olaylar ..olaylar

amanede

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2011
794
4
68
İstanbul
selam arkadaşlar
eşimn abisi ve yengesiyle ettiğimiz kavgayı bilmeyen yok diye düşünerek direk konuya giriyorum...o kavgada eşimin abisi de yengeside bana demedikleri hakaret küfür bırakmamışlardı bunuda biliyorsunuz muhtemelen..peki ben görüştüğüm eltimden (eşimin diğer abisinin eşi) dün ne öğrendim dersiniz.
bizim eşimin abisiyle yengesiyle olan kavgamızdan sonra k.validem ve pederim eşimin dğer abisine otrmaya gidiyorlar.eltim soruyor suratınız 5 karıs neoldu neyiniz var diye.k.validem şu cevabı veriyor...aynen yazıyorum arkadaşlar
x lerle y ler bunlar birbbrilerine girdi ortalık karıştı yine benim yavrucumun (kavga ettiğim eltimden bahsediyor burda)sütü kesildi kız telefonda aglaya aglaya bi hal oldu boşanıcam diyo baska bişey demiyo.hep onların yüzünden (bizi kast ediyor burda)çok üzülüyorum o kızıma çok (burdada yine eltimi kast ediyor
yani günah keçisi biz olmuşuz küfürleri hakaretleri yedik oturduk aşaya bir kereck biz hakkımızı koruduk arkamızdan denenlere bakın.
aksam eşime anlattım böyle böyle bizi suçluyormuş böyle diyomuş annen diye...arama dedim ama tutamadım eşim annesini aradı böle böle dednmi anne diye sordu...kemküm kaçamak cevaplar konuyu değiştrmeye çalıştı k.validem eşim ısrarla dedinmi demedinmi anne diye üstüne gtti.gecmiş gün hatırlamıyorum dedi bu sefer eşim braz daha ısrarla sorunca hayr ben öyle demedim dedi ama eşim bile anladı yani dediğini o kadar açık etti kendini (hatta k.pederim bile annen öyle bişey demez diye savunma yapamdı bana onunla konustuğumuzda herkes anladıki demiş)
eşim bana verdi telefonu güzel güzel anlat sende kırıldığını dedi.iyilkle anlatmaya çalışıyorum bağırınıp duruyor k.validem olayı kavgaya cekmeye çalışıyor.anne ben seni kavga etmek için aramdım kendi kendine bağırıp beni duymuosun lütfen dinle dedim senin oglun gelinin benim namusuma kadar dil uzatmıs insanlar hala benm arkamdan konsup onları savunuyosun inkar ediyosun ama ben kimin neyi söyliyip neyi söylemiyceni biliyorum tanıdım az çok dedim.şimdi senden tek rcam o gelinini sev göklere çıkar can olun ciger olun ama onunla benm ismimi aynı cümle içnde dahi kullanma bıktrdınız beni bu konularla ben sizin arkanızdan dedikodunuzu yapmıyosam sende yapma lütfen dedm.ayrıca sütü kesilmişya umrumda değil gebersin ne oglun ne gelinin benm hiçbirşeyim değil bu saatten sonrada olamazlar tek isteğim bu konuyu kapatında bende kapımı kapatıp eşimle huzurlu yasıyım dedim.tabi kaynanam işte benm oglumda suç seni böyle konustruyo beni arattrıyo fln diye bağırınıyor.
k.bakma anne ben bu aileye grdiğimden beri böyle gördüm en küçükte benm eşimya abilerinden öğrenmiştr benm eltilerimden öğrendiğim gbi fln dedim.ne kadar kendimi tutmaya çalışsamda o bağırıp çağırınca atıştık haliyle k.peder kaptı telefonu kaynanamın elnden.
dediğim gbi eşini koruyamadı güzel güzel konustu kmsenn lafına bakmayın yuvanıza bakın siz fln diye...
bu konuyu niye açtım diye sorarsanız biraz içimi dökmeke biraz yrum almak birazda bundan sonra kaynanama karsı nasıl bir tutum içinde olmalıyım sorusuna cevap bulmak için.ilgilenen herkese teşekkürler..
sevgiler

diger olaylari bilmiyorum diger konularinizi yasananlari vs
size ancak sunu diyebilirim
rahat huzurlu sakin bir hayat yasamak istiyorsaniz bir kere o sunu dedi o bunu dedi
o sunu mu demek istedi arkadan bunlari dedi bunu ima etti vs vs vs
bunlari birakacaksiniz
siz kendiniz yirtsanizda o eltiyle adiniz ayni cümle icinde olacak
hicbirsey yapamazsiniz

sadece umursamayacaksiniz
kim ne derse desin
kv ilede kisa cümleler kurup samimi olmayacaksiniz
icli disli lacka aman sakin

benzer durumlar kendi ailem icinde yasadim halada yasiyorum
inanin artik umursamiyorum
eskiden uyuyamazdim bana sunu dedi
bunu demek istedi
digerleri arkamdan konustu vs
ama baktim hastalanacagim
biraktim ben
kim ne derse dedin ne yaparsa yapsin umrum degil
cok rahatim

