Ölmek istiyorum :'( dismorfofobi

Maalesef dogru doydunz sizdeki hayat enerjisinin yüzde biri bende yok.Halimde yok.Güne başladıgım gibi içime oturuyor öküz aklımdan gitmek nedir bilmiyor yaşadıgım acı.Hatalığım dismorfofobi(kendini çirkin görme hastalıgı
Kendini çirkin bulup 3 kez intihara kalkışan kızın sırrı çözüldü - Son ...bu attıgım linkte bu hastalıgı yaşayan bir kızın intihar etmek istemesi.
)Maalesef daha öncede depresyon geçirmiştim.şimdi ne yaşadıgımı bilmiyorum.Gösğssümde acı ile kıvranıyorum.Sizlere yazma sebebim hayır duanızı istemek.21 gündür ilaç kullanıyorum daha hiç etkisini görmedim.Terapi ilede düzelemiyecekmişim gibi sanki.Mevcut düşüncelerimi nasıl değiştirebilirler ki.:KK43:(Biri bana güzel oldugumu söyleyince kaile bile almıyorum ya acıdıgı için söylüyordur ya da herkese öyle diyordur.Ama geçen yüzüme çökmüş (çirkinleşmişssin)diyenler oldu bu defada onları taktım kafaya.Eşim ya da bir başkasına hiç inanmıyor bir olumla ma yapamıyorum.Resimlerde güzel çıkmışssam eger nasılsa sadece resimdir herkes güzel çıkar diyorum.Çirkinlik kamerada veya resimde belli olmaz ki.Hayatım kabusa dödü arkadaşlar kimse ile sohbet edemiyorum işi bırakmayı düşünüp maalülen emekliliği bile düşünüyorm hatta ölmek istiyorum ne olur yardım edin hiç olumlu düşünemiyorum ne yapacagım ben.
sadece sağlığın olduğuna şükret..güzel olsan ne, çirkin olsan ne...hastalık olduğunu biliyorsun, hasta olduğum için böyle düşünüyorum, diye düşün...Allah korusun bir kaza geçirsen, bazı organlarını kaybetsen, bir ömür öyle yaşıyacağını düşünsen, güzellik olgusunun nekadar saçma olduğunu anlarsın...aklından at bu düşünceyi, güzel yada çirkinmiyim diye düşünme, gerekirse bakma aynaya...

Daha once hic duymamistim boyle birsey. Google dan bakmak zorunda kaldim. Hastalik sonucta ama soyle dusunun, hastasiniz, bunlarin hepsi kafanizda gercekle alakasi yok. Ne yazik ki turk kulturunde boyle bir hastaliga kapilmaniz sizin icin isleri zorlastiricak. Cunku bizim kulturumuzde “kilo almissin, gozlerinin alti morarmis, kirisiklarin cikmis” falan gibi yikici yorumlar ne yazik ki normal karsilaniyor. Hepimizin duydugu seyler bunlar.

Oncelikle hasta oldugunuzun bilincinde oldugunuz gibi, bu durumu kabullenmeyi ogrenin. Her cirkin oldugunuzu dusundugunuzde bunun beyninizin size bi oyunu oldugunu hatirlayin. Ve esiniz sizi guzel buluyorsa, elbette ona inanin :)

Buna ne sebep olmuş peki ? Yaşınızı bilmiyorum ama ergenliğinizde de var mıydı bu düşünceniz ? Nasıl bir takıntı ki bu tam biz de anlayamıyoruz.Kendinizi başkalarının fiziksel özelliğiyle mi karşılaştırıyorsunuz ? Aileniz tarafından ya da arkadaşlarınız tarafından çok mu aşağılandınız ? Bir ton soru geliyor insanın aklına.
ergenliğimde atıldı temelleri.Beynin buna inanıyor dünyanın en çirkin yaratıgıymışssınız gibi.Hekese göre öyleymişssiniz gibi birisi tarafından şakayla karışık eleştirildim sonra bu noktaya döndü zaten hayaller alemindeyim.

