Okuyan olur da yorum yaparsa mutlu olurum, ihtiyacım var..

ad3s

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2010
47
0
36
Adana
Foruma bugün üye oldum, bir derdim var bölümünü görünce yazmak istedim.
Öncelikle şunu söyleyim, herkesin derdi kendine büyüktür, kendine ağır gelir..
Belki benimkini dert olarak bile görmeyebilirsiniz o nedenle.. Hernyse..

5-6 aya evleniyorum, evleneceğim kişi aslında düzgün biri elbetteki hataları var. Yalnız beni rahatsız eden bir kaç şey var. Nişanlıımın üstünde çok söz hakkına sahip ailesi. 5-6 aya evlenecem düğün tarihim belli değil. Ortada oturacağımız ev yok ve ev bakmaya birlikte çıkmadık ailesi seçiyor. Ben ilk kez böyle birşeyle karşılaştım, kimsedede duymadım hani durumu olmaz ev alamaz o zaman erkek ne derse tamamdır belki ama durumu olupta böyle yapılması garip geliyor.. Kayınvaldem bana düşkün biri, fakat enteresan biri oda. Oturacağımız evi kendisi dizecek sanıyor aslında sanıyor değil öyle olmasını istiyor, ben bu güne kadar herşeye sahip olmuş biriyim yediğim önümde yemediğim arkamda oldu babam sayesinde tabi.. Şimdi onlar karşıma tamam siz dizin evi dersem ne çıkatacaklar bilmiyorum, demekte istemiyorum. Oturacağım eve yabancı bir eve gitmişim gibi gitmek istemiyorum. Ailemin bilmediği birşeyde var aslında kimseye söyleyemediğim, Söylersem ailem çok kırılır biliyorum. Nişanımda nişanlıma saat takıldı, akat nişanlım çok nadir nerdeyse hiç denecek kadar takmıyor saati. Hiçte sormadım ben söyledikten sonra takmasının bi manası yok benim için. Bi tartışmamız esnasında bu saat sence bana layık mı dedi? ve ben şok oldum ya karşında. yüzüğü suratına fırlatıp tokadı basmak istedim. Saat armaniden alınmıştı kötü bir saat değildi aslında nerden ne kadara alındığıda önemli değildi, sonuçta benim ailem onu sana layık görmüş ve almış bu ne cürret bu ne saygısızlık!!! çevresinde ki insanların saat için laf ettiğini söyledi, insanları anlamak ne kadar güç ya.. İçimde bişeylerin çok kırgınlığını yaşıyorum aslında.. Babam mutsuzsum bitirmemi istiyor, biliyorum bunu istediğini mutsuzsam yani.. ama biliyorum biterse beni mutlu edecek dahi olsa aslında bizimkileri çok mutsuz edecek.. Çünkü en başta elalemin lafı başlicak we böyle de sürecek.. Ne mutluyum, ne mutsuz.. DOğru olan ne, ne yapmalı gerçekten bilmiyorum.

Öncelikle hosgeldin güzelim aramiza.

Derdine gelince sadece sunu söylemek istiyorum:

Kalbinin, daha dogrusu icinden gelen sesi dinle, inanki o ses cogu zaman dogruyu söylüyor.

Icinden ben bu adamla mutlu olamicam diye birseyler geciyorsa bilki dogrulari seziyorsun, biz kadinlar bunu hissedebiliyoruz.

Hatir icin, laf olmasin diye evlenilmez, o kisi ile hayatini birlestiren sen olucaksin, elalem birgün konusur ikinci gün konusur ücünü gün konusacak baska seyler bulurlar, bunu kafana takma.

Allah yardimcin olsun

Canım, zor bir durumdaymışsınız üzüldüm.. Nişanlınla o saate laf etmesi dışında pek bir probleminiz yok sanırım. Sence konuşulunca halledilmeyecek bir durum mu peki bunlar? Eğer öyleyse babanın söylediğini düşünebilirsin tabiki. Ama daha önce konuşup çözüm yoluna gidilmeli bence..

Bence sen biraz pişman olmuş ama aileni üzmemek için devam ediyor gibisin.Bence ileride anlaşamazsanız ailen daha çok üzülür.Nişanlılık denilen süreç bunun için zaten.İnsanların gerçekten ben bu insanla evlenebilirim veya ben bu insanla yapamam diyecekleri bunun kararını verecekleri süreç.Bence de içinden ne geliyorsa onu yap.

Elalemin olası laflarına göre hayatınıza yön çizmeyin zira o "elalem" her kimse siz evlendiğinizde sizden çocuk bekleyecek, sürekli kilolarınızla uğraşacak, evdeyseniz "psikilojisi bozuk manyak hep evde" diyecek, gezerseniz "gözü sokakta" diyecek.Çocuk olunca onunla uğraşacak vs vs.

