Olamaz böyle birsey yaa

Ben dügüne gitmis olsaydim bana demedikleri laf kalmazdi.. Kizlarina cit yok..
Geldikleri gün teyzeme yemege davetliydik cünkü kuzenimin dogum günü vardi.. Teyzem bize haftalar önce söyledi, kv geleceginden haberimiz yoktu, 3 gün önceden haber verdiler geliyoruz diye.. Ve her sene kuzenimin dogum gününde geliyorlar, tesadüf.. Onlarin yüzünden senelerdir kuzenimin dogum gününe gidemedim, yine sesimi cikarmadim..
Ama bu sene esime, gidecegiz senelerdir gidemiyoruz annenlerin yüzünden, dedim.. Esimde tamam gideriz dedi.. Esim yemegini, pastasini yedi ve erken kalkti.. Bana sen daha kalabilirsin dedi, bende kaldim tabi ki..
Ve tabi ki laf oldu... Bütün sene zaten teyzemi kuzenimi görüyormusum, gitmesem olmasmiymis..
Ya hep beni kötülemek dertlerinde..

şunu anladım ki, ne kadar susarsan karşılarında, o kadar üstüne geliyorlar,
aldırış etmeyince, onları pes ettirirsin..
onlar öylede şikayetçi senden, böylede. boşverrrr onların isteklerine göre yaşamayı. bencil ol, tabi o tür insanlara karşı. hepsi için geçerli değil..

aslında evde ki en ferah en güzel oda çocuk odası olmalı ama biz hep en küçük ve karanlık odaları çıcuklarımıza büyük odaları misafirlerimize ayırıyoruz. o odalara girilmiyor bile.ancak ayda bir misafir gelecek de evin en güzel köşesi kullunılacak.sanki çocuğumuzdan daha değerliler..

sizi bu konuda tebrik ediyorum...eşinizin yapacağı iki şey var..ya hiç cavep vermeyip duymamazlıktan gelecek ya da "baba bizim en değirli varlığımız çocuğumuz ev en güzel odamızı ona vermek istedik.yetişkin insanlar her yerde yatar sorun etmeyin bu kadar" diyecek..

Benim, oturma odalarını cocuk odası yapan teyzemler bin pisman, cok pismanlarmıs yatak aldıklarına, gerek yokmus ta bilmem ne..
Bizimde var ki, yıllardır ona ragmen teyzem keske sizde almasaydınız dedi! Düsünebiliyor musunuz?
Sen odanda, rahat yatagında yatarken cocugun koltukta, kanepede! Ne kadar güzel, cok güzel bir düsünce bicimi.. Onun cocukları öyle ama, 4 cocuk, biri lise, biri ortaokul, biri ilkokul, biri de üniversite!
Koca koca cocuklar bir kanepede 2' ser kisi yatıyorlar..
Neden?
Misafire misafir odası olsun diye, hic görmedim ki o misafir odasının kullanıldıgını?
Yıllarca duruyor öyle, ayda yılda bir kalabalık insan gelicekte orda agırlanıcak, yatırılacak.. :19:

Son düzenleme:
şunu anladım ki, ne kadar susarsan karşılarında, o kadar üstüne geliyorlar,
aldırış etmeyince, onları pes ettirirsin..
onlar öylede şikayetçi senden, böylede. boşverrrr onların isteklerine göre yaşamayı. bencil ol, tabi o tür insanlara karşı. hepsi için geçerli değil..

Aldiris edemiyorum artik.. Yani öyle bir duruma geldim ki.. Her laflari bicak gibi saplaniyor.. Artik kizimi sevmelerinden bile rahatsiz oluyorum. Dokunmasinlar ona istiyorum..
Esimede herseyi anlatmak istemiyorum, onun isi dahada zor.. Gitselerde rahat etsek deyip duruyor.. 1 hafta kalsalar insan dayanir, 1 hafta ne ki.. Ama 3-4 hafta kaliyorlar.. Ucak biletini sadece buraya gelis aliyorlar.. Fazla durmayacagiz diyorlar.. Dönüs biletini 3-4 hafta sonraya aliyorlar..
Esimin üzerine dün o kadar geldilerki, sonunda esim, madem rahatsiz oluyorsunuz gelis - gidis biletinizi bastan al, 5 gün kalin gidin. Zaten sık sık geliyorsunuz, yada 1-2 odalı ucuz bir ev tutun dedi.. Tabi onlar zannediyorki bunlari ben söyletiyorum esime.. Yani ben sesimi hic cikarmasam, karismasam (öylede yapiyorum zaten), esim onlarla konussa, yine benden biliyorlar..