Takıntılı düşüncelerini tedavini tamamlayarak yenebilirsin sadece.
Şimdi güzellik geçici hayat fani desek bile düşüncelerin değişmeyecek..
20 gün tedavi için kısa bir süre aylarca yıllarca tedavi gören var. Dua et..

bu teşhisi kim koydu?
sen mi?
şimdi sana güzellik görecelidir yazıcam bir kulağından girip diğerinden çıkacak.
ne kadar güzel olmalısın peki?
derecesi ne, nereye kadar?
bana somut bir ölçü veresene:işsiz:
suratına bakılacak kkadar güzel olmalıyım mesela bu yeter.Bu okb gibi hastalık aynı gurup zaten bende hayatımda ilk defa yaşıyorum bunu olumlama yapamıyorum güzel bir olay yaşasam adpte olamıyorum dünyadaki herşeye karşı nötürüm.

ergenliğimde atıldı temelleri.Beynin buna inanıyor dünyanın en çirkin yaratıgıymışssınız gibi.Hekese göre öyleymişssiniz gibi birisi tarafından şakayla karışık eleştirildim sonra bu noktaya döndü zaten hayaller alemindeyim.

bak işte kendin yazmışsın beynin buna inanıyor.
ben inanmıyorum mesela.

20 günde nasıl iyileşeceksin ki?
Eğer aşırı bir bozulma durumu olsaydı hastaneye yatırırlardı.
Demek ki ilaçla toparlanacaksın,şu anda sabretmekten başka çare yok.
İstifa etmek yerine işinle,ailenle daha fazla meşgul ol,inançlıysan ibadetini eksik etme bir tek ölüme çare yok,gerisi yalan.

20 günde nasıl iyileşeceksin ki?
Eğer aşırı bir bozulma durumu olsaydı hastaneye yatırırlardı.
Demek ki ilaçla toparlanacaksın,şu anda sabretmekten başka çare yok.
İstifa etmek yerine işinle,ailenle daha fazla meşgul ol,inançlıysan ibadetini eksik etme bir tek ölüme çare yok,gerisi yalan.
var değil mi Laale Laale canımdan bıktım yemin ederim bir dönemde agorafobi yaşadım bu şekilde

Allah cirkin sansi Versin diye boşa demiyorlar, sen kendi kendini kandırıyorsun bence, depresyondan kaynaklıdır , ve sende hasta olduğunun farkındasın.

Etrafına bak elindeki güzellikleri gör. Allah’ın sana verdiği nimetleri gör, mutlu olursan kendini güzel hissedersin emin ol.

Benimde içim geçti kendimle ilgilenmiyorum, yüzüme krem bile süresim gelmiyor, aynaya bakmıyorum görmeyim halimi diye, hatta bugün salondaki kocaman aynamı sildim ama kendime hiç bakmadım.

Çirkin kadın yoktur, mutsuz kadın vardır

Seni kocaman öpüyorum o güzel kalbinden ❤️

Bende de obsesyon vardi inan kendim yendim. Tabi esinden de destek alsbilirsin. Sende bitiyor ama. Bendeki farkliydi, Panik ataktim. kaygi boziklugu iste. Hersey kotu. Beni kesin birisi oldurecek zarar verecek. Ben zaten kimim. Herkesten herseyden kacmak isterdim. Cok umutsizdum. Beni Elena gecirmisti. Yasamanin anlami yoktu. Tedavi biraktim, iyi hissettimedi. Meydan okudum herseye, herkese. Korkmuyorum dedim. Yenecem seni Istanbul dedim, saka saka Istanbul demedim. Ama yani kabugumu kirmaya caliatim. Bol Bol kufur ettim meydan okudum. Beni bu Hale getiren neyse ona meydan okudum. Yeni sayfa actim. Bu Hale gelmeden once cok Aci cekiyordum. Kendi kendime cok iyi oldugumu soyledim. Herkese demeye basladim. Ne de olsa herseyi hallederdim. Zamanla inandim.buna . Ilac kullanmadim. Kelimeler de sihirdir. Kullandim. Ilaclari birakip Ben cok gucluyum dedim. Ve oldum da. Tavsiye ederim. Icindeki gucu cikar ortaya yapabilirsin