Ben de evlilik öncesi bir ton salak saçma şeyle uğraşmış bir insan olarak söyleyebilirim ki bu dönemde gerginlikler, herkesin herşeye karışmaları yoğun oluyor.Bazı problemlerinizin geçici ve küçük olduğunu düşünüyorsanız (ki nişanlınızı, ilişkinizi, size olan tavrını, ailesinin size olan tavrını vs. vs. en iyi siz tanırsınız) bu yoldaki pürüzleri görmemeye çalışın.Kaldıramayacağınız, gurur onur kırıcı şeyler olduğunu düşünüyorsanız da o meşhur " elalemi" hiç takmayın, zira evlenip , pişman olup ayrıldığınızda o "elalem" gene sizi bıraktığınız yerde bekliyor olacaktır inanın.
Ne mutlu ki arkanızda mutluluğunuzu destekleyen, yanınızda olan bir aileniz var.
Umarım yapacağınızseçimle mutlu olursunuz.

Hoşgeldin :) Bence içinde hiç bir şeyi tutma sonradan daha büyüyerek çığ olur.Nişanlıyken birşeyleri karşılıklı konuşamıyorsanız inan ki evlenince de aynı devam eder.Ben evlenmeden her gün dua ettim hayırlısıysa olsun yoksa bir şey çıksın diye.Bazen insanlar görmüyoor görmek istemiyor bazı şeyleri.Ayrıca nişan atmak evlenip ayrılmaktan daha normal bir şeydir.Birde kendin için yaşa başkaları ne der diye değil.Benim tavsiyem nişanlınla oturup konuşman eşyalarını kendinin şeçmek istediğini ki bu senin en doğal hakkın.Durumlar zaten geleceğinizi şekillendiiri diye düşünüyorum.Hakkında her şeyin hayırlısı olsun.

canım nişan ve evlilik arifesinde okadar saçma sorunlar oluyorki sadece eşim olacak dediğin kişiye güvenip inanırsan atlatabiliyorsun sen bak aile fertlerinin yaptıklarını bile çok takmamışsın asıl onun yaptıkları sana acı vermiş çok iyi düşün ve konuş öyle karar ver inanıp güvenemiyorsan tarihi ileri bi tarihe attır yok eğer istemiyorsan tamamiyle at millet 1 gün 1hafta konuşur konular biter unutulur ama evlilik 1ömür sorunlar sürer ve büyür ve nişan söz atmak başka evlilik bitirmek çok başka ozaman okomşular hem susmazlar hem ailen için üzüntüsü kat kat büyük olur senin içinse insan anlaşamadığı kişi den ayrılınca ne milletin lafı ne kimsenin üzüntüsü kurtuldum mutluluğundan gözüne bile gelmez
senin için hayırlısı olsun canım opuyorumnanaktan

kusura bakma ama sizin cozmeniz gereken
bir kac sey var..
takinizi begenmiyor saygisizlik ediyor
ailesine fikirlerini kabul ettirecek bir cins degil
annesi kendi kafasina gore ev duzuyor
ne anladim bu evlilikten?

Kusura bakma arkadaşım ama sen evlensen gelip daha buraya ne konular açacaksın...
Kendi ailesini bu kadar üstün tuttuğu yetmiyormuş gibi senin ailene o lafı eden insanla yaşayacağın sorunları düşünemiyorum bile.

Kaç kurtar kendini demek geliyor içimden.

Şimdiden ailesi bu kadar söz sahibiyse gerisini düşünebilmek için hayalgücüne bile sahip olmana gerek yoktur herhalde.:1closedeyes:

Hosgeldın aramıza.
Sorunun edındıgım tecrubelerle kıyasladıgıma asılmayacak gıbı gorunmuyor.
Ev konusu oncelıkle;
Farklı sehırlerde mı yasıyorsunuz?
Eger oyleyse evı erkek tarafının secmesı normal karsılanabılır.
Eger degılse, bunu nısanlınızla konusmalısınız.
Duygusala baglayın bıraz.
Bende evım tutulduktan sonra gormustum.
Fakat ben farklı bır sehırde yasıyordum.
Saat konusuna gelınce, bunu da acıkca nısanlınızla konusun.
Uzuntu duydugunuzu bılmelı ve eger begenmıyorsa degıstırebılecegınızı soyleyın.
Benımde esım nıkahta takılacak saat ıcın 'ben X markadan ıstıyorum ama oda cok pahalı' demıstı ve onu almayacaksak ıstemedıgını soylemıstı.
Bende 'olur saat almayız o zaman ' demıstım ve almadık.
Aılem onun yerıne altın taktı.
Bu gıbı sorunlar ıllakı olur ama onemlı olan orta yolu bulmaktır.
ınanın ben ve bır cok arkadasım oyle sorunlarla karsılasıyoruz kı zamanla,
sonrasında su asamadakı sorunları tercıh edıyoruz.
Kendı adıma en azından oyle.
Nısanlınızın aılesını dınlemesıne gelınce,
henuz evlılıgın ne demek oldugunu ıdrak edememıs olmalı.
Bır anda degısıme ugramasını beklemek fazla ıyımserlık olur sanırım.
Bu ancak evlendıkten bır sure sonra gelısecek bır duygu.
Tabıı eger tam anlamı ıle ana kuzusu degılse!
Hatta oyle kısılıklerde bıle degısım olabılıyor kımı zaman.
Onemlı olan karsınızdakı kısıye nasıl yaklasacagınızı bılmek.
Fakat butun bunlara ragmen 'hayır, ben onunla mutsuz olurum.
Boyle ınanmama ragmen, sırf elalem ne der dıye evlenmeyı dusunuyorum' dersenız,
ıste o vakıt buyuk hata yaparsınız.
Elalem sızın sıkıntılarınızı sızınle paylasmayacak,
sız uzulurken, geceler boyu aglarken onlar sıcacık yuvalarında muhabbet eslıgınde kahkahalar atacak.
Lutfen evlılıgı sadece kendınız ıcın yapın, baskaları ıcın degıl.

Ailen senin arkanda , her türlü kararına saygı duyacaklarına eminim.
Nişanlının ailesini geçiyorum , hemen hemen her evin derdi işte erkek tarafının özellikle annesinin herşeye lüzumsuz karışması.. Bi çözümü bulunursa bana da haber versinler..
Saat meselesine takıldım ben , saati beğenmemiş olsa bile bu şekilde izah etmesi nişanlının burnu büyük olduğu izlenimi bıraktı bende. Hoşuma da gitmezdi başıma gelse. Bence bunu dile getirememişsin o yüzden içinde büyüdükçe büyüyor konu. Kötü sonla neticelenir diye de korkuyorsun sanırım bu yüzden nişanlına bişey söyleyemiyorsun. Evet evlilik arifesinde insanlar stresli oluyor iyi zaman mı değil mi bilemiyorum bende konuyu açmak için , bunun haricinde seni rahatsız eden başka bir konu var mı? Ona göre düşün gerekirse evlilik tarihini ileri alırsınız.

Kimbilir hangi kalpte yanar
Sirça köskün lambasidir bu
Isigini gören gözlere
Kaderin hediyesirdir bu

Aksam kavusmadan
Dükkan kapanmadan
Ask mümkün müdür hala

Hayat savurmadan
Yillar sararmadan
Ask mümkün müdür hala
Ask mümkün müdür hala

Gülünü soldurmadan
Gümüsün kararmadan
Ask mümkün müdür hala

Zamana aldirmadan
Korkmadan utanmadan
Ask mümkün müdür hala

kalbini dinle o herşeyin cevabını verir bence hayırlısı olsun canım senin için
kafandaki soru işaretleri gitmeden adım atma derim nacizhane
Ask mümkün müdür hala

nisanlinin yaptigi cok ayip..begenmediyse degistirmek istedigini soyleyebilirdi..millette lafini etmismis,bu mu bana layik olan gibi konusmalari cok cirkin..birincisi bu cocuk belli ki baskalarinin agziyla hareket ediyor..
ileride cocugunla baba evine nasil giderim diye dusunmektense simdii kesin kararliysan don..bugun konusulur yarin unutulur..once kendini sev..bosver milleti..onlar bulur herzaman dedikodu malzemesi..ama cok iyi dusun..olc,tart..

Düşünmekten sıkıldım artık. Şöyle de bir durum var ben yaşadığım şehirde varlıklı bir ailenin kızıyım. Tanınan bir aileyiz. Onlarda varlıklı bir aile. Bizim ailede yapılan nişan kına düğün hepsinde kıza tarafı hiçbirşey için para ödemez, kuaförden nişan kıyafetine gelinliğe kınalığa.. Sadece ev için kız tarafı alır alacaklarıını.. Biz arabız, Nişanlım Tük. Onların adetleinde nişanı kız tarafı yaparmış ben daha önce hiç duymamıştım böyle birşeyi araplara has birşey yada bilmiyoum herneyse. Fakat nişanımda kıyafetimden tutun kuaföre, mekana yemeklere kadar herşeyi bbam karşıladı. Onların adetleriymiş saygı duydu ve olur dedi. Herşey en iyi şekilde oldu. Bunlar böyleyken bu neyin nankörlüğü anlamıyorum. Birde sanırım o oturacağım bilmediğim ev kayınvalidemle aynı apartmanda olacakmış mümkün olursa.. oof off.

