Olamaz böyle birsey yaa

o zaman Allah size sabır versin. ama annenizin evine giderseniz hem ayıp olur hem de onların eline cok güzel koz vermiş olursunuz.:31:

Bilmiyorum.. Sasirdim kaldim..
Babasi istiyorki.. Esim ve ablalari hergün birbirine gelsinler gitsinler.. Herkesin isi var, gücü var, ailesi colugu cocugu.. Adam anlamiyor.. Istiyorki.. Onlar geldi diye hep onunla ilgilenilsin..
Arada bir kizlarina gidiyorlar oturmaya, yatmaya geri geliyorlar tabi ki.. Ben evde kaliyorum dogal olarak, kafami dinlemek icin, rahat rahat evimin icinde hareket etmem icin.. Onada laf ediyorlar..
Benim üzerimde onlarin kücücük bir hakki bile yok.. Dügünümüzü, en kücük ayrintisina kadar, altinlari bile, borc cekip kendimiz ödedik. Evimizi borc parayla kendimiz dösedik.. Tek yardim benim ailem tarafindan geldi ve her firsatta yine yardim ederler..
Ya ben onlardan birsey istemiyorum.. Cok sükür biz herseyimizi kendimiz yaptik ama onlarda benden fazlasini beklemesinler.. Evime aliyorum, misafir ediyorum, hizmetimi ediyorum, daha ne?? tesekkür edecekleri yerde, huzurumu kaciriyorlar, her firsatta..

Allah allah çocuk nerede yatacakmış onu da buyurdular mı? Böylesi adamı deli eder cidden ama akıllı olun, huzurunuzu bozmalarına izin vermeyin. Ben olsam soğuk, buz gibi davranırdım. Resmen fitne sokmaya çalışıyorlar ailenize.

Allah allah çocuk nerede yatacakmış onu da buyurdular mı? Böylesi adamı deli eder cidden ama akıllı olun, huzurunuzu bozmalarına izin vermeyin. Ben olsam soğuk, buz gibi davranırdım. Resmen fitne sokmaya çalışıyorlar ailenize.

Bizim yanimizda yatacakmis.. Kendi cocuklari hep 4-5 yasina kadar yanlarinda yatti diye.. Kizimizda o yasa kadar bizim yanimizda yatabilirmis.. Kizim daha 1,5 yasinda ve bizim yanimizda yatiyor, kendi yataginda.. Yatmak sorun degil.. Oyuncaklarini nereye koyayim, kiyafetlerini, bezlerini vs. vs...?? O zaman diyorlarki biz 4 cocukla 2 odali evde yasadik.. Ya siz rezillik cektiniz diye, sefalet cektiniz diye, bende/bizdemi öyle yasamamiz gerekiyor, anlamiyorum ki?? Ne sacma misaller veriyorlar ya..

çocuğun oyuncaklarının dök otur yavrum oyna de "çok sıkıldı çocuk biraz oyuncaklarıyla oynasın" de

Arada kusak farki var onlar sizi anlamayabilir. Onlarin benim uzerimde hakki yok demisin ama esinin uzerinde senden cok hallari oldugunu unutma. Sabir ilk basta zehir gibi gelir, tahammul edebilmek zor ama yinede sukret. Ya hastalanip temelli yaniniza yerlesmek zorunda kalsalar. Beterin beteri vardir. Onlarin seni anlamasinida bosuna bekleme.

çocuğun oyuncaklarının dök otur yavrum oyna de "çok sıkıldı çocuk biraz oyuncaklarıyla oynasın" de

Öyle yaptim zaten.. Ne kadar oyuncak varsa ortaya döktüm, kizim oynamasa bile su an..
Evde degiller, birazdan geldiklerinde surat ifadelerini cok merak ediyorum..
Düsdügüm hale bakarmisiniz ya.. Ben hayata böyle düsünen bi insan degildim..

Arada kusak farki var onlar sizi anlamayabilir. Onlarin benim uzerimde hakki yok demisin ama esinin uzerinde senden cok hallari oldugunu unutma. Sabir ilk basta zehir gibi gelir, tahammul edebilmek zor ama yinede sukret. Ya hastalanip temelli yaniniza yerlesmek zorunda kalsalar. Beterin beteri vardir. Onlarin seni anlamasinida bosuna bekleme.

