Ölcem mutsuzluktan

manisa ve aydın ne kadar yakın bırbırlerıne. haftasonu bıle gıdersınız bi saat mesafe. bence şımarıklık yapıyosunuz
evet arada haftasonları gidip geliyorum toplam 3 saat falan sürüyor yol ama diyorum ya olmuyor yani siz şımarıklık olarak görüyor olabilirsiniz ama ben bunu yaşıyorum şuan gerçekten çok zorlanıyorum şımarıklık bir durum olsa bu kadar uzun sürmezdi buraya ilk geldiğimden beri durum böyle

her gün gidin gelin o zaman. kendim İzmirliyim doğuda kucuk bir ilçede okudum.arada değil her hafta sonu gidin çok az bir mesafe. kardesım aydında okudu o bıle her zaman gelmıyordu izmire

Mecbur sene sonuna kadar beklemek zorundayım sene sonunda merkezi yerleştrme puani ile geçiş yapabiliyorum hemen kesinlikle güç veriyormuş çok iyi anladım bende teşekkür ederim bu arada

Mutsuzluğa gerek yok şekerim bak ne güzel geçme şansın da var. İçini ferah tut, pozitif kalmaya kendini çok sıkmamaya çalış.

Zorlanmanin sebebi nedir? Aileden ayrı yaşamak mı? Bölüm mü? Ortam mı? Yani yanlış anlama, insanlar ülkenin bir ucuna gidiyor okumak için anlayamadım tam olarak senin derdini.

kuzenlerim aydın dan istanbul a gittiler

hiç bir gün de dönelim demediler yani

aydın iyi hoş şehir de manisa nın nesi eksik

insanlar ilkokuldan sonra yatılı okuyor

her gün gidin gelin o zaman. kendim İzmirliyim doğuda kucuk bir ilçede okudum.arada değil her hafta sonu gidin çok az bir mesafe. kardesım aydında okudu o bıle her zaman gelmıyordu izmire
ya insan alışınca kolay sadece dönem aralarında bile gidenler var biliyorum ama ben alışamadım burda geçirdiğim hergün bana bir ay gibi geliyor sık gidip geliyorum ben de gene ama işin maddi boyutu da var tabi

Zorlanmanin sebebi nedir? Aileden ayrı yaşamak mı? Bölüm mü? Ortam mı? Yani yanlış anlama, insanlar ülkenin bir ucuna gidiyor okumak için anlayamadım tam olarak senin derdini.
Bölüm değil bölümden memnunum aslında ailemden ayrı kalmak , burda arkadaş edinmeme rağmen kafama uygun insan olmaması yurtta kalıyorum ve sürekli yalnızım yapcak hiçbir şey yok dağın başında bir yer zaten yapcak bir şey olsa onu yapcak insan yok , yani anladım ne demek istediğinizi ama sırf manisada okumak için bu kadar mutsuzluğa değmez bence çok iyi bir üniversitede okusam sırf bunun için dişimi sıkardım ağzıma almazdım bile böyle konuları ama işte durum ortada

kuzenlerim aydın dan istanbul a gittiler

hiç bir gün de dönelim demediler yani

aydın iyi hoş şehir de manisa nın nesi eksik

insanlar ilkokuldan sonra yatılı okuyor
Manisa'nın bir şeyi eksik değil çok güzel bir şehir benim sorunum Manisa ile değil zaten a şehri b şehri farketmez yani benim sorunum burada yapamıyor olmak benim de çevremde uzak yerlere giden arkadaşlarım var ama onlar alışmış ortamını kurmuş mutlular ben ne yapabilirim ki şimdi bu konuda kuzenleriniz istanbula gitmiş demek ki mutlular orda bir sorunları yok ben de istemez miyim burda mutlu güzel bir üniveriste hayatım olsun tabiki de istiyorum ama olmuyor ve olacak gibi de görünmüyor

Ne kadar olmuştu başlayalı göremedim yazidiysan da. Kafaya göre insan bulmak öyle pat diye olmuyor. Ben 3. Sınıfta buldum samimi arkadaşlarımı. Buraya çok sık açılıyor böyle konu. Çok büyük beklentiyle gidiyorsunuz sanırım üniversiteye. Eğer bu kadar mutsuzsan, geçiş yapma fırsatını degerlendirmen en mantiklisi.

