Olmayan 3.cocugumun gelecekteki sıkıntısını şimdiden cekiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Benim dershaneden beri yakın olduğum bir arkadaşım var.Kendisi ilahiyatçı yani dini hassasiyeti çok fazla ayrıca meslek olarak din öğretiyor.
Evlendi ve 7 yıl çocuk yapmadı korundu herkes tabi şok.Herkes soruyor neden böyle yaptın diye ve ne dedi biliyor musunuz?
"Benim şu an maddi olarak çocuk bakacak durumum çok yok.Cocugum olsa lazım olan kaliteli ve sağlıklı mamayı bezi eşyaları alamayacağım.
Bir oyuncak isteyecek ağlayacak alamadığım için içinde kalacak.
Sadece anne ve babaların çocuk üstünde hakkı yok.Aynı zamanda çocukların da anne ve babalar üstünde hakları var.Benim çocuğum her iki cihanda da annem ve babam asgari olarak bile ihtiyaçlarımı alamadı okutamadı bakamadı dese benden şikayetçi olsa ben ne yaparım? "demişti.
Tabi ben bu bilinç seviyesini ondan beklemediğim için şok oldum(Bu bilinç çoğu kişide yok herkes aman nasıl olsa büyür kafasında o yüzden diyorum yoksa mesleğinden dolayı demedim burada da nasıl olsa büyür diyen kafaları her gün okuyorum) ama sonra helal olsun sana keşke her anne baba böyle düşünse dedim.
Dini konulara girmeden sadece dinini yasamaya çalışan bir kadının bakış açısını yansıttım.
Bence her şeyden mahrum büyüyecek çocuklar isyan edip söylenmeye başlayacaklar.
Tüm çocuklarınıza aynı şartları güzel şartları sağlayabilecekseniz çocuk yapılmasi taraftarıyım.
Yoksa o çocuk yokluklar içinde büyüyecek ama sonunda Anne baba sağ olun müslüman nüfusu artmış demeyecek.
Önce akıl idrak bilinç diyorum.
Maddi anlamda bu sene disinda rahatiz o konuda sikintimiz yok. Bilincli birer anne babayiz. Esimin cocuk istegi tamamen kendi rahat olmasindan.
Bizimkisi manevi olarak 3.cu vocuga hazir olamamak psikolojik olarak buyutebilecegimi sanmiyorum.
Çocuk buyutmek sadece maddi anlamda iyi olmakla olmuyor maalefes anne babanin psikolojisi cok onemli bunu ama bunu esime anlatmak cok zor.

Maddi anlamda bu sene disinda rahatiz o konuda sikintimiz yok. Bilincli birer anne babayiz. Esimin cocuk istegi tamamen kendi rahat olmasindan.
Bizimkisi manevi olarak 3.cu vocuga hazir olamamak psikolojik olarak buyutebilecegimi sanmiyorum.
Çocuk buyutmek sadece maddi anlamda iyi olmakla olmuyor maalefes anne babanin psikolojisi cok onemli bunu ama bunu esime anlatmak cok zor.

Benim arkadaşım psikolojik olarak hazırdı ama maddi olarak tam hazır değildi o yüzden örneği öyle verdim siz bunu manevi yeterlilik olarak da düşünebilirsiniz.
Sonuçta dediğiniz gibi çocuk yetiştirmek emek istiyor ve yeni olacak çocuğa enerjiniz olmayacak ise bunu eşinize söyleyin çocuklar ağaç değil öyle yemeğini suyunu ver büyüsün olayı yok.
Eğer bunları söylemenize rağmen kabul etmiyorsa diğer kişilerin dediği gibi çocukların sorumluluğunu 1 hafta eşinize verin.
Bir şeyi bahane edin bakalım dayanabilecek mi hiç sanmıyorum ama..
Eşinizin önce bencilliği bırakması lazım.
Yani ben böyle erkeklere şaşıyorum bunlar hiç mi empati kuramıyor çok şaşırıyorum.
Diyelim bir çocuğunuz daha oldu ve onunla diğerleri ile olduğu gibi ilgilenemediniz hiç mi yüreği acımayacak?
Biz istemeden de olsa son çocuğumuzla ilgilenemedik ayrımcıliķ oldu hiç demeyecek mi?
Ben olsam önce dünyaya gelmiş çocuklarımı düşünürdüm.
Umarım zorla bir daha anne olmazsınız yoksa bana çok yıpranacaksınız gibi geliyor.