onlar gidene kadar sanirim her gün yeni konu acacaksiniz
bence bu kadar takmayin kafaniza
orasi sizin eviniz
siz rahat olun
onlar sizin rahatliginizdan rahatsiz olsunlar
evinizle oynamalarinida izin vermeyyin derim

orasi sizin eviniz
siz rahat olun

Biraz öyle olacak galiba.. Cünkü her gün yeni bir olay.. Gece yatarken ne yapsakta huzursuzluk yaratsak diye planlar kuruyorlar galiba..
Rahat olmamiyorum iste.. Bana laf carpip duruyorlar, surat asiyorlar, arkamdan konusuyorlar.. İnsan böyle nasil rahat olabilirki.. Kizimin odasina bile rahat girip cikamiyorum, birsey almak icin.. Sanki bu evde ben misafirmis gibi..

Biraz öyle olacak galiba.. Cünkü her gün yeni bir olay.. Gece yatarken ne yapsakta huzursuzluk yaratsak diye planlar kuruyorlar galiba..
Rahat olmamiyorum iste.. Bana laf carpip duruyorlar, surat asiyorlar, arkamdan konusuyorlar.. İnsan böyle nasil rahat olabilirki.. Kizimin odasina bile rahat girip cikamiyorum, birsey almak icin.. Sanki bu evde ben misafirmis gibi..

sanki hic onlar yokmus gibi davran
ben olsam öyle yaparim
eglenmeye calisirum yani anlattigin iz gibi insanlarsa tabi
oturup icim icimi yemektense ugrasirim ters köse yaparim
sonrada masumu oynarsiniz
bazi insanlara gercekten müstehak !

sanırım senle bir alıp veremedikleri var.
ben de sinir oluyorum bu laf çarpıtma olayına,aynısını kayınpederim yapıyor..
yok "ben çok yaşıcam eyvah yandınız", "neyse ki kızımız var bize bakar" gibi daha çok var :))

orasi sizin eviniz
siz rahat olun

bu kadar basit....bunu aynen yapmalısınız... rahat olun ki onlar rahatsız olsun:)))

sanırım senle bir alıp veremedikleri var.
ben de sinir oluyorum bu laf çarpıtma olayına,aynısını kayınpederim yapıyor..
yok "ben çok yaşıcam eyvah yandınız", "neyse ki kızımız var bize bakar" gibi daha çok var :))

Benimle alip veremedikleri istedikleri gibi bir gelin olmamam.. İzmirli olmam, kendileride gümüshaneli.. Esim ve ben almanyada dogduk büyüdük.. Onlar ogullarina eş degil, kendilerine hizmetci istiyorlar.. Basi kapali olacak, pantolon yerine hep etek giyecek, kv ve kp etrafinda dört dönecek falan filan.. Kendi kizlarini kapatsaydi zamaninda..
Ben elimden geleni yapiyorum ama yok olmuyor.. Kizlari ogullarina kiz aradigi zaman, kv bizim oralardan kiz alin, güzellik neye yarar önemli olan sana hizmet etsin.. Öyle sinir oluyorumki böyle düsünenlere.. Birde benim yanimda diyor.. Esimide benden önce öyle evlendirdiler ve sonuc ayrildilar.. Ama hala akillanmamis.. Torunlarininda basini yakacak..

takma hayatım biz kadınların en büyük sorunu herşeyi kafamıza takıyoruz erkekler öylemi evde kavga eder sokağın köşesini döner unuturlar.boşverin konuşsunlar verin cevabını,he cevap veremiyormusunuz siz yine bildiinizi okuyun.ne demişler it ürür kervan yürür.

takma hayatım biz kadınların en büyük sorunu herşeyi kafamıza takıyoruz erkekler öylemi evde kavga eder sokağın köşesini döner unuturlar.boşverin konuşsunlar verin cevabını,he cevap veremiyormusunuz siz yine bildiinizi okuyun.ne demişler it ürür kervan yürür.

aynen erkeklerin umrumdamı bunlar..
düşünüyorum da eşim buraya yazdımı görse konuları felan okusa, niye boş işlerle uğraşıyosun der. eminim:)

evin ferdi olarak oda tabikide çocukların hakkı, bunu tartışmak bile saçma:ssz:

düşünüyorum da eşim buraya yazdımı görse konuları felan okusa, niye boş işlerle uğraşıyosun der. eminim:)

:) benimkide kesin öyle der.. Ama ne yapalim bizim dilimizden anca bizler anliyoruz.. Birine anlatmamiz lazimki bi nebse olsun rahatlayalim.. Anneme anlatsam yangina körükle gidiyor.. Teyzeme anlatsam oda annemin tam tersi.. :) en iyisi burasi, her türden var..