Onlarda benim onlari anlamami beklemesin.. Ogullarinin üzerinde haklari var diye.. Evliligimi, beni huzursuz etmelerine haklari yok..

Dün esime diyorki.. "Niye o odayi cocuk odasi yaptirtin?? Niye burasi böyle kalacak, gelince babamlar burda yatacak demedin?? Niye agirligini koymadin karnina karsi??" Böyle dedi yaa.. Aklima geldikce sinirden her tarafim titriyor.. Ben böyle birsey ne gördüm nede duydum..
3 kizi var.. Birazda onlarda kalsin ama yok onuda yapmiyor.. Tabi Damatlarinin yaninda istedigi gibi davranamiyor.. Ama gelin neki insan degil köle, herseye katlanmak zorunda.. Birde bütün gün yalnizim onlarla.. Demedigi laf kalmiyor.. Esim ise gidiyor, sabah 10 aksam 11...

o ne demekmiş öyle!!
çocuğun o senin ve evin!!!
istediğini yapacaksın tabi
eşiniz söylesin sizi takmıyolarmış madem..
çocuğum ortalıkda mı uyusun baba tabi ki odası olaacak desin:47:

aslında evde ki en ferah en güzel oda çocuk odası olmalı ama biz hep en küçük ve karanlık odaları çıcuklarımıza büyük odaları misafirlerimize ayırıyoruz. o odalara girilmiyor bile.ancak ayda bir misafir gelecek de evin en güzel köşesi kullunılacak.sanki çocuğumuzdan daha değerliler..

sizi bu konuda tebrik ediyorum...eşinizin yapacağı iki şey var..ya hiç cavep vermeyip duymamazlıktan gelecek ya da "baba bizim en değirli varlığımız çocuğumuz ev en güzel odamızı ona vermek istedik.yetişkin insanlar her yerde yatar sorun etmeyin bu kadar" diyecek..

çoook haklısın
evimde salondan sonra en büyük oda kızımındır
misafir de gerekirse yerde bile yatacak
evin durumunu bilip geliyor sonuçta kusura bakmasın kimse

bu arada ben misafir odası misafir tabak çanağına da çok gıcık oluyorum
neymiş misafire çıkarılacakmış o tabak çanak
misafir oturacakmış temiz odada
bizim misafir kadar kıymetimiz yok mu yahu
tamam misafiri de gerektiği gibi ağırlarız ama
kendi keyfimden rahatımdan düzenimden de vazgeçemem
evimde bir çöpün bile yeri değişse deliririm

konu sahibi yapacak bişey yok gibi görünüyor
onlar konuşacak sen dinleyecek yine bildiğini okuyacaksın

iyi sabretmişsin yalnız odayı niye bozdunuz dediğinde
ben büyük ihtimal odadaki herşeyi pencereden aşağı fırlatmıştım

Son düzenleme:
Kusura bakmayinda ergen felanmisiniz? Tamamen onlara yakisa. Konusmalar inat edip oyuncaklari dokmeler felan. Akli basinda saygili yetiskine yakisacak davranislar degil..

Neden sinirleniyorsunuz, hiç sinirlenmeyin.
Ne söylerlerse söylesinler... "Yapım bu" diyorsanız eğer, sinirlenin yine elbette.. elinizde değilse.. Ama bu panik içeren sinir olmamalı...
Yaşları büyük olabilir. Zaten başınızın üstünde yerleri var ki, ağırlıyorsunuz.. Saygı duymuşsunuz ki, hiç çekinmeden gelebiliyorlar. Oyuncaklarını kaldırmalarını ben sorun etmezdim. Öncelikle bunu söyleyeyim.. Hatta ben kaldırmış olurdum, eğer ortadaysa.. ama bir daha zerre kelam ağızlarını açmalarına da pek izin vermezdim kardeşim. Bunu da tatlılıkla yapmak oldukça mümkün. Yaşlı insanlar belli bir yaştan sonra bazen şımarık bir çocuk gibi, bazen tatlı bir bebek gibi ve bazen de olgun bir insan gibi olabiliyor.

