Maddi anlamda bu sene disinda rahatiz o konuda sikintimiz yok. Bilincli birer anne babayiz. Esimin cocuk istegi tamamen kendi rahat olmasindan.
Benim dershaneden beri yakın olduğum bir arkadaşım var.Kendisi ilahiyatçı yani dini hassasiyeti çok fazla ayrıca meslek olarak din öğretiyor.
Evlendi ve 7 yıl çocuk yapmadı korundu herkes tabi şok.Herkes soruyor neden böyle yaptın diye ve ne dedi biliyor musunuz?
"Benim şu an maddi olarak çocuk bakacak durumum çok yok.Cocugum olsa lazım olan kaliteli ve sağlıklı mamayı bezi eşyaları alamayacağım.
Bir oyuncak isteyecek ağlayacak alamadığım için içinde kalacak.
Sadece anne ve babaların çocuk üstünde hakkı yok.Aynı zamanda çocukların da anne ve babalar üstünde hakları var.Benim çocuğum her iki cihanda da annem ve babam asgari olarak bile ihtiyaçlarımı alamadı okutamadı bakamadı dese benden şikayetçi olsa ben ne yaparım? "demişti.
Tabi ben bu bilinç seviyesini ondan beklemediğim için şok oldum(Bu bilinç çoğu kişide yok herkes aman nasıl olsa büyür kafasında o yüzden diyorum yoksa mesleğinden dolayı demedim burada da nasıl olsa büyür diyen kafaları her gün okuyorum) ama sonra helal olsun sana keşke her anne baba böyle düşünse dedim.
Dini konulara girmeden sadece dinini yasamaya çalışan bir kadının bakış açısını yansıttım.
Bence her şeyden mahrum büyüyecek çocuklar isyan edip söylenmeye başlayacaklar.
Tüm çocuklarınıza aynı şartları güzel şartları sağlayabilecekseniz çocuk yapılmasi taraftarıyım.
Yoksa o çocuk yokluklar içinde büyüyecek ama sonunda Anne baba sağ olun müslüman nüfusu artmış demeyecek.
Önce akıl idrak bilinç diyorum.
Bizimkisi manevi olarak 3.cu vocuga hazir olamamak psikolojik olarak buyutebilecegimi sanmiyorum.
Çocuk buyutmek sadece maddi anlamda iyi olmakla olmuyor maalefes anne babanin psikolojisi cok onemli bunu ama bunu esime anlatmak cok zor.