suratına bakılacak kkadar güzel olmalıyım mesela bu yeter.Bu okb gibi hastalık aynı gurup zaten bende hayatımda ilk defa yaşıyorum bunu olumlama yapamıyorum güzel bir olay yaşasam adpte olamıyorum dünyadaki herşeye karşı nötürüm.

iyide suratına bakılacak kadar kişiye göre değişir. çünkü başta da dediğim gibi güzellik görecelidir.
bana göre bir insanın güzelliği çirkinliği ancak konuştuğu zaman belli olur mesela.

iyide suratına bakılacak kadar kişiye göre değişir. çünkü başta da dediğim gibi güzellik görecelidir.
bana göre bir insanın güzelliği çirkinliği ancak konuştuğu zaman belli olur mesela.
bu benim için bir kısas değildi zaten ben hasta oldugumu geç anladım maalesef hemde ilerlemiş halde eskiden kendi içimde yenebiliyordum takmaz ve umursamazdım neyse ki bu dünyayı bir yaradan var o biliyor nasıl bir hastalık oldugunu.İyi düşünebilsem kime göre neye göre derim mesela depreyon düşünceleri bozuyor ve ben iyleşememekten korkuyorum.

Herkes güzel, herkes zayıf, herkes alınlı, herkes cilveli olacak diyr bir kanun yok.
Yazınıza bir bakıma kızdım bir bakıma da hastalık neticede dedim.
Ya evladınızı kaybetseniz? Yapayalnız bir hayat.
Ya bir kaza sonucu elinizi, kolunuzu, ayağınızı kaybedip hep birilerine mahkum kalsanız...
Çok acı değil mi ? Üzgünüm bukadar ağır yazdım ama güzellik gelip geçici. Sen temiz ol vücud temizliğine iyi bak insanlara güzel bak hayata güzel bak gerisi pilavraaaaa:)

a
Herkes güzel, herkes zayıf, herkes alınlı, herkes cilveli olacak diyr bir kanun yok.
Yazınıza bir bakıma kızdım bir bakıma da hastalık neticede dedim.
Ya evladınızı kaybetseniz? Yapayalnız bir hayat.
Ya bir kaza sonucu elinizi, kolunuzu, ayağınızı kaybedip hep birilerine mahkum kalsanız...
Çok acı değil mi ? Üzgünüm bukadar ağır yazdım ama güzellik gelip geçici. Sen temiz ol vücud temizliğine iyi bak insanlara güzel bak hayata güzel bak gerisi pilavraaaaa:)
ahh kuzum bende bunları düşünüyorum ama maalesef şikayette etmiyorum yaradanımın gücüne gitmesin sadece iyleşen varmıdır diye sotuyorum depresyon halinde olanlar beni zaten iyi anlar.

Turkish Delight Turkish Delight Valla geçmiş olsun..Bu olayın derin mevzuları varmış öncesi varmış..Çok uzak olduğum bir konu.
Arkadaşım Allah başka dert vermesin.
İç sıkıntım olduğunda offf bıktım sıkıldım herşeyden dedğimde Allah beni daha kötüsü (sevdiklerimin sağlığı ile) sınamasından korkar tekrar şükür tövbe ederim..
Bunlar şeytan işi doktorun da çözemeyeceği şeyler var.İnancını bilemiyorum ama yer gök dua
..

Hastalığınız bana göre şımarıklık hastalığı sürekli birilerinin sizi pohpohlaması gerekmiyor . hepimiz bir şekilde yaşıyoruz sizde yaşarsınız :işsiz:

Back
X