EGRIYI BÜKEMEZSIN !!!

cephede savaş bitince tüm askerler evlerine gider...sen evinde otur kayınvalide tutum olayıda nedir çözemedim bayramdan bayrama tutumlu ol ozaman her zaman başkasınıda dinleme biraz kalbini dinle düşün düşün kendine anlat tart sonrada konuş gitsin..kocanada her gün güzel yemek yap yeter...

bana göre telefon edip konuyu açmanız yanlış olmuş,sonuçta kayınvalidenizin arkanızdan konuşma hal ve hareketleri yanlışsa ,sizin bu tavrınızda yanlış ,hesap sorma gibi algılanmış olabilir.bence olaylar biraz durulunca ,sakin kafayla güzel güzel konuşmak için ziyarette bulunsaydınız durum daha iyi olabilirdi.aile ilişkilerinde her zaman sorun olabilir ki nitekim insan kendi ailesiyle bile yeri geliyor ne sorunlarla karşılaşıyor,bence bu gibi durumlarda daha yapıcı olun ,sakin davranın,hakkınızda başkalarının söylediği dedikodulara itimat etmeyin ,size bu dedikoduları taşıyanlarında pek dost olduğunu düşünmüyorum çünkü olayların daha kötü gelişmesine vesile oluyorlar,tahriklere kapılmayın lütfen ,saygıyıda hiç bırakmayın ki unutmayın bir komşu değil karşınızdaki hayat boyunca yüzyüze bakacağınız insanlar ,ayrıca elti ve kaynınızı fazla sorun etmeyin,fazla prim vermeyin mesafeyi koruyun derim.ama büyüklere saygı önemli ,şimdi size hak veren eşiniz bile size zamanla düşman olur,bunu göz ardı etmeyin derim,sevgiler

Tam yeni bir konu diye okumaya başladım ki bi de ne göreyim AMANEDE direk kaçmak istedim ama yok yorum yapmazsam içim rahat etmeyecek .Kuzum sizin ruhsal bir sıkıntınız mevcut mu ?Yani kişilik bozukluğu olabilir daha değişik türler olabilir ben sizi normal görmüyorum çünkü ayrıca sen psikolog musun falan diye hemen cevap vereyim tam olarak değil ama sayılırım Yani rica ediyorum bir psikologla görüşün kendinize burdan daha fazla yardımı olacağını görürsünüz gerçekten sıkıldık artık amanedenin kalbi,amanedenin bitmek tükenmek bilmeyen olayları,amanedenin günlüğüne dönmüş burası yeter artık yahu ..

telefon açıp bu konuyu kv ile paylaşarak diğer eltinizi ele vermiş olmuşsunuz. ve buda çok ayıp bence kadın güvenip söylemiş. bundan dolayı diğer eltinizlede aranız bozulabilir diye düşünüyorum. yapmanız gereken eşinle konuşup gerekirse eltinizi arayıp soracaktı size inanmıyosa annesine karşıda mesafeli olucaktınız.

ayrıca şu üzüntüden sütüm kesildi yalanınada ayrı bi sinir oluyorum. benim hamilelik ve emzirirken yaadıklarımı anlatsam arka arkaya kaç büyük olay yaşadım bol bol su içtim bol bol emzirdim hiç bişeycik olmadı. günlerce uyumadığım ağladığım olmuştur o derece yani. ama şu yalandan bayılan kadınlar vardır ya üzüldüm hooop bayılır hop ayılır. onlar gibi geliyo bana üzüntüden kesildi diyenler. başka şeyden kesilmiştir sıvı alsın söyle bol bol.

Son düzenleme:
Nasil basireti bagli biriyle evlendiysen bir turlu adama tak edemedi
Ama oda olur.
Aradan aylar gecmis kurumus boku eseliyorsunuz kari koca
Size bunu duyuran abidede zerre kadar akil yok
Kayinvalidene konusmaninda ne amaci olabilir,zorla insanlarin sana uzulmelerini saglamaya calisiyosun
Ama ne kadar edepsiz bir kadin oldugunu dusunuyolardir yani kayinvalidenin dedikleri dogru senin kocanda orada annesine car car konusmana musade ediyor
Herneyse senin ailem nerde bilmiyorum benim ailem surekli bak kizim sakin kayinvalidenlere gittiginde surat asma her lafa girme sik sik davet et baska gelinlere ozendirme der
Ben kayinvalidemlere boyle yapsam elinin tersiyle agzima vururlar senin ailen nerdeki vurmuyor cok garip gercekten yil 2013 elti kaynana kavgasi yapmaktan kendine gelemeyen yirmi kusur yasinda bir bayansin
Hic ugrasin yok yada bu insanlari cok seviyosun onemsiyosun ama seni sevmedikleri icin cildiriyosun
Neyse tavsiye veremicem bende bunlari,yazdim

