- 23 Aralık 2018
- 4.833
- 12.043
- 138
- Konu Sahibi Summer-girl
Hayatta herşey elimizde değil o yüzden üzülme
Sevdiğim bir dostum var, ne zaman dert yansam , Rabbim kararlar der, ilk zamanlar öylesine söylediğini düşünürdüm sonra anladım ki cidden yaşamları düzenleyen ilahi bir el var.
Hayatımın büyük kısmını aileme adadım, zor sorunlu, sıkıntılı bir yaşamım oldu, sonunda annem öldü, babam da öldü, kedim de öldü, anneannem öldü, teyzem öldü.... kardeşlerim evlendi, büyütmekle yükümlü olduğum yeğenim üniversiteyi bitirdi işe girdi ayaklarının üzerinde durmayı başardı. O zamana kadar seninle aynı düşünceler içindeydim, ne olacağım ki şimdi diye düşünürdüm. Bu arada on yıllık çok çok yıpratıcı bir ilişkiden çıkmıştım aşktan da umudum yoktu. Sonra ne oldu anlamadım, eşim girdi hayatıma, yok bu saatten sonra evlenmem derken bir baktım ki evlendim, 36 yaşındaydım. Sonra bir dinginlik geldi hayatıma, taşlar yerine oturdu, huzur geldi ama bu evlenmekten değildi bence, ailemle ilgili misyonum tamamlanmıştı, Rabbim artık hayat senin dedi. O yüzden biraz akışına bırakmak lazım, açtığın konulara bakarak ruhsal bir desteğe ihtiyacın olduğunu düşünüyorum, kendini yiyorsun çünkü, yapma tüketme içindekileri, bir yardım al öncelikle. Depresyon bir baş belasıdır, fark etmeden hücrelerine işler söküp atamazsın sonra, önünü al bunun, toparlan, nefes aldıkça umut var hayattan
Hayatimda senin gibi bir dostum olmasini oyle isterdim ki... Ozelden yazdiklarini bile zor anlarimda acip tekrar tekrar okuyorum. Satir aralarina girmeyi calisiyorum. Oyle degerliler ve sen de cok degerlisin.
Hayatim bircok yonden eksik aslinda. Sevincimi veya uzuntumu bir telefonla dahi paylasabilecegim bir arkadasim yok. Bir uye demis ya yalniz ve mutsuz olmana sasirmadim diye. Boyle gaddarca yorum yapacak bir durum yok aslinda. Yalniz olmayi ben tercih ettim hep, dost biriktirmek icin hic ugrasmadim ve simdi de eksikligini yasiyorum iste.
Hayati cok sorguluyorum. Neden, nicin'lerim cok fazla. Eskiyi hatirliyorum hep ve bugunle kiyaslayinca gelecege karamsar bir anlam yukluyorum ve bu sefer gelecegin yasini tutuyorum.
Destek konusunda haklisin ama yapi geregi bazi konularda cok zayifim ve destegin bir noktaya kadar beni idare edecegini dusunuyorum. Hayatima bir hayat arkadasi girmedikce bu batakliktan cikabilecegimi dusunmuyorum. Zor durumdayim, yukum agir ve beni bu girdabin icinden cikarsa cikarsa saglam bir omuz cikarir.
O ilahi gucun bana neden bunlari yasattiklarini dusunuyorum bazen. Bu yasadiklarimin hayat dongumde elbette bir anlami olmali ama yine de bazi seyler agir geliyor iste.