• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Olmadi iste.

Benim hayatımdaki pek çok kadın 35 yaş üstü evlendi. En son aileden bir kızımız evlendi geçen sene, 81'li.
Keza, sizle yaşıt bir kızımız bekâr halâ...

Pandemiden hemen önceydi, bir çalışma arkadaşımız hamilelik haberini verdi, ilk çocuk, yaş 40.
2013'den beri bizimle çalışıyor, o da evleneli 3 sene oldu.
Yıl bilgisini şundan verdim; çok yoğun ve uzun saatler alan bir işi var, ne hafta sonu var doğru dürüst, ne gecesi ne gündüzü... Ama iş yerinden biriyle veyahut iş çevresinden tanıdığı bir insanla evlenmedi.
Sadece 5 gün kullandığı izinde, bulunduğu tatil yöresinde, kaldığı otelde de değil, dışarıda bir markette tanıştığı, oraya da hayatında ilk defa gelmiş bir adamla evlendi.

Alnınıza yazılmış olan, vakti gelince sizi gelip buluyor. Siz kalbinizi ferah tutun.

Bir tek, naçizane, annem babam olur da benden önce vefat ederlerse demişsiniz ya, Allah sıralı ölüm nasip etsin demek isterim, Allah hiç kimseyi evlât acısıyla sınamasın.
Allah annenize de babanıza da sağlıklı uzuuuun ömürler nasip etsin, daha nice mutlu yıllar görün hep birlikte.
Allah gönlünüzün muradını versin :KK200:

Bu Kk'nin kadinlari çok erken havlu atıyorlar. Benim teyzem 45inde aldı ikinci kocayı, birkaç akrabam da o yaşlarda aldılar ikinciyi, annemin kuzeni 50 yaşında daha yeni evlendi geçen sene ilk esiyle, annemin başka arkadaşı 41 yasinda evlendi,evlendiği gibi hamile kaldı şimdi bebeği var...
Sanki evlilik , aşık olmak, hayatı birleştirmek bir tren de kaçınca kaciyor mu? Evlendirme programlari bile orta yaş üstü insanlarla dolu. Bu kadar karamsar olmayın. Eğer niyetiniz evlenmekse biraz daha evliliğe yönelik adımlar atın. Misal arkadaşlık sitelerine üye olun. Belki sizin gibi gerçekten niyeti evlilik olan insanlar vardır. Olmasa bile birkaç iltifat alırsınız moraliniz yerine gelir. Onun dışında nasıl KKda aktifsiniz, binlerce forum var. İlginizi çeken ve sadece kadınlara hitap etmeyen forumlarda sosyallesin, arkadaşlarınızın arkadaşlarıyla falan tanışın. Mahallede çöpçatan vardır elbet. Annenize söyleyin birilerini ayarlasin. Eskişehir'de bir kadın var, arkadasimin annesi bulmus. Kıza her ay yeni bir mühendis talip buluyor, görüşsünler diye 😅 meslek gibi adeta... Onun dışında Facebook'ta oraya buraya yorumlar falan yazın. Benim ilk praragrafta paylaştığım teyzem mesela zaten sülalesini tanıdığı ama kendisini tanımadığı adamla öyle Facebook'tan konuşa konuşa tanışıp evlendi mesela 😅 hiç yabana atma. Onun dışında turlara falan katil, benim bütün iliskilerim yolda başlar genelde :) Tolstoy bile
“Tüm muhteşem hikayeler iki şekilde başlar. Ya bir insan bir yolculuğa çıkar, ya da şehre bir yabancı gelir” demiş.
Ayrıca pozitif ol,olumlu dusun. Hatta sayılarin gücüne inanıyorsan, sayısı 706 diyorlar. Boş zamanlarında içinden aşkı bulmayı geçirip yedi sıfır altı diyebilirsin. Sayi Sekansi yalansa bile yaydigin olumlu enerji sana karşılık verebilir.
Ve son olarak bu şarkı size gelsin:KK200:

Summer inşallah evlenirsiniz ben evlilik te şans ve aklına koymaya inanıyorum mesela benimki şans değil di evlenmeyi çok istiyordum kaç kere görücü usulü tanıştım en sonunda kafama yatan kişiyi seçtim gerçi seçmesem daha iyiydi ama olan oldu sizde çevrenize bi bakın

Lise bitti evlendim, yetmezmiş gibi anne oldum, ama bu arada üniversite diploması aldım, memur oldum ve hatta sizin yasinızdan sonra iki çocuk daha doğurdum; 21, 6 ve 3 yaşında çocuklarım; geri dönüş olsaydı muhtemelen 7 yıllık evli olurdum; artık ömürler uzadı, hayat daha yorucu ve daha hızlı ve ben çok yoruldum 22 yıllık evlilikte.....