amanede herşeyi geçtimde bir insan ortalığı yangın yerine çevirip üstünede nasıl haklı çıkar ya inanamıyorum. Esasen takdir etmiyor değilim seni bir de kocan sen her ne kadar memnun olmasanda el pençe divan. Helal sana ne diyim. Yalnız eşin ve ailesi sahiden iyi insanlar. Şaşkınlıkla takib ediyorum...

ailede herkes lafa meraklı erkekler de kadınlar da hoşlanıyo bu işlerden, diğer elti evinde konuşulanı sana niye anlatıyo bi kere sen hemen gidip eşine niye anlatıyosun o yaldır yaldır annesini niye arıyo kim ne derse desin amanede boşver yaa

e okuma o zaman

yav sen önce dönde o aranın iyi olduğu eltine bir bak.
neden hemen yetiştiriyor sana.
senin iyiliğini istese:''zaten araları bozuk kızın hiç canını sıkmayayım'' der örterdi konuşmanın üzerini.
bırak sedefi önce bu eltiyle arana bi mesafe koy.

benim de zamanında yaptığım yanlışı yapmışsınız
kesinlikle aramayacaktınız
arayıp konuşup içindeki kini kusmuş size
istediği de buydu zaten
ana oğul kavga ederler,iki gün sonra unuturlar
size tavsiyem kesinlikle mesafeli olun
yanında hiç bir olay için yorum yapmayın
çünkü her kelimenizden bi senaryo oluşturabilir
eltinizle de görüşmeyin
soğuk olduğunuzu da belli edin

bu arada karı koca telefonu alıpta kv yi aramanız ayrı bir çocukluk.
hiç muhattap olma.
böyle ufak şeyler çamur gibi uğraştıkça üzerinize sıçrar.
karı koca gaz makinesi gibisiniz mübarek,birbirinizi gaza getirip duruyorsunuz.
eşine anlatmana bişey diyemem dertleşmek istemiş olabilirsin,
ama bu dertleşme:''ya böyle böyle olmuş,duydum çok kırıldım annene'' de kalmalıydı.
eltinle,kayınvalidenle bu kadar çok laçkalaşmaya devam ederseniz sonu senin evliliğine batar haberin olsun.
bazen sükunet en iyi cevaptır.

amanede ALLAH RIZASI için cevap ver öncelikle buraya. sürekli bir konu açıp bir şey diyip diğer olaya kadar susuyorsun!!!!!

eşinin ailesi ne kadar suçluysa sen de bir o kadar suçlusun. ama sen hiç kimseyi düzeltemezsin, değiştiremezsin. o yüzden kendine odaklan.

eğer iyi oldun eltin iyi biri olsaydı sana olmuş bitnmiş şeyleri söylemezdi AMA sen eşine ve kv anlatarak DEDİKODUCU oldun ve sevdiğin o eltini zor duruma soktun'

SONRA eşine anlatıyorsun ve beraber kv arıyorsun. şimdiye kadar herşeyi çözdünüz de telefonda bu olayın çözülmesimi kaldı? şimdi bu olayı hatırlatarak elinize ne geçti? keşke eltine sağol ama ilgilenmiyorum deseydin akşamda eşinle öpüşüp koklaşsaymışsınız bunun yerine. sen onlara kötü olduğunu resmen ispat ediyorsun bu hareketlerinle. zaten sevmiyorsunuz birbirinizi ne diye şaşırdın bu sözleri duyunca? zaten biliyordun neden büyük bir olay oldu? hani sakinleşecektin düzelecektin?

AMANEDE lütfen cvp ver

Amanede ne diyelim daha sana? Denebilecek herşey dendi, ama sen hala aynı yerdesin kafana takmamayı, umursamamayı öğrenemiyorsun. Ne demişse demiş, kayınvalidenin sedefi ayrı tuttuğunu, sevdiğini biliyoruz zaten değil mi? Eltine ne demeli? Niye sana anlatıyor ki böyle birşeyi? Hadi anlattı, sen neden eşine anlatıyorsun bilmiyor musun sanki annesini arayacağını?

Şimdi kayınvaliden eltinin tepesine çökücek, eltin gelicek neden anlattın diye senin tepene çökecek asıl olay ondan sonra başlayacak amanede. Üzerinden kaç ay geçmiş, kendi yuvanızla ilgilenip mutlu mesud yaşayacağınız yerde hala eşeleyip duruyorsunuz eski olayları, kendinize sorun arıyorsunuz resmen, kayınvalidene kırıldığını söylesen ne söylemesen ne? İlla sev beni, önemseyin beni diye bu çaban niye anlayamadım bir türlü ya, neyse anlayabileceğimi de, senin bu sevdadan vazgeçeceğini de zannetmiyorum..

