Okuyup bu leş hayattan kurtulmalıyım

lotus9990

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2021
20
15
3
29
Merhaba kızlar ben evliyim 2 senelik ve çok kötü şeyler yaşadım hiç hayal ettiğim bi evlilik olmadı açıkçası neyse ben artık okuyup kendi mesleğimi elime almak istiyorum hayalim hep avukat olmak tı ortaokul mezunuyum lise2 terkim nerden başlamam gerekiyor yardımcı olabilirmisiniz hiç bir fikrim yok nerden başlayabilirim bu arada tuttuğunu koparan bi tipim eğer gerçekten bişeyi istersem yapabilirim kızlar bi yardım ☺️

Öncelikle açıktan liseyi bitirin sonrasında üniversite sınavına hazırlanırsınız. Halkeğitimin kurslarına da katılabilirsiniz. Aynı zamanda istanbul işletme enstitüsü ücretsiz online kurslar veriyor sertifikalı onlara da katılabilirsiniz. İstedikten sonra yaparsınız. 🙏🏻 Kendi annemi mezun ettim okuldan bu yıl ben kendisi 50 yaşına girecek.

Öncelikle açıktan liseyi bitirin sonrasında üniversite sınavına hazırlanırsınız. Halkeğitimin kurslarına da katılabilirsiniz. Aynı zamanda istanbul işletme enstitüsü ücretsiz online kurslar veriyor sertifikalı onlara da katılabilirsiniz. İstedikten sonra yaparsınız. 🙏🏻 Kendi annemi mezun ettim okuldan bu yıl ben kendisi 50 yaşına girecek.
Taeşekkür ederim 😊

Açıktan lise okumalısın. Hukuk zor bir bölüm açıkçası. Hele evliyken ve kurulu bir düzenin varken her yere gidemezsin vs. Belki hedeflerini yeniden belirlemen gerekebilir

Açıktan liseyi bitirin sonrada sıkı bir çalışmayla üniye hazırlık
Hukuk kazanmasıda okumasıda zor bir bölüm
Ya çok çalışcaksınız gece gündüz demeden yada daha kolay bir bölüm düşüneceksiniz
Bol şanslar

Hayallerini tabiki erteleme ama liseyi bitirince kpss hazırlan düz memurluk bile olsa garanti işin olur.

Daha çok heveslendiriyorsunuz beni Allah razı olsun
keske yapabılecegım bırsey olsa
ben lıseden 2004 yılında mezun oldum o zamankı bazı defterlerım matematık ve geometrıde ozellıkle puf noktalı bırkac defterım duruyor ama mufretat degıstı dıye bılıyorum ... sızın konuyu okuyunca sıze gonderebılecegım kıtaplar var mı dıye dusundum maalesef yok
ama youtube da cok guzel acıklayıcı vıdeolar var takıldıgınız yerlerde yazıp oradan ızleyebılırsınız
acık ogretım lısesının kendı yayınlarıda var dıye bılıyorum kendılerı kaynakda verıyor

elımızden bırsey gelırse ben desteklerım sızı

Hiç bir şey icin geç sayılmaz . Önemli olan iradeli olmak ve ilk adımı atabilmek , sonrası çorap söküğü gibi gelir. Yolunuz açık olsun 🙏

Yolun acik basarin bol olsun.

Hayalim, idealim hukuk diyorsan kimseye laf dusmez.
Ama önceligim meslek edinmek, kendime yetmek, para kazanip dik durmak diyorsan turkiyede ara eleman, üretim elemani cok daha iyi durumda. Basitce anlatayim; gida muhendisi asgari ucretin bi tık ustunu alirken ayni tesisteki ortaokul mezunu alayli pasta ustasi en az 3, ortalama 5 asgari kadar para alir. Gecen gun burda baskentte bir devlet universitesinden mezun avukat kizimizin issizlik konusu vardi. Ben o konudan cok etkilendim.

Her ne olursa olsun takdir ettim seni. Guzel haberlerini bekliyoruz.

keske yapabılecegım bırsey olsa
ben lıseden 2004 yılında mezun oldum o zamankı bazı defterlerım matematık ve geometrıde ozellıkle puf noktalı bırkac defterım duruyor ama mufretat degıstı dıye bılıyorum ... sızın konuyu okuyunca sıze gonderebılecegım kıtaplar var mı dıye dusundum maalesef yok
ama youtube da cok guzel acıklayıcı vıdeolar var takıldıgınız yerlerde yazıp oradan ızleyebılırsınız
acık ogretım lısesının kendı yayınlarıda var dıye bılıyorum kendılerı kaynakda verıyor

elımızden bırsey gelırse ben desteklerım sızı
Çok çok teşekkür ederim ♥️

Düşüncenizi ve çabanızı takdir etsem de bahsettiğiniz evlilik hayatından kurtulmak için okumayı beklerseniz en iyi ihtimalle 10 senede ancak kurtulursunuz. Öncelikle iyi-kötü demeden bir iş bulup boşanmalısınız. Sonra da sınavlara hazırlanırsınız. Son olarak sınav sistemi çok değişti, bahsettiğiniz süreç baya uzun ve zorlayıcı olacaktır. Hem de hukuk mezunlarının çoğu yine avukatlık bürolarında asgari ücret veya biraz daha fazlasına çalışmak zorunda kalıyorlar maalesef. Ataması iyi olan bir öğretmenlik hem kazanması hem okuması hem de iş alanı bakımından daha iyi olacaktır. Başarılar diliyorum!

Öncelikle açık liseye kaydolun. Sizin için Edebiyat ve matematik çok önemli. Bu derslere çok yoğun çalışın. YouTube da bir sürü video var. Onun haricinde akıllı telefon uygulamaları da. Bunları indirdikten sonra kendinize güzel bir çalışma planı hazırlayın ve günü gününe uyun. Liseyi bitirdikten sonra bence KPSS yi deneyin. Memurların eğitim hakkı engellenemiyor. Kurumunuz size izin vermek zorunda. Daha sonra ise yine YouTube ve uygulamalardan ygs ye hazırlanırsınız. Baktınız olmadı o zaman online kurslar var. Dershane gibi ama online kurs. Onlara yazılırsınız. Hukuk zor bir bölüm ama yaparsınız. Ben üniversitedeyken kaldığım yurtta 50 yaşında bir abla vardı ve kadın hukuk okuyordu. Bitirdi de en sonunda. Mesleğini yapıp yapmadığını bilmiyorum ama notları bizim kızlardan iyiydi. 😂 Deneyin. Çalışın; çabalayın. Sonunda ödülünüzü alırsınız.

Önce açık liseye Kayıt olun
Sonra part time bir iş bulun
Sonra da boşanma davası açın
Kolay gelsin

Back
X