Son düzenleme:
Benimki de 5 istiyor :işsiz: dedim inşallah tıp ilerler de geri kalan 3 çocuğu da sen dogurursun :D

Nasil alabikirim ki bana asiri düşkün yapışık yasadigi 2 yasinda oglum var
Haftasonlari falan ders oluyor mu
Hafta sonu Hafta içi akşam a mm ama siz önyargılı olduğunuz için sadece bir hafta yazılı için bir haftada uygulama için olan dersleri bile gözünüzde büyütürsünüz yani hersey esasında çok kolaydır belki yada okul bitince hemen iş bulamayabilirsiniz o yüzden şimdiden plan yapmak yerine bir şeyler için uygulama yapın o öyle olsa bu böyle mi olur diye düşünmeyin

Maddi olarak 3 cocuga yetmek çok zor olsa gerek. Hele her şey bu kadar sallantıda iken. Seneye rahatlayacagiz yeteriz düşüncesi bile çok düşünülmüş bir karar değil.

Oncelikle sizin düşünceleriniz tamamen doğru, kendinizden asla şüphe duymayın. Cocuk konusunda nicelik degil nitelik onemli. `Su kadar` sayıda cocuk istemek şahsen ilginç geliyor. `Cocuk istemek` ya da çocuğunuza kardeş istemek olabilir. `Boyle` , `bu özelliklerde` bir cocuk yetiştirmeyi istemek olabilir. Sayidan çok o cocuklara nasıl bir gelecek hazırlayabiliyorsunuz ona bakmak lazım. Kimi insanlar var 5 çocuğu da madden ve manen yetiyor, helal olsun yapsin ama gerçekçi olmak gerekirse günümüzde 2 cocuk dahi gercekten cok cok zorluyor her bakımdan. Genc yasınıza ragmen bunların hepsinin farkindasiniz ki bu basligi acmissiniz. Size tavsiyem; esinizle suan asla ama asla inatlaşmayın. Bir arkadas da yazmış, olur kismet hayirlisi ama ben biraz dinleneyim senelerdir çok yoruldum hem daha genciz diyerek biraz zaman gecirin. Inatlasmayin ama kararlı ve net olun. Suan yapamam, o gucu kendimde görmüyorum ilerisi icin de kismet deyin. Bu arada hem cocuklarinizi daha keyifle rahat rahat buyutun hem de bahsettiginiz hayallerinizi, ertelediklerinizi biraz yaşayın. Bu konuyu da kafanıza takmayın. Esinizle gundem yapmayın, yaptırmayın. Bir laf vardır kocanın iki tabağı varsa birini kıracaksın diye ki o 2. tabağı almak icin calissin. Bu aslinda ona hedefler koymak gibi birşey. O size cocuk hedefi koyuyorsa siz de ona (karsilik olarak degil tabi ki tamamen konudan bagimsiz olarak) bir ev alma ya da farklı bir sey hedefi koyun. Bakalım kolaymiymis is basa düşünce:) Kendinizden emin olun her zaman. Siz suan bakamam diyorsanız o 3. çocuğa bakamayacaksinizdir o kadar basit. Bu yazdıklarım taktik falan da degil sadece inatlasmamaniz ve gündeminizi değiştirmeniz konusunda tavsiyeler.

Ve gercekten yasiniz genc ileride 35-40 yaşında da olabilir çocuğunuz. Belki o zaman siz de istersiniz.

