Ölmeden önce..

Mesleki alanınız nedir bilmiyorum ama isterseniz yapabilirsiniz.
Hirs ve eğitimle elde edilmeyecek bir sey yok.
Bu bahsettigimiz insanlar oturdukları yerden, ne bulsam ki yea diye dusunerek sonunda da sansin yuzune gulmus insanlar degil.
Atatürk dediginiz insan daha liseye giderken bile bas kaldiran, inatlasan, universitede gerekli siyasi kontaklari kurmak icin yapmadik hicbir sey birakmayan azim küpü bir insan.
Darwin'e hic deginmiyorum bile. Bilmem kac yılında gece gunduz dogada gozlem yapip, kiliseye karsi gelerek calismalarini yayinlamis biri.
Ve daha binlercesi. Hayatlarini ortaya koyarak calisiyor bu insanlar.
Michael phelps var mesela, yuzme alaninda yillardir sampiyon. Bu adam 365 gun, günde 10 saat calisiyormus. Bir roportajindan, 'doğumgünümde bile bunu degistirmezdim çünkü 1 gun bile mola verirsem bir sonraki gun mola vermemek icin bir bahanem olmazdi' demisti.
Tabii ki boyle hikayelerin yanında evlenip cocuk yapmak cok kolay bir is. Bu yuzden de nerdeyse hepimiz bu hayati tercih ediyoruz.
Ama siz istemezseniz bu insanlardan biri olabilirsiniz. Tabii Turkiye'de sansiniz cok düşük.
Avrupa ya da Amerika'ya kapagi atmak lazim.

:)) aynı ben ölmüş gitmişim hatırlasalar nolur sanki. Bence hırs denilen şeyy bu işte. Hayatımı güzel yasayayim gezeyim tozayim asla kendimi yipratmayayim sonra da ölüp gideyim gerisini kalanlar düşünsün:) dünyayı hiç ciddiye almıyorum hiç önemli bi yer değil bence burası.

Bence geride ne bırakacağını düşünmeden önce, gideceğim yere bir hazırlığım var mı ? Bunu düşünmek lazım.
İnsanların gidecekleri yere hazırlanmalarını sağlamak, bende bununla ilgileniyorum İşte ve daha önemli bir mesele yok bana göre
Hadi bana saldırın :)

İçimi kararttın yeminle.

Bana ara ara gelir evrendeki küçüklüğüm, panik atak gibi bir şey olurum sonra...

Ters tepki olmasın yaaa, iç karartmak için söylemedim. Oradan bakınca biz burada ufağız ama buradan bakınca oralar yok bile Önemli olan yegane şey mutluluk ve sevgi :)

Geride bırakacağın en güzel şey iyi ahlaklı ,vatan sever,merhametli bir evlattır.
Gerisi boş.
Size katılmak mümkün değil :) zira konu sahibi de belirtmiş kişisel olarak ne yapabilirim, bizzat kendim olarak demiş. Çocuğu olmayan ya da istemeyen insanlar nu hayata iz bırakma şansını asla yakalayamaz bu bakış açısı ile. Üstelik Ulu Önderin de yok çocuğu. Çocuk bir tercihtir. Başarı değil. Çocuğa böyle bir anlam yüklememek gerek diye düşünüyorum.

Katılıyorum. Bu dünyada çok kazanayim, cok gezeyim vs böyle hayallerim yok. Eşimle, dostumla, ailemle mutlu,huzurlu,sağlıklı bir hayat yeterli benim için. Önemli olan öteki tarafta mutlu olmak için çabalamak. Bu dünya nasil olsa bitecek. Ki çok mutluyum diyen bile sikintili günler geçirecek. Yaşlılık, hastalık vs. O yüzden bu hayatta etrafıma zarar vermeden ,mesleğimde başarılı, yararlı, çevremde sevilen sayılan biri olmak yeterli benim için.

Bu son cumle cok guzeldi..

Güzel dert bence. Mesela yardım kurumlarına yardım yapabilirsiniz. Mesela üniversitede öğretim görevlisi olup gençlere fayda sağlayabilirsiniz. Mesela sevgi evlerine ya da huzurevine gidip o insanların hayatına dokunabilirsiniz, mesela kan bağışı ya da ölümünüzde organ bağışı yapabilirsiniz... hepimiz Atatürk olsaydık Atatürk'ün de değeri kalmazdı ki

Evlenip çoluk çocuk sahibi olmayabilirsin zorunda değilsin.
sen de bir eser bırakabilirsin.
yeteneğine göre.
bir eser yapabilir, kitap yazabilirsin.
birilerinin hayatını değiştirebilirsin.
belki de senin varoluş amacın yeni bir Atatürk, Einstein, Darwin dünyaya getirmektir.
Ama bu insanlar özel insanlar, Çok çalışma, çok çaba. Binde bir bile değil oranları. Milyonda bir insanlar.
Herkes öyle olacak değil.
Yaşamdan keyif al.
Ye, iç, gez, oku, öğren, üret...
Bizler evrene baktığımızda bir nokta bile değiliz.
Yok olsak, unutulsak ne olacak ki :)

Monoton hayat fikri sizi sıkıyorsa muhakkak iş ve sosyal hayatınız olmasını tavsiye ediyorum.

şu an bir boşluktasın belli ki.
evlenip çocuk yapmak zorunda değilsin.
bahsettiğin o çok başarılı insanların fazla özel hayatı yok mesela.
sen nasıl bir hayat istiyorsan kendine onu yaşa.
mesela bir iz bırakmak istiyorsan TEGV, LÖSEV gibi kurumlara gidip ufak çocukların hayatında bir iz bırakabilirsin.
TEGV üyesiyim, genelde üniversite öğrencilerinden oluyor gönüllüler.
Önce zaten eğitim alıyorsun ve bu kesinlikle bir çocuğa nasıl davranacağının eğitimi değil , bir insana nasıl davranacağının eğitimi .
İnternetten başvuru tariklerini bir öğren başvurunu yap zaten çok fazla gönüllü var ilk etapta eğitimlere giremeyebilirsin ama gönüllü eğitimlerine kaydını yaptır zaten hem mesaj yoluyla hem e-posta yoluyla sürekli bilgilendirme geliyor.
Ben çok mutlu oluyorum her gittiğimde.
Sende bir yerlerden başlayabilirsin :)

Bende mesajınızı açarken kesin bana saldırdılar diyerek açtıydım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…