Sukretmedigimi kim soyledi? Bdv'ye sukur sebeplerimi mi yazsaydim?
İnsanlar size bir şekilde yardımcı oluyor. Tersleyici hemen hemen tüm yorumlarınız, sebebi nedir ?
Dertsiz olan kim var ki şu hayata. Ne yapalım hayat böyle birşey, insan her yönden güllük gülistanlık olamıyor malesef. Kabullenmek zorundayız hayatımızda ki tüm aksaklıkları, diğer türlü kendimize zarar veririz niye niye diye diye.

Ben sizi iyi anlıyorum aynı duygulari bende yasadim bizde ailemize bagliyiz cekirdek aielde büyüdüm anne baba kardeş
Genis sulalemiz olmadi
Dayi teyze hala gibi
Neyse babam annem 3kız kardesiz cok bagli yasadik birbiirmize
Birde babam çocuklarına duskun tam aile babasıydı
Hep babam gibi esim olsun istedim
Ve çok seciciydim
Birara evliligi cok gereksiz de görüyordum

Cok da kaygilarim vardi.iste sorunlu esim olursa ya anne babam gibi evlilgim olmazsa
Bosanmis ve çocukların huzursuz oldugu ailede cocuk buyutursem ...
Hep kaygı takinti
Hem cok istiyordum hem istemiyrodum
Sadece su vardi talip olanlari birskeilde bana uygun olanları degrlendirdim
Ama karsimdakinin gönlüne hukum vuramazdım
Ancak beni düşünen bende düşünebileceğim biri olmaliydi
Yıllar suren tanismalarim oldu oyle boyle yas 32oldu
30dan sonra turkiyede egiitmli de olsan egtimsiz de olsan kadinlarda panik hali sariyor
Çevre baskısı ondansonra anne olma kaygisi
Yasli ebeveynlerin ölmesi vsvsvs
Korku ve panik hali oluyor
O hislerden kacmak cok zor
Benim babam bypass oldu oan okadar korktum ki anlatamam resmen ortada kalacam izlenimi olustu
Babam giderse napacam gibisinden
Velhasıl 32de anlayamadigim şekilde evlilik nasib oldu ve herseyi incceleyen sorgulayan ben agzimi acamadim böyle kurbanlik kpyun gibiydim
orgulamadan

Son düzenleme:
Sizin yerinizde olmayı o kadar isterdim ki ailenizin kıymetini bilin hayatınızın tadını çıkarın bence. Bekarken evlenmeyi çok istedim çok sevdiğim adamla evlendim ama hayatımın en kötü günlerini hep o yaşattı bana. Geri dönüp aileme sığınmak istedim ama babam kapısını açmadı bana neymiş bizde boşanma olmazmış. 2 yaşında bebeğimle(varlığına şükürler olsun çok zor bir çocuk) sürünüyorum gidebileceği yere kadar..

Oyle demeyin. Buyuk sikintilarim var.

Uzuldum inanin. Yolunuz acik ve bebeginizle saglikli ve huzurlu bir omrunuz olur umarim. 🙏

İnsanlar size bir şekilde yardımcı oluyor. Tersleyici hemen hemen tüm yorumlarınız, sebebi nedir ?
Dertsiz olan kim var ki şu hayata. Ne yapalım hayat böyle birşey, insan her yönden güllük gülistanlık olamıyor malesef. Kabullenmek zorundayız hayatımızda ki tüm aksaklıkları, diğer türlü kendimize zarar veririz niye niye diye diye.

Sukretmemiz gerekiyor diyor da sukretmedigimi kim soyledi diyorum ben de. O zaman herkes sukretsin, bdv de kapansin. Derdim var ki paylasiyorum, degil mi? Cikisim niye sizi bu kadar geriyor anlamadim.

Psikiyatrist Dr Kemal Sayar'ın "insanlar önceden geçmişin yasını tutardı, şimdi geleceğin yasını tutuyor" paylaşımına örnek sanırım sizin yaşadığınız.
Henüz gelmemiş, tahmin ettiğiniz şekilde geleceği belli olmayan bir geleceğin yasını, bugün tutuyorsunuz.

Iste benim sorunum tam olarak bu. Ani birakip gelecegi karamsar bir sekilde kafamda canlandirip karalar bagliyorum.

Bunun cozumu nedir? Fikriniz var mi?

