Olayın çok başındayım bilginize ihtiyacım var

• Konu Sahibi Konu Sahibi hellim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hellim

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2013
56
90
288
selamlar kk üyeleri,

başlıktada dediğim gibi olayın çok başındayım. çocuk sahibi olmak istiyoruz bir kaç aydır deniyoruz ovulasyon testi yaptım buna göre günlerimi belirledim. fakat şu yumurta çatlama olayını anlamadım. yumurta çatlayan bişey mi ? ovulasyon testlerinde yumurtlama günlerim belli birde pik gününde bunun çatlaması diye birşey mi var yoksa çatlama yumurtlamanın başlaması anlamına mı geliyor yumurta çatlatma iğneleri ile tedavi görenler varmış bu nasıl oluyor ?

Öncelikle inşallah en kısa zamanda Bebek sahibi olursun kuzum ovulasyon testi yumurtladigin günü göstermez yumurtlamaya yaklaştığını gösterir bugün öğlen 1 de yaptın diyelim testi pozitif ertesi gün 1 de yumurtlaman olacağı anlamına gelir 24 saat canlı kalır yumurta yumurta çatlatma iğnesi ne gelecek olursak da yumurtası çatlamayan kişiler e yapılır diye biliyorum yardımcı oluyor yani yumurtanın çatlamasına umarım açıklayıcı anlatmişim dır

Ovulasyon testinde iki çizginin de aynı koyulukta olduğu gün pik olmuş oluyor. Yani yumurtlamış oluyorsun. Yumurta genelde 24-36 saat içinde çatlıyor. Çatladığı zaman zaten ovülasyon testindeki T çizgisi silikleşmeye başlıyor. Pik olduğu günleri ve çatlama gününü değerlendir.

Bazı kadınların yumurtası çaylamayıp kiste dönüşüyor. Onun içinde çatlatma iğnesi yapıyorlar sanırım. Onun hakkında tam bir bilgim yok maalesef.

Şöyle anlatayım yumurta aslında bir folikülün içinde gelişir çatlama anına kadar bu yumurta ve folikül büyür. Çatlama olduğundan yumurta folikülden çıkıp serbest kalır. Tam bu aşamada spermle birleşirse gebelik oluşmuş olur. Bazı kadınlarda yumurta gelişimiyle ilgili bazılarında çatlamayla ilgili probleme olabilir. Yumurta geliştirmek için femara klomen letu gibi ilaçlar kullanılır çatlatma için de ovitrelle gibi iğneler. Çatlamadan sonra sağlıklı bi kadının en az 12 günü daha olması lazım adet için. 10 günden önce adet başlıyorsa progesteron düşüklüğü vardır bunun da ilaçları var. Ama eğer adetlerin düzenliyse böyle detaylarda boğulmana şimdilik gerek yok akışına bırak eğer illa doktora gideyim bi kontrol ettireyim diyosan adetinin 2 veya 3 günü hormon testi verebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…