Öldü ama hırsımı alamıyorum...

ruhu şu an çok meşgul emin ol seninle uğraşacak vakti yoktur onun
bence siz daha hırslanıp kendinize etmeyin ve şunu asla unutmayın ne olursa olsun hakkınızı helal edin.allah onun cezasını verecektir.
kimsede hakkımı bırakmam ne yaşarsam yaşayım helal ederim allahım biliyor nasılsa herşeyi
bu dünyada canımı sıkanı birde ahirette sıratta helallik almak için karşımda göremem valla
o yüzden siz havale edin en güzelini rabbim bilip yapacaktır

Bence yanlış yapıyorsunuz..
Onun kötü olduğunu düşünerek bu şekilde hareket ediyorsunuz fakat o zaman ondan farkınız kalmaz ki :1closedeyes:
Hatırlamamaya çalışın, aklınıza geldiği zaman da tövbe estağfurullah deyip geçin.
Ruhu falan gelmez merak etmeyin siz yeter ki hırsınıza yenik düşmeyin..

Umarım en yakın zamanda sorununuz çözülür.
Allah başka dert vermesin kaydirigubbakcemile5

kızlar artık eskisi gibi değilim öyle aklıma gelince parlamıyorum,ama içimde nefreti var,onu da atıcam zamanla,gerçekten kin kötü bir duygu ben de inançlı biriyim o yüzden aşmam gerek.

amaaa... hak helal etme durumuna katılmıyorum.ben ona hakkımı helal etmediğim için neden kötü olayım ki?kaldı ki burda karşı tarafın bir gram haklılığı,yada yaptıklarının bir nedeni sebebi açıklaması yokken...

kesinlikle helal etmiyorum bu konuda fikrim değişmeyecek,o bana ve aileme acılar yaşatsın,bende birşey olmamış gibi hakkımı helal ediyim...yok öyle şey...

bu kişi kız çocuklarından nefret ederdi,karısı da kız istediğinden hamile kalıp duruyordu,6 tane çocuk yaptılar hepsi de erkek(Allah işini biliyor)

sadece bana değil etrafındaki bütün kız çocuklarına zarar verirdi,nasıl bir geri zihniyet anlamıyorum sanki seni dünyaya getiren leylekti!!klava:

benzer bi durumu ben de yaşadım,2 yıl önce benim de bir sapığım vardı kimselere anlatamadığım( yalnızdım ve kimseyi tanımıyordum o yüzden paylaşamadım kimseyle) çok huzursuz günler geçirdim onun yüzünden,beni en son rahatsız edişinin üstünden 15 gün falan geçmişti ki öldüğünü öğrendim.çalıştığı yere gitmek zorunda kalıyorum hala,içim bi tuhaf oluyo sanki bi yerden fırlayacak gibiakannehirama günlük hayatımda aklıma getirip huzursuz etmiyorum kendimi,onsuz ne kadar mutlu olduğunu düşün canım,ve sana bir daha asla rahatsızlık veremeyeceğini,kendini iyi hissetmeye çalış,çokj iyi anlıyorum çünkü yaşadıklarını.

bilmiyorum yeni mi öldü,eğer yeniyse ve o yüzden bu duyguları yaşıyorsan mutlaka geçecektir emin olabilirsin

Valla inanır mısın aynısını ben de düşünüyorum sinir olduğum tipler için. Bunca yaptıklarına rağmen bu gerizekalı bi kaç tip "cehalet" kontenjanından affedilir cennete gider de ben de sırf kafam çalıştığı için her bi günahım 1000'le filan mı çarpılır acaba ? alsanaalsanasmile

ılahi adalet denen şey de burada devreye giriyordur diyip kendimi rahatlatıyorum. Herkesin günah katsayısı başkadır ve kimsenin en küçücük hakkı kimsede kalmıyordur, öyle bi hesap sistemi vardır diyorum. Diğer arkadaşların da dediği gibi, o kişi dünya sınavını tamamlamış, yaptıklarının hesabının bir kısmını vermeye başlamıştır belki- Allah bilir-. Sen de sınavın tamamlanıp o tarafa geçtiğinde hesaplaşırsınız, artık bu dünyanda bırak o adamla ilgili alacak verecekleri.Sadece sana zararı var çünküartık bu nefretin.Onun adına üzül, öyle bir insan olmayı normal hiç kimse istemez çünkü.Herkes tarafından sevilmek ve mutlu olmak varken neden öldükten sonra arkamdan bile nefret eden insanlar bırakmayı istesin ki akıl sağlığı yerinde olsan bi insan? Onun da çocukluğunda gençliğinde olmuş kötü şeyler vardır belki öyle düşün.Yazık, hem kendi dünya hayatına etti hem de çok büyük olasılık ahiret hayatına etti.

