Öldüresiye dayak

O kadar haklısınız ki.
Aslında kanunlar yetersiz tabi ama kanunlar olsa da bu kadınlar bunu kabulleniyor.
Vicdanen rahat olmaya çalışıyosun görünce göz yummayı öğreniyorsun.
Bunu öğrenmeye çalışıcaz artık .
Aslinda bir zamanlar kizardim etraftakiler mal mal bakiyor diye. Ama okadar cok okay varki kavgalari ayirt ederken oldurulen mahsumlar, yada daha sonradan sıkıştırılıp oldurulenler.
Yazik gunah.

Kızlar ;

Az önce yaşadık bu olayı.İşyerimizin orada bir adam kadını öldüresiye dövüyor.
Yerlerde sürüklüyor karnına yumrukla vurmalar.
Babamda adamın kadını öyle darp ettiğini görünce koşuyor.
Adamı bir temiz dövüyor.

Sonra noluyor tahmin edin o sırada sivil bir polis yoldan geçerken ayrılın yoksa silah çekerim diyor.
Ayrılıyorlar babamda kadını dövdüğü için adamı hırpaladığını söylüyor.
Aldığı cevapsa müdahale edemezsiniz bizi aramanız gerekiyor.
Ya öldürseydi diyorum siz karışamazsınız diyor.

Sonrada kadın cinayetleri diyoruz.Adam yanına 5 kişi toplamış işyerimizi basmaya geliyor.
Yanında da kadın var hala eşinin yanında hiçbirşey olmamış gibi.
Nasıl bir toplum olduk biz ya.
Polisi aradık 10 dakikadır gelicerkler.
Ya kadını öldürseydi ?

Oyle bir toplum olduk ki artik duyarli olmak suc biraksaydiniz oldurseymis madem, o ladar dayak yedikten sonra utanmadan birde kocasinin pesine dusup dukkaninizi basmaya geliyorsa o kadin.

KeediciK KeediciK

Zaten yardım isteyen insan imdat diye bağırırdı. Ben de üniversitede çok gördüm sana ne benim özel hayatımdan diyeni o yüzden imdat denmediği sürece bulaşmam.

Bana da ders oldu.
Dediğin gibi yardım edin çığlıgını duymadan müdahale etmem.
Yoksa dayak yeriz bizi öldürürler bu zihniyetler.

Kızlar ;

Az önce yaşadık bu olayı.İşyerimizin orada bir adam kadını öldüresiye dövüyor.
Yerlerde sürüklüyor karnına yumrukla vurmalar.
Babamda adamın kadını öyle darp ettiğini görünce koşuyor.
Adamı bir temiz dövüyor.

Sonra noluyor tahmin edin o sırada sivil bir polis yoldan geçerken ayrılın yoksa silah çekerim diyor.
Ayrılıyorlar babamda kadını dövdüğü için adamı hırpaladığını söylüyor.
Aldığı cevapsa müdahale edemezsiniz bizi aramanız gerekiyor.
Ya öldürseydi diyorum siz karışamazsınız diyor.

Sonrada kadın cinayetleri diyoruz.Adam yanına 5 kişi toplamış işyerimizi basmaya geliyor.
Yanında da kadın var hala eşinin yanında hiçbirşey olmamış gibi.
Nasıl bir toplum olduk biz ya.
Polisi aradık 10 dakikadır gelicerkler.
Ya kadını öldürseydi ?

İşte bu yüzden artık kimse karışmıyor böyle şeylere
Çünkü kadınların kocamdır döverde severde, karı-koca arasına girilmez vs... gibi halleri var, kendileri izin veriyor bu muameleye

İnanmıyorum ya senin çabana niyetine bak onun verdiği karşılığa bak müstahak o kadına o zaman diycem olmayacak

Yine de işte kadındır destek olalım diyoruz.
Böyle hemcinslerimizi görünce bize yaşatılan hiçbir duruma sasırmıyorum.
Erkekler tabi ki kendini haklı görür.
Üstün görür.

Aslında böyle durumlarda polisin tavrını normal bulmuyorum.
Gecen sene üniversite de dersi beklerken sınıfta tektim ve okulun hademesi bana saldırdı öpmeye çalıştı korktum kaçtım. Daha sonra başka bir gün eve giderken beni takip edip selam verdi durumu bilen bi arkadaşım dayanamadı bunu bir güzel dövdü.
Sonra yanımıza polis geldi ve beni bir güzel azarladı neden arkadaşlarına anlatıyosun bizi neden aramiyosun diye siz dövdünüz o suçlu değil siz suçlusunuz dedi.
Ee dedim kamera yok bisey yok bunun bana saldırdığını nasıl ispatlayacağım size.
Olsun yine de bize diyecektin dedi bizi sorguladı bizi azarladı. Adami bırakmıştı
O yüzden babaniz en doğru olanı yapmış

İşte bu yüzden artık kimse karışmıyor böyle şeylere
Çünkü kadınların kocamdır döverde severde, karı-koca arasına girilmez vs... gibi halleri var, kendileri izin veriyor bu muameleye

İnsanların bu duruma karışmamasını daha doğru buluyorum artık.
Çok karşı çıkan biriydim ama maalesef.

