ev yemek temizlik ütü eş derken kafa boş kalmıyor ama kendine Zaman ayırabilirsin. Mesela haftada iki gün belli bir saat kitap saati yaparsın işlerini ona göre ayarlar ona odaklanırsın. Beyni neye odaklarsan onu yaşarsın. Kendimi vericem kitaba dersen verirsin. Bunu deme belli saatler sana iyi gelebilir dinlenirsin de hem.

Bende aylardır öyleyim ve sinir oluyorum kendime geçenlerde 5 gün kadar tv bozuktu 3 kitap bitirdim.. Aslında normalde tv de izlemem ama nasıl oldu bilmem.. Tekrar devam etmek istiyorum. okumadigim gibi kitap almaya da devam ediyorum :))

Kitap okumak için boş vakti beklemeyin, ayrı zamanı olsun.

Eşimle kitap okuma zamanlarımız var bizim. O kitabını alır, ben alırım, öncesinde kahvemizi yapmış oluruz. Sonrasında da bitirmesek bile kitaplar hakkında konuşuruz.

Geçen sene bende 4 ay falan hiç okumadım. Şehir değiştirdim ev değiştirdim toparlanamadım sanırım.
Elinizdeki kitabı değiştirin veya çok sevdiğiniz bir kitabı tekrar okumaya deneyin.
Kitap okuma sayfalarına girince insanın Şevki artıyor

Kafada bir sürü şey olunca konsantre olamıyor insan. Aldatma konularına gelince bir anda başınıza geliyor. Huzur içinde Musmutlu hayatınız birden fos oluyor ben de çok acı bir şekilde yaşadım. Tek yapacağımız şey kendi başımıza yaşayacak güce sahip olmak. Yoksa bilelim ki kendimizden başka dost yok

Ya normal zamanlarda umursamadigim dusunmedigim sorunlarim, kitabi elime alinca hepsi geliyor bir bir hatrima. Tipki namaz kilarken olur olmadik seyler dusunmek gibi. Ne yemek yapsam diye de dusundugum oluyor, ne bilim otu moku herseyi dusunuyorum iste.

Eskiden kız uyuyunca kitap okurdum, şimdi kadınlar kulübü okuyorum
Malesef bende de var bu durum.

Cocuk yok. Bos vaktim de cok. Bariz bir internet bagimliligim var, kk da bunlarin arasinda. Kitap okuma aliskanligimi, internete takilmakla degistirdim sanirim

O da bisey mi, ben kk da takilirken bi bakiyorum saatler gecmis.

Ne bilim durmadan avatar degistirmek gibi bi aliskanlik edindim
Kitabin sarmadigi dogru. Hatta hic sarmadi. Ama bu kitap da klasiklerden. Yarim birakmak istemiyorum o yuzden. Bir de kitabi yarim birakip baska kitaba gecersem vicdan azabi duyuyorum cidden.Ferrarisini satan bilgeyi yarim birakmistim. Best seller olan bir kitap benisikintidan catlatmisti daha ilk sayfalarda. Hala onun vicdan azabini duyuyorum ya. Hatta bende bi eksiklik mi var, herkesin bayildigi kitabi ben niye sevemedim ki diyorum

Eski formuna geri dönmen adına daha sürükleyici kitap tercih etsen olur mu ki?
Gecen gun fuarda ucuza kitap satiliyordu. Aldim iki tane. Ama hala elime bile almadim. Oylece basucumda duruyorlar. Gorende der ki bukiz ne kadar entellektuel, her yer kitap

yarım bırakmak niyetiyle bırakmayın araya reklam alıyormuş mantığıyla hafif birşey okuyun..
bende sevmem kitabı yarım bırakmayı ama yinede bunca senede var bir tane okumaya dayanamayıp bıraktığım :)

Bende bende. Hala aklimda bir kac kitap var, alamadigim icin uzuluyorum. Sanki alsam okuyacam.

Ay cok guzelmis ya. Imrendim vallahi. Keske benimki de beni boyle tesvik etse.

KK'ya daha az girmelisin
Evet ya. Editorlerden cok ben kk dayim vallahi. Okumasam bile bi sekmede hep kk aciktir mutlaka. Surekli online gorunuyorumdur kesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…