Öldü ama hırsımı alamıyorum...

Metaphora

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2008
2.502
54
118
35
İstanbul
hayatımda kimseye beddua etmedim.ama çocukken bişeyler yaşadım,ve o kişiye karşı çok büyük hırsım kinim var.gün içinde aklıma gelmiyor,hiç düşünmüyorum,ama bazen adı geçiyor yada birşey onu hatırlatıyor ve öfkeleniyorum.içimdende dışımdanda kendime hakim olamayıp o kişi için kötü konuşuyorum beddua hatta küfür ediyorum.

beddua etmek günah biliyorum ama ölmüş birine bunları demem daha mı günah?
birde gülmeyin ama bazen fena tırsıyorum ruhu beni rahatsız eder başıma bahtsızlıklar gelir diye.

biliyorsunuz toplumumuzda bu konu tepkiyle karşılanır.iyi de olsa en ufak şeyde aman ölünün arkasından konuşmayalım derler.

haklı sebeplerim olduğunu da düşünüyorum,ama tabi hemen Allahım affet sinirden hepsi diye tövbe ediyorum,ve yine aklıma gelince tekrarlıyorum.

şimdi diyceksiniz niye açtın bu konuyu diye..saçma ama büyük günaha girmediğime inanıp kendimi rahatlatmak istiyorum. ayrıca ruhu beni rahatsız eder mi sizce?öyle büyülü olaylara inanmam yok sesler çıkarırmış görüntüler görürmüşsün falan diye de,şanssızlık bahtsızlık getirir diye korkuyorum böyle birşey olabilirmi?

psikolog demeyin,önceden gittim,zaten atlatamadığım unutamadığım şeyler yokki benim sadece öfke doluyum.

(bu arada taciz olayı falan yaşamadım yanlış anlaşılmasın)

canım ne olmuşsa olsun ,ne yaşanmışsa yaşansın o kişiye beddua etme.. ölü ya da diri iyi değil. beddua sahibine döner er geç. sen Allah a havale et. zaten yaptıklarının cezasını o tarafta çekiyodur ,kim bilir..

ruhu muhu gelmez korkma!

ama yaptığın büyük saygısızlık... ölmüş gitmiş artık ondan kimseye zarar gelmez o allahla olan hesabını veriyor şuan. normalde dedikodu bile hakka girmek sayılırken ölen bi insana bu şekilde konuşmak hiç doğru diil

sana ne yaptığına bağlı,mesela taciz ,tecavüz ,sevdiğim birine büyük zarar verme gibi olaylar olursa ben de aynı duyguyu hissederim.Ama ne yaşadın çok zor bir şey mi,affedilemez bir şey mi?

ruhu gelebilir bence.ben ruhlara inanıyorum
çekim yasasına da inanırım.
o kişiye yükleme mutsuzluğunu.ölmüş gitmiş.ölünün arkasından düşmanın bile olsa kötü konuşmazsan daha iyi hissedersin.

ne ruhu kız deli misin
vefat etmiş gitmiş işte boyut değiştirdi o senin algıladığın bir biçimde yaşamıyor artık seni rahatsız edemez yani.
ama sen öfkeni dindir artk ne şekilde yaparsn bilmiyorum..
bi de ağzından cıkanlara da dikkat et beddua döner dolaşır sahbini bulur derler.. birine bi bela okudunmu ya bu şekikde vicdan azabı ya bi korku yani ucundan kıyısından sana da zararı gelir.
en güzeli Allaha havale ediceksin bu konu üzerinde de düsünmiceksin.

valla bu duyduğun nefret sadece sana zarar verir bence canım, sonuçta o ölmüş gitmiş, ardından istediğin küfrü et, umrunda değildir o insanın, ölmüş ya, daha napsın, daha ötesi var mı:roflol::roflol:
ruhumu muhuda gelmez korkma, gelse bile cevap hakkı doğduğundan, en fazla, dediklerini aynen sana iade eder, napcak başkakaydirigubbakcemile3
şaka bi yana da unut gitsin canım ya, bu nefretin sana ne faydası olabilir ki, seni negatif duygulara sürüleyip, moralini, bozmaktan başka:hulya:

Son düzenleme:
şiddet gördüm kızlar.hatta işkence.ayrıntılı anlatmak istemiyorum çünkü eminim istemediğim yorumlar yazılacak,ve uzun bir konu

ruhu peşimde dolanır diye şeylere bende inanmıyorum zatende negatif anlamda etkiler diye korkuyorum arkadaşın dediği gibi çekim yasası falan.

sadece benim değil birçok kişinin canını yaktı,ve çok kötü bir şekilde can verdi,vücudunun her bir parçasını başka yerlerden topladılar,ondan nefret eden babam bile ölüsünü morgta tespit edince üzülmüş.ama ben üzülemiyorum işte..

