Ölecegimizi bile bile nasil yasiyoruz:( :(

Hiç ölüm olmadığını bir düşününce ölümün ne kadar nimet olduğu anlaşılıyor aslında . Dedelerinizin, onların babalarının onların dedelerinin vs bütün gelmiş geçmiş insanların hasta ve yaşlı olduğunu ve yaşadığını bir düşünün onlara kim bakacak buna gücümüz yeter mi ?
Ölüm ayrılık değil aksine hiç ayrılmamak üzere bir kavuşmaktır . Bu dünya geçici asıl Vuslat ahirette . . Rabbim amelleri güzel olanlardan eylesin bizi . .

Bi insan obur dunyasini hazirlamadan giderse olumden korksun namazsiz orucsuz ve daha nice... bence ona gore yasamali Allah bizi gezip eglenip ahireti unutalim diye yarstmadi ona kulluk etmemiz icin yaratti bence namaz ruhun ilacidir aklınıza olum geldikce abdest alip namaz kilin nasil huzur bulacaksiniz gorun bende cok dusunurum tanidigim bi abla vardi kapaliydi ama cok susluydu tam kapali degildi maddi durumlarida cok iyiydi yaklasik 5 yil once annesi oldu ve gomdukleri gibi mezara bi yilanin girdigini gordu kadin ogunden sonra oyle bi degisti giyimi akli fikri yasam tarzi herseyi degisti bu dunya yalanmis dedi ve nerede bi sohbet oraya gitmeye basladi hayatimiza ceki duzen vermemiz lazim arkadasim korksakta ölum var dua edelim birbirimize Rabbim hayirli olum versin

Niye bu kadar karamsarsın hayata bir kere geliyoruz değil mi ölüm korkusu hepimizde var ayrica madem böyle düşünüyorsun ahiretine yatırım yap bu dünya elbetteki yalan dünya Rabbim yardımcımız olsun yanındaki kullarından eylesin

BU anlattıklarınızın hepsini ben yaşıyorum.bEN benim beynimin içindekileri nezaman buraya yazdım diye konun sahibine baktım tekrar acaba benmiyim diye )

Ben de kötü oluyorum hemde çok.
Bunun için her namazdan sonra ahiretim için duada bulunuyorum
Tabiki başta çocuklarım ve ailem için sonra istemsiz ağlıyorum onların yokluklarını yaşıyor gibi oluyorum.
Ama sonra rahatlıyorum rabbimin vardır bildiği önemli olan bu dünya hayatına teslim olmadan ebediyet için iyi şeyler yapabilmek.Ve hep diyorum inşallah ebediyettede sevdiceklerimle birlikte olabilirim.AMİN.....

Bi ara bana da oldu. Meger gereginden fazla mutluymusum o siralar.
Kendimi sarstim ve depresyonuma geri dondum.

Dün eşimle buna benzer bişey konustuk... Dedim ki eğer dünyada 10-15 tane olumsuzluk hakkı olsaydı gelmiş geçmiş tüm insanlar onun için savasacakti dusunebiliyomusun kaosu diye yada hiç kimse ölmeseydi milyarlarca insan aklım almadı ... Karmaşa , kargaşa , zaten ölmuyosun , oldugumuz halde bunları yapıyoruz bide ölmeseydik:)

Ölümü düşünmek bence iyi bişey tabi sizinki kadar fazla olandan bahsetmiyorum ... İnsanın kendini sorgulamasını sagliyo, daha iyi nasıl yaşarız bunun hesabını yapmamızı sagliyo

Bu düşüncelerinizi biraz azaltabilirseniz verimli hale getirebilirsiniz:))

İnsan Oğlu bir kabir azabını görse iki mezarlikta yatanlarin cigliklarini duysa üçte ne zaman ölcegini bilse yaşayamazmis. Bunların üçünü yaşamadigim için gayet güzel devam ediyor hayatım hiç aklıma gelmiyor

ileriyi görme korkun var sanırım. bol bol kitap okusan aslında ne hoş olur. kendi düşüncelerin seni rahatsız etmez ufkun genişler

Cenaze olucaz
Toprak olucaz
Ne demek bunlar yaa
Onlar gecici bir surec tekrar yasamaya devam edicez obur dunyada sanki yok olucaz gibi anlatmissiniz

Ben de sizin gibiyim çoğu zaman. Bir de yurt dışında tek başıma yaşıyorum, ailemi ölüm düşüncesi olmadan düşünemiyorum... derken burda çok yakınım olan biri vefat etti vakitsizce. 2 gün önce dip dibe oturduğum insan gitti. Hem de kendi isteğiyle. Anlayabiliyor musun? Hayır. Cevap bulabiliyor musun? Çoğu zaman hayır.

Ölüm hepimize. Sonrasında ne olduğunu kimse bilmiyor ama su an yaşamayı sectiysek bunu en güzel şekilde yapmak lazım.

Anksiyeteyi gösteren kaygılarınız var mı peki? Bir takip etseniz bu düşüncelerden kurtulamiyorsaniz. İstediği kadar kötü şeylere kendini hazırlamaya çalışsın beyin her şeyi kaygı modunda tutarak, olayın kendisi yaşandığında hisler çok çok farklı oluyor. Hayattaki iyi seyleri olumsuz olaylari bekleyecegim diye gözardı etmek sadece kendimize zarar. Onun için iyi tespit edip yardım almakta fayda olabilir.

Cenaze olucaz
Toprak olucaz
Ne demek bunlar yaa
Onlar gecici bir surec tekrar yasamaya devam edicez obur dunyada sanki yok olucaz gibi anlatmissiniz

Bu yazıyı yazan insanın inancini, dusuncesini bilemezsiniz. Biliyorum sizin inancınıza uymayan şeyleri okumak da saçma veya zor hissi yaratabilir ama böyle bir forumda her şeyi göz önünde bulundurmak lazım doğrudan kızmak yerine (tatlıca da olsa).

Kiziniz kac yasinda ?
Benim de anne olduktan sonra bu korkularim cogalmaya basladi bana bir sey olursa kizim ne halde olacak, kizimin üvey annesi mi olacak ona kötü mü davranacak vs diye.
Aramizin kötü oldugu bi abim var yakinda evlenecek ve evleneczgi kisiyle bildigin dusmaniz. Ben ölürsem kizima onlar yaklasacaklar diye kendi kendimi yiyip bitiriyorum.
Halbuki biliyorum hepimiz Allah´a emanetiz. Belki de bu konuyla imtihan edilecegim.

Iste bunlari dusunurken diyorum ki iyi ki ölüm var da yaptigimiz harektelere daha dikkat ediyoruz. Beni frenleyen bir korku bu ölüm korkusu. Bi nevi nefis terbiyecisi.

senden önce milyarlarca canlı doğdu ve öldü
kendini bu kadar önemseme insanoğlu :)
anne baba da ölecek ama şanslı bir hayat yaşamışlar (Allah gecinden versin
kızını evlendirmiş torun sahibi olmuşlar daha ne...

Bende farklı değilim... yıllardır anemin babamın yaşını hesaplamıyorum... ama uzun ömür hiç dilemedim ne onlar için ne kendim ne de sevdiklerim için iman üzere ölüm tek isteğim.. namaz kılıyor olmaları beni biraz rahatlatıyor ama hiçbir şeye güvenmemek lazım.. hep dua dua dua...

Olumden degil gencken olmekten korkuyoruz sanirim. Gerci her olum zamansiz da, 70 yasin altinda biri olunce daha zor oluyor galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…