:) benimkide kesin öyle der.. Ama ne yapalim bizim dilimizden anca bizler anliyoruz.. Birine anlatmamiz lazimki bi nebse olsun rahatlayalim.. Anneme anlatsam yangina körükle gidiyor.. Teyzeme anlatsam oda annemin tam tersi.. :) en iyisi burasi, her türden var..

katılıyorum annemde körükle gider:) aynen en iyisi burası, ben yeni üyeyim, valla çok şey kattı bana bura,
cesaretimi topladım,
kötü giden bi durumum vardı, şimdi iş bile buldum.. tavsiyelerden çok şey doğdu valla..

katılıyorum annemde körükle gider:) aynen en iyisi burası, ben yeni üyeyim, valla çok şey kattı bana bura,
cesaretimi topladım,
kötü giden bi durumum vardı, şimdi iş bile buldum.. tavsiyelerden çok şey doğdu valla..

Bende daha yeni üyeyim.. 1-2 hafta anca oldu..
İslerinin yolunda gitmesine sevindim.. İnsallah benim durumlarda iyiye gider..

Günaydin herkese..

Artik sabrimi zorluyorlar.. Sabah uyandim, kizim odasina gittim.. Birde ne göreyim? Kizim oyuncaklarini (büyükleri) hep toplayip, kaldirmislar, esimin annesi ve babasi..
Onlara ne anne ne baba nede kayinvalide, kayinpeder demek gelmiyor icimden..

Bu konuyu dün actim, bugünki onun devami.. Belki oyun olmustur aranizda..
"Bugün canim yine cok sıkın.. Kayinpederin yüzünden düsen yine bin parca. Kendi evimde huzurum yok, rahat edemiyorum bunaldim iyice. Birde onlarin olur olmaz laflari.
Daha önce yazdigim konulari okuyan bilir. Biz 3 odali bir dairede kaliyoruz. Cocugumuz olmadan önce odanin biri misafir odasiydi, simdi cocuk odasi. Her firsatta niye misafir odasini cocuk odasina cevirdik diye basimizin etini yiyorlar.. Zaten onlar geldiklerinde iki tane yatak aciyoruz cocuk odasina oda büyük, ferah ama rahat edemiyorlarmis!! Onlar gelecek diye odayi misafir odasi mi birakmam mi gerekiyordu?? Öyle diyorlar... Bu insanlara ne yapsak yaranamiyoruz. Hep bi isyan icindeler bize karsi..
Kendileri türkiyede kaliyor, 5 daireli bir apartmanlari var, hepsi 4 odali.. Biz türkiyeye gidigimiz zaman onlarda kaliyoruz.. Bizim kaldigimiz oda, onlarin bizde kaldigi odanin yarisi bile degil.. bir yatak (160) birde kücücük dolap var, daha adim atilacak yer yok. Oda hep karanlik, günes vurmuyor iceri. Bir kere bile sikayet etmedim odanin kücüklügünden veya yatagin kücüklügünden.. Büyük oda olmasina ragmen bize fare deligi gibi bir oda verdiler.. Ücümüz 160lik yatakta yatiyoruz. Esim rahat edemiyor gece kalkip oturma odasina yatiyor.. Agzimizi acipta sitem etmedik..
Ama onlar hep sikayet icinde, artik iyice sinir olmaya basladim. Hep bana hep bana, bu kadarda olmazki yaa.."

Öyle bir duruma geldik ki.. Benim odamdan cikasim yok, kendi evimde cok huzursuzum.. Esim ailesinin bu tavirlari yüzünden yemekten kesildi..

sizin hiç özel hayatınız yok mu ?

gerçekten öyle benim annem kocama kızıp söylenip duruyor eşimin tınında diil valla...bende takmim diyorum anası konuşsun dursun.eşim bana tam yetki verdi ver cevabını diyor ama ben yine kafama takıyorum...

madem rahat edemiyorlar gelmeseler ya :)))
keşkeeee... :)

Back
X