Eşinizi mi dolduruyorlar, yerinizde olsam hemen "Konunun muhattabı benim, şikayetinizi benimle paylaşmanız daha doğru olur. Eşimi doldurmanız sadece sizin canınızı sıkacaktır, probleminiz nedir?" derim. Bu oda bize ayrılacak diye ısrar mı ediyorlar? "Senenin büyük bir kısmında yoksunuz, bu çocuğun düzene ihtiyacı var. Dolayısıyla yerini ve odasını bilmeli. Herkes farklı şekilde çocuk yetiştirir. Benim ki en doğru diyemezsiniz" derim.. Hakaret mi ediyorlar "Demek ki siz bizi görmeye değil, tatil yapmaya geldiniz. Dilerseniz bundan böyle sizi daha rahat ettirecek bir yeri tüm çocuklar bir araya gelip düşünsün. Hatta şöyle yapalım, hepimizde birer hafta kalırsanız, ben size yatak odamı da seve seve veririm. Bir hafta düzenden vazgeçmekte herhangi bir sakınca yok benim için. Hem damatlarla da biraz vakit geçirmiş olursunuz. Olur a, kıymetimizi bile anlayabilirsiniz belki" derim...

Yüksek ihtimal ajitasyona başlayacaklar. "Bizi bir yere sığdıramadınız, fazla geldik" diye.. Bu ajitasyonu kötü niyetli oldukları için değil, istedikleri olmadığı için yapacaklar. Yaşlı insanlar olaylara doğru açıdan bakmayı beceremez. Zordur yaşlılık. Ve gurur inciticidir. Hepimiz o günleri göreceğiz. Eğer böyle bir ajitasyon başlarsa "Konu fazla gelmeniz değil, geldiğiniz yerde düzeni bozmaya çalışmanız, eşimi bana karşı doldurmaya çalışmanız, hakaret etmeniz. Bizi kalbinize sığdıramadığınız için asıl ben ağlamalıyım... Bizi kalbinize sığdırsaydınız eğer, özlemden, saman yatakta bile yatsanız "evladlarım"" derdiniz derim. Ağlama kozu kullanacaklarsa, önce davranın. Kötü bir şeyi düşünmeniz yeterli...

Bakın oradan yazdıklarım kötü gibi görünebilir. Ancak "Evlilik Huzuru" için bence yapılmayacak şey yoktur. Bir de evlad var... Herşeyden önce onun için her yol mübahtır bana göre... Sadece bakış açılarını değiştirmeye çalışmak gerekiyor... Kendilerine acıyıp, kendilerine yontmaya devam ederlerse, her geldiklerinde bu huzursuzluğu mu yaşamak istersiniz.. Yoksa bir kaç kez tatlılıkla ama tabi onların kendi silahlarıyla davranıp, çözüm denemek mi size uygun gelir..

Sakın sinirlenmeyin.. Hatta bolca alının onlara...
Hakaret ettiklerinde "Bu lafınız çok ağır, bir süre bu yüzden konuşmayacağım sizinle.. Hakaret çok ayıp bir şeydir ve bu konuda biraz düşünmenizi istiyorum" deyip kendinizi onların ulaşamayacağı bir yere atın ki, tartışma çıkmadan bitsin... Çocuk gibi davranın, madem bunu istiyorlar.. Yapın sizde....

Eşim ve kardeşi yıllarca bu misafir odası saçmalığı yüzünden oturma odasında yatmışlar hayatlarında hiç odaları olmamış...
Bizim ise hiç bir zaman misafir odamız olmadı, babaannemler ayda bir geldiğinde 1 hafta oturma odasına kalırlardı lafını bile etmezlerdi, çocukları odasından çıkarın biz kalalım demediler bile,
Ben bu misafir odası olayını evimden kaldırdım, evin salonunu dayayıp döşeyip misafir için kapatmadım, geçtim salonda oturuyorum eşyamın tadını çıkara çıkara. En güneş alan odayı da oğluma yaptım kalmaya gelene de çekyat açıyorum...

Konu sahibi arkadaş yerden göğe haklısın eşinin ailesi haksızlık yapıyor. Siz gurbettesiniz, senede bir kaç defa yanınıza geliyorlar torunlarını görebiliyorlar bunun tadını çıkarmak varken ne diye her şeye laf ediyorlar ki, oda mevzusunu açtıkları zaman evladımız bizim gözbebeğimiz tabi ki en ferah en aydınlık oda onun olacak falan deyin... Saygı sınırını aşmadan cevaplar vererek geri püskürtün laflarını...

iyi ya, onlar gelecek diye çocuğun odası olmasın.. dua etsinlerki çocuk odasında kalıyolar:))