Summer inşallah evlenirsiniz ben evlilik te şans ve aklına koymaya inanıyorum mesela benimki şans değil di evlenmeyi çok istiyordum kaç kere görücü usulü tanıştım en sonunda kafama yatan kişiyi seçtim gerçi seçmesem daha iyiydi ama olan oldu sizde çevrenize bi bakın

Icten dileginiz icin tesekkur ederim. Evet, niyet de onemli ama sans daha baskin gibi.

Evliliginiz iyidir su an umarim.

Gelecek kaygi veriyor artik. Annem ve babam olur da benden once vefat ederlerse ne yapacagimi, hayata nasil tutunacagimi kara kara dusunuyorum. Cok yalnizim ve bu beni cok urkutuyor.

Evlenmedim; ailem yok, esim yok, cocugum yok. Halbuki aile oyle degerli bir kavram ki... Olmadi iste.

Uzgunum...
Caannımmm seni böyle görmek şaşırttı , sen çok güçlü bi karaktersin, illaki hayatının değişeceği zaman gelir böyle düşünme sakın, Zamanı geldiğinde o seni bulacaktır

Ben sizi iyi anlıyorum aynı duygulari bende yasadim bizde ailemize bagliyiz cekirdek aielde büyüdüm anne baba kardeş
Genis sulalemiz olmadi
Dayi teyze hala gibi
Neyse babam annem 3kız kardesiz cok bagli yasadik birbiirmize
Birde babam çocuklarına duskun tam aile babasıydı
Hep babam gibi esim olsun istedim
Ve çok seciciydim
Birara evliligi cok gereksiz de görüyordum

Cok da kaygilarim vardi.iste sorunlu esim olursa ya anne babam gibi evlilgim olmazsa
Bosanmis ve çocukların huzursuz oldugu ailede cocuk buyutursem ...
Hep kaygı takinti
Hem cok istiyordum hem istemiyrodum
Sadece su vardi talip olanlari birskeilde bana uygun olanları degrlendirdim
Ama karsimdakinin gönlüne hukum vuramazdım
Ancak beni düşünen bende düşünebileceğim biri olmaliydi
Yıllar suren tanismalarim oldu oyle boyle yas 32oldu
30dan sonra turkiyede egiitmli de olsan egtimsiz de olsan kadinlarda panik hali sariyor
Çevre baskısı ondansonra anne olma kaygisi
Yasli ebeveynlerin ölmesi vsvsvs
Korku ve panik hali oluyor
O hislerden kacmak cok zor
Benim babam bypass oldu oan okadar korktum ki anlatamam resmen ortada kalacam izlenimi olustu
Babam giderse napacam gibisinden
Velhasıl 32de anlayamadigim şekilde evlilik nasib oldu ve herseyi incceleyen sorgulayan ben agzimi acamadim böyle kurbanlik kpyun gibiydim
Neyse birsekilde nasib oldu ama caba ve dua etmek lazim birde herseyin hayırlısı istemek lazim

Caannımmm seni böyle görmek şaşırttı , sen çok güçlü bi karaktersin, illaki hayatının değişeceği zaman gelir böyle düşünme sakın, Zamanı geldiğinde o seni bulacaktır

Pofu, seni gormek cok guzel. Zayiflama programlarimizi hatirladim da guzel gunlerdi gercekten. Her sey yolundadir umarim.

Hayatim tepetaklak oldu Pofu. Kaygim ondan.

Sanmiyorum ama bakalim. Tesekkur ederim yorumun icin. Sevgiyle kal canim benim. ❤

Gelecek kaygi veriyor artik. Annem ve babam olur da benden once vefat ederlerse ne yapacagimi, hayata nasil tutunacagimi kara kara dusunuyorum. Cok yalnizim ve bu beni cok urkutuyor.

Evlenmedim; ailem yok, esim yok, cocugum yok. Halbuki aile oyle degerli bir kavram ki... Olmadi iste.

Uzgunum...

Hayatta herşey elimizde değil o yüzden üzülme
Sevdiğim bir dostum var, ne zaman dert yansam , Rabbim kararlar der, ilk zamanlar öylesine söylediğini düşünürdüm sonra anladım ki cidden yaşamları düzenleyen ilahi bir el var.
Hayatımın büyük kısmını aileme adadım, zor sorunlu, sıkıntılı bir yaşamım oldu, sonunda annem öldü, babam da öldü, kedim de öldü, anneannem öldü, teyzem öldü.... kardeşlerim evlendi, büyütmekle yükümlü olduğum yeğenim üniversiteyi bitirdi işe girdi ayaklarının üzerinde durmayı başardı. O zamana kadar seninle aynı düşünceler içindeydim, ne olacağım ki şimdi diye düşünürdüm. Bu arada on yıllık çok çok yıpratıcı bir ilişkiden çıkmıştım aşktan da umudum yoktu. Sonra ne oldu anlamadım, eşim girdi hayatıma, yok bu saatten sonra evlenmem derken bir baktım ki evlendim, 36 yaşındaydım. Sonra bir dinginlik geldi hayatıma, taşlar yerine oturdu, huzur geldi ama bu evlenmekten değildi bence, ailemle ilgili misyonum tamamlanmıştı, Rabbim artık hayat senin dedi. O yüzden biraz akışına bırakmak lazım, açtığın konulara bakarak ruhsal bir desteğe ihtiyacın olduğunu düşünüyorum, kendini yiyorsun çünkü, yapma tüketme içindekileri, bir yardım al öncelikle. Depresyon bir baş belasıdır, fark etmeden hücrelerine işler söküp atamazsın sonra, önünü al bunun, toparlan, nefes aldıkça umut var hayattan

