olmaz olası kaynanam....

ay allah ıyılıgınıversın benı guldurdun canım yaaaa

çok üzüldüm cnm allah yardımcın olsun ama geçimin çok zor iyi düşün nişanlında annesinin sözünü dinliyo anladığım kadarıyla şimdiden kaynanan karışırsa evlenince daha çok karışır üzülen yine sen olursun çok çok iyi düşün bence sevgi bi yere kadar

Ablanla arası kötü ana kuzusu bir koca aday ve en kötüsü annesinin lafına bakarak seni aramıyor ee bile bile lades mi diyeceksin ablan yakmış başını seninde niyetin var resmen

ay tam benlikmiş.. çok güldüm Allah ta seni güldürsün...

cok sevıyorum be arkadasım nıyetım yok da basımı yakmaya nasıl onsuz durucam ben

Canım benim o zaman laf yetiştirme kaynana uzak bir ev tut ve eşine karşı kaynanaı doldurma.. Sen şimdiden niye başladn ki zaten ben nişanlıyken kaynanamın yüzünü görmemiştim yoksa aynı apartmanda oturmazdım hayatta sende dediğimi yap önlemini al ama ana kuzusu bir kocadan hayır gelmez be

Her ne olursa olsun sevdıiğiniz kısının annesıne aptal terbıyesız demenız hoş degıl...Aptal bır kadın dan cok ta akıllı bır adam cıkmaz herhalde..

Kayınvaldenızı ablanızdan dolayı tanıyorsunuz..Sızı sevmıyebılır laf sokabılır sızde saygı cerceveınde kendınızı ezdırmeden cevap verebılırsınız..

Eşınızın annesıyle boyle zıtlaştıkca evlensenızde mutlu olamassınız..

sevdıgınız adamı ya ben yada annenız secımını yaprırmak zorunda kalırsanız tabıykı annesını sececektır...

O sevmedıgınız kadınsan sevdıgınız adam cıktı onun hatırı ıcın ıyı gecınmeye calısın olmuyorsada kendı yolunuza bakın

çok güzel cevap vermişssin, cevap vermeye devam, ama tabi saygıyı aşmadan

ohh iyi demişsinnn! nişanlında konusmasın aldırma. sen aldırırsan o öyle yapmaya devam eder . annen beni onca insanın içinde
utandırdığı bende kendimi koruduğum için mi konusmuyorsun sen bilirsin de.
ben de bilmem öyle şeyler. kaynanam öğrenirsin diyor. ben sevmem öyle şeyler hem yeteneğim yok. ilgim de yok diyorum. o olur mu öğren filan diyor. eltin de bilmiyordu bize geldi öğrendi. ben sevmiyorum. kullanmayacağım şeyle de boşuna uğraşmam diyorum. eşimde bişey demiyor. demeye hakkı yok ki. bu şimdiden böyleyse. herşeye karışcak demek ki. dişli ol. taviz verme. nişanlında alışacak. mecbur.

Kayınvalideniz,oğlunun kendi istediği birisi ile evlenmesini düşünüyor olabilir ama "okunmuş kız alınmaz "demesini size laf atmak için olduğunu düşünüyorum.5yıl çıkmışsınız bu süre içinde ablanız yüzünden sizi iyice tanımış zaten.Belki ona ters gelen çıkışlarınızı görmüş ki siz ablanıza göre daha fevri olduğunuzu söylüyorsunuz.Ablanıza karşıyken aynı aileden 2.kişiyi istememiş ve bunun için bu sözü söylemiş olması daha olası gibi geldi bana.

Şu örneği de yazmadan geçemeyeceğim:Bir iş arkadaşımda sizinle aynı durumdaydı.Arkadaşım abla konumunda,mülayim biriydi ve eşiylede çok mutluydu.Kızkardeşi ise daha aktif kendini ezdirmeyen birisiydi.Kızkardeşi arkadaşımın kaynı ile evlenmek istediğini söylediğinde arkadaşım karşı çıktı ama evlendiler.Kardeşin evliliğinin 3.yılında eşiyle araları bozuldu ayrıldılar.Bu durumda arkadaşımın evinde hergün kavgaların başlamasına neden oldu.2 tarafında kerdeşi sonuçta.Mahkemeye gidiyorlar biri bir tarafta eşin diğeri diğer tarafta savunmaya geçiyor.Bebek için velayet görüşülüyor akşamına arkadaşın evinde kıyamet kopuyor...vs.1yılın sonunda arkadaşım da boşandı.Umarım sizde böyle birşey yaşamazsınız çünkü evlenirseniz nişanlınızın tavrına göre,sizin kişilik yapınıza göre ilerde ayrılmanız muhtemel ve tek sorumlu olduğunuz kendi evliliğiniz olmayacak.Zaten ablamda mutsuz diyorsunuz onunda ayrılmasına neden olmazsınız umarım.

