Ben telefondan yazarken çok oluyor yazım yanlışı. Bazen geri dönüp bakıyorum ama düzeltme süresi geçmiş oluyor.Yalniz kitap okuyan insanlarin zamanla diksiyonu daha duzgun oluyor. Biz burada Turkce'ye tepki olarak yazilmis konulari okudukca onlara donusuyoruz. Mesela yegeni yiyen, herkesi herkez, raporu lapor, vs. olarak kullanmaya baslayacagiz. Ha bir de kaynimgil eltimgil beyimgil hepten gillenecegiz.
Tehlikenin farkinda misiniz?
Tez zamanı okuduğumuz okumak zorunda olduğumuz yığınla makale olunca bunalıyor insan bazen yazı görmek istemiyorumTez yazdıktan sonra en ufak okunacak şey de odaklanıp okuyamıyorum. İçim şişiyor, sebebini biliyorum ama çözemiyorum. Çok da canımı sıkan bir durum. Yıllarca okunacak kitap bırakmamış, eline geçeni okumuş ben, 1 senedir 1 kitap bitiremedim.
Çözüm bulan olsa da ben de nemalansam konunuzdan.
Aslinda kitap okuyanlar icin boyle bir bolum var kk da. Ama oraya gitmeye korkuyorum. Korku filmlerinde karanlikta bilinmezlige yurumek gibi geliyorBu yöntem çok güzel aslinda. Biz kızımı da teşvik için okuma saati yapiyorduk. Sıkılmasın diye 20 dakika günde. Cok iyi gidiyorduk yaz tatili girdi unutuldu. 20 dakikada 20 sayfadan iki haftada ortalama bir kitap bitmiş oluyor aslında. Yeniden baslamamiz lazım. Burada kitap okuma günlüğü gibi bir konu acabiliriz aslinda.
Ben uzun konulari seviyorum aslinda. Ama duzgun yazilmali ve sıkıcı olmamali anlatim. Bazi uyeler cok guzel yaziyor. Ümitli diye bir uye vardi, dili cok guzeldi kizin.Kitap okumuyorum orta okul mezunuyum ama kötü yazılardan bende çok rahatsız oluyorum elimden geldiğince düzgün yazmaya çalışıyorum lapor ne ya
Aynen. Okuyorum ama sadece kelimeler kelimeler, anlam ifade eden cümleler zihnimde oluşmuyor. Daha iyi durumum ama hala iş dolayısıyla sürekli makale okuması gereken bir insan olduğum için tam çözülemiyor ne yazık ki.Tez zamanı okuduğumuz okumak zorunda olduğumuz yığınla makale olunca bunalıyor insan bazen yazı görmek istemiyorum
Ben sıkılıyorum ya up uzun paragraf yok birşey yok ayrıntı ayrıntı ayrıntı bırakıyorum yaşlıyım zaten vaktimi harcayamam okadarAslinda kitap okuyanlar icin boyle bir bolum var kk da. Ama iraya gitmeye korkuyorum. Korku filmlerinde karanlikta bilinmezlige yurumek gibi geliyor
Ben uzun konulari seviyorum aslinda. Ama duzgun yazilmali ve sıkıcı olmamali anlatim. Bazi uyeler cok guzel yaziyor. Ümitli diye bir uye vardi, dili cok guzeldi kizin.
Ben birini bitirdim bu dönem bir tez daha yazmam lazım kaldı şurda üç beş ay başlayamadım bile gözümde çok büyüyorAynen. Okuyorum ama sadece kelimeler kelimeler, anlam ifade eden cümleler zihnimde oluşmuyor. Daha iyi durumum ama hala iş dolayısıyla sürekli makale okuması gereken bir insan olduğum için tam çözülemiyor ne yazık ki.
Kitap muhakkak okusun, muhakkak.Bu yöntem çok güzel aslinda. Biz kızımı da teşvik için okuma saati yapiyorduk. Sıkılmasın diye 20 dakika günde. Cok iyi gidiyorduk yaz tatili girdi unutuldu. 20 dakikada 20 sayfadan iki haftada ortalama bir kitap bitmiş oluyor aslında. Yeniden baslamamiz lazım. Burada kitap okuma günlüğü gibi bir konu acabiliriz aslinda.
Çok iyi anlıyorum, ama yapılacak mecbur, daha da gözünüzde büyütmeyin. Kolaylıklar dilerimBen birini bitirdim bu dönem bir tez daha yazmam lazım kaldı şurda üç beş ay başlayamadım bile gözümde çok büyüyor
Oku çevir analiz yap
Aynen sizin gibi dusunenler varmis. Sizinki yine bir cok kisinin begenmedigi bir kitapmis. Benimki best sellerhttp://www.dr.com.tr/Kitap/Muz-Sesl...iyat/Roman/Turkiye-Roman/urunno=0000000320757
aha yorumlar bile benimle aynı düşünüyor:))
Bende de aynı sorun mevcut. İçime sinmiyor geri dönüp okuyorum bir de o zaman konu iyice anlamanı yitirmiş oluyor. Ders çalışıyormuş gibi hissedip, bırakıyorumBenzer bir sorun bende de var. Kelimeleri okuyorum ama anlamlandıramıyorum sanki. Koca sayfayı tek kelime anlamadan okumuş oluyorum işin sonunda
Ders kitaplarını okurken de oluyor bu. Kafam sürekli başka yerlerde. Önce kafayı yerine oturtmak lazım galiba. :))Bende de aynı sorun mevcut. İçime sinmiyor geri dönüp okuyorum bir de o zaman konu iyice anlamanı yitirmiş oluyor. Ders çalışıyormuş gibi hissedip, bırakıyorum
Bende. Ayni sayfayi iki kez okuyorum bazen.Benzer bir sorun bende de var. Kelimeleri okuyorum ama anlamlandıramıyorum sanki. Koca sayfayı tek kelime anlamadan okumuş oluyorum işin sonunda.
Kütüphaneden kitap alıp süresi içinde bitirmeye çalışıyorum. Bir bakıyorum süre doldu diye mail gelmiş, erteliyorum. Önceden haftada bir iki kitap bitiren ben şimdi ayda bir kitabı ite kaka bitiriyorum.
Kafam dolu ondan mı var bu durum bilmiyorum ama cidden sıkıldım artık. Eski tanti olmak istiyorum.
Bende cocuklugumdan beri okuyordum. 3. Siniftayken roman okumaya basladim. Tum ogrenim hayatim boyunca inek bir ogrenciydim. Odaya tikilip saatlerce kitap okurdum. Geceleri uyumazdim. Benle cok dalga gecerlerdi hatta. Acaba cok okudugum icin mi sıkıldım diyorum bazen ama sanmiyorum.Kitap muhakkak okusun, muhakkak.
Ben çocukluğumdan beri okurum, bol bol. Faydasını öğrenciyken sınavlarda çok gördüm. Daha hızlı soru çözebildim, uzun paragrafları tek sefer okumam yetti ya da bağlaç kullanımını, yazımını hep bildim vs.
Kitabını kendi seçerse daha istekli okuyabilir.
Burda bir arkadas, hergun mutlaka su kadar zaman kitap okuyacagim diye kendini şartlandir dedi. Sanirim onu deneyecegim ben.Daha önce bulduğum her fırsatta kitap okurdum bende otobüste metroda dizi izlerken reklam aralarında gece yatmadan sabah uyanınca vs vs ama nedense bende aynı sorunu yaşıyorumCOLIN okumaya tekrar devam edeyim diye belki 20 kitap aldım ama aynı durum çözüm bulursan eğer konunun ilk mesajına yazarsan sevinirim ☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?