Allahtan bulmuş işte siddet uyguladığı kişilerin ahı tutmuş

çok güldürdün beni canımkaydirigubbakcemile3

yok zaten o kadar küfre ruhu gelse ben bunları yazıyo olmazdım heralde.a.s

başıma gelen birşey de yok ama acaba diyorum bu adama bu kadar küfür ettiğim için acısı çıkarmı,çocuğum olur onun gibi ruh hastası olur falan,ben böyle şeylere inanıyorum

akannehirakannehir üzüldüm canım bu kadar ciddi bişey olduğunu düşünmemiştim, ama gördüğün gibi ettiğini bulmuş, bu içini biraz soğutmuştur en azından:teselli:

başıma gelen birşey de yok ama acaba diyorum bu adama bu kadar küfür ettiğim için acısı çıkarmı,çocuğum olur onun gibi ruh hastası olur falan,ben böyle şeylere inanıyorum

canım ya, çocuğundan falan çıkmaz bence ama sonuçta küfür ettikçe onu hatırladıkça negatif duygulara boğuluyorsun ve kötü etkileniyorsun, yaşadıklarını okuyuncada, yaşamayan bilmez herhalde, unut demek kolay, ama unutması zor olsa gerek
:teselli:

Aslında birazda olaya baglı yani ne yaptıgına
Keske anlatsan olayı yaa cok meraklandım

ınsanın olaylara bakış açısına göre değişir.Benim başıma gelse bu olaylar ben de aynı şeyi hissedebillirdim,annemin ya da babamın başına gelse kesinlikle aynı hisler ibeslerdim.Ama uzaktan bakıp yorum yapınca ölmüş gitmiş demek daha kolay.

giden geri gelse mezardan babam çıkardı derlerya aynen öyle
daha kimsenin ruhu falanda gelmedi uyduruk hikayelere inanma onlar filmlerde
zaten dediğin gibiyse öbür tarafta bayağı bir meşguldür
hem bırak bedduayı zaten alacaklarının tahsilatı öbür tarafa kaldıysa karlı olan sensin

Bence de o gayet meşguldur diye düşünüyorum Allah bilir tabii orasını..
Ha şu var ki sen beddua etmesen bile Allah görüyor haklıyı haksızı dolayısıyla ahirette eğer bu kişiye hakkını helal edersen daha çok sevap kazanıyormuşsun diye duymuştum.Ha deersen ki bu kolay mı? Çok zor..Ben bedduadan nefret ederim ama hakkımı helal etmediğim bir kaç kişi var..
Bence rahat ol canım kalbini bu düşüncelerden uzak tut..Su akar yolunu bulur..Başka şeyler düşünmeye çalış ve hayatına devam et.

bu kişi babamın kuzeniydi.beni döverdi aynı ortamda olduğumuzda(akraba olduğumuz için illaki aynı ortamda bulunurduk ve ortalıkta dövmezdi o yüzden başta inanmazlardı bana,sonradan farkettiler cidden dövdüğünü),ailen birşey yapmadımı derseniz,babamla birbirine girmişler ve babamın parmağını ısırmış kötü bir şekilde,dikiş atılmış babamın parmağına ve hala izi durur,birazda hissizlik var parmağında.(bunları sonradan annem anlattı)

babam vurmak istemiş birgün sinirlenip,almış silahı çıkmış yola annem geri çevirmiş yalvar yakar.(sadece benim olayımdan dolayı değil çok şey var ve babam şiddete karşı bir insandır lütfen onu yargılamayın)

polis birşey yapmadımı derseniz,zaten kısa süreli hapse girip çıktı,ama genel olarak her şeyi yaptı suç makinasıydı resmen.

kahvehane işletiyordu ve bir sene boyunca kira ödemedi,korkarlardı ondan kira almaya.düşünün böyle bir adamdı

küçükken bir akrabada otururken yaramazlık yapıyordum,babannemde ondan korktuğumu bildiği için 'otur yoksa x'i çağırırız' demişti.ve ben blöf sanmıştım ama adam gelmişti cidden.. beni tutup 4.katta balkondan sallandırmıştı,zor almışlardı elinden.tabi ben babannem benim için çağırdı sanıp yıllarca babanneme soğuk davrandım ama meğer adam tesadüfen gelmiş,bunu babannem söyledi.

madem tesadüf adam seni niye balkondan sarkıttı ve babaannen sustu mu,dur demedi mi akannehir allah merhamet versin .Üzüldüm canım ,zor şeyler yaşamışsın ama allahından bulmuş zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…