Hayallerinizin hepsine ulaşırsiniz insallah. Genc yasta iki tane evlat doğurmuş yetiştiriyorsunuz. Allah size mukafatinizi versin, esiniz siz ne derseniz tamam desin amin:)

Biz daha evlenip yuva kurmanin derdindeyiz, siz ne güzel 5.levela atlamışsınız hayirlisiyla olsun bence cok kardes guzeldir:dondurma:

Esimde 3-4 cocuk derdi hep 1. Olduktan sonra 2. Cocuga bile cekimser:) sabahlari veririm ona bakar cocuk bakarken su bile icmeye gidemedigini gorunce anladiki cocuk bakmak oyle iki oyunla bitmiyor ayni zamanda ev isleri yemek cocuklarin bakimi cok zor illa 2.cocuk istese isden cik ben calisirim sen cocuklara bak derim

Oncelikle sizin düşünceleriniz tamamen doğru, kendinizden asla şüphe duymayın. Cocuk konusunda nicelik degil nitelik onemli. `Su kadar` sayıda cocuk istemek şahsen ilginç geliyor. `Cocuk istemek` ya da çocuğunuza kardeş istemek olabilir. `Boyle` , `bu özelliklerde` bir cocuk yetiştirmeyi istemek olabilir. Sayidan çok o cocuklara nasıl bir gelecek hazırlayabiliyorsunuz ona bakmak lazım. Kimi insanlar var 5 çocuğu da madden ve manen yetiyor, helal olsun yapsin ama gerçekçi olmak gerekirse günümüzde 2 cocuk dahi gercekten cok cok zorluyor her bakımdan. Genc yasınıza ragmen bunların hepsinin farkindasiniz ki bu basligi acmissiniz. Size tavsiyem; esinizle suan asla ama asla inatlaşmayın. Bir arkadas da yazmış, olur kismet hayirlisi ama ben biraz dinleneyim senelerdir çok yoruldum hem daha genciz diyerek biraz zaman gecirin. Inatlasmayin ama kararlı ve net olun. Suan yapamam, o gucu kendimde görmüyorum ilerisi icin de kismet deyin. Bu arada hem cocuklarinizi daha keyifle rahat rahat buyutun hem de bahsettiginiz hayallerinizi, ertelediklerinizi biraz yaşayın. Bu konuyu da kafanıza takmayın. Esinizle gundem yapmayın, yaptırmayın. Bir laf vardır kocanın iki tabağı varsa birini kıracaksın diye ki o 2. tabağı almak icin calissin. Bu aslinda ona hedefler koymak gibi birşey. O size cocuk hedefi koyuyorsa siz de ona (karsilik olarak degil tabi ki tamamen konudan bagimsiz olarak) bir ev alma ya da farklı bir sey hedefi koyun. Bakalım kolaymiymis is basa düşünce:) Kendinizden emin olun her zaman. Siz suan bakamam diyorsanız o 3. çocuğa bakamayacaksinizdir o kadar basit. Bu yazdıklarım taktik falan da degil sadece inatlasmamaniz ve gündeminizi değiştirmeniz konusunda tavsiyeler.

Ve gercekten yasiniz genc ileride 35-40 yaşında da olabilir çocuğunuz. Belki o zaman siz de istersiniz.

Hayallerinizin hepsine ulaşırsiniz insallah. Genc yasta iki tane evlat doğurmuş yetiştiriyorsunuz. Allah size mukafatinizi versin, esiniz siz ne derseniz tamam desin amin:)
Yaaa cok tesekku ederim. Ne de guzel seyler yazmissin.
Bugün baya yoruldum o nedenle uzuun uzuun cevap yazamiyorum kusura bakma. Ama okuyunca yuzumde bir tebessum oluştu. Evet ben suan dediğiniz gbi o yolda ilerliyorum o konu gundeme gelmiyor cunku zamana biraktim. Ders calisip cocuklarima yetmeye calisiyorum. Ilerleyen senelerdr ne olucak hayirlisi. Dediginiz gbi 35 li yaşlarda belki benim fikrim degisir ve 3.cuyu isterim. Nasip kismet ama simdilik ve onumuzdeki en az 10 sene o fikir bana uzak geliyor. Nefes almaya kendime bakmaya benim de büyümeye ve kendi ayaklarimin üstünde yürümeye ihtiyacim var. Bunlar insallah olacak sevgiler

Biz daha evlenip yuva kurmanin derdindeyiz, siz ne güzel 5.levela atlamışsınız hayirlisiyla olsun bence cok kardes guzeldir:dondurma:
Bide buyutene sorsakk ;) cani gonulden soyluyorum umarim mutlu evin huzurlu yuvan evlatlarin seninde olur canim. O level zor ama guzell

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X