Ya ben onlara hep iyi davrandim.. Cocugumuz olmadan önce ben her gün calisiyordum.. Haftada bir gün izinim vardi.. Uykumu almak yerine sabahin köründe kalkiyordum onlari doktorlara götürüyordum, her hafta.. Kizlari haftanin 3-4 gün evde olmasina ragmen.. Aksama kadar calisiyordum, birde saat aksam 7 den sonra eve gelip yemek yapiyordum.. Dogum izinine ayrildigimda, karnim burnumda yine o doktor senin bu doktor benim ben götürdüm.. Bir kere olsun agzimi acipta sikayet etmedim.. Kizlariniz evde yatarken niye ben götürüyorum demedim..
Beni zaten basindan beri istemediler. Esimi hep bana karsi doldurdular.. Ilk zamanlarida cok iyi basardilar.. Dayanamadim herseyimi toplayip annemin evine geri döndüm.. Esimin akli biraz gecte olsa basina geldi.. Yine doldurmaya calisiyorlar ama basaramadiklari gibi, dahada sinir oluyorlar ve baska ne huzursuzluk cikarsak diye düsünüyorlar..

Ya ben onlara hep iyi davrandim.. Cocugumuz olmadan önce ben her gün calisiyordum.. Haftada bir gün izinim vardi.. Uykumu almak yerine sabahin köründe kalkiyordum onlari doktorlara götürüyordum, her hafta.. Kizlari haftanin 3-4 gün evde olmasina ragmen.. Aksama kadar calisiyordum, birde saat aksam 7 den sonra eve gelip yemek yapiyordum.. Dogum izinine ayrildigimda, karnim burnumda yine o doktor senin bu doktor benim ben götürdüm.. Bir kere olsun agzimi acipta sikayet etmedim.. Kizlariniz evde yatarken niye ben götürüyorum demedim..
Beni zaten basindan beri istemediler. Esimi hep bana karsi doldurdular.. Ilk zamanlarida cok iyi basardilar.. Dayanamadim herseyimi toplayip annemin evine geri döndüm.. Esimin akli biraz gecte olsa basina geldi.. Yine doldurmaya calisiyorlar ama basaramadiklari gibi, dahada sinir oluyorlar ve baska ne huzursuzluk cikarsak diye düsünüyorlar..

anlam veremiyorum, senden boşansa eşin onların istediğiyle evlenmiş olsa ellerine ne gececek ,,,
üstelikte o kadar yardımım dokunuyor,yinede bilmiyolar diyorsun,
Allaha havale, ne diyelim, anlatmana göre laf almazki onlar,
oda dan bile, şikayetçi oluyorlarsa ohoooo...

Son düzenleme:
senin evinin düzenine karışmaya hakları yok çocuğun var tabiki odanın birini çocuğuna ayıracaksın.benimde misafir odam yok.onlarda rahatsız oluyorlarsa rahat edemiyorlarsa size gelmeyebilirler çok tuhaf insanlarmış.sen yinede duyma gül geç canım zor biliyorum ama başka çaren yok.ayrıca çok uzun kalıyorlar sizde bu gelme ve kalma sıklığını azaltmanın bir yolunu bulsanız daha rahat edersiniz:31:

Kendi öz kizlari bile istemiyorlar onlari.. Bana, benim böyle kaynanam, kayinbabam olsa coktan kafayi yemistik, Biz Öz annem, babam olmasina ragmen anlasamiyoruz, diyorlar..
Annesi almanyaya yalniz geldiginde, kizlarindada kalmak istiyor.. Kizlar dedikodu yapmaya basliyor, offf ne yapacagiz annem gelecek, bizdede kalmak isteyecek ne yapacagiz, diye.. Anneleri ne zaman onlarda kalmak istese, hep bi bahane bulup baslarindan atiyorlar..
Anneleri ameliyat olmustu, taburcu oldugu gün tanidiklarin dügünü vardi.. Kizlari hep gitti dügüne, yine ben basini bekledim..

Simdide bana geldi dediki kv.. Kayinpederime sarilacakmisim, özür dileyecekmisim, seni cok seviyorum diyecekmisim.. Niye dedim.. Onu sevmedigimi düsünüyormus.. Hayir, bu kadar laftan sonra kusurs bakmayin yapmam, dedim..
Evet bütün bu olan bitenden sonra sevmiyorum, hayatada sevemem daha cünkü bana cok yanlis yaptilar.. Birde ben özür dileyecekmisim.. Hayret ya.. Hakarete ugrayan ben, iftiraya ugrayan ben, özür dileyende ben olacakmisim..

