Ölecegimizi bile bile nasil yasiyoruz:( :(

Elseven

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2015
904
500
18
37
Buaralar olum korkusu var bende cok kotuyum en cokda allah gecinden versin annem babam konusunda ben buyuuorum cocugum buyuyor diye sevinemiyorum cunku aklima annemle babam geliyo , peki onlar ,biz buyudukce onlarin zamani doluyormu allahim cok uzuluyorum yardim et bazen hayal kuruyorum kizim buyucek dugunu olcak cocugu olcak ins diye .peki anne babam bunlari gorebilecekmi? Toprak olucaz bigun inanabiliyormusunuz? Sevdiklerimiz,,,,aslinda hepimiz yasayan olu gibiyiz gibi geliyor bana cunku hepimiz birgun cenaze olucaz , hayata kendini cok kaptirinca insan bunlari alaya bile vurabiliyor kendinin birgun cenaze olucani hic dusunmuyor ,ya dogrusu dusunmemek tabi ama ben en cok da anne babami dusubuyorum engel olamiyorum bu dusunceye hep dua ediyorum rabbim uzun omur ver onlara diye , biriyle konusurken onun ölmüş goruntusunu goruyorum sanki herkezi o sekilde aklimdan muhakkak geciruyorum bana biseyler deyin nolur hic iyi degilim ve iyiki varsin kk ,,bir derdim var a slk konu aciyorum lutfen alaya almasiin kimse , bana iyi geliyor buraya icimi dokmek,

Sakıncalı şeyleri kurcalıyor aklınız. Doğanın kanunu maalesef ki bu. Herkes bunun farkında ama by dünya da ne yaptığımız, nasıl yaşadığımız kimlere nasıl davrandığımız hepsinin bir amacı var. Geleceği ve en kötüyü düşünmekten şuanki zamanı kendinize zehir ediyorsunuz

Gayette yasaniyor can tatli,yasam tatli,evlat sevgisi tatli...Olüm aklina bille gelmiyor insanin.Bize göre hep baskalari öluyor zaten.Ama sizinki normal degil yardim alin kiziniza da bu psikolojiyi yansitirsaniz cok etkilenir...

Ölüm güzel şey.
Belli bir yaştan sonra insanın umduğu da bir şey. Sağlık gidiyor, gençlik gidiyor, hayat zorlaşıyor, ihtiyaçları göremiyorsun, e daha yaşayıp ne olacak?
O yüzden hep derim, uzun ömür isterken 2 kere dusunmek lazım
Sağlıklı ve uzun ömür.

Takıntı hale getirecek bir şey yok, hayatin doğal seyri aynı zamanda. Yemeyi, içmeyi, uyumayi, tuvalete gitmeyi takıntı haline getiriyor musunuz? Hayır. Bunların üzerine düşünüyor musunuz? Hayır. E ölümden ne istiyorsunuz?

Her canlı birgün ölümü tadacağına göre, kalan zamanımızı dolu dolu tadını çıkararak yaşamanın nesi yanlış olabilir?
Allah herkese sıralı ve hayırlı ölüm nasip etsin demekten başka çaremiz yok bu duruma.

Ohoo böyle düşünürsek psikoloji falan kalmaz kafayı yeriz
Hayat güzel , sevdiklerimiz yanımızda sadece şu anı düşün .
Yoksa başımıza neler gelir bilemeyiz tabi , hayat bu .
Yedim zaten iyicie kafayi yalnizliktan bu hale geldim birazda

Bazen nasilsa olucez diye bir sey bile yapasim gelmiyo hele gezmek okadar anlamsiz geliyoki buaralar allahim yardim et

ay bu kadar olur canım ya.
biraz önce abdullah gül ün kayınpederinin vefat haberini izliyordum. ve inan aynı dakikalarda ben de aynı şeyleri düşünüyordum şuanda. 76 yaşındaymış ve hemen benim de malum senin düşündüklerin aklıma geldi. rabbim gecinden versin hayırlı ölümler versin hepimize ama insan cidden korkuyor hem sevdikleri hem kendi için.
inan içimden az önce böyle bir konu açmak geldi . şok oldum aynı şeyi düşünmemize

Evet bazi yaslilarin ölümu umduna sahit oldum vay be dunya ne tuhaf

O halde yalniz degilim canim

Bazen nasilsa olucez diye bir sey bile yapasim gelmiyo hele gezmek okadar anlamsiz geliyoki buaralar allahim yardim et
Tersi bir psikoloji daha sağlıklı değil mi?
Bize verilmiş bu tek hakkı sonuna kadar iyi yaşamak, aldığımız her nefesin hakkını vermek, dünya güzelliklerinin tüm bedenimiz ve ruhumuzca özümsenmesini sağlamak gibi...
Fani dediğimiz yer burasıysa, aksine daha bir asılmak gerek hayata.

Bazen ölümü istersin ama ölemezsin. Allah elden ayaktan düşürmeden hayırlı ölümler versin. Hiç birimiz kazık çakmayacağız. Hem bu dünya imtihan dünyası o yüzden yaşıyoruz. Allah sonsuz hayatımız olan ahiretimizi güzel verir inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…