- 31 Ocak 2016
- 5.413
- 21.773
- 348
Benim de aklıma babam ve oğlum filminin meşhur sahnesi gelir,
Hani Sadık şey der:
Hayat devam edecek, birileri yeni kitaplar yazacak okuyamayacaksın, yeni filmler çekilecek izleyemeyeceksin, sevdiğin bir şarkıyı bir daha dinlemek isterken dinleyemeyeceksin... Bunlar kolay alışır insan; ama onu büyürken izleyememek, yanında olamamak, ilk kız arkadaşını göremeyecek olmak,...
Bak gece gece efkarlandırdın şimdi
Daha bugün otobüste giderken cama kafamı yaslamış, Sadık'ın "Bana gittin diyosun baba ama ben gitmedim, gidemedim, kalamadım evim nerde bilemedim; çünkü aklımın bir tarafında bir köşesinde hep sen vardın." cümlesi geldi burnumun direği sızladı.
Konu çok efkarlandırdı sigara içiyor olsam yakmıştım bir tane
Bunu ben de çok düşünüyorum iz bırakan insanlar sanki hiç ölmemiş gibi hala bizimleler, özellikle yazarlar. Bir gece yarısı senden 100 yıl önce yaşamış bir adamın yazdıkları seni sarıp sarmalıyor, 50 yıl önce ölmüş bir kadının satırları hayatına dokunuyor ne kadar acayip ve güzel bir olay.
Sıkıldığı için, bu niyetle çocuk yapanlar en büyük kötülüğü aslında kendi çocuklarına yapıyorlar. Kamu spotu bitmiştir.efkarlanma çocuk yap
Ender insanlar haricinde unutulmamak mümkün mü?yani torunların şanslıysan onların çocukları.. ee çocuk yaptık ne oldu yine unutulduk..
Ender insanlar haricinde unutulmamak mümkün mü?
Çabamız unutulmamak mı olmalı?
Benim için boşluğa düşürenden ziyade varoluş sebebini açıklayan bir cümle...Ilk duydugumda beni bosluga dusuren bir cumle.Herseyin aslinda ne kadar manasiz oldugnu anlatiyor.Zaman akiyor ve biz yavas yavas yok oluyoruz...
Ne mutlu güzel izler bırakıp unutulmayanlara diyelim o zaman :)bilmem o kişiye göre değişir. konu sahibesinin çabasına yönelik yorum yapıyoruz. o unutulmak istemiyor
Kesinlikle neyin derdindeyiz?Kendi kendime sorguladigim bir durum bu.Zaman akip gidiyor heran damla damla yokoluyoruz ve bir gun hic varolmamis olucaz bu dunyada niye bu hirs bu ofke?Insanogluyuz iste ne istegimiz bitiyor ne derdimiz ne ofkemiz biz bunlarla ugrasirken hersey yitip gidiyor.Benim için boşluğa düşürenden ziyade varoluş sebebini açıklayan bir cümle...
Dünyaya çok da bel bağlamak gerektiğini hatırlatan bir cümle...
Günün birinde bu dünyada adımız dahi hatırlanmayacakken biz neyin peşindeyiz neleri kendimize dert ediyoruz nelerle ömrümüzü harcıyoruz dedirten bir cümle...
Dini konular yasak olduğu için bu konuya girmek istemiyorum ama "bir ezanla geldin bir sâlâyla çekip gideceksin. Ey insanoğlu neyin derdindesin" i hatırlatan bir cümle :)
Aynen öyle...Kesinlikle neyin derdindeyiz?Kendi kendime sorguladigim bir durum bu.Zaman akip gidiyor heran damla damla yokoluyoruz ve bir gun hic varolmamis olucaz bu dunyada niye bu hirs bu ofke?Insanogluyuz iste ne istegimiz bitiyor ne derdimiz ne ofkemiz biz bunlarla ugrasirken hersey yitip gidiyor.
Kesinlikle neyin derdindeyiz?Kendi kendime sorguladigim bir durum bu.Zaman akip gidiyor heran damla damla yokoluyoruz ve bir gun hic varolmamis olucaz bu dunyada niye bu hirs bu ofke?Insanogluyuz iste ne istegimiz bitiyor ne derdimiz ne ofkemiz biz bunlarla ugrasirken hersey yitip gidiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?