Hayatta herşey elimizde değil o yüzden üzülme
Sevdiğim bir dostum var, ne zaman dert yansam , Rabbim kararlar der, ilk zamanlar öylesine söylediğini düşünürdüm sonra anladım ki cidden yaşamları düzenleyen ilahi bir el var.
Hayatımın büyük kısmını aileme adadım, zor sorunlu, sıkıntılı bir yaşamım oldu, sonunda annem öldü, babam da öldü, kedim de öldü, anneannem öldü, teyzem öldü.... kardeşlerim evlendi, büyütmekle yükümlü olduğum yeğenim üniversiteyi bitirdi işe girdi ayaklarının üzerinde durmayı başardı. O zamana kadar seninle aynı düşünceler içindeydim, ne olacağım ki şimdi diye düşünürdüm. Bu arada on yıllık çok çok yıpratıcı bir ilişkiden çıkmıştım aşktan da umudum yoktu. Sonra ne oldu anlamadım, eşim girdi hayatıma, yok bu saatten sonra evlenmem derken bir baktım ki evlendim, 36 yaşındaydım. Sonra bir dinginlik geldi hayatıma, taşlar yerine oturdu, huzur geldi ama bu evlenmekten değildi bence, ailemle ilgili misyonum tamamlanmıştı, Rabbim artık hayat senin dedi. O yüzden biraz akışına bırakmak lazım, açtığın konulara bakarak ruhsal bir desteğe ihtiyacın olduğunu düşünüyorum, kendini yiyorsun çünkü, yapma tüketme içindekileri, bir yardım al öncelikle. Depresyon bir baş belasıdır, fark etmeden hücrelerine işler söküp atamazsın sonra, önünü al bunun, toparlan, nefes aldıkça umut var hayattan
Ne güzel ifade etmişsiniz bayıldım yazdıklarınıza

Yaşınızla yani yaşam deneyiminizle yazdıklarınız çelişik

Aile kurmak çocuk sahibi olmayı istemek ayrı bir konu ve bu konu ise derdiniz gelecek tavsiye farklı ki arkadaşlar geç değil örneklerini sıralamış

Anne babama bir şey olursa ne yapayım farklı

Ben konuyu okuyunca yirmili yaşların başında mesleği olmayan günü pencere ve tv önünde geçen bir kızımız yazdı sanıp tavsiye verecektim

36 yaşında mesleği olan kadın anne babasını kaybedince tabii ki üzülür de şimdiden ya vefat ederlerse ne yaparım diye düşünmez

Hayat bu kim önce ölür bilinmez de olağan olan anne babamızın önce vefatı değil mi

Kendinize yenebileceğimiz telkinleri ile acilen bağımsız hayat kurun aileden uzak zaman geçirin o süreçte de zaten hayatınızı birleştireceğiniz kişi de çıkabilir karşınıza

Yeni bir başlangıç yapın. Hiç beklemeden. Anlıyorum ki çok aile odaklı bir hayatınız var. Ne demek ne yaparım? Hemen kalkıyorsunuz bir silkiniyorsunuz ve kendinizi geliştirmeye başlıyorsunuz. Çevrenizde sizin ilginizi çekecek ve ileride işinize de yarayabilecek bir kursa gidiyorsunuz. Çalışıyorsunuz. Yeni insanlar tanıyıp onlara değer veriyorsunuz. Benim kimseye eyvallahım yok gibi görünür ama arkadaşlarıma çok değer veririm. Mutlu olmaya karar verip kutlu oluyorsunuz. Beklemeyin. Yaşadığınız hayattan memnun değilsiniz madem güzel bir ortam ve imkan için çabalayın sonra da orası senin burası benim dünyayı keşfe çıkın ilerde emin olun hayat çok güzel. Yeter ki ah vah etmek yerine harekete geçin

Back
X