A

Ama ön yargılısın

Ilk zamanlarda iniş çıkış olur dedi herkes ama sen alışamıyorum diye kendini kodladın

Geri dönsen de aradığın ortamı bulamayacaksın herkes ve sen değişiyorsun çünkü

Hayat sabit değil yeni durumlara uyum sağlamaya çalışmak lazım

NeverOne 2 ay oldu biliyorum da çok kısa bir zaman ama gerçekten geçmiycekmiş gibi geliyor eğer geçiş yapcaksam nasıl olsa sene sonunda yapmak zorunda olduğum için bir sene sonunda daha kesnin bir karara ulaşırım duruma bakarak diye düşünüyorum . Doğru söylüyorsunuz benim beklentilerim vardı ben mezuna kaldım ve bazı arkadaşlarım benden önce kazanıp gittiler baktım hemen ortam kurdular mutlular bende bir beklentiyle gittim o yüzden ama beklediğim gibi olmadı tabi

Haklısınız emin olun çabalıyorum bazı güzler iyi geçiyor gibi oluyor ama genelde mutsuzum en azından bu senenin bitmesini beklemek zorunda olduğum için burada daha geçireceğim çok zaman var duruma göre belki de ilerde daha iyi olur (inşallah )

2. Senenin ortasına doğru alışıyorsun.İlk sene ben de gün sayarken şimdi hiç bitmesin diyorum:) Ama lise gibi değil yine de tabi.

2. Senenin ortasına doğru alışıyorsun.İlk sene ben de gün sayarken şimdi hiç bitmesin diyorum:) Ama lise gibi değil yine de tabi.
Gerçekten mi ya böyle diyenleri görünce nasıl özeniyorum anlatamam :) Lise gibi hiç olamaz herhalde bence de benim de lise hayatım çok güzel geçti ama belki alışırım buraya da bu sene sonuna kadar bakalım neler olacak :)

Ben lisede 1 ayda alışmış ortam yapmıştım ve tüm yıllarım acısıyla tatlısıyla çok güzel geçti.Ancak liseye başlarken ki karakteri ile üniversiteninki bir olmuyor.Lise'de çocukluğun verdiği heyecan, neşe, umut varken üniversiteye gelince ister istemez bıkkınlık, yabancılaşma ve durgunluk oluyor insanda.İnsanlarla istemesen bile kaynaşıyorsun zamanla.Ama ben her gün okula giderim hastalık va hariç bu da çok önemli.Sıkılsam da ders için gittim hep.Şimdi ders bahane sevdiğini kesmek şahane

Ya o kadar güzel ifade ettin ki anlatamam . Gerçekten tam da dediğin gibi .benim devamsızlık yaptığım oldu açıkçası perşembeleri aydına gittiğim için bazen cuma günleri gelmediğim oldu ama ben de devamsızlık yapmak istemiyorum artık özellikle vizelerden sonra anladım ki yapmamam gerekiyormuş zaten cidden alışmak istiyorum ya ben de şimdi aydına dönmenin de kötü tarafları olcak elbette bu sene sonuna kadar alışırım inşallah

Benim de ilk yılım.Devlet yurdundan aparta geçtim.Çok rahatım.Ben ilk ay çok kötüydüm zaten her hafta eve gittim ve her hafta ağlayarak döndüm.Şöyle söyleyeyim ben alıştıysam herkes alışır ,sadece kendine izin ver.Ben orda üzüntüden ilk 3 gün 3 kilo verdim sen düşün artık durumumun kötülüğünü.Sadece kendine izin ver pes etme.Ortamı falan da boşver ,zamanla kafana uyan birileri çıkacaktır.Derslere ver kendini ve sık sık gitme .Mesela 1 ay gitme yılbaşında git ailenin yanına.Sık sık gidersen zaten adapte olamazsın.Ben bu ay derslerime vericem kendimi full.Yılbaşında gidicem mesela ,zaten 2 haafta sonra ara tatil.
Bak gerçekten güçlü ol,bunlar basit nedenlermiş mutsuzluk için ben onu anladım ,ben de ilk ay demiştim geçiş yapıcam diye.Klişe bir laftır zaten bence istisnasız herkes söyler.Allah sağlık derdi vermesin.
Biraz imkan varsa apart veya özel yurt tarzı bir yere geçmeni öneririm,devlette kalıyorsan ,daha çabuk alışırsın.

Ben de devlet yurdunda kalıyorum canım ama yurttan memnunun oda arkadaşlarım son sınıf ama çok iyi kızlar bu rahattan olmak istemem bir de . Benim de kendimi derslerime vermem lazım biliyorum 2 sınav notum çok iyi gelmedi o yüzden ben de bu ay ağırlık vereceğim biraz daha. Ben de arada kendime diyorum kendine gel böyle şeylere üzülme alışırsın diye bazen işe yarıyor ama genelde yaramıyor işte inşallah ben de alışırım canım senin alışabilmene sevindim :) Bu günler gelip geçer umarım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…