canım yarın mutsuz olmaktan sa bugünki mutsuzluğu tercih et derim
şimdi nişanlısın yarın evli olacaksın
bu yıkım daha kötüd eğilmi
nişanlınla konış herşeyi
baktın sana alttan alan yok ..herkes kendi bildiğini okuyor
inanki hiç düşünme
ailen elbette üzülecek ama diyorum ya
ilrde böyle bi problem olusa daha çok üzülecekler..
kararı vercek olan sens,n
belki bu sorunu ayrılmadanda halledebilirisn
yani inş. halledersin
ama bn sana tecrubemle söyleyim
kimseye kendini feda etme hayat senin

nişanlın kaba ve saygıdan yoksun biri ayrıcada çok havalı bi tip belli aileside çok sahiplenici bi tip herşeye karışan benim dediğim olsun diyen biri sence bu aile iyi bi profilmi evlenmek için bence hayır değil.o yüzden iyi düşün

ya bide bayanlara derler dedikoducu diye ama hiçte değil yani bakın en canlı örneği

Hoşgeldin canım..
Ben de nişanlıyım..Kendimi senin yerine koyarak okumaya calıstım.Ama durum pek iç açıcı gelmedi.Ailesine düşkün biri olabilir ama herseyden önce ikiniz evleniyorsunuz.Ailesinin sizin herseyinize karısması cok anlamsız.Birşeyler yapıcaksalar bunlar gercekten sizin için olmalı.Evet herkesin durumu iyi olmuyor ama maddi durumlarında sıkıntı yokken senin secmen gereken seyleri tamamen kendi zevklerine göre almak istemeleri cok saygısızca bir durum.Biz herseyi nişanlımla birlikte seciyoruz ödemesi gereken seyleri ödüyorlar sadece.Ne aldığımız bizi ilgilendiriyor.Önce sana saygı duymalılar.Nişanlının yaptığına gelince elbetteki cok kırıcı bir davranıs ama sorun sadece nişanlının bu tavrı gibi gözükmüyor.Umarım en kısa zamanda düzelir.Her ne olursa hakkında dilerim ki en güzeli olur..

Öncelıkle Hoşgeldın canım :
ben evlı değilim ama bu saydıgın problemlerle cok yakından muhatap olmak zorunda kaldım..
Bence bir kez daha düşün : evlenırsen bu erkekle mutlu olabılcekmısın ? aılesı ( aılen gb olucakmı )

Burdan gorundugu kadarıyla cvp Hayır ..
Şimdiden ailesinin agzına bakan bır erkek , evlenınce aılesıne daha bır duskun kıymetlı elmas oluyor
Daha nişanlıyken Ailene, sana saygı duymayan bır adam , evlenınce senı elde edınce tamamen saygı sınırını ortadan kaldırıyor malesef . ..
Nerden bılıyorum : çook yakın akrabamdan..

Sevıyorum,bu sorunları aşabilirim diyorsan , mutlu olucağına ınanıyorsan evlen tabı
Allah hakkında ne hayırlıysa onu versin

öncelikle ev işi bu kadar kafaya takılacak bişey değil....yani onlar ev satın alacaksa kendileri seçer alırlar...ha kira olsaydı birlikte seçerdiniz...

yalnız evin içini kayınvalidenin düzmesi olayı çok saçma...o evde yaşayacak olan sizsiniz neden 3.şahıslar seçsin eşyaları şunu bunu?yani sadece kayınvaliden için değil senin annen baban içinde geçerli bu...evlenenler kimse o evde yaşayacak olanlar kimse onlar zevkine göre imkanlar doğrultusunda döşer.....

saat olayı asıl can sıkan bence....orda çok büyük ayıp etmiş nişanlın....beğenmediyse bile hiç söylenir mi öyle yaa....ne kadar saygısızca....bu saat bana layık mı?? valla böylesinide duymamıştım hiç....ayıp denen bişey var....

bence iyi ölç tart....milletin ne diyeceğinide önemseme...hiç bişey senin mutluluğundan önemli değil....elalem laf edecek diye kendini huzursuz hissettiğin bi işin içine sokamassın...iç sesini dinle...içinde en ufak bi huzursuzluk varsa vazgeç...çünkü içine ufakta olsa huzursuzluk veren işten hayır gelmezmiş.....

bu arada arap olduğunuzu söylemişsin....nişanlın Türkmüş...evet Türklerde nişanı kız tarafı yapar.....mekan,yemek,kuaför,kıyafet vs...ha bazılarında kıyafetide erkek tarafının aldığını duyuyorum ama bizde de mesela herşeyi biz yaptık...çünkü nişanı kız tarafı yapıyorsa herşey kız tarafına aittir....düğünüde erkek tarafı yapar herşeyiyle....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…