Son düzenleme:
konunun amenedenin olduğunu görünce ne yalan söyleyeyim,cümleleri atlayarak okudum.gerçi okumasam bile artık neler yazdığını tahmin etmem bu kadar zor deil..

kayınvalidenin sedefi sevdiğini onu tuttuğunu sen dahil bütün kk öğrendi.
ya sedefle barış,kayınvalidene neler yapıyor da kendini bu kadar sevdiriyor öğren,yada milyarlarca kez yazdık yine yazıyorum boşver ailesini tüm laflara kulak tıka yoluna bak..gençliğine,evliliğine hele hele o kocana yazık..

bak gün olur bu kavgalar ters teper,olan yuvana olur.sonra gelir kocam beni boşuyor diye konu açarsın..

boş ver kim kime ne demiş ne yapmış,sen evliliğine odaklan,bunca kavgaya rağmen seni seven kocana sahip çık..

not:yazıyoruz ama boşuna amenede gelmez,gelsede mesajların içinden kaynanasını kötüleyenlere cevap verir,bizleri tınlamaz sonra kavga çıkar,amenede dahil bir iki kişi banlanır,konu kapanır..

amenede konuna tarafsız ve seni yargılamadan bakıyorum bunu bil baştan.
ancak senin ve eşinin bu son telefonla kayınvalideni arama meselesi hiç yerinde olmamış.
birkere butür olaylar telefonda konuşulmaz.ikincisi o onu dedi bu bunu dedi ile hiç biryere varamazsınız.
siz yüzdeyüz haklı bile olsanız karşınızdaki illa bir savunmaya geçer.
kayınvaliden de diğer eltine daha bir yakınsa zaten otomatikman onu savunacaktır.
kayınvalideni konuşarak düzeltebileceğini hiç bekleme.
tamam kızım sana çok haksızlık yaptım sen haklısın demesini de hiç bekleme.
bu türden olgun bir insan olsa heri ikinizi de karşısına alır adam gibi nasihat ederdi.
daha da birbirinize düşürmeye çalışmazdı.
demek ki böyle olgun-öngörülü-doğruyu gösterecek bir kadın değil.
ondan bişey beklemeyeceksin o zaman.
geriye ne kalıyor yapabileceğin bi bakalım.
mesafe koymak olabilir mi sence.
pek çok yerde pek çok kişi sana bunu tavsiye etti.
bir kez de ben tavsiye edeyim canım.
bir çizgi çekeceksin ve o çizginin ötesine ne sen geçeceksin ne de onları geçireceksin.
istersen bunu bir dene .o çizgi bir duvar olacak arada.bir denerler iki denerler ama sen taviz vermezsen laflarına laf eklemezsen -fazla ve yersiz yorumlar yapmazsan onlar da çekilirler.
böylelikle istediğin gibi evinin kapılarını örter huzura kavuşursun.
ama bu şekilde ASLA ulaşamazsın canım.
her zaman herkes doğrunun savunucusu olacak diye bişey yok.
kişisel çıkarlar olur-hesaplar olur-vs.v.s .beklentilerini düşür ama çizgini düşürme.
uzak ve mesafeli ve ketum durmayı dene bir de.
bırak kayınvaliden o eltine yakın olsun.buna sen müdahele edemezsin.
neden böyle diye de yargılama hesap ta sorma.
o eltin sana ağır hakaret mi etti tamam uzak durursun ilişkini sıfıra indirirsin olur biter.
kayınvaliden ne yapacak.yargı mercii mi o.ondan ne bekliyosunuz.belli ki taraflı duruyor.onun o taraflı duruşuna ben de sessiz ve kırgın durarak cevap verir geçerdim senin yerinde olsam.
ama bu şekilde yapmazdım.ama gençsin yeni evlisin.
herşeyi hararetle tartışmak ve söke söke hakkını almak-sana söylenen lafların hesabını alma modundasın.
bunları biraz törpülemelisin canım.
sen haklıysan bile başka bi durumda yaptığın başkaca bi hareket seni haksız gösterir-kavgacı hırslı -ağzından çıkanı kulağı duymayan bi insan gibi algılanırsın.
tamam ama kavgayı o başlattı filan da deme sakın:))
bu çocukca atışma, laf yedirme tavrından sıyrılmanı öneririm evliliğinin selameti açısından.
yukarda da yazdım tekrar edeyim genel düşüncelerim bunlar.bi abla tavsiyesi olarak al.ama bi polemik konusu çıkmasın tamam mı canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…