Aslında böyle durumlarda polisin tavrını normal bulmuyorum.
Gecen sene üniversite de dersi beklerken sınıfta tektim ve okulun hademesi bana saldırdı öpmeye çalıştı korktum kaçtım. Daha sonra başka bir gün eve giderken beni takip edip selam verdi durumu bilen bi arkadaşım dayanamadı bunu bir güzel dövdü.
Sonra yanımıza polis geldi ve beni bir güzel azarladı neden arkadaşlarına anlatıyosun bizi neden aramiyosun diye siz dövdünüz o suçlu değil siz suçlusunuz dedi.
Ee dedim kamera yok bisey yok bunun bana saldırdığını nasıl ispatlayacağım size.
Olsun yine de bize diyecektin dedi bizi sorguladı bizi azarladı. Adami bırakmıştı
O yüzden babaniz en doğru olanı yapmış

Zaten kamera bile olsa taciz artık normalleşti sanki.
Babamda cezayı kendim verim dedi.
Hoş adam şikayetci olsa başı ağrıyacaktı.

Eşimle bigün yürürken karanlıkta bi arabayla uğraşan bi adam gördük.Adam arabayı soyuyodu.Arabanın camını kırdı içerden bişey aldı kaçmaya başladı.Eşim peşine düştü baya kovaladı ve yakaladı.Polis çağırdık geldi falan.Polis gelince bize ne dese beğenirsiniz?

"Abi ne uğraşıp kendini tehlikeye atıyosun?bunların üstünde bıçak silah falan oluyo.Yakaladın da noldu sanki?şimdi götürüp serbest bırakcaz.Günde bunun gibi kaç tane geliyo, hepsini içeri alsak ülkeye bin tane daha yeni hapishane gerekir."

Biz şok modundayız tabi.Sizinkisi de bu hesap olmuş.

valla maalesef geç kalıyorlar ne denebilirki
babanız arada kalmış ama
burada da oluyor olmuyor mu sürekli kadın şiddet görüyor aldatılıyor ama yine devam ediyor
kimi maddi yetersizlikten ailesi sahip çıkmadığından
kimi de hala seviyorum da seviyorum diye diretmesinden...

Bir kadının kendisine yapabileceği en büyük kötülük.
Haklısınız tabi ki maddi yetersizlik ya da diğer sebepler belki.
İnsan isteyince çaresini buluyor da ezikleşmeyi kabul ediyorlar.

Eşimle bigün yürürken karanlıkta bi arabayla uğraşan bi adam gördük.Adam arabayı soyuyodu.Arabanın camını kırdı içerden bişey aldı kaçmaya başladı.Eşim peşine düştü baya kovaladı ve yakaladı.Polis çağırdık geldi falan.Polis gelince bize ne dese beğenirsiniz?

"Abi ne uğraşıp kendini tehlikeye atıyosun?bunların üstünde bıçak silah falan oluyo.Yakaladın da noldu sanki?şimdi götürüp serbest bırakcaz.Günde bunun gibi kaç tane geliyo, hepsini içeri alsak ülkeye bin tane daha yeni hapishane gerekir."

Biz şok modundayız tabi.Sizinkisi de bu hesap olmuş.

Hani insani görev diyoruz ya.
Onu da yapınca haksız oluyoruz.
Bir bakıma da bu kadar psikopat insan olunca canımızı korumak adına görmezden gelmek durumunda kalıcaz.

Zaten kamera bile olsa taciz artık normalleşti sanki.
Babamda cezayı kendim verim dedi.
Hoş adam şikayetci olsa başı ağrıyacaktı.
Bende sırf bu yüzden adamı şikayet edemedim çünkü polis siz dövdünüz onun sizi şikayet etme hakkı var dedi bize hak bile tanımadılar.Babanizin tavrını son derece haklı buluyorum en doğrusu bu

Bende sırf bu yüzden adamı şikayet edemedim çünkü polis siz dövdünüz onun sizi şikayet etme hakkı var dedi bize hak bile tanımadılar.Babanizin tavrını son derece haklı buluyorum en doğrusu bu

Trajikomik olanı bu halimize şükrediyoruz.
Bende bugün bizden şikayetci olmadı diye sevindim bi ara.
Bizim şikayet hakkımız yok.

kızlar yine de siz siz olun öyle bir kadını bırakmayın ortada
beni babam dövdüğünde tek istediğim birisiinin gelip yardım etmesiydi ama gelene ben babasıyım karışmayın dediiği an millet geri dönüyordu
lütfen öyle seyirci de kalmayın birkaç dengesiz kadın eşimdir sana noluyor dese de eminim o yardımınıza ya da desteğinize ihtiyacı olan da vardır..

İşte bırakmayınca siz suçlu oluyorsunuz.
İzlesende için el vermiyor.
Yardım çığlığını duyana kadar müdahale ettiğinde suçlu olunuyor.

Hangi devirdeyiz bu bir cahillik acaba kadının korktuğu birşey mi varda dayağı yiyip tekrar o adamın yanında duruyor

Ben zaten o kadar erkeğin içinde beni görsün ki güven duyup içeri gelsin dedim.
İlk aklıma gelen adamdan korktuğuydu.
Ama ona rağmen kocam kocam dedi.

Back
X