önce büyüklere saygılı olmayı ögrenelim,sonra gerisi gelir,siz nasıl evleneceginiz kişinin annesine aptal ve buna benzer kelimeler kullanabilirsiniz,nişanlınız aynı kelimeleri sizin annenize söylese ne hissedersiniz.unutmayın anneler kutsaldır,annesine hakaret edecekseniz ayrılın nişanlınızdan o çocugada yazık etmeyin,yada kimsesiz ailesi olmayan biriyle evlenin

Son düzenleme:

bende ıkı dusunup bır konusmaya karar verdım sız soyledıklerınzde cok haklısnız ben kendı mutsuzluguma neden olabılırım ama ablamın benım yuzumden mutsuz olursa kendımı asla affetmem tesekkur edıyorum sıze dusuncelerınız ıcın

aa sendemi canım.. bnde ablamla eltiyim. pek avantajlarını görmedim dez avantajınıda orta halde gidiyoruz.
kaynana cadı biriyse kardeş olmak kurtarmıyor inş seninki ii olur.

seni cok iyi anliyorum canim. böyle erkekleri de hic anlamiyorum yani annesine bi laf dendimi hemen savunmaya gecerler ister hakli olsun ister haksiz hic sormadan sorusturmadan.. kendi anneleri kötü birsey dedilermi hayir demedi yok öyle birsey benim annem yapmaz etmez derler.. ana kuzulari

aa sendemi canım.. bnde ablamla eltiyim. pek avantajlarını görmedim dez avantajınıda orta halde gidiyoruz.
kaynana cadı biriyse kardeş olmak kurtarmıyor inş seninki ii olur.

ne ki dez avntajları herkes bıze kardesler eltı olunca anlasamaz dıyo ne dıye anlasamıycam yahu ablamla canım o benım kaynanamıda sorma nısanlımla aramı bozmaya calısıyor galıba nısanlımda bundan etkılenıyor ne yapıcam hc bılmıyorum

ben annesıne laf soylesın demıyorum ona ama sadece benı korumasını da sahıp cıkmasınıda bılsın annesıde yanlıs yapabılır hata yapabılır butun suc bende mı olucak hep

başlığın çok komiğime gitti valla :))) olmaz olası kaynanam demek..o olmasaydı eşinde olmazdı ama onu sadece bu yüzden sev madem sevmiyorsun..biraz da suyuna gitmen şart.tecrübeyle sabittir yaşadım gördüm.huzurun mutluluğun kalmıyor.hiç olmadı eşinin yanında oyna

daha şimdiden bu kadar soğumanız iyi olmamış..hakkınızı savunun tabi ama onun yaptığı gibi szde onu rencide etmeyin..size karşı daha fazla cephe alıcaktır..o bu hatayı yapmış bak kızıyorsunuz ama sizde aynısını yapıyorsunuz..bu kadar tepkili olmayın..sevmesenizde eşinizin annesi sonuçta..rol icabıda olsa saygı göstermeniz lazım.. başkalarının yanında böyle cümlelerle karşılık vermek onu değil sizi küçük düşürür.. saygısız gelin vasfına düşersiniz.. kaynanalar böyledir şanındandır çoğu böyle hak veriyorum size.. ama hakkını savunmak rencide etmek değildir..niaşnlınız bakın şimdiden etkilenmiş annesine yapılan davranıştan..bide düşünün evlenince nasıl olacak..onu seviyorsanız rol icabı bile olsa saygılı olmak zorundasınız..aksi takdirde yürümez.. şimdiden nişanlınızın tavrından anlayın..

nişanlınız, annesinin ağzına bakan bir adam
daha şimdiden annesinin gazıyla sizi yok sayacak kadar hem de..
evlenince kadın üzerinizde daha çok baskı kuracak
(ablanıza yapılanlar ortada)
siz de kendinizi ezdirmemeyi laf sokmak olarak tanımlayan bir zihniyete sahipsiniz ki bu durumda kocayı mutlu etme şansınız yok
koca bir süre arada kalacak, sizi mutsuz edecek, bir süre sonra da annesini seçecek
evlenirseniz, evliliğinizin uzun süreceğini sanmıyorum
sağlıklı olan yol yakınyen bu işin son bulması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…