Hakkını helal etme konusunda ise, bence de etmemek senin bileceğin iş.Allah da öyle dememiş mi zaten? Kul hakkıyla karşıma gelmeyin onu ben affedemem dememiş mi? Bu kul hakkı meselesini düşündükçe Allah'ı daha çok seviyorum. "Ben yaratanım, tabii ki de herkesin herkesteki hakkının helalliliği de benim bilecegim iş" dememiş. Tevazu desem insana özgü bi sıfatı yakıştırdığım için günah mı olur bilmiyorum demek istediğimi anlatabilecek opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
Boşver ya beddua ederek yine kendini cezalandırırsın üzülme bunun içinde kendini zorlama ama sevinmede eden bulur öbür dünyada hakkını alıca yüreğine su serpilecek böyle düşün beddua etme

marjinalfaydalı aynen canım kul hakkından hem çok korkuyorum hem de bana güven veriyor,dediklerin çok doğru kimse bu kadar nefret edilmek istemez,aklından zoru varmış demekki,acınası bir insan...

bi bakıma da kader diye bakıyorum ne biliyim belkide onları yaşamasam şimdiki kadar olgun olmayabilirdim,bu beni korkak ödlek içine kapanık biri yapmadı aksine artık daha cesaretliyim,kendime güvenim var,

ayrıca 2 tane küçük kardeşim var onların üstüne titriyorum koruyorum,her gün ne yaptıklarını konuşuyoruz sohbet ediyorum belki benim gibi başlarına birşey gelmiştir de anlatamıyorlardır diye.
yani yaşadıklarımdan dolayı iyi bir abla oldum diyebilirim.

adamın resminden dart falan mı yapsam belki öfkem geçer:1rolleyes:

Canım buna benzer bir olay da ben yaşadım..
Küçükken ben çok ağlarmışım.. Bizim de yan komşumuz bir teyze vardı..
Bir gün ezan okunurken gelip pabuçla ağzıma vurdu ağzım patlamıştı..
Öldüğünde de hortlar inşallah demiştim..
Ama çok takmıyorum geçmişte kaldı nur içinde yatsın diyorum şimdi :)

Ama iyi hatırlamıyorum yani... bana hep burguş geliyorum derdi bende odama saklanırdım... kaydirigubbakcemile3

Boşver herkes yaptığının bedelini öder bunu unutma...
Sen beddua etsen de etmesende bunun karşılığı ödenir ...

canım çektirmiş oldugu belli ölen kişinin galiba yakın biri idiki baban teşhis etmiş sen genede boş ver bedua etme 40 evden 40 eve dolanır sahibinin başını yer derdi nenelerimiz o yüzden beduayı bırak allahından bul demen kafi zatiki anlatıgına görede bulmuş cehennemde hesabını veriyordur boş ver sen rahatına bak yaşadıklarını unut diyemem yer etmiş ruhunda unutamazsın ama aklına getirmemeye çalış üzülme hayat üzülmeye deymicek kadar kısa

haklısın canım,bu konuda konuşmaya daha fazla gerek yok sanırım,konumu kapatabilirsiniz

hepinize teşekkürler kızlarzemuszemus

senin bedduana kalmaz zaten canım
onun belasını Allah verir
küçük çocuğa yaptıkları büyüğe yaptıklarından daha günah
adam ölmüş bişi yapamaz sana
bişiyi de dokunmaz
ama bedduayı ben sevmem hoş okadar canım yansa ben de ederdim sanırım
Allah hakkını sorsun diğer tarafta
zaten ölürken bile feci bi halde gitmiş

he bide deliler yargılanmaz dedikleri
kendini bilmiosa geçerli
bu adam işyeri işletmiş yemesini içmesini gezmesini eğlenmesini bilmiş
deli denmez buna
psikopat denir sakat değil bişi değil
elbet yargılancaktır

ruhun sızı rahatsız etcen dusunmuyorum acıkcası..
ama kınınızı ofkenızıde anlıyorum kım bılır neler yaşadınızkı bukadar canınız yandıkı nefret dolusunuz..
ama o kısı vefat etmıs artık yolunuza cıkmıycak huzurunuzu kacırmıycak onu gecmısde bırakıpda kendınıze bı yol cızmelısınız sızde takıntı olmus resmen..

ölmüş bi insanın ruhu gelmez. hic tasalanma bu konuda.
ayrıca size her ne yaptıysa buralara kadar yazma ihtiyacı duydugunuza göre üzücü unutulmicak bişi.
beddua etmek günah degildir. sadece yerinde edilmeldir.magdur olmus hakkı yenmiş insanın beddua etme hakkı var. ama etmemek Allaha bırakmak elbette daha ii olur.
sakız gibi süreklı agızda beddua kullanmak sakıncalıdır .
dualar ve beddular kaybolmaz. bir gun mutlaka yerini bulur.
öldü diye ona acımıyorum şahsen. bi insan öldü die iyi biri olacak degilya.
her ne yaptıysa size Allah ondan onu zaten cıkarcak ahirette.

ölmüş insana beddua edilse bir işe yarıcanı zannetmiyorum,ölmüş gitmiş.kötü biri ise zaten obür tarafta cezalandırılacak.olan kendine olur diye düşünüyorum, çünkü beddua geri döner diyorlar,bende zamanında çok beddua etmişşimdir,bazen tam tersi oldu bazen tuttu,ama yaşayan kişilere,ölse zaten beddua geçmez diye düşüncem.zaten kemik olmuş gitmiş......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…