Kendi öz kizlari bile istemiyorlar onlari.. Bana, benim böyle kaynanam, kayinbabam olsa coktan kafayi yemistik, Biz Öz annem, babam olmasina ragmen anlasamiyoruz, diyorlar..
Annesi almanyaya yalniz geldiginde, kizlarindada kalmak istiyor.. Kizlar dedikodu yapmaya basliyor, offf ne yapacagiz annem gelecek, bizdede kalmak isteyecek ne yapacagiz, diye.. Anneleri ne zaman onlarda kalmak istese, hep bi bahane bulup baslarindan atiyorlar..
Anneleri ameliyat olmustu, taburcu oldugu gün tanidiklarin dügünü vardi.. Kizlari hep gitti dügüne, yine ben basini bekledim..

Simdide bana geldi dediki kv.. Kayinpederime sarilacakmisim, özür dileyecekmisim, seni cok seviyorum diyecekmisim.. Niye dedim.. Onu sevmedigimi düsünüyormus.. Hayir, bu kadar laftan sonra kusurs bakmayin yapmam, dedim..
Evet bütün bu olan bitenden sonra sevmiyorum, hayatada sevemem daha cünkü bana cok yanlis yaptilar.. Birde ben özür dileyecekmisim.. Hayret ya.. Hakarete ugrayan ben, iftiraya ugrayan ben, özür dileyende ben olacakmisim..

boşver sende kızları gibi umursamaz ol o zman, baksana anne taburcu, onlar düğünde, sen mecbursun sanki başında olmaya.

boşver sende kızları gibi umursamaz ol o zman, baksana anne taburcu, onlar düğünde, sen mecbursun sanki başında olmaya.

Ben dügüne gitmis olsaydim bana demedikleri laf kalmazdi.. Kizlarina cit yok..
Geldikleri gün teyzeme yemege davetliydik cünkü kuzenimin dogum günü vardi.. Teyzem bize haftalar önce söyledi, kv geleceginden haberimiz yoktu, 3 gün önceden haber verdiler geliyoruz diye.. Ve her sene kuzenimin dogum gününde geliyorlar, tesadüf.. Onlarin yüzünden senelerdir kuzenimin dogum gününe gidemedim, yine sesimi cikarmadim..
Ama bu sene esime, gidecegiz senelerdir gidemiyoruz annenlerin yüzünden, dedim.. Esimde tamam gideriz dedi.. Esim yemegini, pastasini yedi ve erken kalkti.. Bana sen daha kalabilirsin dedi, bende kaldim tabi ki..
Ve tabi ki laf oldu... Bütün sene zaten teyzemi kuzenimi görüyormusum, gitmesem olmasmiymis..
Ya hep beni kötülemek dertlerinde..

Ben dügüne gitmis olsaydim bana demedikleri laf kalmazdi.. Kizlarina cit yok..
Geldikleri gün teyzeme yemege davetliydik cünkü kuzenimin dogum günü vardi.. Teyzem bize haftalar önce söyledi, kv geleceginden haberimiz yoktu, 3 gün önceden haber verdiler geliyoruz diye.. Ve her sene kuzenimin dogum gününde geliyorlar, tesadüf.. Onlarin yüzünden senelerdir kuzenimin dogum gününe gidemedim, yine sesimi cikarmadim..
Ama bu sene esime, gidecegiz senelerdir gidemiyoruz annenlerin yüzünden, dedim.. Esimde tamam gideriz dedi.. Esim yemegini, pastasini yedi ve erken kalkti.. Bana sen daha kalabilirsin dedi, bende kaldim tabi ki..
Ve tabi ki laf oldu... Bütün sene zaten teyzemi kuzenimi görüyormusum, gitmesem olmasmiymis..
Ya hep beni kötülemek dertlerinde..

aynı bende dert ediyordum, ne deseler üzülüyordum, ama artık ne dedikleri umrumda değil,
herşeye laf ediyolar diye takmıyorum artık. sende takma bence, bak diyosun gitmedim onlar yüzünden, ne oldu onlar amaçlarına ulaştı , sen mutsuz oldun.
boşver ilgilenme, onlar mutsuz olsun..

Back
X